کبنا گزارش میدهد
اولین شب عزاداری ایام فاطمیه در یاسوج / استاد حوزه و دانشگاه: در میدان سیاست خودتان را خرج افراد و کاندیداها، این طایفه و آن طایفه نکنید، خودتان را خرج انقلاب کنید / «شانس» در زندگی وجود ندارد، هر اتفاق خوب و بدی که در زندگی ما میافتد، حسب اعمال قبلی خود ماست
24 آذر 1402 ساعت 14:25
اولین شب مراسم عزاداری حضرت فاطمه زهرا (س) در هیئت میثاق با شهدای یاسوج برگزار شد، در ادامه این مراسم حجتالاسلام و المسلمین سید ابراهیم افتخاری، مدیر حوزه علمیه خواهران سخنرانی کرد و امید جمالفرد به مداحی و نوحه خوانی پرداخت.
اولین شب مراسم عزاداری حضرت فاطمه زهرا (س) در هیئت میثاق با شهدای یاسوج برگزار شد، در ادامه این مراسم حجتالاسلام و المسلمین سید ابراهیم افتخاری، مدیر حوزه علمیه خواهران سخنرانی کرد و امید جمالفرد به مداحی و نوحه خوانی پرداخت.
به گزارش کبنا، حجت الاسلام و المسلمین سید ابراهیم افتخاری، مدیر حوزه علمیه خواهران استان کهگیلویه و بویراحمد در این مراسم به سخنرانی پرداخت. وی در ابتدای سخنان خود، با طرح سؤال شانس، اقبال و اتفاق در زندگی چقدر میتواند، تاثیر داشته باشد، اظهار کرد: طبق معارف الهی و دینی چیزی به نام «شانس» در زندگی وجود ندارد و هر اتفاق خوب و بدی که در زندگی اتفاق میافتد، حسب اعمال قبلی خود ماست و این قضا و قدری که میگویند که مثلاً اگر قسمت ما شد «کربلا» میرویم، آیا ما باید گوشهای بنشینیم و ببینیم کی قسمت میشود، کربلا برویم؟ آیا ما خود میتوانیم در سرنوشتمان تأثیرگذار باشیم؟ در جواب یک روایت نقل میکنم و بعد موضوع صحبت را ادامه میدهیم.
حجت الاسلام افتخاری با اشاره به روایتی از حضرت صدیقه «فاطمه زهرا» (سلامالله علیها) تصریح کرد: هر کس خالصترین عبادتش را به سمت خداوند بفرستد خدا هم بهترین مصلحتش را از آسمان به زمین برایش خواهد فرستاد.
وی با اشاره به اینکه انسان در هر زمان میتواند سرنوست خود را تغییر دهد، ادامه داد: در تقدیری که خداوند برای سرنوشت ما و برای هر روز و ساعت و هر دقیقه و هر ثانیه ما نوشته، سرنوشتهای متعددی قرار داده که تقدیر است؛ شب قدر شب مهمی است، شب قدر شبی نیست که همه چیز برای ما قطعی شده باشد بلکه تقدیر شده، یعنی برنامهریزی شده و اینکه کدامیک از برنامههای صفر تا صد (از نظر خیر بشر) برای ما رخ میدهد بستگی به اعمال لحظهای ما دارد و ما هر لحظه میتوانیم سرنوشت و آینده خود را تغییر دهیم.
این استاد حوزههای علمیه در ادامه بیان کرد: حتی سرنوشت اجتماع هم به همین صورت است، چه برسد به سرنوشت فرد. سرنوشت فرد فهمش بسیار راحتتر از اجتماع است و قرآن میفرماید؛ حتی یک قوم، قبیله و یک ملت هم تا خودشان نخواهند، سرنوشتشان عوض نخواهد شد.
حجت الاسلام افتخاری در ادامه تشریح تقدیر در زندگی بشر پرداخت و بیان کرد: به عنوان مثال؛ شخصی میخواهد از خیابانی رد شود و در حین رد شدن از خیابان خودرویی به ایشان برخورد و موجب فوتش میشود و فرصت کمال، بندگی و زندگی از ایشان سلب میشود و ممکن است سنگی در آنجا باشد و آن سنگ را از سر راه بردارد و یک ثانیه دیرتر از آن خیابان رد شود و همین کار خیر باعث میشود، دیرتر از خیابان رد شود و باد خودرو به ما بخورد و نهایتاً با زمین برخورد و دست و پایمان بشکند و این اتفاق دوم از اولی ضررش کمتر است. اتفاق سوم این است که ما به خاطر کار خیر دیگری اصلاً با آن ماشین برخورد نکنیم؛ و مهم این است که چه چیزی باعث میشود برای بعضیها اتفاق اولی میافتد و برای بعضیها اتفاق دومی یا سومی میافتد و این بستگی به عمل خود ما دارد.
این کارشناس مسائل دینی اضافه کرد: انجام کارهایی مانند؛ صدقه، صلهرحم، احترام به پدر و مادر، کمک به هم نوع و هر کار خیر دیگری میتواند در تقدیر ما تأثیرگذار باشد. پس ما میتوانیم در تقدیر و سرنوشت خود تأثیر داشته باشیم و نتیجه میگیریم شانس در زندگی معنی ندارد و خود ما میتوانیم در تقدیر خود نقش داشته باشیم، و البته بعضی از اتفاقات نیز بلای الهی است و برای امتحان بشر است.
افتخاری در بخش دیگری از صحبتهایش در رابطه با جلوههای جهاد حضرت زهرا (س) اظهار کرد: مبارزه و قیام حضرت زهرا (س) بحث زن و شوهری یا پسر عمو، دختر عمو یا بحث خانوادگی نبود. بلکه بحث «قیام الله» برای نصرت مظلوم بود که اتفاقاً این مظلوم ولی خدا هم بود. ولی و سرپرست و امام «حضرت زهرا» (س) هم بود، حضرت زهرا (س) یک مسلمان مجاهد فی سبیل الله بود و آن اتفاقات هیچ ربطی به زن و شوهری نداشت و اگر امام زمان خودش و آن کسی که مورد ظلم واقع شده همسر خودش و ارتباط فامیلی هم نبود تمام آن اتفاقاتی که برای حضرت زهرا (س) افتاد و تمام این اقداماتی که انجام داد، عین تمام این اتفاقات را باز هم انجام میداد. اینجور نبود که بگوید ایشان هم طایفهای ما نبود اقوام ما نبود، از طایفه «بنی هاشم» نبود، همشهری یا هم وطن من نیست و نگاه، نگاه خالص یک مجاهد فی سبیل الله بود و در زمان خودش وقتی دید به یک شخصی ظلم شده شروع کرد به دفاع از مظلوم.
استاد حوزههای علمیه در ادامه گفت: اولین جلوه قیام حضرت زهرا (س) جهاد در مسیر زندگی است، در زمانی که پیامبر(ص) و امیرالمؤمنین(ع) هست و جنگها و اتفاقات به نفع سپاه اسلام و مردها در صحنه حضور دارند حضرت زهرا(س) پرده نشین بود و در خانه بود و وقتی که شوهرش یک شغل و مسئولیت مهم دارد و چه در ماموریت مکه، چه در ماموریت سخت یمن که روزها و هفته و ماها درگیر حکومت تازه تشکیل شده است حضرت زهرا(س) خلاء نبود همسر برای فرزندان را پر میکند و هواسش به همه امورات هست و یک همسر نمونه است.
وی افزود: جلوه دوم، جهاد تبیین است، حضرت زهرا (س) در زمانی که اکثر اصحاب، مهاجرین و انصار قبیلهگرایانه و عافیتطلبانه و محاسبهگرایانه سکوت کردند و وقتی دیدند اوضاع خراب شده و دیگر به نفعشان نیست و به ضررشان است سکوت کردند و وسط میدان نیامدند. ولی در این دوران حضرت زهرا(س) اجازه نداد دشمنان روایت خودشان را غالب کنند و شروع کرد به تبیین صحنه و به موقع به میدان روشنگری آمد و به تعبیر حضرت آقا تبیین حضرت زهرا(س) مؤمنانه، هوشمندانه، به موقع و اثرگذار بود.
حجتالاسلام افتخاری گفت: حضرت زهرا(س) با هوشمندی به موقع میدانست کجا را باید بزند و میدانست چه استدلالهایی باید بیاورد و استدلالهایش اثرگذار بود و رویکرد ایشان انفعالی نبود و بلکه تهاجمی بود و دشمن در برابر حضرت زهرا(س) شکست خورد.
خودتان را خرج انقلاب و ولی کنید
این استاد حوزه علیمه تشریح کرد: در میدان سیاست خودتان را خرج افراد و کاندیدهای شورای شهر و مجلس و این طایفه و آن طایفه نکنید. خودتان را خرج انقلاب کنید، ما داریم برای زهرای مرضیهای اشک میریزیم که خود را خرج «ولی» جامعه و مظلوم کرد، حالا بگوییم منبر را سیاسی نکنیم و از غزه دفاع نکنیم و از آنها یاد نکنیم یا چرا سینه زنیهایمان سیاسی است.
افتخاری گفت: ما تمام قد از انقلاب اسلامی، جمهوری اسلامی و «ولی» به حق جامعه دفاع میکنیم، انقلاب اسلامی الحمدالله به دنیا صادر شد، میبینیم ارتش بینالمللی اسلامی تشکیل شد، در سوریه چجوری از ۸۰ کشور تکفیریها را آوردند، اما پوزه استکبار جهانی در سوریه به خاک مالیده شد، اسرائیل در زمانی جمهوری اسلامی را تهدید میکرد ولی الان در مقابل غزه که ارتش هم ندارد توان مقابله نمیآورد و این بخاطر جمهوری اسلامی بود و به خاطر دفاع از حق بود ک این اتفاقات افتاد و جمهوری اسلامی قوی شد، حضرت زهرا(س) از حق در مقابل باطل دفاع کرد و ما هم در هشت سال دفاع مقدس در جبهه حق علیه باطل جنگیدیم و شما جوانان الان در جبهه حقایستادید و اگر در زمان حضرت زهرا(س) بودید اجازه نمیدادید به خانه حضرت زهرا(س) حمله شود و در را بشکنند و آتش بزنند و وارد حریم خانه شوند و در غزه هم به همین صورت است و حضرت آقا فرمودند؛ جنگغزه جنگ میان حق و باطل است.
کد مطلب: 470404