کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

کبنا گزارش می دهد؛

آیا فخراحمد مدیرکل حراست استانداری از رانت و ارز دولتی استفاده کرده است؟ / محمدهادی فخراحمد در پاسخ به شایعات: اصلا هیچ ارزی در کار نیست / قضیه مربوط به ارز نبوده، بلکه مجوز می‌دهند / از رانت استاندار و برادرم استفاده نکردم / به صراحت می گویم ما کاملا قانونی عمل کردیم / چرا معادن کهگیلویه و بویراحمد ضعیف هستند و از سهمیه ارزی شان استفاده نمی کنند؟/ مدیرکل صمت: برای ما مهم نیست ایشان منتسب به کیست، روال قانونی انجام گرفته است

19 شهريور 1403 ساعت 18:06

به‌تازگی اسنادی در فضای مجازی منتشر شده در خصوص اینکه فردی به نام فخر احمد از رانت و ارز دولتی برای خرید بیل مکانیکی استفاده کرده و تصور این بود که این فرد همان سید صادق فخر احمد مدیرکل هراست استانداری کهگیلویه و بویراحمد است که چندی پیش استعفا داده است، اما بررسی‌های کبنا نیوز نشان داد که این تصور اشتباه بوده، درخصوص صحت و سقم این موضوع با هادی فخراحمد برادر صادق فخراحمد گفت و گو کردیم که وجود رانت و ارز دولتی را با قاطعیت رد می‌کند و می‌گوید که روال کاملاً قانونی طی شده و اگر حتی یک خطا و خلاف در این صدور مجوز وجود دارد استعلام بگیرید و آن را رسانه‌ای کنید.


به‌تازگی اسنادی در فضای مجازی منتشر شده در خصوص اینکه فردی به نام فخر احمد از رانت و ارز دولتی برای خرید بیل مکانیکی استفاده کرده و تصور این بود که این فرد همان سید صادق فخر احمد مدیرکل حراست استانداری کهگیلویه و بویراحمد است که چندی پیش استعفا داده است، اما بررسی‌های کبنا نیوز نشان داد که این تصور اشتباه بوده، درخصوص صحت و سقم این موضوع با سید محمد هادی فخراحمد برادر صادق فخراحمد گفت و گو کردیم که وجود رانت و ارز دولتی را با قاطعیت رد می‌کند و می‌گوید که روال کاملاً قانونی طی شده و اگر حتی یک خطا و خلاف در این صدور مجوز وجود دارد استعلام بگیرید و آن را رسانه‌ای کنید.
به گزارش کبنانیوز، تصور عامه این بوده که فخراحمد با رانت، ارز دولتی برای واردات بیل مکانیکی گرفته است، سیدمحمدهادی فخراحمد می‌گوید «اصلاً هیچ ارزی در کار نیست» و واقعیت این هست که افراد درخواست سهمیه واردات را به دلار می‌نویسند و سازمان صمت «مجوز» برای این درخواست صادر می‌کند، مثلاً یک معدن در درخواست واردات ۲ هزار یورو دستگاه لودر یا ماشین سنگین می‌دهد و وزارت صمت این نامه را بررسی و با توجه به میزان سهمیه معدن، به این درخواست یا مجوز می‌دهد یا آن را رد می‌کند.
مدیرکل سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کهگیلویه و بویراحمد در این خصوص گفت: مجوز واردات ماشین آلات مجوز بخشنامه جامع معدنی است، آقای فخراحمد بر اساس مجوز و بخشنامه‌ای، هر فردی می‌تواند متقاضی شود و ماشین آلاتی را وارد کند.
سیدامیرتیمور موسویان بیان کرد: تعهدنامه و فرم مخصوصی دارد، همه این فرایندها برابر بخشنامه ها انجام گرفته است، پروانه بهره برداری معدن باید باشد، ضمانت نامه و طرح باید ارائه شود که انجام گرفته و در نهایت باید در سامانه جامع تجارت ثبت شود. همه این فرایندها انجام گرفته است.
وی گفت: ارز دولتی یا تسهیلاتی به ایشان تعلق نگرفته است، و بعدا هم اگر ارز تخصیص داده شود ارز دولتی نخواهد بود، ارز آزاد است و باید ارز آزاد بخرند، همچنین برابر قرارداد ماشین آلات باید وارد این معدن شوند و معدن احیا شود و تعدادی افراد مشغول به کار شوند.
موسویان بیان کرد: هر بهره بردار معدنی هم در کل کشور می تواند چنین تقاضایی داشته باشد، در آیین نامه اجرایی نیز آمده است که محدودیتی در تقاضای تعداد وجود ندارد، فرقی نمی کند که چه کسی بیاید و درخواست دهد، هر کسی بیاید باید این روال قانونی را طی کند. برای ما مهم نیست ایشان منتسب به چه کسی است، هر کسی بیاید طبق مقررات و قوانین عمل می کنیم.
مدیرکل سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کهگیلویه و بویراحمد اظهار کرد: کهگیلویه و بویراحمد استان معدنی نیست، استان هایی مثل کرمان که معدنی است میزان تعهد و درآمد معدنی کرمان 40 هزار میلیارد است، در حالی که درآمد معدنی کهگیلویه و بویراحمد به 6 میلیارد نمی رسد، و معادن ما قابل مقایسه با استان های برخوردار نیست.
سید محمدهادی فخراحمد در این خصوص گفت: برج ۶ یک تریلی اسکانیا را فروختیم و ۲۷ شهریورماه به حساب آقای افشین قاسم‌زاده پول واریز کردم، ‌ایشان بیل مکانیکی برای ما خریداری کرد. رفتیم بندرعباس و این بیل را تحویل گرفتیم. قرار شد وارد فرایند گمرک شویم، گفتند اگر به نام معدن بیل را وارد کنید هزینه گمرک را کمتر از شما می‌گیرند.
فخراحمد ادامه داد: معدن چم بلبل از آشنایان بود و قراردادی با این معدن بستیم، همان موقع تاریخ پروانه معدن تمام شده بود و باید هزینه‌ای برای تمدید آن پرداخت می‌کردیم، بیش از ۲۱۰ میلیون تومان پرداخت کردیم، و بعد از آن دوباره یک فیش ۲۳ میلیون تومانی پرداخت کردیم، نهایتاً پروانه را ثبت کردیم که دو سه ماه این کار طول کشید. بعد از عید این موضوع سامانه‌ای شد، و گفتند باید پروانه در سامانه ثبت شود، آقای موسوی فراز زیرمجموعه معاون معدن، گفتند طبق بخشنامه شما با کارکرد ۵ تا ۱۰ ساله می‌توانید دو بار دستگاه وارد کنید، و هر تعداد بخواهید می‌توانید تقاضا بدهید. نمی‌توانید چند بار تقاضا دهید و فقط باید یک بار تقاضا بدهید. بنابراین ۳ لودر و ۱۰ بیل تقاضا دادیم.
گفتند پروفرمای مربوط به ۱۳ دستگاه را باید به تهران بفرستید، این موضوع در سامانه جامع تجارت تأیید شد، یک ماه پیش نامه‌ای به همه استان‌ها زدند که پیش‌بینی تناژ‌های معادن را بنویسید. مقدار ارزی که هر معدنی تقاضا دارد و مورد نیاز معدن است اعلام کنید. استان ۱۳ دستگاه را تأیید کرد و بنده متقاضی هستم، ولی نگفته است که به من ارز دولتی بدهند، اصلاً قضیه مربوط به ارز دولتی نیست و دولت صلاحیت این بحث را ندارد.
وی گفت: بنده درخصوص معدن چم بلبل وکالت تام دارم، و باید یاسوج نامه به وزارت صمت بزنند که تا چه میزانی به این تقاضا مجوز می‌دهند، (اصلاً قضیه مربوط به ارز نبوده، و ارزی نمی‌دهند، بلکه مجوز می‌دهند)، ما در نامه نوشتیم ۱۳ دستگاه، یا اینکه مثل استان ایلام، نامه‌ای می‌زنند که آقای فلانی از معدن فلان، تقاضای افزایش مقدار سهمیه ارز خود را دارد، مثلاً یک میلیون یورو را می‌خواهد به دو میلیون یورو افزایش دهد، منظور از افزایش سهمیه، اخذ مجوز است. مگر استاندار ایلام هم آقای احمدزاده است؟ آیا ایلام هم روالش قانونی نبوده و رانت داشته است؟
وی افزود: حالا اگر این دو میلیون یورو تأیید شد، بنا بر اینکه دولت بر اساس قانون حتی یک دلار ارز دولتی به این دستگاه‌ها تخصیص نمی‌دهد، باید ارز در قبال صادرات آورده شود، یعنی صادرکننده‌ای که ۱۰۰ میلیون دلار صادر کرده است، به اندازه همان مبلغ می‌تواند وارد کند، ما باید از این فرد صادرکننده امتیاز دو میلیون یورو را بگیریم. مبلغی تعیین می‌کند و ما این امتیاز را خریداری می‌کنیم.
در کل کشور این رویه وجود دارد، استان ما بزرگ‌تر است یا ایلام؟ استان ما بزرگتر است، اما ببینید ایلام چند دستگاه وارد کرده است، با اینکه این همه معدن در کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد حتی یک تقاضا از استان ما وجود ندارد و فقط تقاضای بنده بوده است. نه ارزی به ما تعلق گرفته، نه استاندار و نه ورزیر صمت نمی‌تواند به من ارز بدهند.
فخراحمد افزود: مرجع کار معادن کشور آقای حمیدی در تهران هستند، نامه‌ای به‌ایشان بزنید که از مراجع امنیتی استعلام بگیرند و ببینند که آیا یک مورد خطا، یک مورد نامه‌نگاری اضافه، یک عدد اضافه اگر در این اسناد وجود دارد، اعلام کنند تا رسانه‌ای شود. ما کاملاً قانونی عمل کردیم، این کار خصوصی است و هیچ نیازی به انتشار اسناد نبوده و من الان بخاطر چنین وضعیتی می‌توانم از اداره صمت شکایت کنم.
وی گفت: ظاهراً تا پارسال برای خرید دستگاه‌ها ارز دولتی می‌دادند ولی الان یک سال است که دولت ارز نمی‌دهد و ارز را بر اساس میزان صادرات می‌دهند.
فخراحمد افزود: از برج ۱۰ سال ۱۴۰۱ تا الان یک بار در استانداری کهگیلویه و بویراحمد نرفته‌ام، غیر از دو ماه پیش که به آقای نیکروز مدیر بحران مراجعه کردم به دلیل اینکه روستای بهره عنا دچار آتش سوزی شده بود، هیچ کدام از کارمندان در بخشی که آقای فخراحمد و استاندار حضور داشتند من را نمی‌شناسند.
وی گفت: کارمندان معدن همگی بنده را می‌شناسند، یک سال است که به این اداره رفت و آمد دارم، ولی نسبت‌فامیلی من را نمی‌دانستند، در این یک سال گذشته بپرسید من حتی یک بار از یک کارمند چیزی خواستم؟ بپرسید از کارمندان، اصلاً میدانستند که من‌فامیل آقای استاندار هستم؟ هفت ماه پیش بود که یکی از کارمندان به من گفت شما‌فامیل آقای استاندار هستید؟ گفتم بله، و گفتم اگر حتی یک امضا برای من اضافه زده‌اید پاک کنید.
وی بیان کرد: شایعه درست کرده‌اند، هر چند که به من آسیبی وارد نمی‌شود، من هیچ گونه کار غیر قانونی نکرده‌ام ولی یک سال است که کارم عقب افتاده است.
فخراحمد اظهار کرد: بحث من این است که چرا معادن ما ضعیف هستند و از سهمیه ارزی‌شان استفاده نمی‌کنند، چرا تمام معادن سایر استان‌ها از سهمیه ارزی‌شان استفاده می‌کنند ولی در استان ما اینطور است؟ تنها درخواست مربوط به بنده بوده که اینطور شایعه برایمان ایجاد کرده‌اند. در وزارت کشور بروید بپرسید آیا یک استاندار می‌تواند یک سهمیه یک دلاری ارز به کسی بدهد؟ من نمی‌دانم می‌تواند یا نه. ولی با صراحت و قاطعیت عنوان می‌کنم سر سوزنی تخلف و رانت در این واردات وجود ندارد، روال قانونی بوده است و هر معدنی در کهگیلویه و بویراحمد می‌تواند این روال را طی کند. اگر معدنی در استان اقدام کرد و تقاضایش بیشتر از یک ماه طول کشید و مجوز ندادند، آنوقت بگویند که فخراحمد و معدن آقای کرمی از رانت استفاده کرده است. معادن کوچک و بزرگ به نسبت ظرفیت خود می‌توانند تقاضا دهند و هیچ ایراد قانونی ندارد.












کد مطلب: 490491

آدرس مطلب :
https://www.kebnanews.ir/news/490491/آیا-فخراحمد-مدیرکل-حراست-استانداری-رانت-ارز-دولتی-استفاده-کرده-محمدهادی-پاسخ-شایعات-اصلا-هیچ-ارزی-کار-نیست-قضیه-مربوط-نبوده-بلکه-مجوز-می-دهند-استاندار-برادرم-نکردم-صراحت-می-گویم-کاملا-قانونی-عمل-کردیم-چرا-معادن-کهگیلویه-بویراحمد-ضعیف-هستند-سهمیه-شان-نمی-کنند-صمت-مهم-ایشان-منتسب-کیست-روال-انجام-گرفته

کبنانیوز
  https://www.kebnanews.ir

1