کبنا گزارش میدهد
لزوم ورود دستگاههای نظارتی و قضایی به تسهیلات اشتغالزایی / مردم نگران هستند / شبرنگ در آستانه تغییر است / صحبتهای نگران کننده در خصوص انتخاب مدیرکل آینده اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کهگیلویه و بویراحمد
29 آبان 1403 ساعت 12:26
تسهیلات اشتغالزایی به عنوان ابزارهای مالی و حمایتی، نقش کلیدی در ایجاد و حفظ شغلهای جدید و تقویت اقتصاد استان و ملی ایفا میکنند. این تسهیلات به دلایل زیر اهمیت زیادی دارند و از سیاستهای کلی نظام به منظور تولید و اشتغال است. تولید و اشتغال یکی از محورهای ثابت سخنان مقام معظم رهبری در تمام سخنرانیهای ایشان میباشد تا شاید مسئولان فکر یا چارهای برای حل معضل بیکاری بکنند. صحبت از بحث بیکاری شاید مسألهای تکراری و حتی این موضوع برای برخی مسئولان عادی شده باشد، اماپیامدهای زیانبار بیکاری صرفاً اقتصادی نیست.
تسهیلات اشتغالزایی به عنوان ابزارهای مالی و حمایتی، نقش کلیدی در ایجاد و حفظ شغلهای جدید و تقویت اقتصاد استان و ملی ایفا میکنند. این تسهیلات به دلایل زیر اهمیت زیادی دارند و از سیاستهای کلی نظام به منظور تولید و اشتغال است. تولید و اشتغال یکی از محورهای ثابت سخنان مقام معظم رهبری در تمام سخنرانیهای ایشان میباشد تا شاید مسئولان فکر یا چارهای برای حل معضل بیکاری بکنند. صحبت از بحث بیکاری شاید مسألهای تکراری و حتی این موضوع برای برخی مسئولان عادی شده باشد، اماپیامدهای زیانبار بیکاری صرفاً اقتصادی نیست.
همه انسانها برای گذراندن زندگی خود به تلاش و فعالیت نیاز دارند. نیازهای فردی و اجتماعی افراد در گرو کار و تلاش است و جامعه نیز برای گرداندن چرخ تولید در تمامی عرصهها به نیروی کار نیاز دارد. در واقع بدنهی اجتماع از وجود هرگونه نقص در هر گوشهای از این پیکر، آسیب میبیند. بیکاری یکی از بزرگترین معضلاتی است که توازن و تعادل جامعه را به هم میریزد و باعث ایجاد بحرانهای متعدد در عرصههای اجتماعی، اقتصادی، روانی و سیاسی می شود.
تسهیلات اشتغالزایی به کارآفرینان و کسبوکارها این امکان را میدهند که با تأمین مالی مناسب، نیروی کار جدید استخدام کنند و به کاهش نرخ بیکاری کمک کنند. این تسهیلات میتوانند به کارآفرینان کمک کنند تا ایدههای خود را به مرحله اجرا برسانند و کسبوکارهای جدید راهاندازی کنند. این امر به تنوع اقتصادی و ایجاد فرصتهای شغلی جدید منجر میشود. با افزایش اشتغال و راهاندازی کسبوکارهای جدید، تولید ملی نیز تقویت میشود. این موضوع میتواند به افزایش صادرات و کاهش وابستگی به واردات کمک کند.
تولید کالاها و خدمات به ایجاد ارزش افزوده منجر میشود که به نوبه خود به افزایش درآمد و فرصتهای شغلی کمک میکند. با افزایش تولید، نیاز به نیروی کار ماهر نیز افزایش مییابد. این موضوع میتواند به توسعه مهارتهای نیروی کار و بهبود کیفیت اشتغال منجر شود. افزایش تولید و اشتغال به رشد اقتصادی پایدار کمک میکند و میتواند به بهبود شرایط زندگی مردم و افزایش رفاه اجتماعی منجر شود.
با این وجود صدای مهیب انحراف تسهیلات اشتغالزایی در استان کهگیلویه و بویراحمد به گوش میرسد که لازم است در این خصوص نهادهای نظارتی و قضایی ورود کنند و درصورت خطا و انحراف با متخلفان برخورد قانونی صورت بگیرد.
اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کهگیلویه و بویراحمد متولی توزیع تسهیلات اشتغالزایی است. ناکارآمدی در مدیریت این تسهیلات میتواند به کاهش اعتماد عمومی به سیستمهای حمایتی منجر شود و کارآفرینان را از استفاده از این تسهیلات دلسرد کند.
تسهیلات اشتغالزایی کمبهره و با سود پایین میتوانند فرصتهای خوبی برای کارآفرینان و افرادی که به دنبال ایجاد شغل هستند، فراهم کنند. با این حال، این تسهیلات ممکن است برخی از افراد را وسوسه کنند تا به بهانههای مختلف از آنها استفاده کنند. تسهیلات کمبهره به دلیل شرایط مالی مطلوب و امکان دسترسی آسان، میتوانند برای بسیاری از افراد جذاب باشند.
اطلاعات این پایگاه خبری نشان میدهد که برخی افراد با دادن اطلاعات نادرست و گمراه کنندهای این تسهیلات را دریافت کردهاند. به طور مثال در شهرستان گچساران شخصی محل کار شخص دیگری را به نام خود معرفی کرده و تسهیلات میلیاردی دریافت کرده است و مادر و خاله همین شخص نیز تسهیلات اشتغالزایی را دریافت کردهاند. این درحالی است که خیلی از جویندگان شغل و کارآفرینان دربهدر به دنبال تسهیلات اشتغالزایی هستند. پول تسهیلات اشتغالزایی باید در محل کسب و کار معرفی شده هزینه شود؛ اما برخی اطلاعات نشان میدهند که این افراد به جای سرمایهگذاری در کسبوکار، از این منابع برای اهداف شخصی یا غیرمرتبط استفاده کردهاند. افرادی که به طور نادرست از تسهیلات استفاده میکنند، میتوانند به رقابت ناعادلانه در بازار منجر شوند و به کسبوکارهای واقعی آسیب برسانند.
700 میلیارد تومان تسهیلات اشتغالزایی تبصره 18 و مشاغل خانگی سال 1402 به استان کهگیلویه و بویراحمد اختصاص یافت و الان شک و شبهاتی زیادی وجود دارد که این تسهیلات چگونه و به چه نحوی توزیع شده است. این گزارش بدون هر گونه پیشداوری و سوءنیتی به دنبال این پرسش است که آیا تسهیلات در جای خود مورد استفاده قرار گرفته است یا خیر؟
انحراف در تسهیلات اشتغالزایی میتواند به هدر رفت منابع مالی و کاهش اعتماد عمومی به سیستمهای حمایتی منجر شود.
و الان ضرورت دارد که دستگاههای نظارتی با تقویت فرآیندهای نظارتی از انحرافات این تسهیلات جلوگیری کند و اطمینان را برای مردم و افکار عمومی که در گفت و گو با خبرنگار این پایگاه خبری به شدت از نحوه توزیع ناراضی هستند، حاصل کنند که تسهیلات به درستی و به منظور ایجاد شغلهای پایدار استفاده شده اند یا خیر؟
از این موضوع بگذریم شنیده شده است که نوذر شبرنگ مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی در آستانه تغییر قرار گرفته است. وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی سه نفر را برای این جایگاه فراخوانده است که یکی از این افراد ترکزبان است و استدلال هم برای معرفی او این است که چون آقای شبرنگ قشقایی و ترکزبان است یک نفر ترکزبان جایگزین او شود که احیاناً صدای مخالفت با استاندار کهگیلویه و بویراحمد و دیگر سیاسیون بلند شود. این صحبت را ما رد میکنیم؛ اما اگر چنین باشد در واقع شایستگی و شایستهسالاری را به قتلگاه سیاسیون بردهایم. ضمن اینکه ایل بزرگ قشقایی شایستگان و نیروهای توانمندی دارند که میتوان از شایستگان آنها استفاده شود.
دخالت سیاسیون در انتصابات و مسائل جناحی و قومی به طور قابل توجهی میتواند بر شایستگی و کارایی سیستمهای مدیریتی و حکومتی تأثیر بگذارد. زمانی که افراد بر اساس وابستگیهای سیاسی انتخاب میشوند، ممکن است شایستگی و تجربه آنها نادیده گرفته شود. دخالت سیاسیون در انتصابات و مسائل جناحی و قومی میتواند به طور جدی بر شایستگی و کارایی سیستمهای مدیریتی تأثیر بگذارد. اگر مردم احساس کنند که انتصابات بر اساس شایستگی نیست، اعتمادشان به سیستم کاهش مییابد. در سیستمهایی که انتصابات بر اساس روابط سیاسی و قومی انجام میشود، احتمال فساد و سوءاستفاده از قدرت افزایش مییابد، زیرا افراد ممکن است به جای خدمت به جامعه، به دنبال منافع شخصی خود باشند.
کبنانیوز آمادگی پاسخ مسئولان مربوطه را دارد و این گزارش نافی خدمات مسئولان نیست.
کد مطلب: 492997