تحلیلی بر فضای سیاسی حوزه انتخابیه شهرستانهای گچساران و باشت؛
چه کسی معادله چندصدایی در جریان اصولگرایی گچساران و باشت را حل میکند؟
12 دی 1402 ساعت 10:33
پیروزی «سیدناصر حسینیپور» در انتخابات میاندوره مجلس یازدهم نتوانست جریان اصولگرایی را از انزوای دوران «غلامرضا تاجگردون» رها کند و اینگونه تصور میشد که با آمدن «سیدناصر» انسجام بیشتری بین نیروهای اصولگرای گچساران و باشت برقرار شود. اما خیلی زود برخی از سران اصولگرایی از «سید ناصر» فاصله گرفتند. نامهی بلند غلامرضا پاکدل به «سید ناصر حسینیپور» اوج نارضایتی نیروهای اصولگرا از سیدناصر بود.
پیروزی «سیدناصر حسینیپور» در انتخابات میاندوره مجلس یازدهم نتوانست جریان اصولگرایی را از انزوای دوران «غلامرضا تاجگردون» رها کند و اینگونه تصور میشد که با آمدن «سیدناصر» انسجام بیشتری بین نیروهای اصولگرای گچساران و باشت برقرار شود. اما خیلی زود برخی از سران اصولگرایی از «سید ناصر» فاصله گرفتند. نامهی بلند غلامرضا پاکدل به «سید ناصر حسینیپور» اوج نارضایتی نیروهای اصولگرا از سیدناصر بود.
حدود دو ماه دیگر تا دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی مانده و یکی از اصلیترین دغدغههای اصولگرایان رسیدن به وحدت است. اصولگرایان گچساران و باشت اگر در انتخابات پیشرو راهی برای موفقیت پیدا نکنند، بعید به نظر میرسد که بتوانند در دورههای بعدی موفقیتی حاصل کنند..
علیمراد جعفری، اردلان زینلزاده، سید قدرت حسینیبحرینی، سید ناصر حسینیپور، علی فولادیوندا، اکبر علیزاده، ریحان محمدپور، محمدباقر شریفی و چند گزینه دیگر با تفکر و پیشینه اصولگرایی در انتخابات مجلس دوازدهم نامزد شدند و 15 دیماه تکلیف صلاحیت آنها مشخص میشود. اینکه کدام یکی از آنها بهعنوان گزینه نهایی اصولگرایان فعالیت میکند و آیا اصولگرایان گچساران و باشت بر روی گزینه واحدی به اجماع میرسند یا خیر، هنوز مشخص نیست و نشانههای مبنی بر وحدت بین اصولگرایان فعلاً که در جامعه مشاهده نمیشود. با اعلام اسامی افراد تایید صلاحیت شده از فردای همان روز علاوه بر اینکه شاهد رقابت داغ و سنگینتری بین کاندیداها خواهیم بود، موضعگیریها هم شفافتر میشود.
در دورههای گذشته اختلافات فکری و عملکردی بین کاندیداها و لیدرهای اصولگرایی باعث شده که به راحتی نتوانند در کنار هم قرار بگیرند و شاید همین مسئله دلیل ناکامی آنها در مقابل تاجگردون بوده است. اصولگرایان گچساران و باشت در هر انتخاباتی تلاشها و سازوکارهایی را برای رسیدن به وحدت ایجاد میکنند. نتیجه این سازوکارها در بسیاری موارد افتراق یا رسیدن به وحدت ظاهری است؛ به گونهای که بعد از پایان انتخابات گلایهها شروع میشود. در حال حاضر هر کدام از کاندیداهای اصولگرا راه خودشان را میروند و عملکرد سیدناصر بر خلاف انتظارها اجماعساز نبود، اتفاقاً عامل شنیدن چندصدایی از اردوگاه اصولگرایان شد. در این میان گزینههای مانند؛ «ریحان محمدپور» تنها گزینهای است که میتواند سران اصولگرایی را متقاعد کند که با او همراه شوند. بالاخره فردی باید مسئولیتها را تحویل بگیرد که یک ارزیابی کامل از شرایط جامعه و کشور داشته باشد. کسی که میخواهد نماینده مجلس شود، باید به مردم بگوید مسیرهای غلط را چگونه میخواهند اصلاح کنند و خسارتهای به جا مانده را چگونه می خواهند جبران کنند و از همه مهمتر چگونه مسیرهای درست رفته را میخواهند تداوم بخشند؟ مردم شهرستانهای گچساران و باشت در این سالها چوب تبعیض و پارتیبازی را خوردهاند و به همین دلیل شایستگان و نخبگان دور نگه داشته شدند. یکی از موضوعات مهم که در بیانیه گام دوم انقلاب آمده است. مسئله مبارزه با فساد و ایجاد عدالت است. باید کسانی این مسئولیت را برعهده بگیرد که اشراف کامل بر قوانین داشته باشد و مسیرهای نظارت درست را بلد باشد. چه کسی بهتر از «ریحان محمدپور».
چیستی گفتمان نامزدهای انتخابات مجلس مهمتر از کیستی آن است. کاندیداهای فعلی با کدام گفتمان وارد عرصه انتخابات شدهاند و در دورههای گذشته هم از گفتمان تهی بودند و شاید به همین دلیل بود که نتوانستند، آرای مدنظر را کسب کنند. بالاخره نامزد انتخابات مجلس باید روی مسائل اصلی و بنیادی کشور دست بگذارند. برخی دستشان از برنامه و گفتمان خالی است و اجازه نمیدهند که مباحث به سمت چیستی برود. محمدپور هم گفتمان دارد و هم فردی شناخته شده و مورد وثوق نظام است.
تبلیغات زیادی با محوریت شبکههای اجتماعی و فضای مجازی برای محمدپور شروع شده و با نزدیکتر شدن به انتخابات از او به عنوان یک گزینه جدی در میان محافل سیاسی نام برده میشود. تصور ناظران سیاسی بر این است که محمدپور در این دوره، شرایطی به مراتب بهتر از دوره گذشته دارد.
محمدپور به دلیل تواناییها و شناخت کافی و لازم که از تهران دارد، قادر است که همصدایی را جایگزین چندصدایی در جریان سیاسی اصولگرا کند. او شاید تنها گزینهای باشد که تمام طیفهای اصولگرایی را برای وحدت قانع کند. علیمراد جعفری با پیشینه طولانی در جریان اصولگرایی هنوز نتوانسته پایگاه اجتماعی قابل اعتنایی را برای خود دست و پا کند، او در دورههای گذشته رأی قابل قبولی از باویها جذب نکرده و مشخص نیست که در این دوره چه تاکتیک و برنامهای دارد. اردلان زینلزاده با وجودی که اطرافیانش تلاش دارند او را شهردار افسانهای گچساران معرفی کنند، کلیپهای با عنوان مستند گچساران نگینسبز به بیان عملکرد زینلزاده در شهرداری گچساران میپردازد. بیان این صحبتها آوردهای برای او در پی نداشت، فعالیتهای وی در دورههای گذشته موج انتخاباتی برای او ایجاد کند و باید طرحی نو دراندازد، با این وجود نواصولگرایان به او بیشتر تمایل دارند.
باید منتظر بمانیم و ببینیم چه کسی از گردونه رقابت انتخاباتی خارج میشود و سه روز دیگر باید صبر کرد. وجود کاندیداهای متعدد با پیشینه اصولگرایی کار را برای این جریان سیاسی در شهرستانهای گچساران و باشت سخت کرده است و الان آنها در ایستگاه دوازدهم قرار دارند و رویای شکستن «غلامرضا تاجگردون» را در سر میپرورانند. اصولگرایان با کدام گزینه میخواهند به رقابت تاجگردون بروند؟
کد مطلب: 470982