کمبود برخی اقلام دارویی در مراکز خانه بهداشت مادوان، تل خسرو، اشرفی، دشت روم صدای شهروندان یاسوجی را در آورده است، در سالهای اخیر که دولت طرح جوانی جمعیت را در دستور کار قرار داده، برخی از کمبود اقلام دارویی مکمل، شیرخشک ها و عدم حمایت دولت برای سهل الوصول شدن اقلام دارویی مورد نیاز مادران و کودکان، با طرح جوانی جمعیت هم خوانی ندارد.
کمبود برخی اقلام دارویی در مراکز خانه بهداشت مادوان، تل خسرو، اشرفی، دشت روم صدای شهروندان یاسوجی را در آورده است، در سالهای اخیر که دولت طرح جوانی جمعیت را در دستور کار قرار داده، برخی از کمبود اقلام دارویی مکمل، شیرخشکها و سهلانگاری متولیان امر برای سهل الوصول شدن اقلام دارویی مورد نیاز مادران و کودکان، با طرح جوانی جمعیت هم خوانی ندارد.
به گزارش کبنانیوز، تا چندی پیش خانههای بهداشت اقلام دارویی مکمل را به رایگان در اختیار مردم به ویژه مادران دارای کودک زیر ۷ سال قرار میدادند، و حتی طرح «مکمل یاری» نیز در سالهای گذشته برای کودکان ۲ تا ۵ ساله برگزار شد. اما گویا با وجود سیاست دولت مبنی بر افزایش جمعیت و حمایت از فرزندآوری، اقلام دارویی مورد نیاز برای شهروندان فراهم نیست.
یکی از شهروندان مادوانی که برای تهیه اقلام دارویی کودک خود به خانه بهداشت مراجعه کرده در گفت و گو با کبنانیوز گفت: ما امروز به خانه بهداشت برای قطره فولیک اسید، قطره مولتی ویتأمین مراجعه کردیم، نداشتند، من فکر میکردم دولت این داروها را در اختیار خانههای بهداشت گذاشته، ولی حالا که مراجعه کردم خبری نبود، ما مجبوریم برای این داروها به داروخانه مراجعه کنیم.
این خانم افزود: من چند فرزند کوچک دارم و توانایی خرید دارو را ندارم، حداقل این چند قلم دارو را رایگان به خانوادهها بدهند، طرح افزایش جمعیت را دولت برای چه چیزی مطرح کرده؟ بالاخره چند تا مادر مثل من فقط با گرفتن این چند تا دارو دلخوش میشوند.
یکی دیگر از شهروندان یاسوجی در تل خسرو گفت: چند روز پیش برای کودک ۴ سالهام به خانه بهداشت روستا آمدم ولی هیچ دارویی نداشتند، نه قطره ویتأمین AD، نه مولتی ویتأمین بچه، قرص فروس سولفات و کلسیم هم برای خودم میخواستم که نبود.
خانمی اهل دشت روم نیز از نبود اقلام دارویی گلایه کرد و گفت: داروخانهها شیرخشک نمیدهند، اصلاً پیدا نمیشود، اینجا هم در خانههای بهداشت قرص و داروهای معمولی پیدا نمیشود، من باردار هستم اگر از اینجا اقلام داروییام را تهیه نکنم باید از شهر بصورت پولی آنها را تهیه کنم.
این خانم افزود: چند تا قرص مکمل میخواستم که پیدا نشد، قرص کلیسم و فروس سولفات ندارند. قطرههای دیگر را هم برای کودکان ندارند.
به گزارش کبنا، داروهای مکمل مثل قطره مولتی ویتأمین، فروس سولفات، ویتأمین آد، استأمینوفن، قطره فولیک اسید، برای کودکان ۲ تا ۵ ساله استفاده میشود که در تقویت سیستم ایمنی و رشد کودکان نقش مهمی دارد.
بهنام نیازی_ رئیس مرکز بهداشت شهرستان بویراحمد_ در این خصوص به کبنانیوز گفت: الان فصل مدارس است و مراجعهکنندهها بسیار زیاد شدهاند، معمولاً دارو هست، ممکن است امروز برخی از مراجعان، برای چند ماه خود قطره از خانه بهداشت بگیرند و همین باعث میشود که در یک روز داروها تمام شود، ولی روز بعد حتماً دارو تهیه میشود.
نیازی اظهار کرد: خانوادهها میتوانند تلفن خود را به خانه بهداشت تحویل دهند هر موقع که دارو تهیه شد، با هماهنگی داروی مکمل خود را تحویل بگیرند.
معاون اجرایی معاونت بهداشت استان کهگیلویه و بویراحمد در خصوص کمبود اقلام دارویی در خانههای بهداشت گفت: گاهی اوقات شرکتهای دارویی به دلیل معوقات مالی دارو را دیر تحویل میدهند، ولی امروز مادوان و اکبرآباد و نجف آباد مکملهای دارویی خود را تحویل گرفتهاند، شاید بهورز دیر تحویل گرفته است و قصور از بهورز بوده باشد، بنابراین باید به موقع دارو را از مرکز تحویل بگیرند.
فرشته بوستانی افزود: در حال حاضر مشکلی نداریم، و حتی قطره آهن را تحویل دادیم، فقط یک مورد قطره آدِ ممکن است کمبودی باشد چون حجم زیادی خریداری میشود و در یک فاصله زمانی باید داروها انتقال پیدا کنند.
وی گفت: قطرهها جزء وظایف بهداشت است و خانههای بهداشت باید بطور رایگان در اختیار مراجعان قرار دهند.
بوستانی تصریح کرد: الان برای این اقلام هیچ معضل و مشکلی نداریم، سال گذشته هم به خاطر کم برخوردار بودن دولت حمایت کرد و بطور رایگان این اقلام دارویی در اختیار خانههای بهداشت قرار گرفت، امسال هم مرکز بهداشت اقلام دارویی را خریداری کرده است.