یادداشت ارسالی؛
نقدی بر گفتگوی ریاست دانشگاه آزاد استان؛ جناب اکرامی لطفاً با مردم صادق باشید! / اساتید مبرز را حذف و اساتید حق التدریس سفارشی جایگزین کردید/ دانشگاه درگیر حواشی و سیاسی کاریست! / کیفیت آموزشی دانشگاه بشدت تنزل یافته است
25 دی 1401 ساعت 0:44
متأسفانه کیفیت آموزشی دانشگاه شیب اُفت خود را که از گذشته داشته، در سایه همان نگاه سیاسی و چینشهای غیرمستقل و متملق گونه، با شتاب بیشتری طی میکند و در کنار آن عوامل متعددی وجود دارد که برخی از آنها محصول دوران مدیریتی جناب آقای اکرامی است که در ادامه به آنها پرداخته خواهد شد. علیرغم ادعایایشان، هیچ شاخصی در حوزه ترقی و پیشرفت آموزشی در این دانشگاه دیده نمیشود و علاوه بر آن، هیچ رتبه عملی که نشان از اثبات این ادعا باشد وجود ندارد.
یادداشت ارسالی؛ اخیراً ریاست دانشگاه آزاد اسلامی استان کهگیلویه و بویراحمد جناب آقای دکتر رحیم اکرامی، گفتگویی برای ارائه به اصطلاح عملکرد خود ترتیب داده بوده که در این گفتگو که به صورت گزارش عملکرد، آن هم بدون هیچ گونه نقص و اشکال و ایرادی از جنبههای مدیریتی، صرفاً به صورت یک طرفه با تعریف و تمجید از عملکرد خود و این پنداشت که مخاطب نیز باور دارد به صورت کامل دوره مدیریتی خود را سرشار از موفقیت و پیشرفت دانشگاه معرفی نموده و در تمامی حوزهها، دانشگاه آزاد را موفق دانسته و اصطلاحاً برای خود نوشابه باز میکردند!
در خصوص این گزارش و ادعاها و آمارها و موفقیتها و ادعاهای خوشبینانه، موارد بسیاری برای نقد و تحلیل و اثبات خلاف واقع آن وجود دارد که برای جلوگیری از اطاله کلام صرفاً به چند مورد آن پرداخته خواهد شد و بقیه نیز بر همین سبیل خواهند بود و همگان خواهند خواند حدیث مفصل از این مجمل؛
۱.ایشان ادعا داشتند که دانشگاه سیاسی نیست و از نفوذ شخصیتهای سیاسی در چیدمان مدیریتی و.... ممانعت نموده و آرایشهای سیاسی در امور دانشگاه دخلی ندارند! این ادعا برای هر مخاطبی که فضای مدیریتی استان را بشناسد به جک و طنز شبیه است و زیبنده است که مدیران محترم صادقانه صحبت کنند و بدیهیترین مسائل را کتمان نکنند؛ واضح است که انتخاب شخصایشان به ریاست دانشگاه آزاد سالامی یاسوج از طریق همین زد و بندهای سیاسی بوده و همگان (از جمله کارمندان و دانشجویان و... ) میدانند که هر کدام از پستهای مدیریتی دانشگاه سهم کدام جریان، نماینده و یا شخصیت سیاسی است و لذا شایسته است که ماوقع موجود را وارونه جلوه ندهیم.
۲. متأسفانه کیفیت آموزشی دانشگاه شیب اُفت خود را که از گذشته داشته، در سایه همان نگاه سیاسی و چینشهای غیرمستقل با شتاب بیشتری طی میکند و در کنار آن عوامل متعددی وجود دارد که برخی از آنها محصول دوران مدیریتی جناب آقای اکرامی است که در ادامه به آنها پرداخته خواهد شد. علیرغم ادعایایشان، هیچ شاخصی در حوزه ترقی و پیشرفت آموزشی در این دانشگاه دیده نمیشود و علاوه بر آن، هیچ رتبه عملی که نشان از اثبات این ادعا باشد وجود ندارد.
۳. در ادامه رویکرد مدیریتی و استفاده از ظرفیت دانشگاه برای اقناع وابستگان و شخصیتهای سیاسی و... ، بکارگیری نیروهای آموزشی بیکیفیت و اساتید ضعیف و حذف اساتید مبرز (هیأت علمی و حق التدریس باسابقه و توانمند) برای مطامع سیاسی، دانشگاه را به قهقرا خواهد برد وامیدها برای پیشرفت تحصیلی بچههای مردم که باامید و با صرف هزینه فرزندان خود را به دانشگاه فرستادهاند از بین خواهد برد. این رویکرد حذفی-سیاسی دکتر اکرامی موجب دلسردی و قطع همکاری بسیاری از اساتید با دانشگاه شده است.
۴. در راستای ایجاد فضا و رویکرد حذفی- سیاسی دانشگاه آزاد، اساتید برخی از رشتهها از همکاری و همراهی با مدیریت دانشگاه امتناع دارند؛ به گونهای که برای مدیریت گروهی برخی از رشتهها، به جهت مداخله بالادستی و سیاسی در توزیع ساعتهای تدریس، از قبول مدیریت گروه امتناع دارند و لذا ریاست دانشگاه از افراد با رشته غیر مرتبط برای مدیریت گروه استفاده میکنند که هم اصطلاحاً «گوش به گیر» و مطیعایشان باشند و هر گونه که وی بخواهد بدون توجه به ظرفیتهای علمی مدرسین، امور را به پیش ببرد و...
۵. در راستای این رویکرد مدیریت فعلی دانشگاه آزاد اسلامی یاسوج، به عنوان مثال مدیریت گروه یکی از رشتههای این دانشگاه به دامپزشکی رسیده که مطیع کامل ریاست محترم دانشگاه بوده و هر گونه که وی بخواهدایشان عمل میکند. این در حالی است که در این رشته، اعضای هیأت علمی بسیاری در دانشگاه وجود دارند که قریب به دو دهه فعالیت و سابقه دارند. تا پیش از مدیریت جناب آقای اکرامی، چنیین چیزی سابقه نداشته که مدیر گروه حقوق را شخصی با رشته نامرتبط مدیریت نماید. بدیهی است با وضعیت موجود در دانشگاه و عدم استقلال مدیرگروه برای ارزیابی اساتید و اداره امور تدریس و.... رشته حقوق، اساتید مستقل و توانمند حقوق از پذیرش مدیریت گروه و همکاری با وی اجتناب خواهند کرد. نمونه دیگری از این موارد، حدف اساتید هیأت علمی در تدریس دروس (در مقطع کارشناسی برای برخی از اعضای هیأت علمی و در مقاطع ارشد و دکتری برای برخی دیگر)، در حالیکه در کلیه این مقاطع از اساتید حق التدریس سفارشی استفاده مینمایند. (قصه این مورد و موارد مشابه بسیار بوده که میبایست در وقتی دیگر به صورت مفصل به آن پرداخته شود و فعلا از اطاله کلام صرفنظر کرد.)
بیشتر بخوانید:
دانشگاه آزاد کهگیلویه و بویراحمد پس از ریاست اکرامی
اکرامی: تا من باشم رویکرد حذفی در دانشگاه آزاد یاسوج نخواهد بود / رسانهها مدیران را راحت نگذارند / دانشگاه آزاد بزرگترین مجتمع آموزشی استان است / باید به سمت حاکمیت ارزشهای دینی و انقلابی در دانشگاه حرکت کنیم / دخالت سیاسیون در انتصابات عامل توسعهنیافتگی کهگیلویه و بویراحمد (+ فیلم )
کد مطلب: 457043