گفتوگوی مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان کهگیلویه با کبنانیوز:
واکنش مدیر شبکه بهداشت و درمان کهگیلویه به قتل دکتر داووی در یاسوج / تقوی: کادر درمان هم تعهدکاری دارند هم وجدان پزشکی و انسانی / اورژانس بیمارستان دهدشت مستعد تنش است / پزشکان دهدشتی در واکنش به قتل همکارشان مطبهای خود را بستند / دستگاههای متولی و شورای فرهنگ عمومی مساعدت کنند
24 آبان 1403 ساعت 12:14
حادثه تلخ قتل دکتر داوودی پزشک متخصص قلب و عروق در شهر یاسوج قلب همه مردم خونگرم استان کهگیلویه و بویراحمد را جریحهدار کرد و همه اقشار در سطح استان انزجار خود را از اتفاق پیشآمده اعلام داشتند. کادر درمان در سراسر استان باتوجهبه تألمات روحی و نگرانیهایی که در زمینه امنیت جانی و روانی خود داشتند دست به تجمعات اعتراضی و استمداد خواهی از دستگاههای متولی جهت تأمین امنیت کادر درمان زدند.
حادثه تلخ قتل دکتر داوودی پزشک متخصص قلب و عروق در شهر یاسوج قلب همه مردم خونگرم استان کهگیلویه و بویراحمد را جریحهدار کرد و همه اقشار در سطح استان انزجار خود را از اتفاق پیشآمده اعلام داشتند. کادر درمان در سراسر استان باتوجهبه تألمات روحی و نگرانیهایی که در زمینه امنیت جانی و روانی خود داشتند دست به تجمعات اعتراضی و استمداد خواهی از دستگاههای متولی جهت تأمین امنیت کادر درمان زدند.
به گزارش کبنانیوز، پزشکان شهر دهدشت در واکنش به این اتفاق مطبهای خود را بستند و پزشکان کلینیک امام سجاد (ع) در روز چهارشنبه دست از کار کشیدند و در محل کار حاضر نشدند؛ هرچند در تنها بیمارستان امام خمینی (ره) شهرستان کهگیلویه نیز کادر درمان و پزشکان اعتراضشان را از عدم تأمین امنیت روانی و جانی به گوش مسئولین شهرستان رساندند لکن ارائه خدمات بیمارستان طبق روال سابق انجام گرفت و خللی دراینبین ایجاد نشد.
سید منصور تقوی مدیر شبکه بهداشت شهرستان کهگیلویه با کبنانیوز به گفتوگو پرداخت و گفت: پیش از هر چیز نهتنها به جامعه بهداشت و درمان؛ بلکه به جامعه بشریت این اتفاق تلخ را باید تسلیت گفت.
مدیر شبکه بهداشت کهگیلویه با اشاره به درگیریهایی که با کادر درمان میشود گفت: کار درمان یک کار کاملاً تخصصی است. همیشه کار پزشکی همراه با خطر و ریسک است و خواهد بود. ما در مجموعه شبکه بهداشت جهت بهحداقلرساندن خطاهای پزشکی کارگاههای تخصصی افزایش مهارت بهصورت مداوم برگزار میکنیم؛ همچنین باتوجهبه این که اربابرجوع و مراجعین ما با سایر ادارات کاملاً متفاوتاند باید اقدامات و آموزشهای خاص و متفاوتی نیز هم به مراجعین و هم کادر درمان داده شود تا چالشها و تنشها را به حداقل برسانیم. مراجعین ما بیمار، مضطرب، دردمند و بیقرارند. ما آموزشهایمان را با این پیشفرض به کادر درمان ارائه میکنیم.
وی تصریح کرد: آنچه در حیطه اختیاری ماست برگزاری جلسات و کارگاههای متفاوت و متنوعی از جمله مدیریت خشم، بالابردن آستانه تحمل در مقابل تندی و پرخاش، تکریم اربابرجوع، حضور بهموقع بر بالین بیمار و.... است که برای کادر درمان بهصورت مستمر ارائه میکنیم. لکن طرف دیگر نیز خود بیماران و البته و صدالبته همراهان بیمار است که باید آموزشهای لازم را ببینند که چگونه در مواقع تنش و فوران هیجانات، خود را مدیریت کنند.
تقوی از نهادهای متولی فرهنگ و شورای فرهنگ عمومی شهرستان خواست به وظایف خود در زمینه فرهنگسازی اهتمام بیشتری داشته باشند.
وی تشریح کرد: ما میخواهیم موضوع چگونگی تعامل با تمام طبقات صنفی از جمله کادر درمان در شورای فرهنگ عمومی مطرح شود و منجر به اقدامات ملموسی شود. تریبوندارها، رسانهها، آموزشوپرورش، دانشگاهها و متنفذان نیز به این موضوع ورود کنند. اگرچه در شهرستان کهگیلویه تنشهایی میان مراجعین و کادر درمان بخصوص در موقع ارجاع بیماران تصادفی به بیمارستان را شاهد بودیم لکن هیچگاه درگیری فیزیکی با پزشکان را مشاهده نکردیم.
وی ادامه داد: ما درک میکنیم هیجانات و اضطراب بیمار و همراهانش را، اما باید این فرهنگ نهادینه شود که در مواقع حساس کار را به متخصص بسپارند. پزشکان و کادر ما هم تعهد کاری دارند هم وجدان پزشکی و انسانی. باید در مواقع حساس به این عزیزان اعتماد کرد. البته این را هم بگویم که بهشدت خطاهای احتمالی توسط کادر و مجموعه خود را رصد میکنیم و برخورد خواهیم کرد.
مسئول بهداشت و درمان کهگیلویه با تمجید از برخوردهای مناسب اکثریتقریببهاتفاق شهروندان کهگیلویه با عوامل درمان یادآور شد: شهرستان کهگیلویه مهد فرهنگ و ادب است. اکثریت قاطع مردم شهرستان حرمتها را حفظ میکنند، لکن عدهای انگشتشمار نیز وجود دارند که قلدرمآبانه با کادر ما پرخاش میکنند. همینجا از دستگاه محترم قضایی، شورای تأمین و عوامل نیروی انتظامی تشکر میکنم که قاطعانه با این افراد برخورد میکنند.
دکتر تقوی بیشترین چالش و تنش با کادر درمان را در بخش اورژانس و ناشی از فوران احساسات دانست و افزود: بیشترین تنشها در بخش اورژانس بیمارستان امام خمینی (ره) صورت میگیرد. این تنشها بخشی ناشی از کمبود نیروی حراست فیزیکی در سطح مراکز درمانی بیمارستان است که در حال اعمال تدابیری تازه در این زمینه هستیم. بخش دیگری نیز ناشی از فوران عواطف ایلی و عشایری است که سبب میشود اگر برای فردی اتفاقی افتاد همه فامیل در بیمارستان حضور پیدا کنند؛ بخشی از این جمعیت وارد محیط اورژانس شوند و ایجاد شلوغی شود. ماشاءالله همه هم خود را صاحبنظر میدانند و هر کدام از پزشک میخواهند تجویزهای آنان را دستور دهد که همین امر سبب تنش و گاه قرارگرفتن خود بیمار در نقطه کور میشود و بهجای اینکه تمرکز پزشک و کادر معطوف درمان شود، صرف گفتگوی با همراهان بیمار شود.
این مسئله را باید حل کرد باید همه آحاد جامعه همه دستگاههای فرهنگ و متولی فرهنگ به این مورد ورود کنند تا بخش اعظمی از آن را با آموزشهای صحیح حل نمایند.
کد مطلب: 492830