کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

با وجود تکذیب مقامات ایران مطرح شد

ادعای آمریکا مبنی بر توقیف تسلیحات ایرانی ارسالی به انصارالله یمن

26 دی 1402 ساعت 20:51

فرماندهی مرکزی آمریکا در منطقه موسوم به سنتکام در تداوم اظهارات ضد ایرانی و ناتوانی در برابر انصارالله یمن ادعا کرد: ایالات متحده آمریکا تسلیحات پیشرفته ایرانی را که در حال انتقال به حوثی‌ها (انصارالله) بودند، توقیف کرده است.


فرماندهی مرکزی آمریکا روز سه شنبه به وقت محلی در بیانیه‌ای اعلام کرد: در ۱۱ ژانویه ۲۰۲۴، نیروی دریایی سنتکام آمریکا هنگام انجام عملیات راستی‌آزمایی پرچم، یک کشتی که مشغول حمل غیرقانونی تسلیحات پیشرفته ایران برای تامین مجدد نیرو‌های حوثی (انصارالله) در یمن بود، توقیف کردند.
به گزارش کبنا به نقل از ایرنا، سنتکام با ارائه سه تصویر مدعی شد: «نیروی دریایی آمریکا در ناو یو اس اس لوییس بی پولر با پشتیبانی بالگرد و پهپادها، در نزدیکی سواحل سومالی در آب‌های بین المللی دریای عرب سوار این کشتی شده و موشک بالستیک ساخت ایران، قطعات موشک و موشک‌های کروز، سوخت موشک، فناوری هدایت موشک، و کلاهک‌های موشک‌های بالستیک میان برد و موشک‌های کروز ضد کشتی و همچنین اجزای مرتبط با پدافند هوایی را توقیف کردند. تحلیل اولیه نشان می‌دهد که همین سلاح‌ها توسط حوثی‌ها برای تهدید و حمله به دریانوردان در کشتی‌های تجاری بین‌المللی در حال عبور در دریای سرخ استفاده شده است.»
سنتکام در ادامه اتهام زنی به جمهوری اسلامی ایران مدعی شد: این اولین توقیف تسلیحات کشنده پیشرفته متعارف ایران از زمان آغاز حملات حوثی‌ها به کشتی‌های تجاری در نوامبر ۲۰۲۳ است. این همچنین اولین توقیف موشک‌های بالستیک و موشک‌های کروز پیشرفته ساخت ایران توسط نیروی دریایی ایالات متحده از نوامبر ۲۰۱۹ است. عرضه، فروش یا انتقال مستقیم یا غیرمستقیم تسلیحات به حوثی‌ها در یمن ناقض قطعنامه امنیتی ۲۲۱۶ سازمان ملل و قوانین بین‌المللی است.
فرماندهی مرکزی آمریکا در منطقه همچنین ادعا کرد: دو نیروی دریایی ایالات متحده که قبلاً گزارش مفقود شدن آن‌ها در دریا گزارش شده بود، مستقیماً در این عملیات شرکت داشتند. ژنرال مایکل اریک کوریلا، فرمانده سنتکام گفت: "ما در حال انجام جستجوی جامع برای هم تیمی‌های گم شده خود هستیم. "
سنتکام ادامه داد: این کشتی توسط نیرو‌های دریایی ایالات متحده ناامن شناسایی شده و غرق شد. وضعیت ۱۴ خدمه کشتی بر اساس قوانین بین المللی مشخص می‌شود.
فرماندهی مرکزی آمریکا همچنین مدعی شد: واضح است که ایران به ارسال کمک‌های مرگبار پیشرفته به حوثی‌ها ادامه می‌دهد. ژنرال مایکل اریک کوریلا گفت: «این نمونه دیگری از چگونگی اقدام فعالانه ایران در سراسر منطقه برای ایجاد بی ثباتی بی‌ثباتی است. ما به همکاری با شرکای منطقه‌ای و بین‌المللی برای افشا و جلوگیری از این تلاش‌ها و در نهایت برای تامین مجدد آزادی ناوبری ادامه خواهیم داد.»
این در حالی است که امیر سعید ایروانی سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد روز دوشنبه به وقت محلی در نامه‌ای به آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل و رئیس شورای امنیت گفت: به رغم نگرانی‌ها و ملاحظات جدی درباره رویکرد شورای امنیت در قبال مناقشه یمن و قطعنامه‌های آن درباره یمن، ایران هرگز هیچ گونه فعالیتی را که نقض قطعنامه ۲۲۱۶ (۲۰۱۵) شورای امنیت باشد، از جمله هرگونه معامله در فروش یا انتقال تسلیحات یا تسلیحات انجام نداده است. علاوه بر این، ایران همواره از حل بحران یمن از طریق ابزار‌های سیاسی دفاع کرده است.
با آغاز جنگ رژیم اسرائیل علیه غزه و بمباران‌های بی وقفه مناطق مسکونی، آموزشی و درمانی این منطقه از سوی بمب افکن‌های رژیم تل آویو، هر یک از گروه‌های مقاومت اسلامی منطقه وظیفه‌ای را در حمایت از مردم مظلوم غزه بر عهده گرفته است. در این میان، گروه‌های عراقی بیش از ۱۰۰ بار پایگاه‌های آمریکایی در عراق و سوریه را هدف قرار گرفته اند تا به آمریکایی‌ها تفهیم کنند که هزینه حمایت از رژیم اسرائیل در کشتار مردم غزه بسیار بالا است.
نیرو‌های دریایی یمن نیز هشدار داده‌اند که عملیات نظامی علیه کشتی‌ها و منافع دشمن اسرائیلی را در دریای سرخ تا زمانی که تجاوزات آن به غزه و جنایاتش علیه ملت فلسطین متوقف شود، ادامه خواهند داد. آمریکا مدعی است که ائتلافی دریایی برای مقابله با عملیات ارتش یمن در دریایی سرخ ایجاد کرده است، اما فرانسه، اسپانیا و ایتالیا با تایید خروج خود از این ائتلاف، از تحویل کشتی‌های جنگی خود به فرماندهی ایالات متحده خودداری کرده‌اند و تنها کشور عربی که حاضر به عضویت در آن شد، بحرین بود.
آمریکا و انگلیس با همراهی ۸ کشور دیگر، ۲۱ دی ماه جاری برابر با ۱۱ ژانویه ۲۰۲۴ در پی قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل، به مواضع انصارالله یمن حمله کردند.
شورای امنیت سازمان ملل ۲۰ دی ماه جاری برابر با ۱۰ ژانویه ۲۰۲۴، قطعنامه پیشنهادی ایالات متحده آمریکا و ژاپن را با شماره ۲۷۲۲ علیه انصارالله یمن درباره حملات در دریای سرخ بدون اشاره به دلیل اصلی این حملات و حمایت‌های واشنگتن از رژیم اسرائیل در بمباران غزه، تصویب کرد. این قطعنامه، ۱۱ رای موافق ۱۵ عضو شورای امنیت را بدست آورد و بدون هیچ مخالفتی تصویب شد و چهار عضو شورای امنیت از جمله روسیه و چین و الجزایر به آن رای ممتنع دادند. روسیه و چین از حق وتوی خود استفاده نکردند.
قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل از انصارالله یمن خواسته است حملات به محموله‌های تجاری و خطوط کشتیرانی را متوقف کند. این قطعنامه خواستار خویشتنداری برای جلوگیری از تشدید تنش‌ها در دریای سرخ و منطقه است و از همه طرف‌ها می‌خواهد تلاش‌های دیپلماتیک برای پایان دادن به بحران شامل حمایت از گفتگو و روند صلح یمن را تقویت کنند.


کد مطلب: 471425

آدرس مطلب :
https://www.kebnanews.ir/news/471425/ادعای-آمریکا-مبنی-توقیف-تسلیحات-ایرانی-ارسالی-انصارالله-یمن

کبنانیوز
  https://www.kebnanews.ir

1