تاریخ انتشار
جمعه ۳۰ شهريور ۱۴۰۳ ساعت ۰۹:۳۷
کد مطلب : ۴۹۰۸۴۵
شبکه خبری ای‌بی‌سی به نقل از یک منبع اطلاعاتی آمریکایی گزارش داد

ای‌بی‌سی درباره انفجار پیجر‌های حزب الله: اسرائیل برای این نوع نفوذ دست‌کم ۱۵ سال برنامه‌ریزی کرده بود / تل آویو در ساخت پیجر‌ها دست داشت

۰
ای‌بی‌سی درباره انفجار پیجر‌های حزب الله: اسرائیل برای این نوع نفوذ دست‌کم ۱۵ سال برنامه‌ریزی کرده بود / تل آویو در ساخت پیجر‌ها دست داشت
کبنا ؛شبکه خبری ای‌بی‌سی به نقل از یک منبع اطلاعاتی آمریکایی گزارش داد اسرائیل در ساخت پیجرهایی که در هفته جاری در لبنان منفجر شدند دست داشته است.
به گزارشرکبنا، وبگاه شبکه خبری ای‌بی‌سی ادعا کرده اسرائیل برای این نوع نفوذ در زنجیره تأمین وسایل ارتباطی مذکور دست‌کم ۱۵ سال برنامه‌ریزی کرده بود.
منبع مورد استناد ای‌بی‌سی ادعا کرده رژیم اسرائیل از شرکت‌های صوری برای پیشبرد برنامه‌اش استفاده کرده و چندین لایه از مأموران اطلاعاتی اسرائیل و تجهیزات آنها را تحت پوشش یک شرکت قانونی تولیدکننده پیجر به کار گرفته است. ای‌بی‌سی نوشته دست‌کم بعضی از افراد دخیل در این فعالیت اطلاعی از اینکه برای چه کسانی کار می‌کنند نداشتند.
منابع آگاه به این رسانه آمریکایی گفته‌اند در پیجرها یک تا ۲ اونس (بین ۲۳.۳ تا ۵۶.۶ گرم) ماده منفجره و یک ضامن برای کلید زدن انفجار جاسازی شده بود.
خبرگزاری رویترز هم ساعاتی قبل‌تر با استناد به نامه‌ای از دولت لبنان به شورای امنیت سازمان ملل به جزئیاتی درباره انفجار دستگاه‌های ارتباطی در لبنان اشاره کرده بود. طبق ادعای رویترز، تحقیقات اولیه مقام‌های لبنانی نشان می‌دهد که دستگاه‌های مذکور قبل از رسیدن به لبنان بمب‌گذاری شده بودند.
رویترز می‌گوید هیئت نمایندگی لبنان در سازمان ملل این ارزیابی را در نامه‌ای خطاب به شورای امنیت عنوان کرده است. مسئولان لبنانی علاوه بر این گفته‌اند که دستگاه‌های ارتباطی فوق با ارسال پیام‌های الکترونیکی دچار انفجار شده‌اند.
در انفجارهای لبنان که روزهای سه‌شنبه و چهارشنبه اتفاق اتفاق افتاد دست‌کم ۳۷ نفر تا کنون به شهادت رسیده و ۲۹۳۱ نفر زخمی شده‌اند.
ابهام‌ها درمورد تولیدکننده پیجرها
در روزهای گذشته گزارش‌های متعددی درباره شرکت سازنده این دستگاه‌های ارتباطی نیز در رسانه‌های مختلف منتشر شده است.
ابتدا روزنامه آمریکایی نیویورک‌تایمز و پایگاه آی‌24 رژیم صهیونیستی ادعا کرده بودند پیجرها از مدل Gold Apollo AR-924 model بوده‌اند که ساخت تایوان است.
با وجود این، شرکت تایوانی روز بعد (چهارشنبه) ساخت پیجرها را رد و اعلام کرد که به شرکت BAC در مجارستان که سازنده اصلی این دستگاه‌ها بوده اجازه استفاده از نشان تجاری خود را داده است.
شرکت Gold Apollo در بیانیه‌ای روی وب‌سایت خود روز سه‌شنبه نوشته بود: «ما به BAC مجوز داده‌ایم از نشان تجاری ما برای محصولاتی که در برخی مناطق تولید می‌شوند استفاده کنند اما طراحی و تولید این محصولات تنها به عهده BAC است.»
در
ادامه این بیانیه آمده است: «درباره مدل پیجر AR-924 که در گزارش‌های اخیر رسانه‌ای به آنها اشاره شده ما می‌توانیم این توضیح را بدهیم که این مدل توسط شرکت BAC تولید شده و فروخته می‌شود.»
تنها ساعاتی بعدتر، دولت مجارستان اعلام کرد که پیجرهای منفجرشده در لبنان در این کشور تولید نشده‌اند.
طبق توضیحات سخنگوی دولت مجارستان، شرکت BAC یک شرکت واسطه تجاری است و هیچ مکان تولیدی فعالی در خاک مجارستان ندارد.
لبنان: پیجرها قبل از رسیدن به لبنان بمب‌گذاری شدند
فارس: تحقیقات اولیه مقام‌های لبنانی درباره انفجار دستگاه‌های ارتباطی در این کشور در روزهای سه‌شنبه و چهارشنبه نشان می‌دهد که این دستگاه‌ها قبل از رسیدن به لبنان بمب‌گذاری شده بودند.
لبنان این مسئله را در نامه‌ای که به شورای امنیت سازمان ملل ارسال کرده خاطرنشان کرده است.
خبرگزاری رویترز می‌گوید این نامه به رویت این رسانه رسیده است. مسئولان لبنان همچنین گفته‌اند که این دستگاه‌ها با ارسال پیام‌های الکترونیکی منفجر شده‌اند.
روز چهارشنبه شبکه ان‌بی‌سی به نقل از دو مقام آمریکایی که اشاره‌ای به نام آنها نشده گزارش داده بود اسرائیل عامل حملات روزهای سه‌شنبه و چهارشنبه در لبنان از طریق منفجر کردن دستگاه‌های ارتباطی است.
روز سه‌شنبه (۲۷ شهریور) «فراس الابیض»، وزیر بهداشت لبنان از زخمی شدن صدها نفر در مناطق مختلف این کشور بر اثر انفجار دستگاه‌های ارتباط رادیویی خبر داده بود. ساعاتی بعدتر حزب‌الله لبنان در بیانیه‌ای تصریح کرد که عامل این حوادث انفجار دستگاه‌های پیجر در بیروت بوده است. در بیانیه حزب‌الله آمده بود که این حادثه حدود ساعت ۱۵:۳۰ روز سه‌شنبه به وقت محلی لبنان رخ داده است. یک روز بعدتر هم چندین وسیله ارتباطی دیگر در سراسر لبنان به وقوع پیوست که بر اثر آن صدها نفر زخمی شدند.
سازمان ملل متحد استفاده رژیم صهیونیستی از دستگاه‌هایی که غیرنظامیان هم از آنها استفاده می‌کنند به عنوان سلاح را محکوم کرده است.
مسئول حقوق بشر سازمان ملل متحد هم روز چهارشنبه انفجار دستگاه‌های ارتباط رادیویی در نقاط مختلف لبنان را نقض قوانین بین‌المللی توصیف کرد.
«ولکر تورک» در بیانیه‌ای گفت: ««حمله همزمان به هزاران نفر اعم از غیرنظامیان یا اعضای گروه‌های مسلح بدون داشتن علم نسبت به تملک دستگاه‌ها، مکان آنها و وضعیت محیط اطراف آنها در زمان انجام حمله نقض قانون حقوق بشر بین‌المللی و در مواردی قانون حقوق بشردوستانهٔ بین‌المللی است.»
نام شما

آدرس ايميل شما

حسین شریعتمداری خطاب به پزشکیان: کفش دزد را امام جماعت نکنید

حسین شریعتمداری خطاب به پزشکیان: کفش دزد را امام جماعت نکنید

روزنامه کیهان با انتقاد از انتصابات در دولت نوشت: در کجای دنیا و در کدام فرهنگ سیاسی ...
برندگان و بازندگان تورم چه کسانی هستند؟

برندگان و بازندگان تورم چه کسانی هستند؟

یک اقتصاددان، گفت: اگر دولت واقعا بخواهد تغییر اساسی در ریل‌گذاری اقتصادی کشور انجام ...
مسئله‌شناسی قیمت‌گذاری بنزین

مسئله‌شناسی قیمت‌گذاری بنزین

می‌دانیم دو جریان فکری، در اداره امور اقتصادی جامعه پیوسته در سطح جهانی رقابت می‌کنند؛...
1