کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

رئیس مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) توضیح داد

سرنوشت جالب خانه امام خمینی (ره) در فرانسه / آن خانه تبدیل به چه مکانی شده است؟

26 شهريور 1403 ساعت 14:30

رئیس مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) درباره سرنوشت خانه ای که امام خمینی(ره) در نوفل شاتو در آن زندگی می‌کرده توضیحاتی ارائه داد.


رئیس مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) درباره سرنوشت خانه ای که امام خمینی(ره) در نوفل شاتو در آن زندگی می‌کرده توضیحاتی ارائه داد.
به گزارش کبنا به نقل از همشهری آنلاین، حجت الاسلام و المسلمین علی کمساری در نشست خبری به مناسبت سی و ششمین سالگرد تأسیس مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س)، در این باره گفت: ملک نوفل لوشاتو به واسطه یک آقای ایرانی که همسر فرانسوی دارد، خریداری شده و در اختیار ما است اما امکان فعالیت نیست. شهرداری نوفل لوشاتو هم مصوبه‌ای داشته مبنی بر اینکه اینجا امکان فعالیت نباشد. البته ما هم با وزارت خارجه مکاتبه کردیم و گفتند مسأله جدی نیست. ولی آنجا در تملیک مؤسسه است و البته کارهای حقوقی دارد برای اینکه در تملیک مستقیم قرار بگیرد. در نجف بیت امام در اختیار ما است و در کنار آن روزانه ۲۸ کتاب درس برگزار می‌‎شود.
رئیس مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س)، افزود: یک موضوع‌شناسی و نیازسنجی خیلی حکیمانه صورت می‌گیرد. به این معنا که به هر حال آنچه که مربوط به امام هست، به عنوان بنیانگذار نظام، از اهمیت سیاسی و تأثیرگذاری بسیار بالایی برخوردار است و علی القاعده با توجه به نقش بنیانگذار هر کاری در ادامه روند آن حرکت، به نظر می‌رسد اقدام هوشمندانه‌ای که صورت گرفته در جای خودش بسیار قابل تأمل و تحسین است.
وی با اشاره به آرشیو اسناد مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(۹)، اظهار داشت: صدها هزار سند عادی و محرمانه مربوط به امام در اختیار مؤسسه هست. بخشی که قابل انتشار بوده در قالب کتاب‌های مختلف منتشر شده که اصلی‌ترین آنها صحیفه امام است. بعد مؤسسه به سمت گردآوری خاطرات مربوط به امام و انقلاب از زبان یاران امام و در قالب تاریخ شفاهی رفته و بیش از ۱۵ هزار ساعت نوار و فیلم در این زمینه وجود دارد که بسیاری از آنها منتشر شده است.
کمساری یادآور شد: موسوعه یک مجموعه ۵۰ جلدی کتاب‌های علمی امام است. تا الآن مؤسسه بیش از ۱۲۰۰ عنوان کتاب منتشر کرده که اکثر آنها پیرامون امام است؛ یعنی تحلیلی، توصیفی، خاطرات و تاریخ شفاهی است. آراء اصولی و فقهی امام در قالب حاشیه بر دروس امام، توسط دفتر مؤسسه در قم همچنان در حال جمع‌آوری و انتشار است.
وی تأکید کرد: دهه سوم مؤسسه به سمت کارهای ترویجی‌تر حرکت کرده و مثلا ایجاد پرتال امام خمینی که سایت جامعی است که همه آراء و اندیشه‌های امام خمینی(س) و آنجه پیرامون امام هست را منتشر می‌کند و همزمان در حوزه رسانه، مؤسسه سایت جماران را ایجاد کرد. دفتری هم در اصفهان داریم که کار اصلی آن در حوزه هنرهای تجسمی است. موزه حرم در حال احداث هست و تمام آثار هنری قرار است آنجا نگهداری شود.
رئیس مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س)، گفت: دوره جدید مؤسسه ما رویکرد در حوزه فرهنگی و ترویجی را تقویت کردیم؛ یعنی شتاب رویکردمان را به سمت کارهای فرهنگی و ترویجی به هر حال پژوهش زیرینا، پایه و اساس برای هرگونه تولیدات فرهنگی و هنری است و حتی استفاده‌های محتوایی ما نیاز به کار پژوهشی داریم و پژوهش زیربنای کارهای ما است اما در دوره جدید به تأکید تولیت مؤسسه و حرم شتاب رویکرد را به سمت کارهای فرهنگی و ترویجی تغییر دادیم.
وی با اشاره به اینکه مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) ۱۴ صفحه در شبکه‌های اجتماعی دارد، افزود: برنامه‌هایی را سال گذشته در حوزه رسانه داشتیم که امسال هم ادامه پیدا خواهد کرد.
از نیمه دوم سال دوباره تولید مستند «حضور» آغاز خواهد شد. هفته فرهنگی «بر آستان آفتاب» را دو سال در خمین برگزار کردیم که تجربه موفقی بود. دی ماه امسال سومین هفته فرهنگی در خمین و بهمن ماه اولین هفته فرهنگی را در اصفهان خواهیم داشت.
کمساری ادامه داد: امسال ان شاء الله اسفند ماه جشنواره شعر «یار و یادگار» را برگزار می‌کنیم. مستند «دلیل آفتاب» را برای پاسخ به شبهه آغاز جنگ تولید کردیم. یک تئاتر فاخر در دست تولید داریم؛ اسم پیشنهادی آن «امام و مردم» است که یک ماه بهمن در تالار وحدت اجرا می‌شود. نویسنده و کارگردانش علیرضا محمدی است. مستندهای متعددی را در دست تولید داریم که مستند «امام مردم» یکی از آنها است.
وی گفت: سال گذشته ۱۵ هزار دانش‌آموز از برنامه‌های هفته فرهنگی خمین بازدید کردند. بیشترین تأکید ما بر نسل جوان است. به هر حال ۳۶ ساله‌های ما امام را ندیده‌اند و لذا خیلی مهم است که ما بتوانیم یک تصویر درست، سانسور نشده و غیر کاریکاتوری از امام ارائه کنیم و تلاش داریم به آن سمت حرکت کنیم. ما خودمان را موظف به پاسخگویی می‌دانیم. یعنی نمی‌گوییم هیچ کس حق پرسش ندارد. باید سؤال پرسید و وظیفه نهادهای متولی است که پاسخ بدهند. ما بنا داریم در قالب مستندهای تلویزیونی به سؤالات و شبهات پاسخ بدهیم.

رئیس مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) اظهار داشت: ترجیع‌بند وصیت شهدا «اطاعت از امام» است؛ این باید به نسل امروز نشان داده شود. نسل ۵۷ مسحور، جاهل و گمراه نبود. چه چیزی بین این نسل و امام وجود داشته است؟ به هر حال این اتفاق در تاریخ ما رخ داده و باید بتوانیم به زبان هنر و با کمک هنر و فیلم آن را منعکس کنیم. ما این کار را هم در دست اقدام داریم.
کمساری در پاسخ به سؤالی با بیان اینکه بودجه مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س)، ۱۸۰ میلیارد تومان است که معمولا ۸۰ درصد تخصیص می‌دهند، گفت: بودجه مؤسسه به نسبت حقوق و فعالیت نامتعادل بود. به این معنا که چون مؤسسه یک نهاد غیر دولتی است، کارمندان مؤسسه حقوق بگیر دولت نیستند و بخشی از همین بودجه‌ای که از دولت می‌گیرد را به حقوق و دستمزد کارمندان و نگهداشت اماکن منتسب به امام می‌دهد. امسال یک مقدار تعادل آن بهتر شده و به همین دلیل دنبال انجام کارهای فرهنگی هستیم.
وی افزود: مجتمع فرهنگی هنری یادگار امام قم را در کنار بیت حضرت امام ساخته‌ایم و الآن در مرحله تجهیز است؛ می‌خواهیم در خدمت مردم و جوانان قم قرار بدهیم. ان شاء الله آبان ماه آن را افتتاح می‌کنیم.
رئیس موسسه تنظیم و نشر آثار امام افزود: در همه نهادهای فرهنگی، این همه بودجه‌های فرهنگی صرف می‌شود، در زمینه آشناسازی نسل جدید با امام چقدر کار شده است؟ تقریبا هیچ. یعنی وقتی یک سرود هم در سطح ملی کار می‌شود و کلی هم در کشور موج ایجاد می‌کند و اسم امام در آن نیست، نشان می‌دهد که نگاه دچار یک آسیب شده است. این قابل تحلیل است و انتظاری که همه دارند و ما به عنوان دستگاهی که تخصصی کار امام را جلو می‌بریم، همیشه می‌گویم که دستگاه اختصاصی نیستیم که هیچ کس دیگری هیچ کاری نکند و ما بحث امام را جلو ببریم. ماده ۳۷ قانون برنامه تکالیف دستگاه‌ها را در احیاء نام و یاد امام مشخص کرده و گزارشی که ما داریم راضی‌کننده امیدبخش نیست و تلویزیون چون خاکریز اول رسانه هست، انتظار از او بیشتر است.
کمساری همچنین در پاسخ به سؤال دیگری در خصوص ثبت آثار مربوط به امام خمینی(س) در فهرست میراث فرهنگی، گفت: خانه موزه‌های امام مثلا خمین که محل تولد امام بوده یا در قم که محل زندگی امام بوده و یا حسینیه جماران در قالب همکاری با وزارت میراث فرهنگی دارد نگهداری می‌شود و البته خدمات هم دارد. مثلا سال گذشته یک میلیون و یکصد هزار نفر از خانه موزه امام در خمین دیدار کرده‌اند. از بیت امام در نجف هم ماهیانه ۳۰ هزار نفر دیدار می‌کنند.


کد مطلب: 490712

آدرس مطلب :
https://www.kebnanews.ir/news/490712/سرنوشت-جالب-خانه-امام-خمینی-ره-فرانسه-تبدیل-مکانی-شده

کبنانیوز
  https://www.kebnanews.ir

1