کبنا آخرین تغییر و تحولات استان کهگیلویه و بویراحمد را بررسی کرد
پرونده باز «معاونت سیاسی»
2 آبان 1403 ساعت 13:54
در سال 1392 فردای روزی که با حضور رحمانی فضلی وزیر وقت کشور در سالن اجتماعات اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مراسم معارفه سید موسی خادمی به عنوان استاندار برگزار شد وی همزمان معاونین جدید خود از جمله معاون سیاسی و امنیتی به همراه مدیرکل حوزه استاندار و مدیرکل روابط عمومی را معرفی کرد.
در سال 1392 فردای روزی که با حضور رحمانی فضلی وزیر وقت کشور در سالن اجتماعات اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مراسم معارفه سید موسی خادمی به عنوان استاندار برگزار شد وی همزمان معاونین جدید خود از جمله معاون سیاسی و امنیتی به همراه مدیرکل حوزه استاندار و مدیرکل روابط عمومی را معرفی کرد.
اما حالا باگذشت یک ماه کامل از برگزاری مراسم معارفه یدالله رحمانی بهسختی تنها دو معاون استاندار تغییر کردهاند و بعد از مدتها یک نیروی کمتر فعال و به نظر ناآشنا به حوزه کاریاش بهعنوان مدیرکل حوزه استانداری انتخاب شده است تا تعلیق و سردرگمی مدیریتی به منتهاالیه خود رسیده باشد.
معمولاً معاون سیاسی و امنیتی اولین نیرویی است که بعد از استاندار انتخاب میشود؛ ولی فعلاً معاون قبلی بر مسند خود حضور دارد و حتی مراسم معارفه سرپرست فرمانداری دنا را نیز خود برگزار کرد.
این زمان طولانی در عدم تغییر هاشمی و برخی اقوال در محافل مختلف این شائبه را پیش آورده است که ممکن است معاون فعلی به این زودی تغییر نکند که این موضوع ممکن است به چند علت باشد.
1-خواست و فشار سید محمد موحد به عنوان نماینده حامی هاشمی در این تصمیم موثر است.
2- گفته میشود سید جواد هاشمی به زودی بازنشسته میشود و وی تا موعد رسمی بازنشستگی بر مسند معاونت باقی خواهد ماند.
3-ظاهراً گزینه نهایی و از جمیع جهات مورد تایید و مورد اجماع در میان گزینههای موجود تاکنون نبوده است. که این موضوع نگران کننده و نشان دهنده خالی شدن سیستم مدیریتی کشور از مدیران توانمند و جامع الاطراف است.
4-فتاح محمدی که گزینه جدی استانداری بود قویاً حضور در این مسند را رد کرده است و اگر وی راضی به قبول این مسئولیت میبود احتمالاً شاهد طولانی و پیچیده شدن این موضوع نبودیم.
حالا نیز در برخی محافل از گزینههای زیادی بهعنوان گزینه معاونت نامبرده میشود. جالب آن است استانداری تنها چهار معاونت دارد که تقریباً تکلیف یکی از این معاونتها از ابتدا بنا به دلایل عجیبی مشخص بود و بحث سه معاونت بوده است که اکثر نیروهایی که درگذشته سابقه مدیرکلی ستادی و فرمانداری داشتهاند به کمتر از یکی از این معاونتها راضی نیستند.
کاظم نظری، علی فتح میرمحمدی، مهدی جوکار، اردوان ایزدپناه، باقر قائمی، عباس بهشتی روی، علیرضا اتابک، علی پرواز، عبدالرحیم رحیمی، دارا کریمینژاد، هادی زارعپور و... از جمله گزینههایی هستند که نام آنها در محافل مختلف بهعنوان گزینه مطرح شده است.
در این میان نام مهدی جوکار رئیس فعلی هیئت نظارت بر انتخابات استان در لیست جالبتوجه است برخی این موضوع را نتیجه رضایت از عملکرد جوکار در انتخابات مجلس و ریاستجمهوری میدانند. شاید شعار وفاق ملی دولت این امکان را پیش آورده است تا گزینههایی از این جنس نیز بتواند کاندیدای مسئولیت در دولت چهاردهم باشند.
از سوی دیگر و طبق یک قانون نانوشته گفته میشود این معاونت باید به مدیری از بویراحمد بزرگ برسد و این معاونت «سهم» بهرامی است. به همین خاطر از باقر قائمی و عباس بهشتی روی بهعنوان گزینههای جدی و مورد حمایت بهرامی نامبرده میشود.
پیشازاین گفته میشد لیستی از گزینهها برای بررسی نهایی به تهران ارسال شده است؛ ولی برخی منابع آگاه در درون استانداری تنظیم و ارسال لیست را از اساس رد کردهاند.
نکته دیگری که نباید از آن غفلت شود سختگیری وزارت کشور در این دوره برای ورود نیروهای خارج از مجموعه است که این نگاه سبب میشود به طور خودکار برخی گزینههای غیر وزارت کشوری و همچنین افراد بازنشسته از احتمالات حذف شوند.
طولانیشدن تغییری که باید و البته خیلی زودتر صورت میگرفت به صلاح استان نیست؛ اما استاندار فعلی به نظر میرسد برخلاف تأکیدات محمد بهرامی که وی را دارای اشراف کامل به استان خوانده بود در حال ارزیابی و کسب اطلاعات بیشتر است.
نابسامانی مدیریتی فعلی گاهی این ذهنیت را به ذهن متبادر میکند که مبادا در موضوع معرفی استاندار استان، یکبار دیگر «اشتباه» در جایی و تصمیمی رخداده باشد که در آینده بهتفصیل به آن خواهیم پرداخت.
کد مطلب: 492069