در جمع دانشجویان دانشگاه یاسوج مطرح شد
فیلم | عبادالله جهانبین عضو هیئتعلمی دانشگاه: همه مدیران دورههای گذشته باید در خصوص احداث سد ماندگان و دیگر سدها پاسخگو باشند / دانشجویان وادادهگی مدیران را مورد نقد قرار دهند / اردیبهشت ۱۴۰۲ مرکز پژوهشهای مجلس زیر آب «سد آبریز» را زد و همه را اقناع کردند که سد آبریز تعطیل شود /پرچم مطالبهگری باید در دست تشکلهای دانشجویی باشد، و بحث محیطزیست نباید خاموش شود
1 آذر 1403 ساعت 2:14
دکتر عبادالله جهانبین حقوقدان و عضو هیئتعلمی دانشگاه در جمع دانشجویان دانشگاه یاسوج به اهمیت مطالبهگری در حوزه محیطزیست و مسئله احداث سد ماندگان اشاره کرد و گفت: خداوند سرنوشت قومی را تغییر نمیدهد مگر اینکه آن قوم خودش سرنوشتش را تغییر بدهد.
دکتر عبادالله جهانبین حقوقدان و عضو هیئتعلمی دانشگاه در جمع دانشجویان دانشگاه یاسوج به اهمیت مطالبهگری در حوزه محیطزیست و مسئله احداث سد ماندگان اشاره کرد و گفت: خداوند سرنوشت قومی را تغییر نمیدهد مگر اینکه آن قوم خودش سرنوشتش را تغییر بدهد.
جهانبین با بیان اینکه همه ما در قبال محیطزیست مسئولیت داریم و باید به آیندگان پاسخگو باشیم، بیان کرد: نسلهای گذشته محیطزیست را حراست کردهاند، و به ما دادهاند، ما هم باید از آنها حراست کنیم و مطالبهگری کنیم.
وی افزود: هر کجا باشیم نسبت به محیطزیست هم مسئولیت داریم و هم حقوق داریم، بعد مسافت اثرگذار است؛ ولی صورتمسئله را پاک نمیکند.
جهانبین بیان کرد: سدسازیها در استان ما به چند دهه قبل برمیگردد، در اصول مختلف ۴۵، ۴۸، ۵۰ قانون اساسی به مالکیت عمومی محیطزیست اشاره کرده و در راستای مصالح عمومی جامعه باید سیاستگذاری انجام بگیرد.
این استاد دانشگاه افزود: این نشست نباید رها شود و باید مطالبهگری دانشجویان ادامه داشته باشد، وارد دورهای شدهایم که محیطزیست و حمایت از حقوق تبدیل به چالش عمدهای شده است، هر چقدر که تکنولوژیهای بیشتری بیایند، چالشها نیز بیشتر میشوند.
وی گفت: باید دنا را از وضعیت هویتی بیرون بیاوریم و آن را فراملی کنیم، فعال محیطزیست و مطالبهگری که در خراسان و آذربایجان و سایر شهرهای کشور باید همگام باشند و احساس مسئولیت کنند.
جهانبین اظهار کرد: مسئولان ما دو دهه قبل نشستند و در جلساتی اجازه مطالعات سدها را دادند، باید این مسئولان پاسخگو باشند، و همینالان نیز با حفظ چارچوبها باید مسئولان از جمله استاندار پاسخگو باشند.
بیشتر بدانید |جهانبین عضو هیئتعلمی دانشگاه: آینده مبهمی را برای محیطزیست رقم زدهایم و همه مسئولیتی داریم که باید به نسل آینده پاسخگو باشیم. ما هر کجا باشیم هم حق داریم و هم مسئولیت داریم. دفاع از محیطزیست حقوقی هستند که مربوط به زمان و مکان نیست؛ چرا که در چرخه زندگی ما تأثیرگذار هستند.
" "
وی گفت: پرچم مطالبهگری باید در دست تشکلهای دانشجویی باشد، و بحث محیطزیست نباید خاموش شود. این تشکلها میتوانند کارگروه محیطزیست داشته باشند.
جهانبین اظهار کرد: منابع از استان ما است، مصارف برای استانهای دیگر است، در سد آبریز که تمام منابع و منافع برای استان ما بود، بهصورت علمی عمل کردند، اردیبهشت ۱۴۰۲ مرکز پژوهشهای مجلس یک طرح پژوهشی منتشر کرد که زیر آب سد آبریز را زد و همه را اقناع کردند که سد آبریز تعطیل شود، درحالیکه این سد ضرری برای محیطزیست و رودخانه مارون ایجاد نمیکرد.
وی افزود: ما باید در خصوص سد ماندگان بهصورت علمی کار کنیم. چرا نمایندگان استان ما به مرکز پژوهشهای مجلس پیشنهاد برای انجام پژوهش در خصوص سد را نمیدهند؟
جهانبین گفت: متأسفانه در خصوص سد آبریز آماری که مرکز پژوهشهای مجلس منتشر کرد از اطلاعات سال ۹۵ بود، درحالیکه سال ۱۴۰۲ منطقه سد آبریز جزء مناطق پر بارش کشور بوده است، این پژوهش و گزارش مدیریتشده بود.
با این وضعیت مدیرانی که داریم آینده زیستمحیطی استان را روشن نمیبینم، همه چشم طمع دارند، و کوتاهی ما بابت این طبیعتی که داریم، در مقابل نسلهای آینده ما را شرمنده خواهد کرد.
جهانبین: این مسأله را هویتی نکنیم، آن را زیست محیطی و ملی ببینیم
دانشجویان وادادهگی مدیران را مورد نقد قرار دهند
دکتر جهانبین در جمعبندی بحث گفت: ما نباید در راستای مطالبه و درخواست مان رفتار تقابلی داشته باشیم، ما فعالیتها را نقد میکنیم. یک بحث قدرت است و یک بحث قانون است، آنها بیشتر روی بحث قدرت تکیه کردند و در قوای مختلف نفوذ داشته و دارند و ما روی قانون تکیه میکنیم.
جهانبین بیان کرد: ابراز احساسات و بیان اشعار لری و بومی جای خود را دارد، ولی سعی کنیم در جلسات علمی بحث علمی کنیم، این مسأله را هویتی نکنیم، آن را زیست محیطی و ملی ببینیم، فعالان محیط زیستی کشور را با خود همراه کنیم، تا بتوانیم افراد بیشتری را همراه خود داشته باشیم و در عرصههای مختلف کار را بهتر به نتیجه برسانیم.
وی افزود: نیاز هست که دانشجویان مطالبهگری داشته باشند و وادادهگی مدیران را مورد نقد قرار دهند، همه مدیران دورههای گذشته باید پاسخگو باشند.
عضو هیئت علمی دانشگاه اظهار کرد: اگر لایه اوزون سوراخ میشود همه جهان از آن آسیب میبیند، بنابراین جهانی فکر کنیم و جهانی عمل کنیم. چنین پدیدههای زیست محیطی مخربی سریعتر خود را نشان میدهند و همه از آن آسیب میبینند.
وی گفت: همه ما در همه جای کشور از سدسازیهای مخرب آسیب خواهیم دید و همه دانشجویان فارغ از اینکه چه رشتهای درس خواندهاند باید اظهارنظر و مطالبه کنند.
جهانبین بیان کرد: همه ما باید در این قافله همراه باشیم، با وحدت و همدلی از مدیران، استانداران فعلی و گذشته مطالبه داشته باشیم و سعی کنیم در فضای تقابلی حرکت نکنیم تا بتوانیم نتایج حداقلی داشته باشیم.
کد مطلب: 493076