تاریخ انتشار
يکشنبه ۷ ارديبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۱۸:۵۴
کد مطلب : ۴۹۸۷۵۵
علیه بیماری تب مالت؛

462 هزار رأس دام در کهگیلویه و بویراحمد واکسینه می شوند

۰
462 هزار رأس دام در کهگیلویه و بویراحمد واکسینه می شوند
کبنا ؛با توجه به موقعیت استان کهگیلویه و بویراحمد و اشتغال تعداد زیادی از ساکنان این استان به پیشه‌ی دامداری، رعایت نکات بهداشتی در زمینه پیشگیری از بیماری تب مالت لازم و ضروری است.
به گزارش کبنا نیوز، کرم چهارلنگ مدیرکل دامپزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد در مورد بیماری تب مالت گفت: تب مالت یا بروسلوز، یکی از مهم‌ترین بیماری‌های مشترک بین انسان و دام است که توسط باکتری‌های جنس Brucella ایجاد می‌شود. این بیماری می‌تواند هم در دام‌ها و هم در انسان باعث بروز مشکلات جدی بهداشتی و اقتصادی شود.
وی افزود: بیماری تب مالت در انسان علائمی همچون تب متناوب و طولانی‌مدت، تعریق شبانه، درد مفاصل و عضلات، ضعف و خستگی مزمن، کاهش وزن و در موارد شدید؛ درگیری اندام‌های مختلف مانند قلب، کبد، طحال و سیستم عصبی مرکزی را دارد.
چهارلنگ اظهارکرد: مصرف شیر، پنیر، کره و سایر لبنیات غیرپاستوریزه، تماس مستقیم با ترشحات دام آلوده (زایمان، سقط، ادرار، مدفوع)، استنشاق آئروسل حاوی باکتری در محیط‌های آلوده مانند دامداری‌ها و کشتارگاه‌ها و همینطور خراش یا زخم باز در پوست هنگام تماس با دام یا لاشه آلوده راه‌های انتقال بیماری تب مالت از حیوان به انسان هستند.
مدیرکل دامپزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد درخصوص راه‌های پیشگیری از انتقال بیماری تب مالت به انسان گفت: پاستوریزه کردن کامل شیر و فرآورده‌های لبنی، استفاده از دستکش و ماسک و پوشش مناسب هنگام تماس با دام، خودداری از مصرف لبنیات محلی غیر بهداشتی و واکسیناسیون گسترده دام‌ها راه‌های مهم پیشگیری از انتقال این بیماری هستند.
چهارلنگ تاکید کرد: هشدارهای بهداشتی که در زمینه بیماری تب مالت باید به آنها توجه شود این است که مردم از مصرف شیر و لبنیات محلی غیرپاستوریزه خودداری کنند، دامداران در صورت مشاهده علائمی مانند سقط مکرر یا تب در دام‌ها، فوراً به دامپزشکی اطلاع دهند. رعایت بهداشت فردی نیز در هنگام تماس با دام‌ها الزامی است و همینطور دامداران و کارکنان کشتارگاه‌ها باید از تجهیزات حفاظت فردی استفاده نمایند.
وی عنوان کرد: در راستای کنترل و پیشگیری از بیماری تب مالت، سازمان دامپزشکی کشور اقداماتی از جمله اجرای طرح سراسری واکسیناسیون دام‌های سبک و سنگین، نظارت و پایش مستمر دامداری‌ها و کشتارگاه‌ها، آموزش دامداران و اطلاع‌رسانی عمومی از طریق رسانه‌ها، نمونه‌برداری و آزمایش‌های غربالگری برای شناسایی کانون‌های آلوده، امحاء بهداشتی لاشه دام‌های آلوده یا مشکوک و تأمین و توزیع واکسن بروسلوز برای دام‌های واجد شرایط را انجام داده اشت.
مدیرکل دامپزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد درخصوص برنامه پیش‌بینی‌شده این اداره کل برای مقابله با بیماری تب مالت در سال ۱۴۰۴ گفت: در سال جاری با هدف افزایش ایمنی دام‌ها و قطع زنجیره انتقال این بیماری به انسان، ۲۸ هزار راس دام سنگین و ۴۳۴ هزار راس دام سبک بر علیه بیماری تب مالت واکسینه خواهند شد که این واکسیناسیون‌ها با استفاده از واکسن‌های استاندارد و تحت نظارت نیروهای فنی دامپزشکی در سراسر استان اجرا می‌شوند.
چهارلنگ در پایان به مردم توصیه کرد: با توجه به خطرات جدی بیماری تب مالت برای سلامت عمومی و دام همکاری بین سازمان های دولتی و دامداران و عموم مردم امری ضروری است.




 
نام شما

آدرس ايميل شما

چهار عبارتی که می‌توانند ازدواج را نابود کنند

چهار عبارتی که می‌توانند ازدواج را نابود کنند

پرهیز از جملات مخربی مانند «تو همیشه...»، «باشه هر کاری می‌خوای بکن»، «من خوبم» و «چقدر ...
این وسایل را هرگز نباید در یک پریز برق مشترک وصل کنید

این وسایل را هرگز نباید در یک پریز برق مشترک وصل کنید

وسایل پرمصرف مانند بخاری برقی، مایکروویو و سشوار باید به پریز‌های جداگانه وصل شوند تا ...
در محاصره دلار و بی‌اعتمادی؛ آیا این‌بار مذاکرات به نتیجه می‌رسد؟

در محاصره دلار و بی‌اعتمادی؛ آیا این‌بار مذاکرات به نتیجه می‌رسد؟

در حالی‌که ایران و آمریکا با میانجی‌گری عمان دور جدیدی از مذاکرات هسته‌ای را آغاز کرده‌اند،...
1