کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

چرا 19 آبان در تقویم به عنوان روز «کهگیلویه و بویراحمد» نام‌گذاری شد؟

5 آبان 1403 ساعت 19:11

در تاریخ ۱۹ آبان ۵۷ شش نفر از جوانان گچسارانی در قیام خونین مسجد شهیدان این شهر در مبارزه با رژیم غاصب پهلوی به شهادت رسیدند.


در تاریخ ۱۹ آبان ۵۷ شش نفر از جوانان گچسارانی در قیام خونین مسجد شهیدان این شهر در مبارزه با رژیم غاصب پهلوی به شهادت رسیدند.
به گزارش کبنانیوز، مدیرکل بنیاد شهید کهگیلویه‌ و بویراحمد در نشست شورای فرهنگ عمومی گچساران بیان کرد: روز ۱۹ آبان باید با تلاش همه آحاد مردم استان برجسته شود چراکه با وجود همه ظلم‌ها، خفقان و سختگیری‌هایی که در دوران رژیم پهلوی وجود داشت اما جوانان غیور و انقلابی گچساران با تبعیت از امام‌(ره) و باشعور، فرهنگ و آگاهی هر چه بیشتر مسیر نهضت انقلاب را به زیبایی ترسیم کردند که در ادامه نیز در ۲۲ بهمن ۵۷ انقلاب اسلامی به پیروزی رسید.
حجت‌الاسلام قدرت‌الله خرم‌روز گفت: پیگیری‌های زیادی صورت گرفته تا این روز به‌عنوان یک واقعه تاریخی ماندگار در تقویم اجرایی فرهنگ ایثار و شهادت بنیاد شهید به ثبت برسد و به‌عنوان یک روز ملی از آن یاد شود.
مدیرکل بنیاد شهید کهگیلویه‌ و بویراحمد گفت: به همین دلیل باید این روز ارزشمند هر چه بیشتر در جامعه تبیین شود.
امام‌جمعه گچساران اظهار کرد: امروز در غزه و لبنان نیز جوانان از شهید فهمیده الگوبرداری می‌کنند و به مبارزه با رژیم صهیونیستی می‌پردازند؛ اما قیام ۱۹ آبان ماه ۵۷ گچساران در جنوب کشور کم‌نظیر است و لذا ضرورت دارد بارها از این قیام یاد کنیم.
حجت‌الاسلام‌ سید عنایت هاشمی منش افزود: ۱۹ آبان به‌عنوان روز استان نام‌گذاری شد و قرار است مناسبت‌های مختلفی در این راستا برگزار شود.
وی تصریح کرد: شهدا کار بزرگی در راستای عزت و اقتدار ایران اسلامی کردند و نسل جوان و نوجوان ما باید هرچه بیشتر نیز بافرهنگ ایثار و شهادت آشنا شوند.
هاشمی منش اظهار کرد: شب گذشته رژیم صهیونیستی یک ترقه‌بازی در برخی نقاط کشورمان داشت اگرچه جمهوری اسلامی ایران هم‌بارها به صهیونیست‌ها هشدار داده بود که اگر اقدامی کنید با ضربات کوبنده‌تری مواجه خواهید شد.

ضرورت تشکیل کمیته برای برگزاری هر چه باشکوه تر اجلاسیه شهدای ۱۹ آبان ۵۷ در گچساران
فرماندار گچساران اظهار کرد: برگزاری یادواره‌ها موجب ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در جامعه می‌شود وهرجایی که فرهنگ شهادت باشد شکست معنایی ندارد؛ بنابراین فرهنگ شهادت یعنی عزت و افتخار و باید در این راستا تلاش کنیم تا نام و یاد شهدا را زنده نگه‌داریم.
دیهیم خوب افزود: اجلاسیه شهدای ۱۹ آبان ۵۷ گچساران باید باشکوه هرچه بیشتر برگزار شود، حضور حداکثری مردم در حقیقت نشان از بصیرت مردم دارد و هرچه قدر می‌توانیم باید این مهم را تبیین کنیم و اقتدارمان را در تقابل با دشمنان نشان دهیم.
وی اظهار کرد: برگزاری اجلاسیه ها و یادواره‌ها درس مهمی برای تربیت نسل جوان می باشد، اگرچه برگزاری این اجلاسیه ها ضروری است و عامل عزت و اقتدار ایران اسلامی به برکت خون شهدا ست.
دیهیم خوب ادامه داد: اولین اجلاسیه شهدای ۱۹ آبان در گچساران راداریم و باید باشکوه هرچه‌تمام‌تر برگزار شود و همه دستگاه‌ها و نهادها هم پای‌کار بیایند.
فرماندار گچساران گفت: درزمینه برگزاری یادواره شهدا کمیته‌ها باید تشکیل شوند و تقسیم‌کار نیز در این زمینه باید انجام گیرد.
وی افزود: ۱۹ آبان نیز متعلق به همه مردم استان است، مردم گچساران در دوران انقلاب مقابل رژیم پهلوی ایستادگی کردند و هفت شهید والامقام تقدیم انقلاب کردند پس وظیفه است این روز را بزرگ بداریم و دینمان را به شهد ادا کنیم.
دیهیم خوب گفت: مشکلات بهسازی گلزارهای شهدای شهرستان را در برنامه داریم که ۱۰۰ درصد این کار انجام شود.


کد مطلب: 492169

آدرس مطلب :
https://www.kebnanews.ir/news/492169/چرا-19-آبان-تقویم-عنوان-روز-کهگیلویه-بویراحمد-نام-گذاری

کبنانیوز
  https://www.kebnanews.ir

1