کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

کبنا گزارش می‌دهد

اعتراف مدیرکل منابع‌طبیعی کهگیلویه و بویراحمد بعد از غارت گیاهان کوهی سَر چهارراه‌ها / امان از بی‌مسئولیتی و عدم آینده‌نگری / پنج گونه گیاه مرتعی کهگیلویه و بویراحمد در خطر انقراض قرار دارد

16 فروردين 1403 ساعت 11:48

حالا که گیاهان کوهی را سَر چهارراه‌‌ها به غارت بردند، مدیرکل منابع‌طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد جلسه‌ای برگزار  و اعتراف کرد که پنج گونه از گیاهان دارویی و خوراکی مرتعی استان شامل کرفس، بیلهر، آنغوزه، باریجه و بن سرخ در خطر انقراض قرار دارند. مدیری اگر آینده‌نگر و مسئولیت‌پذیر باشد، با برنامه‌ریزی دقیق هیچ وقت اجازه نمی‌دهد که سرمایه‌های طبیعی آیندگان اینگونه مورد تهاجم، تخریب و انقراض قرار بگیرد.


حالا که گیاهان کوهی را سَر چهارراه‌‌ها به غارت بردند، مدیرکل منابع‌طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد جلسه‌ای برگزار  و اعتراف کرد که پنج گونه از گیاهان دارویی و خوراکی مرتعی استان شامل کرفس، بیلهر، آنغوزه، باریجه و بن سرخ در خطر انقراض قرار دارند. مدیری اگر آینده‌نگر و مسئولیت‌پذیر باشد، با برنامه‌ریزی دقیق هیچ وقت اجازه نمی‌دهد که سرمایه‌های طبیعی آیندگان اینگونه مورد تهاجم، تخریب و انقراض قرار بگیرد. سید یوسف مرادی، مدیرکل آموزش، تجهیز و مشارکت‌های مردمی سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری کشور نیز با نگرانی از خطر انقراض این‌گونه از گیاهان دارویی گفت: با این وضعیت 50 سال آینده زاگرس از بین می‌رود و دیگر کهگیلویه و بویراحمد، فارس، اصفهان، بوشهر و... جای زندگی برای هیچ انسانی نیست.

بیشتر بخوانید:

فیلم | صحبت‌‌های عجیب یک مسئول کشوری در خصوص جنگل‌‌های کهگیلویه و بویراحمد / سید یوسف مرادی، مدیرکل آموزش سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری کشور: 50 سال دیگر هیچ اثری از جنگل‌های زاگرس نخواهد بود / گرد و غبار عربستان، سوریه و عراق سبب مهاجرت ایرانی‌‌ها از زاگرس می‌شود!

به گزارش کبنا، یک مدیر باید مهارت‌های مختلفی شامل مهارت‌های سخت و نرم داشته باشد. آینده‌نگری، مسئولیت‌پذیر، شفافیت، تفویض وظایف، مثبت‌ بودن و اعتماد به نفس از ویژگی‌های مهم مدیران است که باید در محل کار داشته باشند.
مدیران موفق آینده‌نگر هستند، و باید انگیزه و توانایی تفکر فراتر از زمان حال و برنامه‌ریزی استراتژیک برای آینده داشته باشند. خیلی بحث را به دراز نکشیم. همواره همزمان با موسم بهار بازار فروش گیاهان کوهی سَر چهارراه‌های شهر یاسوج مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد داغ می‌شود و این گیاهان با ارزش غذایی بالا برای انسان و حیات وحش با قیمت‌های مختلف به فروش می‌رسند. رسانه‌های استان کهگیلویه و بویراحمد بارها درباره خطر انقراض گیاهان کوهی مطالبی را منتشر کرده‌اند و متأسفانه توجهی نشد. مدیران وقتی مسئولیت‌پذیر نباشند، وظایف خود را در اولویت قرار نمی‌دهند و بر آنچه باید برای دستگاه مربوطه خود انجام شود، تمرکز نمی‌کنند. بعد از اینکه گیاهان کوهی زیادی در چهارراه‌های شهر به غارت رفت، مدیرکل منابع‌طبیعی کهگیلویه و بویراحمد در جلسه‌ای که چهارشنبه شب برگزار شده از خطر انقراض پنج گونه گیاهی خبر داد و گفت: پنج گونه از گیاهان دارویی و خوراکی مرتعی استان شامل کرفس، بیلهر، آنغوزه، باریجه و بن سرخ در خطر انقراض قرار دارند. این درحالی‌است که اداره‌کل منابع‌طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد باید از قبل برای مقابله با فروش گیاهان کوهی و ریشه‌کنی آنها برنامه‌ریزی می‌کرد. در روزهای پایانی سال 1402 و ایام نوروز فروش این گیاهان به‌وفور در بازار یاسوج انجام می‌گرفت و کسی هم برای مقابله با آنها کاری نکرد.
سعید جاویدبخت، مدیرکل منابع‌طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد چهارشنبه شب در نشست شورای حفظ حقوق بیت المال با موضوع مقابله با بوته‌کنی گیاهان مرتعی در کهگیلویه و بویراحمد، افزود: مقابله با متعرضان به منابع طبیعی و گیاهان مرتعی به صورت جدی‌تر در دستور کار است.
وی با اشاره به وضعیت خاص منابع طبیعی در استان به‌عنوان دارنده سرانه نخست جنگل در کشور، وجود حدود ۸۷ درصد مساحت استان در عرصه‌های ملی و رویش ۲ هزار و ۱۰۰ گونه گیاهی و ۴۵۰ گونه گیاه دارویی در استان تأکید کرد: عرصه‌های سخت‌گذر، زمینه را برای فعالیت سودجویان به وجود آورده است.
جاوید بخت تصریح کرد: در سال گذشته ۶۵ هزار بوته کرفس در منطقه دیمشوک با مشارکت شهروندان طبیعت دوست در عرصه‌های منابع طبیعی کشت شد و برنامه‌های کاشت آنغوزه، باریجه و دیگر گیاهان مرتعی نیز در حال اجراست.
جاوید بخت با اشاره به جریمه‌های ریشه‌کنی گیاهان کوهی افزود: جریمه ریشه‌کنی هر بوته بر اساس قانون یک میلیون و ۲۰۰ هزار ریال است.
وی اضافه کرد: در سال گذشته حدود ۱۰ تن انواع بوته گیاهی دارویی از سودجویان در استان کشف و امحا شد و امسال نیز تاکنون ۲ تن دیگر از این‌گونه‌های ارزشمند کشف و امحا شده است.
جاوید بخت بر لزوم فرهنگ‌سازی به‌خصوص از طریق صداوسیما، رسانه‌های ارتباط‌جمعی، تشکل‌های مردم‌نهاد و همچنین همکاری سایر دستگاه‌ها در مقابله با بوته‌کنی و فروش گیاهان مرتعی تأکید کرد.
حامد رهبر، معاون دادستان مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد نیز در این نشست با تأکید بر لزوم حفظ طبیعت و پیشگیری از تخریب آن، از دستگاه‌های اجرایی خواست تا برای مقابله با بوته‌کنی و فروش گیاهان دارویی اقدام کنند.
رهبر ایجاد تورهای ایست و بازرسی، تشکیل پرونده و برخورد قضایی، نصب بنر و تابلو باهدف آگاهی‌بخشی و یادآوری را از مهم‌ترین راهکارها جهت مقابله با ریشه‌کنی گیاهان مرتعی در استان ذکر کرد.
کیوان آشنا، شهردار یاسوج نیز برنامه‌ریزی برای انجام فعالیت‌های آگاهی‌بخشی، نصب بنر و تابلو در سطح شهر باهدف فرهنگ‌سازی و همچنین برخورد قانونی با فروشندگان گیاهان کوهی که در سطح شهر یاسوج سد معبر کردند، خبر داد.


کد مطلب: 474492

آدرس مطلب :
https://www.kebnanews.ir/news/474492/اعتراف-مدیرکل-منابع-طبیعی-کهگیلویه-بویراحمد-بعد-غارت-گیاهان-کوهی-س-ر-چهارراه-ها-امان-بی-مسئولیتی-عدم-آینده-نگری-پنج-گونه-گیاه-مرتعی-خطر-انقراض-قرار

کبنانیوز
  https://www.kebnanews.ir

1