کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

بایدن ایران را تضعیف کرد؟

اعتراف درباره ۵ نقشه‌ای که بایدن برای ایران داشت / ۲۰ نشانه شکست واشنگتن در برابر تهران

26 دی 1403 ساعت 16:16

«ایران نسبت به دهه‌های گذشته تضعیف شده است»؛ این ادعایی بود که بایدن در آخرین سخنرانی‌اش به‌عنوان «رئیس‌جمهور آمریکا» مطرح کرد و کوشید با برشمردن اقدام‌های ضد ایرانی کاخ‌سفید طی ۴ سال‌گذشته، برای افکارعمومی آمریکا از کارنامه پربار خود در قبال ایران بگوید.


«ایران نسبت به دهه‌های گذشته تضعیف شده است»؛ این ادعایی بود که بایدن در آخرین سخنرانی‌اش به‌عنوان «رئیس‌جمهور آمریکا» مطرح کرد و کوشید با برشمردن اقدام‌های ضد ایرانی کاخ‌سفید طی ۴ سال‌گذشته، برای افکارعمومی آمریکا از کارنامه پربار خود در قبال ایران بگوید.
به گزارش کبنا به نقل از همشهری آنلاین، بایدن در آخرین روزهای حضور در کاخ‌سفید با نادیده گرفتن واقعیت‌های موجود و همچنین انتقادهای گسترده افکارعمومی آمریکا به عملکرد دولت او، به‌ویژه پس از آتش‌سوزی‌های اخیر در لس‌آنجلس، خرآخآخرین آخرین تأکید کرد این کشور نسبت به ۴ سال قبل قوی‌تر شده و «اتحادها محکم‌تر و دشمنان ضعیف‌تر شده‌اند» و این دستاورد در شرایطی به‌دست آمده که آمریکا برای تحقق آنها وارد جنگ نشده‌است؛ «روسیه و ایران از طریق جنگ‌هایی که آمریکا به‌صورت مستقیم در آنها شرکت نکرده‌است، تضعیف شده‌اند».
دستاوردتراشی‌های بایدن در حالی است که او در وضعیتی کاخ‌سفید را ترک می‌کند که انتقادها به عملکرد او روز به‌روز در حال افزایش است و ناتوانی دولت فدرال و ایالتی در مهار آتش‌سوزی‌ها در لس‌آنجلس زمینه‌ساز طرح انتقادهای گسترده‌ای از دولت دموکرات‌ها ازسوی شهروندان آمریکایی شده‌است.
اگرچه طی هفته‌های اخیر و به‌دنبال تحولات در سوریه، رسانه‌های عبری و غربی کوشیده‌اند تصویری ضعیف شده از ایران به افکارعمومی جهان ارائه کنند و بایدن نیز از این فضاسازی‌ها به‌عنوان «دستاورد» دولت خود یاد می‌کند، اما کارشناسان و تحلیلگران آمریکایی و غربی اذعان دارند سیاست‌ها و راهبردهای ضدایرانی دولت بایدن نتوانسته جمهوری‌اسلامی را تضعیف و محورمقاومت را در سطح منطقه از میان بردارد. در ادامه به بررسی نمودهای شکست دولت بایدن در تحقق رویکرد «تضعیف ایران» می‌پردازیم.
۱
ناکامی در تحریم‌ها
طی ۴ سال‌گذشته تحریم‌ها، یکی از مهم‌ترین ابزارهای دولت آمریکا در مواجهه با جمهوری‌اسلامی بوده‌است؛ ابزاری که امروز کارشناسان غربی و آمریکایی معتقدند نتوانسته نقشی تعیین‌کننده در تضعیف ایران ایفا کند و به اهداف ترسیمی خود نرسیده‌است.

۲
افزایش صادرات نفت ایران
یکی از مهم‌ترین رویکردهای دولت بایدن در قبال ایران، به‌کارگیری شیوه‌های مختلف به‌منظور خارج کردن نفت ایران از بازارهای جهانی و کاهش درآمدهای نفتی جمهوری‌اسلامی بوده است. براین اساس هم بود که در پاییز ۱۴۰۰ تاکید کرد با افزایش عرضه نفت، خرید نفت ایران را کاهش می‌دهد. اکنون اما خود غربی‌ها به ناکارآمدی تحریم‌های نفتی ایران اذعان دارند. ۳
شکست در تحمیل مذاکره به ایران
دولت بایدن از ابتدای آغاز به‌کار خود، کوشید با استفاده از ابزارهای چندوجهی، تهران را به پای میز مذاکره بکشاند تا بستر مناسب برای حصول توافقی جدید با ایران براساس رویکردهای تحمیلی طرف غربی مهیا شود؛ رویکردی که البته با شکست مواجه شد و دولت بایدن نتوانست «مذاکره» را به ایران تحمیل کند. ۴
کارنامه ناموفق در پرونده هسته‌ای
«مهار فعالیت‌های هسته‌ای ایران»، یکی دیگر از مهم‌ترین گزاره‌های مدنظر دولت بایدن طی ۴ سال‌اخیر بوده‌است؛ رویکردی که نه‌تنها با دستاوردی همراه نشد، بلکه امروز همگان اذعان دارند که صنعت هسته‌ای ایران به پیشرفت‌ها و موفقیت‌های بسیاری همراه شده‌است. ۵
شکست پروژه منزوی‌سازی ایران
دولت بایدن در دوران زمامداری خود، سیاست «منزوی‌سازی ایران» را به‌عنوان یکی از اصلی‌ترین راهبردهای تقابلی خود با ایران، مدنظر داشت، اما امروز شواهد زیادی برای تایید ناکامی کاخ‌سفید در پیشبرد چنین سیاستی وجود دارد. نمودهای شکست سیاست‌های آمریکا در قبال ایران
اقتصادی سیاسی - امنیتی بین‌المللی


کد مطلب: 494980

آدرس مطلب :
https://www.kebnanews.ir/news/494980/اعتراف-درباره-۵-نقشه-ای-بایدن-ایران-۲۰-نشانه-شکست-واشنگتن-برابر-تهران

کبنانیوز
  https://www.kebnanews.ir

1