تاریخ انتشار
يکشنبه ۷ بهمن ۱۴۰۳ ساعت ۰۸:۲۱
کد مطلب : ۴۹۵۳۲۴
گپ و گفت با نمایندگانِ مستقل مجلس درباره یک انتخابات درون فراکسیونی

مأموریت ویژه تاجگردون برای «لابی هایِ پنهان» زیر سقف پارلمان/ صندلی ریاست فراکسیون مستقلین چرا به علاءالدین بروجردی رسید؟

۱
مأموریت ویژه تاجگردون برای «لابی هایِ پنهان» زیر سقف پارلمان/ صندلی ریاست فراکسیون مستقلین چرا به علاءالدین بروجردی رسید؟
کبنا ؛
مهرداد لاهوتی، نایب رئیس فراکسیون مستقلین ولایی مجلس معتدل بودن علاءالدین بروجردی را یکی از دلایل انتخاب او به عنوان رئیس فراکسیون مستقلین می داند و می گوید: «درحال حاضر طیف مستقلین مجلس در اکثریت هستند و اگر بخواهند منسجم تر باشند، می توانند دو سوم مجلس را به خود اختصاص بدهند.»
به گزارش کبنا، خبرآنلاین نوشت: «علاءالدین بروجردی رئیس فراکسیون مستقلین شد.»؛ این خبری است که در چند روز گذشته از سوی برخی از اعضای فراکسیون مستقلین در فضای رسانه‌ای منتشر شد. بر اساس آنچه که احمد انارکی، نایب رئیس فراکسیون مستقلین ولایی مجلس درباره انتخابات اخیر این فراکسیون گفته است؛ «پس از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری، آقای پزشکیان رئیس‌جمهور و آقای نوری قزلجه وزیر کشاورزی شدند تا این موضوع سبب شود فراکسیون مستقلین ولایی در انتخابات اخیر این فراکسیون هیات رئیسه دائم را انتخاب کند. بر این اساس علاءالدین بروجردی به عنوان رئیس فراکسیون، مهرداد لاهوتی و احمد انارکی به عنوان نواب رئیس، مجید نصیرپور به عنوان سخنگو و عالیه زمانی و مریم عبدالهی به عنوان دبیران کمیسیون انتخاب شدند.»
اما، عدم ارائه جزئیات بیشتر از سوی اعضای فراکسیون مستقلین به ابهامات و سوالات زیادی درباره این انتخابات دامن زد. یکی از مهم ترین سوالات این است که چرا «غلامرضا تاجگردون از چهره های شاخص این فراکسیون به عنوان رئیس فراکسیون انتخاب نشد؟»، «انتخاب بروجردی با پیشینه اصولگرایی با هدف ارتباط گیری با دیگر طیف های مجلس بوده است؟» و ...
خبرگزاری خبرآنلاین در گزارشی به بررسی انتخابات فراکسیون مستقلین پرداخته است.
ماجرای بی خبری برخی مستقلین مجلس از انتخابات درون فراکسیونی

پیگیری های خبرگزاری خبرآنلاین، از انتخابات فراکسیون مستقلین، با روایت های مختلفی همراه بود. برخی از نمایندگان درباره جزئیات و حتی زمان برگزاری این انتخابات اظهار بی اطلاعی کرده بودند. عجیب ترین بی خبری مربوط به مجید نصیرپور، سخنگوی این فراکسیون است که به خبرنگار گفت: «انتخابات مربوط به یک ماه پیش بوده و الآن، انتخاباتی برگزار نشده است.»
مصطفی پوردهقان، نماینده اردکان و از دیگر اعضای فراکسیون هم گفت: «من در جریان برگزاری انتخابات نیستم و احتمالا دوستان بدون اطلاع بقیه، آن را برگزار کردند.»
ادعایی که از سوی، مهرداد لاهوتی، نایب رئیس فراکسیون مستقلین ولایی مجلس رد شد و او درباره انتخابات اخیر این فراکسیون بیان کرد: «قبلا، ما در فراکسیون مستقلین ۱۵ نفر هیأت موسس داشتیم که آقای پزشکیان هم جزئی از این ۱۵ نفر بودند. طبیعتا باید انتخابات هیأت رئیسه برگزار می شد، زیرا طیف مقابل دو دسته هستند و اکثریت مجلس با فراکسیون ما است و برای داشتن اقتدار لازم این اکثریت باید انتخابات را سریعا برگزار می کردیم. ممکن است در این میان، یک یا دو نفر از اعضا خبر نداشته باشند زیرا جمع کردن همه اعضا در همه جلسات غیر ممکن است و همیشه اینطور بوده است. امیدوارم همه در فراکسیون کمک کنند تا کارها پیش برود.»
او همچنین در پاسخ به ادعای نصیرپور درباره برگزاری انتخابات هیأت رئیسه در یک ماه گذشته نیز گفت: «خیر، اخیرا برگزار شده است.»

تاجگردون لابی من می ماند، بروجردی ریاست می کند!
 از مجلس اول تا امروز در هر دوره ای، افرادی بودند که به لابی من های مجلس معروف شدند؛ همان افرادی که گاهی به دلیل سوابق حضورشان در پارلمان، گاهی به خاطر فعالیت‌های سیاسی یا شأن و منزلت حزبی، یک سر و گردن بالاتر از دیگران بوده و قدرت تاثیرگذاری بیشتری بر تصمیمات درون پارلمان دارند.
غلامرضا تاجگردون یکی از همان چهره هایی است که به واسطه حضورش در چند دوره مجلس، تسلط بر حوزه های بودجه ای و اقتصادی و ... به یکی از همان لابی من‌ها یا سلبریتی هایِ مجلسی تبدیل شده است. لابی هایی که در هنگامه استیضاح وزرا یا در فصل بررسی بودجه در خانه ملت و ... شدیدتر و حتی می توان گفت تاثیرگذارتر می شود. همین سابقه او در مجلس و کمک های انتخاباتی‌اش به پزشکیان این انتظارات را ایجاد کرده بود که احتمالا رئیس فراکسیون مستقلین خواهد شد. اما چرا ساکن شماره ۲۵۰ صندلی مجلس به ریاست این فراکسیون نرسید؟
برخی از احتمالات درباره ریاست فراکسیون مستقلین حکایت از آن دارد، که وجهه اصولگرایی بروجردی می تواند کمک قابل توجهی به اعضای این فراکسیون در جهت هماهنگی و اتحاد با دیگر اصولگرایان و  حتی تندروهای مجلس داشته باشد. در واقع، مستقلین ترجیح دادند که از نقش غلامرضا تاجگردون و لابی گری های او در پشت پرده استفاده کنند تا تاثیرگذاری بیشتری در تصمیمات مجلس داشته باشند. بروجردی نیز که برخاسته از اردوگاه اصولگرایان است، می تواند در هماهنگی ها و بده بستان های آشکار مجلس، نقش ویژه تری ایفا کند.
احمد فاطمی، نماینده بابل و عضو فراکسیون مستقلین درباره چرایی ریاست تاجگردون بیان کرد: «آقای بروجردی به صورت توافقی رئیس فراکسیون شدند، آقای تاجگردون گویا دوست نداشتند کاندیدا شوند.»
 مهرداد لاهوتی، نایب رئیس فراکسیون مستقلین ولایی مجلس هم معتدل بودن بروجردی را یکی از دلایل انتخاب او به عنوان رئیس فراکسیون مستقلین بیان کرد و گفت: «الآن مستقلین در اکثریت هستند و اگر بخواهند منسجم تر باشند، می توانند دو سوم مجلس را به خود اختصاص بدهند.»
اما احتمالات درباره بودن تاجگردون در پشت پرده فراکسیون، موضوعی است که با مهر تایید لاهوتی، همراه شد و گفت: «آقای بروجردی رئیس فراکسیون بودند و ابقا شدند. البته درست این بود که آقای تاجگردون رئیس شوند و نظر ما هم همین بود اما خودشان کاندیدا نشدند. آقای تاجگردون به عنوان بزرگ فراکسیون در کنار ما هستند و آن را هدایت می کند. اما مسئولیت را به دلیل مشغله ای که داشتند قبول نکردند.»
نام شما

آدرس ايميل شما

حواشی سخنرانی‌های پزشکیان در خوزستان؛ فریاد از بیکاری تا دلار ۸۰ هزار تومانی

حواشی سخنرانی‌های پزشکیان در خوزستان؛ فریاد از بیکاری تا دلار ۸۰ هزار تومانی

پزشکیان پس از ورود خود به اهواز، در جمع مردم خوزستان نیز حاضر شد. گروهی از مردم نسبت ...
سیگنال‌های ظریف از داووس؛ ترامپ چقدر برای بهبود روابط با تهران آماده است؟

سیگنال‌های ظریف از داووس؛ ترامپ چقدر برای بهبود روابط با تهران آماده است؟

رئیس‌جمهور ایالات متحده اخیراً چند انتصاب مهم انجام داده و برخی دیگر از دیپلمات‌ها را ...
امپراتوری ترامپ؛ نخستین رئیس‌جمهور امپریالیست آمریکا در بیش از یک قرن

امپراتوری ترامپ؛ نخستین رئیس‌جمهور امپریالیست آمریکا در بیش از یک قرن

دونالد ترامپ در مرحله بعد چه خواهد کرد؟ یک دهه پس از اینکه او نامزد پیشتاز جمهوری خواهان ...
1