کبنا بررسی کرد
زوایای پنهان استیضاح شهردار یاسوج در حال آشکار شدن است/ «فرجزاده» حرفهای دهرابپور را تأیید و صحبتهای «اکبری» را رد کرد / چرا «اکبری» راهش را از این 4 نفر جدا کرد؟
29 ارديبهشت 1399 ساعت 1:23
سید کرامت فرج زاده میگوید: من حتی شماره آقای دهراب پور را نداشتم و با هیچ کدام از اعضای شورا نشستی نداشتم که صفر تا ۱۰۰ موضوع از طرف آقای اکبری بود که در نهایت خود ایشان که مطرح کننده بودند، موضوع را منتفی کردند.
(یکشنبه 14 اردیبهشت ماه 99)، پردهها کنار رفت، و محمد رحیم دهراب پور عضو شورای اسلامی شهر یاسوج با نشان دادن صورت جلسهای گفت، ما 5 نفر بودیم که به دلیل مشکلات و مسائل مختلف شهری برای استیضاح شهردار هم رأی و همگام شدیم. که در نهایت آقای هدایت اکبری بر عهدشان نماندند و استیضاح هم به نتیجه نرسید.
محمد رحیم دهراب پور عضو شورای اسلامی شهر یاسوج در آن جلسه پشت پردههای استیضاح شهردار را کنار زد و گفت: هر چه تلاش کردیم، نتوانستیم همه اعضای شورا را هماهنگ کنیم. بنده دنبال چالش نیستم اما هر جا دیدم منافع مردم در خطر است به ناچار برخوردهایی میکنم که باعث اتهام ماجراجویی و چالش زایی به خودم میشود. شروع کار ما در این شورا آغاز مبارکی برای خدمت به مردم نبود و با اختلاف شروع کردیم. عامل اختلاف ما مسأله انتخاب شهردار و وجود ایشان بوده است. هر شش نفر همکاران در انتخاب شهردار نقش داشتند، ولی بنده رأی ندادم.
پس از گذشت دو سال در ۹۸ به این نتیجه رسیدم یا در شورا بمانم یا باید کاری برای مردم بکنیم تا شرمنده آنها نباشیم. این بود با دوستان حامی شهردار ارتباط پیدا کردم و تلاش کردم اختلافات را کاهش دهم. واقعیت در طی این ۸ ماه تا اواسط زمستان ۹۸ به این نتیجه رسیدم که در این اقدام ناموفق بودهام. و نه همراه سه نفر موافق توانستیم کاری راضی کننده انجام دهیم و نه توانستیم سه نفر مخالف را با خود همراه کنیم. بعضی کارها بنده را آزرده کرد.
وی در مورد مسائل قبل و بعد از نامگذاری یکی از معابر شهر یاسوج به نام شهید سردار سلیمانی گفت: هنگام شهادت سردار دلها، سردار سلیمانی در همه کشور یکی از معابر و میادین را به نام آن شهید والامقام نامگذاری کردند. ما هم در شورای شهر یاسوج همین کار را کردیم، که خیابان جمهوری را به نام سردار قاسم سلیمانی کنیم، با شهردار یاسوج در این باره هم صحبت کردیم. شهردار یاسوج این موضوع را به تأخیر انداخت و دلیل این کار را هم نمیدانم.
دهرابپور افزود: موارد دیگری از نزدیک شاهد بودم، که تصمیماتی گرفته میشود، بیشتر گزینشی است. در جلساتی که همراه سه عضو موافق با شهردار داشتیم همیشه تکه کلام من این بود که ما پیشنهاد میدهیم، با شما مشورت میکنیم و شما تصمیم بگیریدموردی در ذهن ندارم که پیشنهادات ما در آن جلسات عملی شده باشد. رئیس دفتر شهردار دچار اشکالاتی بود که با شهردار یاسوج در این باره هم صحبت کردیم که اگر در جریان اطلاع هستید، شما هم شریک رفتار او هستید و اگر نه، پس تذکر دهید. شهردار یاسوج به من گفت؛ حیات کار من دو نفر است و تا زمانی که من باشم باید این دو نفر باشند.
در آخرین برخورد، من پیام آقای «اکبری» را به ایشان رساندم و گفتم که اقدام کن گفت من نمیتوانم این کار را انجام دهم. از من سؤال کرد نظر شما چیست؟ من در جواب گفتم نظرم با آقای اکبری یکی هست.
بیشتر بخوانید
مناظره داغ دهرابپور، «هدایتاکبری»، آشنا و احمدیکیش؛ پشت پرده استیضاح شهردار یاسوج لو رفت / سندی که دهرابپور رو کرد ( + فیلم کامل جلسه )
نائب رئیس شورای اسلامی شهر یاسوج در ادامه به طور دقیق موضوع استیضاح شهردار یاسوج و بدعهدی یکی از اعضای شورا را تشریح کرد و گفت: با آقای اکبری صحبت کردیم و بعد از این مسائل تصمیم گرفتیم که مقدمه استیضاح شهردار یاسوج را فراهم کنیم، اما چون برای استیضاح رأی ۵ نفر لازم بود با آقای نگین تاجی، اکبری تبار صحبت کردیم و با آقای هدایت اکبری هم مشورت کردیم. من و آقای اکبری شروع کردیم برای استیضاح و بنا به پیشنهاد آقای اکبری هم شهردار بعدی و هم سرپرست بعدی مشخص شدند. ما مشورت کردیم که این صورتجلسه را به آقای مقدم و دو همکار دیگر نشان دهیم تا شهردار محترمانه استعفا بدهند تا هم ایشان راحت بشوند و هم ما از این وضعیت رها شویم. بعد از آن با آقای مقدم صحبت کردم و به ایشان مراحل این کار توضیح دادم و گفتم این کار را من و آقای اکبری شروع کردیم و نظر بقیه اعضا را نیز جلب کردیم. وشما بهتر است استعفا دهید.
وی گفت: با این شرایط ما تصمیم گرفتیم که استیضاح شهردار را انجام بدهیم، که آقای اکبری همراهی نکرد و به عهدی که بستیم، پایبند نبود و ما هم جلسه استیضاح را ادامه دادیم تا مردم اطلاع پیدا کنند.
دهرابپور در ادامه گفت: آقای مقدم این جایگاه اعتقادی و تکلیفی را زیر سئوال میبرد و تخطئه میکند. خودش را فعالترین موجود روی زمین معرفی و مردم و شورای منتخبانشان را به اهالی جنگل تعبیر میکند.
دهرابپور ادامه داد: بیایید برای رضای خدا کار کنیم. بنده بدون اینکه تعلق خاطر به کسی یا کسانی داشته باشم می گویم این حرکت، اقدامی درون شورایی و برای مهار کردن مشکلات و برطرف کردن اختلافات بود. من خودم شرمنده مردم هستم. هیچ کاری برای مردم نکردیم. مدیریت در شهرداری یاسوج صفر است، هیچ کس از کسی حساب نمیبرد. هر کس ساز خودش را میزند.
دهرابپور خطاب به سه عضو موافق عملکرد «نستهن مقدم» بیان میکند: شما باید حقیقتاً جوابگوی مشکلات فعلی و آینده این شهر باشید. و هر جا شما هم شما قدمی در راستای خدمت به مردم شهر برداشتید ما هم اعلام میکنیم و هم در کنارتان هستیم.
صحبتهای دهرابپور نشان میدهد که هدایت اکبری در میانه راه تصمیم میگیرد که راهش را از این 4 نفر [دهراب پور، اکبری تبار، نگین تاجی و مسعود خوبانی] جدا کند و به احمدی کیش و کیوان آشنا بپیوندد، برخی از منابع غیرموثق می گویند که مهدی روشنفکر به دیدار هدایت اکبری رفته و از او خواسته تا از «مقدم شهردار یاسوج» حمایت کند.
هدایت اکبری در همان جلسه (یکشنبه 14 اردیبهشت ماه 99) در این باره توضیح میدهد و میگوید: آقای دهرابپور شما گفتید اگر دلتان برای مردم شهر میسوزد. این چه دلسوزی برای شهر یاسوج هست که به من میگویند، «یک چوب خشک را شهردار بگذار، اما مقدم نباشد.» من نمیخواهم به هیچ عنوان تکمیل کننده پازل سیاسی کسی یا کسانی باشم. حدود ۵ ماه پیش که سئوال از شهردار کلید خورد، آقای فرج زاده با من صحبت کرده، که من کاندیدای شهرداری هستم. جلسهای که آن ۴ نفر نشستهاند و کاغذ استیضاح شهردار را امضاء کردند، من نبودم. دوستان کاغذ سفید امضاء کردهاند و تصمیم گرفتهاند، ما نباید از منافع مردم صحبت کنیم.
اکبری افزود: اینها میگویند که آقای مرادزاده این و آن کار را کرده، به نظر من آقای مرادزاده بیشتر از بقیه توانایی دارد. من شما را هیچ وقت مأمور نکردم که با آن سه نفر (اکبری تبار، خوبانی و نگین تاجی) صحبت کنید.
وی گفت: بانی گروه بندی از ابتدا در شورا چه کسی بوده است؟ من بیشترین قرابت را با آقای نگین تاجی دارم، اما هیچ وقت طرف من نیامدهاند. بانی این کارها چه کسی بوده؟ کجا من سوگند خوردم برای عزل شهردار؟ از شهردار خواهش کردیم، و اصرار کردیم که استعفا بده، ایشان گفت: بیش از ۲ سال کار کردم و میخواهم ثمره کارم را بگیریم و استعفا نمیدهم. و میخواهم کارهایم. را به نتیجه برسانم.
اکبری ادامه داد: اگر سنگ مردم را به سینه میزنیم، چرا باید «چوب خشک» باشد، اما مقدم نباشد؟ تا ما بخواهیم شهردار را عوض کنیم، زمان میبرد. وقت تلف میشود. شهردار تلاشهای زیادی کرده و کارهای زیادی انجام داده، پس باید او را کمک کنیم.
وی به عملکرد شهردار یاسوج گریزی زد و گفت: سال اول شهردار همزمان با زلزله بوده، سال دوم سیل و الان هم کرونا، پس برای رضایت خداوند قدم برداریم و کار کنیم، نیمه خالی لیوان را فقط نبینیم. خواندن این متن یعنی له کردن شورا. اینقدر شورا ذلیل شده، جرا باید جلوی اصحاب رسانه این نامهی را بخوانیم. مشکلات شهر را رها کردیم و چسبیدم به حاشیهها، آقای خوبانی همراهی کنید، تذکر بدهید. اگر شهردار سهل انگاری میکند همه با هم تذکر دهیم. به جای تلف کردن وقت، وقتمان را برای مردم بگذاریم.
دهرابپو در جمع بندی حرفهایش گفته بود: اختلافات آنقدر ضرر وارد میکند که نوع فرد اگر چوب خشک باشد بهتر است تا مقدم، به خاطر برداشتن اختلافات گفتم. تا لحظهای که من رفتم پیش آقای اکبریتبار با هماهنگی آقای اکبری رفتم. من امضاء گرفتم از سایر دوستان برای استیضاح. متن استیضاخ از قبل با هماهنگی آقای اکبری تهیه شد. و امضاء را از بقیه گرفتم. ما هر جلسه گرفتیم آقای اکبری هم بوده، در ماشین و جاهای دیگر با هم نشستیم.
بیشتر زوایای پشت پرده استیضاح «نستهن مقدم» هنوز پنهان است، سید کرامت فرج زاده که در کارنامهی خود، سابقه طولانی در دفتر مدیرکلی فنی استانداری کنگیلویه و بویراحمد و معاون فرمانداری بویراحمد را برعهده داشت، نامش در جلسه علنی شورای یاسوج به عنوان شهردار بعد از مقدم مطرح میشود. در باره عملکرد فرج زاده در دفتر فنی و معاونت فرمانداری بویراحمد حرف و حدیثهای زیادی مطرح است که در مطالب بعدی به آن میپردازیم.
او در باره معرفی شدنش به عنوان جانشین نستهن مقدم شهردار یاسوج میگوید: بحث شهردار شدن من از 8 الی 9 ماه پیش از جلسه استیضاح شهردار مطرح شد و اعضای شورای اسلامی شهر به دنبال این بودند که با توجه به تجارب بنده، مرا جایگزین شهردار فعلی کنند.
فرج زاده بیان میکند که آقای مسعود خوبانی رئیس شورای شهر یاسوج با من تماس گرفت و بعد از توضیحاتی از من میخواهد که با «آقای اکبری» صحبت کنم تا شما را به عنوان شهردار معرفی کند، من شیوه خودم را داشتم و دارم و به آقای خوبانی گفتم، این مسئله شدنی نیست.
وی در ادامه افزود: آقای خوبانی اصرار کردند و من با آقای اکبری تماس گرفتم که ایشان مخالفت کردند که همان زمان به آقای خوبانی درخواست دادم که این بحث تمام شود.
او اضافه کرد: در نیمه اول فروردین سال جاری «قای اکبری» تماس گرفتند که در کنار هتل آزادی جلسه ۳ نفری با حضور من، آقای اکبری و آقای دهراب پور روی چمن پشت هتل برگزار شد.
وی افزود: در این جلسه آقای اکبری به صراحت اعلام کردند که شهردار کنونی یاسوج از انجام وظایف خود ناتوان است شهرداری مسائل و مشکلات فراوان دارد که تنها با تغییر مدیریت امکان اصلاح امور هست.
فرج زاده یادآور شد: حتی آقای اکبری تاکید کرد که ما ۵ نفر هستیم و هم قسم شدیم که شهردار کنونی نباشد منتها اول سعی میکنیم که وی خودش استعفا دهد و در صورت عدم نتیجه مراحل استیضاح سپری شود.
او اضافه کرد: آقای اکبری خیلی اصرار میورزیدند که شهرداری یاسوج مشکلات عدیده دارد و کسی دیگر در شهرداری به صحبتهای شهردار گوش نمیدهد.
وی گفت: من حرفی نداشتم و گفتم این توان را دارم چون رشته تحصیلیام هم در این خصوص است و آقای دهراب پور هم گفت؛ بنده به نمایندگی از ۴ نفر اعلام حمایت خود را از شما اعلام میکنیم.
فرج زاده اظهار داشت: این بحث جریان داشت تا اینکه «دکتر خوبانی» صورت جلسهای تنظیم کردند و تا جایی که من اطلاع کامل دارم صورت جلسه را آقای را امضا کردند و قرار شد در اولین جلسه سال ۹۹ ملاک عمل باشد که بعد اتفاقاتی افتاد که تمام این بحثها و اصل کار زیر سؤال دارم.
فرج زاده گفت: من حتی شماره آقای دهراب پور را نداشتم و با هیچ کدام از اعضای شورا نشستی نداشتم که صفر تا ۱۰۰ موضوع از طرف آقای اکبری بود که در نهایت خود ایشان که مطرح کننده بودند، موضوع را منتفی کردند.
سید کرامت فرج زاده در پایان با تاکید بر اینکه من اصلاً از این موضوع نگرانی ندارم، تصریح کرد: نمایندگان مردم در شورا انتظار دارم، از این به بعد صداقت بیشتری داشته باشند.
به گزارش کبنا، هنوز این ابهام و پرسش وجود دارد که چرا هدایت اکبری راهش را از 4 عضو [ دهراب پور، نگین تاجی، خوبانی و اکبریتبار] دیگر شورای شهر یاسوج جدا کرد؟ چه اتفاقی افتاد تا نستهن مقدم به عنوان شهردار یاسوج فعلاً در جایگاهش بماند؟
کد مطلب: 421008