کبنا گزارش میدهد
چوب حراج به گیاهان دارویی کهگیلویه و بویراحمد در چهار راه معروف
20 فروردين 1399 ساعت 13:48
صبحها اگر به چهار راه معروف به چهار راه سینمای یاسوج که سالها با تدبیر مسئولان کهگیلویه و بویراحمد تخریب و به جای آنها اسکلت ساختمانی را نشاندهاند، سری بزنی، میبینید که مردان و زنان کیسههای پلاستیکی پُر از قارچ، کنگر و سایر گیاهان کوهی را به حراج گذاشته اند و کسی هم نیست که از آنها سئوال کنند. شماها با کدام حق و مجوز اینگونه گیاهان کوهی را که میتواند به سرمایهی عظیمی برای مردم استان کهگیلویه و بویراحمد تبدیل شود، چوب حراج گذاشته اید.
استان کهگیلویه و بویراحمد یکی از استانهای است که به لحاظ گیاهان دارویی حرفهای زیادی برای گفتن دارد و این را معمولاً در جلسات رسمی و غیررسمی شنیدهایم و بیان میشود. متأسفانه در ماههای اسفند، فروردین و اردیبهشت بیش از هر زمان دیگری شاهد ریشه کردن گیاهان دارویی و حراج آنها در چهار راهی به نام چهار راه سینما هستیم.
به گزارش کبنا از یاسوج، صبحها اگر به چهار راه معروف به چهار راه سینمای یاسوج که سالها با تدبیر مسئولان کهگیلویه و بویراحمد تخریب و به جای آنها اسکلت ساختمانی را نشاندهاند، سری بزنی، میبینید که مردان و زنان کیسههای پلاستیکی پُر از قارچ، کنگر و سایر گیاهان کوهی را به حراج گذاشته اند و کسی هم نیست که از آنها سئوال کنند. شماها با کدام حق و مجوز اینگونه گیاهان کوهی را که میتواند به سرمایهی عظیمی برای مردم استان کهگیلویه و بویراحمد تبدیل شود، چوب حراج گذاشته اید.
برخورد با فروشندگان گیاهان دارویی در پیادهروهای شهر یاسوج جزء اختیارات و حیطه وظایف شهرداری است.
غلام حسین حکمتیان اصل مدیرکل منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد در گفتوگو با کبنا با بیان اینکه عرصههای منابع طبیعی و حفظ آن وظیفه همه است و مردم باید مشارکت بالایی در حفاظت از منابع طبیعی داشته باشند، اظهار داشت: مجازات سنگینی در انتظار تخریب گران منابع طبیعی است. و کسانی که به هر نحوی گیاهان دارویی را ریشه کن میکنند و یا باعث آسیب رساندن به اراضی ملی و طبیعی میشوند، منتظر عواقب سختش هم باشند.
به گزارش کبنا، قارچ اکنون در بازار سیاه گیاهان دارویی کیلوی 100 هزار تومان و کنگر کیلوی 7 هزار تومان به فروش میرسد. امید میرود شهرداری یاسوج و اداره کل منابع طبیعی برای جمع کردن بساط این افراد همگام و همکلام شوند تا بیش از این شاهد نابودی گیاهان دارویی که سرمایههای بی نظیر این استان است، نباشیم.
امامبخش قائدی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد هم در خصوص مصرف قارچهای سمی و خودرو گفت: قارچ های سمی به لحاظ ظاهری شباهت زیادی به قارچهای خوراکی دارند و تشخیص آنها توسط افراد عادی میسر نبوده و از طریق کاملاً علمی و تخصصی توسط متخصصان امکان پذیر است.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه بهتر است از جمع آوری و مصرف قارچ های خودرو در طبیعت خودداری شود، افزود: برخی از گونههای این قارچها به دلیل وجود مادهای سمی به نام آماتوکسین، منجر به مسمومیت های شدید شده که عمدتاً آسیب های مخربی بر کبد دارند و حتی منجر به مرگ میشوند.
وی یادآور شد: سموم این گونه قارچها بر اثر حرارت پختن، کباب کردن و یا آب پز کردن از بین رفته و تخریب نمیشود.
قائدی در پایان خاطر نشان کرد: بنابراین بهترین راه پیشگیری از این نوع مسمومیت، عدم مصرف هر نوع قارچ یا گیاهی است که توسط فرد کاملا شناخته شده نیست و یا سلامت آن توسط وزارت بهداشت تایید نشده است.
کد مطلب: 419650