کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

اکونومیست هشدار داد:

اکونومیست هشدار داد: خطرات بزرگ بازگشت ترامپ به کاخ سفید

11 آبان 1403 ساعت 18:03

هفته نامه اکونومیست تحلیل می‌کند که سیاست‌های دونالد ترامپ و همینطور تغییر شرایط جهان نسبت به دور اول او می‌تواند با ریسک‌های بسیار بزرگی همراه است.


هفته نامه اکونومیست تحلیل می‌کند که سیاست‌های دونالد ترامپ و همینطور تغییر شرایط جهان نسبت به دور اول او می‌تواند با ریسک‌های بسیار بزرگی همراه است.
به گزارش کبنا، نشریه اکونومیست در سرمقاله این هفته به بررسی ریسک‌هایی پرداخته است که بازگشتن دونالد ترامپ میتواند برای آمریکا و جهان به همراه داشته باشد، و رای خود را به کامالا هریس، رقیب آقای ترامپ داد است.
به نوشته اکونومیست، هفته آینده ده‌ها میلیون آمریکایی به دونالد ترامپ رای خواهند داد. برخی از سر نارضایتی این کار را انجام می‌دهند، چراکه فکر می‌کنند کامالا هریس یک مارکسیست رادیکال است که کشورشان را نابود می‌کند؛ برخی دیگر نیز غرور ملی‌شان برانگیخته شده است چراکه دونالد ترامپ این باور را در آنها ایجاد کرده است که با او آمریکا قد علم خواهد کرد. اما برخی هم هستند که به او به عنوان یک ریسک منطقی نگاه می‌کنند.
این گروه آخر ممکن است آقای ترامپ را به عنوان فردی که می‌خواهند با او تجارت کنند یا الگویی برای فرزاندشان نبینند. ولی احتمالا فکر می‌کنند که کارهای مثبت او در زمان ریاست جمهوری‌اش بیشتر از کارهای منفی‌اش بوده است. آنها احتمالا فکر می‌کنند که انتقادات از او بزرگنمایی شده‌اند. و محور این محاسبات نیز این است که بدترین انگیزه‌های دونالد ترامپ به وسیله کارمندانش، بوروکراسی، کنگره و دادگاه‌ها محدود خواهند شد.
از منظر اکونومیست، این استدلال بطرز بسیار خوش بینانه است. آمریکا ممکن است چهار سال دیگر را با آقای ترامپ بگذراند همانطور که قبلا هم با روسای جمهوری از هر دو حزب گذرانده است که کاستی داشته‌اند. ولی رای دهندگانی که ادعای منطقی بودن دارند دامنه خطرات ریاست جمهوری آقای ترامپ را درنظر نگرفته‌اند. با پیروزی دونالد ترامپ به عنوان رهبر جهان آزاد، آمریکایی‌ها بر سر اقتصاد، حاکمیت قانون و صلح جهانی ریسک می‌کنند. شاید نتوان محاسبه کرد که مساله‌ای چقدر ممکن است بد پیش برود؛ ولی رای دهندگانی که آن را دست کم می‌گیرند خود را فریب می‌دهند.
برخی ممکن است این استدلال را هراس آفرینی درنظر بگیرند. درست است که ترس‌های بزرگ ما درباره اولین دوره آقای ترامپ اتفاق نیوفتاد. او مالیات‌ها را کاهش داد و اقتصاد را مقررات زدایی کرد، که سریع‌تر از سایر کشورهای ثروتمند رشد کرده است. دولت او برای تامین مالی کووید 19 لایق اعتبار است؛ در خارج هم او قدرت نشان داد و اجماع را به سمت موضع تقابلی دربرابر چین برد. او همچنین برخی از متحدان آمریکا را تشویق کرد تا هزینه‌های دفاعی خود را افزایش دهند. حتی زمانی که او برای جلوگیری از انتقال قدرت در ششم ژانویه 2021 حمله‌ای به ساختمان کنگره را برانگیخت، نهادهای آمریکایی محکم عمل کردند.
اما به اعتقاد اکونومیست، امروز خطرات بیشتر شده است. به این علت که سیاست‌های آقای ترامپ بدتر شده است، جهان در شرایط خطرناکتری است و بسیاری از افراد هوشیار و مسوولیت پذیر که انگیزه های بد او را در دوره اول ریاست جمهوری‌اش مهار کردند امروز جای خود را به باورمندان واقعی، چاپلوسان و فرصت طلبان داده‌اند.
ریسک‌های سیاستی ترامپ
استدلال‌ها برعلیه آقای ترامپ با سیاست‌های او آغاز می‌شود. در سال 2016، پلتفرم جمهوری خواهی همچنان میان حزب میت رامنی و حزب ترامپ قرار داشت. اما نسخه امروزی افراطی‌تر است. آقای ترامپ 20 درصد تعرفه بر همه کالاهای وارداتی را می‌خواهد و از تعرفه بیش از 200 یا حتی 500 درصدی برای خودروهای وارداتی از مکزیک صحبت می‌کند. او پیشنهاد اخراج میلیون‌ها مهاجر غیرقانونی را داده است که بسیاری از آنها شغل و فرزندان آمریکایی دارند. او همچنین قصد دارد معافیت‌های مالیاتی را تمدید کند درحالی که کسری بودجه در سطوحی است که معمولا در دوران جنگ یا رکود دیده می‌شود؛ که نشان دهنده بی‌تفاوتی نسبت به مدیریت صحیح مالی کشور است.
این سیاست‌ها تورم‌زا خواهند بود که می‌تواند سبب ایجاد اختلاف با فدرال رزرو شود. و ریسک ایجاد یک جنگ تجاری را به همراه دارد که در نهایت آمریکا را تضعیف خواهد کرد. ترکیب تورم، کسری‌های کنترل نشده و زوال نهادها روزی را می‌رساند که خارجی ها نگران خرید نامحدود اوراق خرانه‌داری آمریکا باشند.
خطر ترامپ برای بازار باز آمریکا
اقتصاد آمریکا باعث حسرت جهانیان است، اما این اقتصاد بر بازاری باز استوار است که تخریب خلاق، نوآوری و رقابت را دربر می‌گرد. برخی اوقات به‌نظر می‌رسد آقای ترامپ می‌خواهد به قرن نوزدهم بازگردد و با استفاده از تعرفه و معافیت مالیاتی به دوستانش پاداش داده و دشمنانش را مجازات کند، و از آن برای تامین مالی دولت و کاهش کسری تجاری استفاده کند. سیاست هم می‌تواند بنیادهای رفاه آمریکایی را ویران کند.
تغییر شرایط جهان نسبت به دور اول 
دلیل دیگر برای هراس از دور دوم ریاست جمهوری ترامپ این است که جهان تغییر کرده است. در دوره 2021-2017 جهان عمدتا در صلح بود. زمانی که نخبگان سیاست خارجی درباره پیامدهای ترور سردار قاسم سلیمانی به او هشدار دادند، او مورد تایید قرار گرفت. ولی زمانی که رئیس جمهور بعدی قدرت را در دست می‌گیرد دو جنگ امنیت آمریکا را به خطر می‌اندازد. در اوکراین، روسیه دست بالا را دارد که ولادیمیر پوتین را در جایگاه تهدید حمله به اروپا قرار می‌دهد. و در خاورمیانه نیز یک جنگ منطقه‌ای به سمت ایران در حرکت است که می‌تواند آمریکا را درگیر کند.
بنابراین آقای ترامپ در معرض آزمون‌هایی قرار می‌گیرد که دوره اول با آنها روبرو نبود. تعهد او برای بازگرداندن صلح به اوکراین در یک روز و تشویق بی‌پایان حملات اسرائیل اطمینان بخش نیست. بدتر از آن، تحقیر او نسبت به اتحادهاست. گرچه آنها بزرگ‌ترین قدرت ژئوپلیتیک آمریکا هستند آقای ترامپ آنها را شیادانی می‌داند که به کشورهای ضعیف اجازه می‌دهند از قدرت نظامی آمریکا سوء استفاده کنند. هیاهو و تهدیدها می‌توانند آقای ترامپ را به موفقیت برسانند اما ممکن است ناتو را نابود کنند. چین نظاره گر است چراکه میزان تهاجمی بودن در برابر تایوان را بررسی می‌کند. و متحدان آسیایی نیز ممکن است دیگر نتوانند به تضمین هسته‌ای آمریکا اعتماد کنند.
دست بازتر ترامپ برای پیشبرد انگیزه‌ها
خطرات سیاست داخلی و خارجی ترامپ با آخرین تفاوت بزرگ میان دوره اول و دوم آقای ترامپ تشدید می شود: او در این دوره محدودیت‌های کمتری خواهد داشت. رئیس جمهوری که به فکر پرتاب موشک به آزمایشگاه‌های مواد مخدر در مکزیک بود توسط مردم و نهادهای اطرافش عقب نشینی کرد. از آن زمان حزب جمهوری خواه خود را حول آقای ترامپ سازماندهی کرده است. اندیشکده‌های دوست فهرستی از افراد وفادار را برای خدمت در دولت بعدی تهیه کرده‌اند، و دیوان عالی با صدور حکمی مبنی بر اینکه رؤسای‌جمهور نمی‌توانند به دلیل اقدامات رسمی تحت پیگرد قرار گیرند، کنترل‌ها بر آنها را تضعیف کرد.
اگر محدودیت‌های خارجی کاهش یابند، چیزهایی بیشتری به شخصیت آقای ترامپ بستگی خواهد داشت باتوجه به تحقیر او نسبت به قانون اساسی پس از شکست در انتخابات 2020، خوش بین بودن سخت است. نیمی از اعضای کابینه قبلی او از تایید او خودداری کرده اند. سناتور ارشد جمهوری خواه او را انسانی نفرت انگیز توصیف می‌کند. و رئیس سابق ستاد ارتش و ستاد مشترک او را فاشیست خطاب می‌کنند. درحالی که روسای جمهور خوب کشور را متحد می‌کنند آقای ترامپ مردم را علیه یکدیگر قرار می‌دهد.
برتری هریس به ترامپ از منظر اکونومیست
درمقایسه دونالد ترامپ، کامالا هریس به دنبال ثبات است. درست است که او سیاستمداری مایوس کننده است ولی تلاش کرده به رای دهندگان بگوید می‌خواهد با قدرت چه کند. او نامطمئن و بی‌تصمیم بنظر می‌رسد، با اینحال عقاید بسیار چپ گرایانه دموکرات‌ها را کنار گذاشته و در نزدیکی مرکز، در کنار لیز چینی درحال مبارزات انتخاباتی است.
از منظر اکونومیست، او کاستی‌های معمولی دارد که هیچ کدام او را رد صلاحیت نمی‌کند. برخی سیاست‌هایی او، چون سلیقه‌اش برای قانون گذاری و مالیات ستانی بیشتر از تولید ثروت را بدتر از سیاست‌های رقیب‌اش است. و برخی دیگر، مثلا درباره تجارت و کسری بودجه نیز بد هستند. اما برخی دیگر، مثلا درباره آب و هوا و سقط جنین قطعا بهتر هستند. تصور اینکه خانم هریس یک رئیس جمهور عالی باشد سخت است، اما نمی‌توان تصور کرد که فاجعه به بار بیاورد.
لازم نیست روسای جمهور مقدس باشند، و امید می‌رود دور دوم آقای ترامپ فاجعه‌ای ایجاد نکند. ولی او خطری غیرقابل قبول برای آمریکا و جهان است. و اگر نشریه اکونومیست رای داشت به خانم هریس رای می‌داد.


کد مطلب: 492397

آدرس مطلب :
https://www.kebnanews.ir/news/492397/اکونومیست-هشدار-خطرات-بزرگ-بازگشت-ترامپ-کاخ-سفید

کبنانیوز
  https://www.kebnanews.ir

1