تاریخ انتشار
سه شنبه ۱۲ فروردين ۱۴۰۴ ساعت ۱۹:۵۳
کد مطلب : ۴۹۷۷۶۴
ارسالی مخاطبین

موحد ، راه، توسعه

۰
مطلبی که می خوانید از سری یادداشت های مخاطبین کبنانیوز است و انتشار آن الزاما به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست. می توانید با ارسال یادداشت خود، این مطلب را تأیید یا نقد کنید.
موحد ، راه، توسعه
کبنا ؛امروزه یکی از پارامترهای توسعه، وجود زیرساخت هاست که مهم ترین مقوله، راه است. نیک می دانید که عامل اتصال، رونق، خروج از بن بست و سایرجهات، راه ها می باشند و به عنوان شریان اقتصادی کشور مطرح هستند‌ و زمینه ی توسعه هستند.
فی الواقع، راه نمی تواند عامل کافی برای شکوفاییِ اقتصادباشد اما نبودِ راه مناسب و عدم دسترسی همگانی به مراکز و بنادر اقتصادی و تجاری، عامل انحطاط و انجماد توسعه خواهد بود.
در این مرقومه قصد پرداختن به عملکرد سیدمحمد موحد در حوزه راهِ کهگیلویه بزرگ با گستره ی جغرافیاییِ عریض و طویل که متشکل از چهار شهرستان و هفت بخش می باشد و از طرفی کوهستانی نیز می باشد و بالطبع هزینه ی راهسازی در این حوزه انتخابیه فراتر از سایر نقاط کشور هست؛ را داریم.
در تاریخ 21 فروردین 1371 که موحد ردای نمایندگیِ کهگیلویه بزرگ را برتن کرد و زعامت مردم را برعهده گرفت، راه های روستایی و شهریِ کهگیلویه بزرگ و ارتباطشان با مرکز استان و جنوب و مرکز کشور در وضعیت نابسامان و اسفناکی قرار داشت، به طوریکه برای سرکشی به حوزه انتخابیه، ساعتها با پای پیاده و یا با اسب و قاطر طیِ طریق می کردند و اگر مخلص کلام را در مورد کهگیلویه عنوان بدارم؛ کهگیلویه در انحطاطِ مطلق در حوزه راه های روستایی و شریانی اصلی بودند.
موحدِ جوان و خستگی ناپذیر که کلام، بیان، جسارت و سیاستش در سطح کشور سبکِ نوینی از مطالبه گری برای منطقه محروم را بنا نهاد؛ انقلاب جاده و راه را در حوزه انتخابیه اش که آن زمان قریب به هزار و سی روستا را شامل می شد؛ ایجاد کرد به طوریکه در طول دو دوره ی نمایندگی عمده ی راه های روستایی بازگشایی، پل های ارتباطی احداث و امکان تردد به وجود آمد.
 جاده دهدشت_پاتاوه_اصفهان
مهم ترین و پراهمیت ترین مسیری که باعث خروج دهدشتِ منحط از بن بست شد و بخشی از کریدور اتصال جنوب به مرکز کشور بود؛ جاده دهدشت_ پاتاوه بود.
 در خرداد 1373 و در اوان سفر رهبرانقلاب به استان کهگیلویه و بویراحمد، هنگامی که پروژه ها را جمع بندی می کردند و پروژه ی حیاتیِ اتصال دهدشت به پاتاوه توسط مرحوم اکبرترکان، وزیرِ وقت راه و ترابری با لحاظ اولویت بندی از لیست پروژه ها حذف شد؛ سیدمحمد موحد از سوالِ خود در مجلس شورای اسلامی از ایشان گذشت و با فریادی غرا مانع از پایمال شدنِ حقِ مردم کهگیلویه شد و پروژه ی جاده ی دهدشت_پاتاوه را به لیست پروژه ها اضافه نمود. 
پروژه شروع به فعالیت کرد و سرانجام بعد از دوری دوازده ساله ی موحد از نمایندگیِ کهگیلویه و با ورود مجدد ایشان و در دوره ی 4 ساله، با ساعتها جلسه، رایزنی، فشار، فریاد و مطالبه گری از محل های مختلف برای این پروژه اعتبار جذب شد و با سرعتی مثال زدنی سرانجام در تاریخ 27 تیر 1402 غول کوهستان شکسته شد و عظیم ترین پروژه ی استان به بهره برداری رسید و پایانی بر بن بست کهگیلویه رقم خورد.
اما دهدشت_پاتاوه پایان کارِ بن بست زداییِ کهگیلویه بزرگ نبود و مقارن با این پروژه، پروژه ی اتصال لنده، چرام، بهمئی، چاروسا و دیشموک به این کریدور در دستورکارِ رایزنی های حجت الاسلام موحد قرار گرفت وجاده ی لنده_تشان که وجهِ اتصال شهرستان بهمئی به جاده دهدشت_پاتاوه است با اتمام اخذ مجوزات اکنون بدنبال آغاز علمیات قطعات می باشند و شهرستان لنده از طریق مسیر لنده_تراب با پیگیری های موحد و همت بنیاد علوی با سرعت خوب در مراحل پایانیِ اتصال به کریدور است و لنده رسماً از بن بست ارتباطی نجات پیدا می کند.
علاوه بر اتصال شهرستان بهمئی به جاده دهدشت_پاتاوه از طریق مسیر لنده به تشان، اتصال لیکک به جایزان( خوزستان) با پیگیری های حجت الاسلام موحد با تخصیص از اعتبار نفت به مناقصه رفته و بزودی شاهد عملیات اجراییِ این پروژه و درنهایت خروج از بن بستِ این شهرستان خواهیم بود.
شهرستان چرام با آسفالت، بهسازی و واریانتِ جاده سرفاریاب_سپیدار شرایط بهتری به خود گرفت و از راه های اصلیِ کهگیلویه بزرگ برای اتصال به مرکز استان است که مبلغ قابل توجهی مجدداً برای بهسازی در اختیار پیمانکار قرار گرفت.
همچنین برای اتصال شهرستان چرام از طریق جاده امام زاده علی_ دمه و میان تنگان به دهدشت_پاتاوه اعتباری از وزارت نفت اخذ شد، که بخشی از این مسیر را پوشش می دهد و برای بخش دیگر با دیداری که موحد با وزیر راه داشتند قول تامین اعتبار مابقی مسیر را گرفتند.
شهرستان چرام نیز با گنجانده شدنِ جاده چرام_باشت در لایحه بودجه ی امسال مجدداً شاهد رونقِ این پروژه می باشیم و گامی در جهت رفع بن بست این شهرستان می باشد و مضافاً جاده ملیِ اتصال خوزستان به فارس نیز راهی برای بن بست زدایی از این شهرستان است‌.
اتصال بخش های چاروسا و دیشموک به این جاده ی ملی از طریق مسیر رودشور_ امام زاده نورالدین به زیرنا با اعتباری بالغ بر 130 میلیارد تومان بزودی به مناقصه می رود و جمعیتی بالغ بر 50 هزار نفر دستیابی شان به مرکز استان و مرکز کشور با مدت زمان کمتری انجام می گردد.
 باند دوم جاده دهدشت خیرآباد که در دیدار سیدمحمد موحد با رئیس جمهور و وزیر راه تعیین تکلیف شد و با سفر چند روز پیش معاون زیرساخت وزارت راه مورد بررسی قرار گرفت گامی در جهت اتصال به بنادر مهم اقتصادی در جنوب کشور می باشد.
 پروژه ی ملیِ اتصال خوزستان به فارس که از باشت_ چرام_ چاروسا_ دیشموک به باغملک متصل می شود اکنون با اعتبار قابل توجه فاز اولش در قلعه رئیسی به سمت دیشموک در حال کار است که روزهای پر رونق و پرتردد را مخابره می کند‌.
امروزه در بخش ها و شهرهای مختلف حوزه انتخابیه، عمده ی راه های روستایی نیز در وضعیت مطلوب ارتباطی قرار دارند و روستاهای انگشت شماری پیدا می شود که از آسفالت بهره مند نباشند‌ وانقلابی در حوزه راه روستایی و همچنین بهسازی و آسفالت میان بخش ها و شهر ها بوجود آمد.
با همه ی این تفاسیر، راه و ارتباطِ کهگیلویه با نام موحد و پیگیری هایش در دولت های مختلف عجین شده است و در عرصه های مختلف اعم از راه روستایی، بین استانی و کریدورهای حساس تاثیرگذارترین نقش را داراست و آمار، ارقام و مستندات تثبیت کننده ی این نقش حیاتی است.
با نکات مطروحه، که شمّه ای از عملکرد موحد در حوزه راه علی الخصوص از سال 98 تا اکنون که به صورت خلاصه پرداختیم، نوید خروج حوزه انتخابیه کهگیلویه بزرگ از بن بست طنین انداز شد و موحد، ناجیِ کهگیلویه در حوزه راه بوده و هست.
عادل رضاپور
نام شما

آدرس ايميل شما

نتانیاهو در تنگنا؛ آیا جنگ تنها راه بقای او است؟

نتانیاهو در تنگنا؛ آیا جنگ تنها راه بقای او است؟

دولت نتانیاهو با افزایش بودجه دفاعی و تشدید حملات نظامی، هدف جلب حمایت سیاسی داخلی و ...
ادامه اعتراضات ترکیه و سرکوب گسترده روزنامه‌نگاران

ادامه اعتراضات ترکیه و سرکوب گسترده روزنامه‌نگاران

 دو روزنامه‌نگار در ساعات ابتدایی صبح جمعه در استانبول بازداشت شدند. این بازداشت‌ها بخشی ...
نبرد بر سر «جنگ با ایران» در واشتگتن تازه آغاز شده / نئوکان‌ها چگونه در حال تلاش برای کلید زدن جنگ امریکا و ایران هستند؟

نبرد بر سر «جنگ با ایران» در واشتگتن تازه آغاز شده / نئوکان‌ها چگونه در حال تلاش برای کلید زدن جنگ امریکا و ایران هستند؟

در هفته‌های اخیر، بسیاری از همان صداهای نئوکانی که ایالات متحده را به عراق کشاندند، اکنون ...
1