کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

قول‌هایی که وزیر نیرو به اصفهانی‌ها داد؛

اجرای پروژه «خرسان» و «کوهرنگ سه» و احتمال ساخت یک سد جدید برای اصفهان!

30 آبان 1402 ساعت 9:42

وزیر نیرو که پس از اجرای پروژه بن - بروجن که خلاف مصوبات شورای عالی آب است، به اصفهان سفر کرده بود، قولهای متعددی برای اجرای پروژه‌های آبی بر زمین مانده اصفهان داد؛ از اجرای پروژه «خرسان» و «کوهرنگ سه»تا احتمال ساخت یک سد جدید برای اصفهان اما به نظر نمی‌رسد این قولها بتواند کم کاری‌ها در حوضه آبریز «زاینده‌رود» و بارگذاری جدید غیرقانونی در این حوضه را توجیه کند.


وزیر نیرو که پس از اجرای پروژه بن - بروجن که خلاف مصوبات شورای عالی آب است، به اصفهان سفر کرده بود، قولهای متعددی برای اجرای پروژه‌های آبی بر زمین مانده اصفهان داد؛ از اجرای پروژه «خرسان» و «کوهرنگ سه»تا احتمال ساخت یک سد جدید برای اصفهان اما به نظر نمی‌رسد این قولها بتواند کم کاری‌ها در حوضه آبریز «زاینده‌رود» و بارگذاری جدید غیرقانونی در این حوضه را توجیه کند.
به گزارش کبنانیوز، به نقل از خبرآنلاین، امروز وزیران نیرو و کشور پس از درج خبر اجرای پروژه بن - بروجن که خلاف مصوبات شورای عالی آب در زمینه ممنوعیت بارگذاری جدید در حوضه آبریز زاینده رود حتی برای تامین آب شرب است،با رایزنی استاندار اصفهان، به نصف جهان سفر کردند تا پای دغدغه های مسئولان و مردم درباره مشکلات و مسائل حوضه زاینده رود بنشینند.
وزیر نیرو در این نشست که با حضور استاندار اصفهان و مسئولان و نماینده کشاورزان همراه بود، قولهای متعددی برای اجرای پروژه های آبی بر زمین مانده اصفهان داد شاید که درد اجرای پروژه آبی جدید رفع شود، از اجرای پروژه «خرسان» و «کوهرنگ سه»تا احتمال ساخت یک سد جدید برای اصفهان اما به نظر نمی رسد این قولها بتواند کم کاری‌ها در حوضه آبریز زاینده رود و بارگذاری جدید غیرقانونی در این حوضه را توجیه کند.
وی در ابتدای این نشست با تشکر از دغدغه مندی حاضران برای بیان درد و مشکلات استان پهناور اصفهان اظهار کرد: در ابتدای امر باید بررسی کنیم که آیا شرایط موجود در حوضه زاینده رود فقط مخصوص این حوضه است و یا در دیگر حوضه‌های آبریز کشور هم وجود دارد.
علی اکبر محرابیان با تاکید بر اجرای سه اصل عدالت، شفافیت و قانون گرایی در اجرای برنامه‌های آبی گفت: برنامه های مختلف در حوضه آبریز زاینده رود،باید متناسب با تخصیص و بر اساس عدالت و نه متناسب با فاصله، اجرایی شود.
اجرای پروژه خرسان و کوهرنگ سه
وی گفت: ما هفتگی برای زاینده رود جلسه برگزار کردیم و تدوین ترازنامه منابع و مصارف ما مهمترین شیوه مدیریتی است که با استفاده از روش‌های مختلف انجام شده است؛ همچنین در بخش اقدامات سازه‌ای، پروژه خرسان اولین پروژه‌ای است که باید به راه بیفتد؛ بخش‌هایی از پروژه به شکل شبانه‌روزی در حال اجرا است و برای تأمین مالی مطلوب این پروژه از اعتبارات موجود جمهوری اسلامی در چین به صورت «ال.سی»، استفاده شده است.
وزیر نیرو با بیان اینکه سرانه مصرف شرب استان اصفهان بسیار خوب است که جای قدردانی دارد، تصریح کرد: از فصل بارشی امسال، حقوق حوضه زاینده‌رود از ایستگاه کوهرنگ سه به طور کامل انجام می‌شود.
محرابیان با بیان اینکه با بررسی و نظارت دقیقی که انجام شد متوجه شدیم ساختگاه سد کوهرنگ سه برخلاف برخی گزارشات زمین شناسی هیچ اشکالی ندارد، گفت: پیمانکار این پروژه پای کار است و عملیات اجرایی این سد هر چه سریع‌تر شروع خواهد شد که آغاز آبگیری آن در فصل بارشی پیش‌رو با استفاده از روان‌آب‌ها خواهد بود.
وی با تاکید بر اینکه نمی خواستیم مثل دیگران چک بلامحل صادر کنیم چرا که اعتقاد داریم صدور بیانیه و تخصیص بی ارزش، در تاریخ ثبت می‌شود، گفت: ما ساختگاهی را پیدا کردیم که با وضعیت منابع آبی مناسب بتواند کسری آب اصفهان را تأمین کند که اکنون مطالعات آب و ساختگاه انجام و امروز در مرحله گمانه زنی برای بحث‌های زمین شناسی هستیم که در یک ماه آینده نتیجه مشخص خواهد شد.
وزیر نیرو بیان کرد: اگر جواب آزمایشها مثبت باشد سدی جدید در استان اصفهان خواهیم داشت که بخش قابل توجهی از ناترازی منابع و مصارف را تأمین می‌کند.
محرابیان با بیان اینکه پروژه بهشت آباد نیز ردیف بودجه داردو تلاش کردیم این بودجه در سال ۱۴۰۳ حفظ شود، افزود: اطمینان داریم که مردم اصفهان راضی به تخریب محیط زیست نیستند و در این ارتباط سازمان حفاظت از محیط زیست باید پاسخ قانع کننده بدهد.
وی اضافه کرد: پیشنهاد دادیم که انتقال بین حوضه‌ای فقط برای شرب باشد و آب حوضه را فقط برای خود آن مصرف کنیم، بدین ترتیب ۴۰۰ میلیون مترمکعب آب در سال از دریای عمان انتقال می‌یابد که با بهره برداری از این پروژه صنعت کشور می‌تواند کاملاً خودکفا و بدون دغدغه به آب دست یافته و دست‌اندازی به شرب و کشاورزی نداشته باشد.
مصرف صنایع از آب شرب قطع می شود
وی با اشاره به اینکه انتقال ۱۰۰ میلیون متر مکعب از آب دریای عمان که برای کرمان و یزد شروع شده برای تامین آب شرب است و دو معدن کشور در اختیار تأمین مالی بخش شرب این خطوط قرار گرفته است، اظهار کرد: صنایعی که در استان اصفهان، یزد و کرمان از آب سطحی استفاده می‌کردند تا پایان امسال باید مصارف خود را از شرب جدا کنند.
برداشت آب بن - بروجن جزئی است!
محرابیان با تاکید بر اینکه بن بروجن فقط آب جزئی بر می‌دارد و ارتباطی با جدول منابع و مصارف ندارد، گفت:ما مصرف آب شرب در برای مصارف غیر شرب را جرم می دانیم،‌ بر این اساس در فاصله هفت کیلومتری محلی که آب در چهارمحال و بختیاری برداشت می‌شود، تصفیه خانه ای در نزدیک‌ترین مکان آبریز خط انتقال بن بروجن و با بالاترین درجه استاندارد ایجاد شده است.
وی با اشاره به اینکه مجموع منابع و مصارفی که در نظر گرفته شده است با پروژه‌های فعلی یعنی انتقال آب دریای عمان، ورود آب به سد کوهرنگ و آب گیری «خرسان» به تعادل می‌رسد، گفت: سال‌های گذشته آب برخی اوقات به کشاورزان داده نمی‌شد اما با مدیریت مخزن سال به سال وضعیت بهتر خواهد شد؛ در این راه باید حامی و پشتیبان یکدیگر باشیم و ما نیز به شکل روزشمار تقویم زمانی به ثمر رسیدن وعده های خود را بیان خواهیم کرد.


کد مطلب: 469524

آدرس مطلب :
https://www.kebnanews.ir/news/469524/اجرای-پروژه-خرسان-کوهرنگ-سه-احتمال-ساخت-یک-سد-جدید-اصفهان

کبنانیوز
  https://www.kebnanews.ir

1