کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

جهان نیوز منتشر کرد

اوج‌‌گیری تقابل‌های مجازی و جنگ رسانه‌ای بین کشورها / تمرکز ستار هاشمی بر رفع فیلتر «یوتیوب» است!

1 اسفند 1403 ساعت 13:58

رهبر انقلاب، ابتدای امسال فرمودند: «... امروز در دنیا چالش ها و درگیری ها، چالش های رسانه‌ای است. بیش از آنچه که موشک و پهپاد و هواپیما و ابزارهای جنگی و اینها تأثیر بگذارند در عقب‌راندن دشمن، رسانه‌ها هستند که تأثیر می گذارند و دل ها را تحت تأثیر قرار می دهند، ذهن ها را تحت تأثیر قرار می دهند. جنگ، جنگ رسانه‌ای است. هر کس رسانه‌ی قوی‌تر داشته باشد، در اهدافی که دارد ــ هر هدفی ــ موفق‌تر خواهد بود».


رهبر انقلاب، ابتدای امسال فرمودند: «... امروز در دنیا چالش ها و درگیری ها، چالش های رسانه‌ای است. بیش از آنچه که موشک و پهپاد و هواپیما و ابزارهای جنگی و اینها تأثیر بگذارند در عقب‌راندن دشمن، رسانه‌ها هستند که تأثیر می گذارند و دل ها را تحت تأثیر قرار می دهند، ذهن ها را تحت تأثیر قرار می دهند. جنگ، جنگ رسانه‌ای است. هر کس رسانه‌ی قوی‌تر داشته باشد، در اهدافی که دارد ــ هر هدفی ــ موفق‌تر خواهد بود».
به گزارش کبنا، جهان نیوز نوشت: اخیراً خبرآنلاین از قول «فیاض زاهد» عضو شورای اطلاع رسانی دولت در پاسخ به سوالی در خصوص رفع فیلتر پیام رسان تلگرام گزارش داد: «وزیر ارتباطات گفتند که در جلسات مختلف پیگیر این موضوع هستند. اما آنچه امروز از زبان وزیر شنیدم تمرکز ایشان بر یوتیوب بود. به گفته وزیر در مورد یوتیوب دستاوردهای ملموس تری به دست آمده است». 
 در این زمینه، چند نکته بخوانید:
یک: رهبر انقلاب، ابتدای امسال فرمودند: «... امروز در دنیا چالش ها و درگیری ها، چالش های رسانه‌ای است. بیش از آنچه که موشک و پهپاد و هواپیما و ابزارهای جنگی و اینها تأثیر بگذارند در عقب‌راندن دشمن، رسانه‌ها هستند که تأثیر می گذارند و دل ها را تحت تأثیر قرار می دهند، ذهن ها را تحت تأثیر قرار می دهند. جنگ، جنگ رسانه‌ای است. هر کس رسانه‌ی قوی‌تر داشته باشد، در اهدافی که دارد ــ هر هدفی ــ موفق‌تر خواهد بود».
حال در نظر بگیرید که در این شرایط، وزیر ارتباطات و دولت ما دغدغه رفع فیلتر سکوی آمریکایی را دارد! این در حالی است که امروز به موازات رونمایی از پهپاد، موشک، رادار و ماهواره، هر روز باید از سخت افزارها و نرم افزارها مجازی رونمایی شود. ما در این عرصه، متأسفانه بسیار عقب افتاده ایم.
 دو: تصور کنید که در این جنگ رسانه ای و جنگ سخت افزارها و نرم افزارها که میان ابرقدرت ها وجود دارد، برخی از مسئولین دولت ایالات متحده بگویند: «ما به دنبال این هستیم که صدا و سیمای جمهوری اسلامی را به خانه های مردم آمریکا ببریم» یا اینکه بگویند: «ما به دنبال این هستیم که مردم آمریکا به ایتا و روبیکای ایرانی دسترسی داشته باشند». چنین چیزی حتی در خیال ما هم نمی‌گنجد! زیرا غیرمعقول و مضحک است.
 سه: اینکه از یک طرف، مرگ بر آمریکا بگوییم – که باید بگوییم و وظیفه داریم – و از طرف دیگر، در به در، دنبال فرش قرمز برای سکوهای مجازی دشمنان خود باشیم و خود را وابسته به آنها نشان دهیم، چنین چیزی تناقض و دستمایه تمسخر برخی افراد مغرض است.
 چهار: چند وقت قبل بود که دولت با تمسک به مصوبه شورای عالی فضای مجازی، به صورت سراسیمه و بدون رعایت برخی مصوبات قبلی شورا، پیامرسان واتس‌اپ را رفع فیلتر کرد. با توجه به نحوه پاسخ گفتن دبیر شورای عالی فضای مجازی در یک گفتگوی تلویزیونی و همچنین با توجه به برخی قرائن دیگر، اینگونه بر می آید که یک پیامرسان آمریکایی بدون اینکه در برابر فعالیت خود در ایران پاسخگو باشد، با نقض استقلال و حکمرانی جمهوری اسلامی و بدون اینکه خودش قدمی بردارد، در ایران، آزاد شد!
این در حالی است که پیش از این، رئیس جمهور در یکی از جلسات هیئت دولت گفته بود: «طرح دولت برای رفع فیلترینگ به معنای رها کردن فضای مجازی نیست، بلکه موجب توسعه و تقویت حکمرانی و استفاده بهینه مردم از آن خواهد شد».
پنج: به نظر می رسد که آنچه که برخی دولتی ها در مورد رفع فیلتر امثال یوتیوب به دنبال آن هستند نیز از دوحالت خارج نیست؛ یا مانند واتس اپ مستقیم و به صورت یله و رها باشد و یا اینکه با واسطه پوسته فعالیت کند. در مورد فعالیت مستقیم و بدون رعایت قوانین جمهوری اسلامی که تکلیف مشخص است؛ اما در مورد فعالیت به شکل پوسته هم خود شرکت اصلی تعهدی نمی دهد و در این مورد، هم تجربه تلخ هاتگرام و تلگرام طلایی وجود دارد، هم داده و اطلاعات از کشور خارج می شود، هم سکوهای داخلی آسیب می بینند و هم اینکه موجب عقب ماندگی و وابستگی کشور در عرصه مجازی می شود.
شش: دغدغه شبانه روزی وزیر ارتباطات ما باید این باشد که ما چگونه می توانیم در جنگ میان ابرقدرت‌های عرصه مجازی، عرض اندام کنیم؟ چگونه می‌توانیم سکوهای ایرانی را در دنیا گسترش دهیم و در جنگ فناوری که در این عرصه، میان چین و آمریکا به وجود آمده، ما تبدیل به ضلع سوم این جنگ شویم؟ چگونه می توانیم در این جنگ رسانه ای که مدام فیلتر و سانسور می شویم، زیرساخت مجازی جبهه مقاومت را تامین کنیم و صدای خود را به معنای واقعی به جهانیان برسانیم؟ چگونه می‌توانیم در عرصه حکمرانی مجازی، در کنار چین و آمریکا قرار بگیریم؟
هفت: از جمله مواردی که رهبر انقلاب در حکم انتصاب اعضای شورای عالی فضای مجازی در دوره دوم بیان فرموده اند، این موارد است:
- «ارتقای جمهوری اسلامی ایران به قدرت سایبری در طراز قدرت‌های تأثیرگذار جهانی و برخورداری از ابتکار عمل و قدرت تعامل با دیگر کشورها در جهت شکل‌دهی به قواعد و قوانین مرتبط با فضای مجازی در عرصه جهانی با رویکرد اخلاق‌مدار و عادلانه»؛
 - «اهتمام ویژه به سالم‌سازی و حفظ امنیت همه‌جانبه فضای مجازی کشور و نیز حفظ حریم خصوصی آحاد جامعه و مقابله مؤثر با نفوذ و دست‌اندازی بیگانگان در این عرصه»؛
- «ترویج هنجارها، ‌ارزش‌ها و سبک زندگی اسلامی ایرانی و ممانعت از رخنه‌ها و آسیب‌های فرهنگی و اجتماعی در این عرصه و مقابله مؤثر با تهاجم همه‌جانبه فرهنگی و نیز ارتقای فرهنگ کاربری و سواد فضای مجازی جامعه».

وزارت ارتباطات و دولت در این زمینه چقدر دغدغه دارند و در این راستا چه کارهایی انجام داده اند؟
هشت: وظیفه هر دولتی در دنیا، توجه به توان داخلی و کمک به جوانان و نخبگان در عرصه های مختلف است؛ وزارت ارتباطات و دولت چقدر برای افزایش ظرفیت سکوهای داخلی تلاش کرده است؟
 نه: بدون شک، ما طرفدار این هستیم که در عرصه مجازی، مردم ما با همه دنیا در ارتباط باشند؛ اتفاقاً خواستار این هستیم که دولت، با سلسله اقداماتی، سکوهای داخلی ما را جهانی کند تا صدای جمهوری اسلامی و مردم آن به همه مردم دنیا برسد و با برخی کارشکنی ها روبرو نشویم؛ اما از آن طرف، با یله و رها بودن و حضور بی ضابطه و بدون تعهد سکوهای خارجی نیز قطعاً مخالف هستیم.


کد مطلب: 496177

آدرس مطلب :
https://www.kebnanews.ir/news/496177/اوج-گیری-تقابل-های-مجازی-جنگ-رسانه-ای-بین-کشورها-تمرکز-ستار-هاشمی-رفع-فیلتر-یوتیوب

کبنانیوز
  https://www.kebnanews.ir

1