کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

اذان بی موقع در «عاشورا» + فیلم

17 شهريور 1402 ساعت 12:09

قسمت دوم مجموعه عاشورا که حال و هوای دوران جنگ را زنده می‌کند، با یک اذان بی موقع باعث شد تا برخی بینندگان تصور کنند که رزمندگان به ویژه سپاهیان توجهی به نماز اول وقت و اذان نداشتند.


قسمت دوم مجموعه عاشورا که حال و هوای دوران جنگ را زنده می‌کند، با یک اذان بی موقع باعث شد تا برخی بینندگان تصور کنند که رزمندگان به ویژه سپاهیان توجهی به نماز اول وقت و اذان نداشتند.
 

به گزارش کبنانیوز، اگر در جلسات رسمی و غیررسمی برخی نهادها و وزارتخانه ها حضور داشته باشید، شاید با این صحنه روبرو شوید که در وسط جلسه که وقت نماز فرا می رسد، تک، تک گوشی‌ها به صدای اذان بلند می شود و اعضای جلسه فوری آن را خاموش می کنند تا مزاحمتی برای جلسه ایجاد نکند. اینها با این کار «به اذان و نماز می گویند کار داریم» به جای این که به کار بگویند نماز داریم.
اگرچه ستاد اقامه نماز بارها به وزارتخانه ها و سازمان ها اعلام کرده که جلسات را به گونه ای برگزار کنند که به وقت نماز، جلسات به پایان رسیده باشد ولی کم و بیش دیده می شود که با بلند شدن صدای اذان از بلندگو یا گوشی تلفن ها مسئول جلسه با یادآوری این که به وقت نماز رسیدیم و باید جلسه را به پایان ببریم، گاهی تا نیم ساعت صحبت های خود را ادامه می دهد و هر یک از اعضا هم توجیهی برای خود می آورند که حالا اگر امروز نماز را با تاخیر بخوانیم به جایی برنمی خورد یا اگر امروز کمی دیرتر نماز بخوانیم، آسمان که به زمین نمی آید یا اهمیت این جلسه بیشتر از نماز است و توجیهاتی از این قبیل.
اما در اوایل انقلاب و زمان جنگ آن هم در میان رزمندگان، بسیجیان، ارتشی ها و بسیجی ها و همچنین کارکنان نهادها و وزارتخانه ها نماز اول وقت از اهمیت ویژه ای برخوردار بود که این اهمیت در آموزه های دینی بسیار مورد توجه قرار گرفته است ولی در قسمت دوم مجموعه عاشورا که همان فیلم سینمایی موقعیت مهدی است و نام عاشورا نیز برگرفته از لشکر ۳۱ عاشوراست، زمانی که حمید باکری وارد سپاه می شود، صدای اذان از بلندگو پخش می شود و باکری بدون هیچ توجهی به این که وقت اذان شده، وارد سپاه شده و با دوست خود مشغول صحبت می شود در حالی که در آن زمان حتی به مقدمات نماز اهمیت می دادند و قبل از اذان دل های خود را برای سخن گفتن با خالق آماده می کردند.
همان زمان بود که این جمله شهید محمدعلی رجایی در میان مردم معروف شده بود که به نماز نگویید کار دارم، به کار بگویید وقت نماز است. البته این روزها برخی که در برنامه های خانوادگی یا رسمی میان دو راهی غذا و نماز گیر می کنند، به شوخی می گویند اول سجود، بعد از وجود.
در سال های اخیر هم بحث های بسیاری درباره نماز جماعت ادارات و سازمان ها مطرح شده و کار به استفتاء از دفاتر مراجع هم کشیده شده که آیا کارکنان نهادهایی که ارباب رجوع دارند، می توانند در نماز جماعت شرکت کنند یا نماز خود را در اول وقت بخوانند یا نه که رهبر معظم انقلاب در این زمینه تاکید دارند بهتر است برای درک فضیلت نماز اول وقت و جماعت، کارهای اداری به گونه‌ای تنظیم شود که کارکنان اماکن نظامی، ادارات و مانند آن بتوانند این فریضه‌ الهی را به صورت جماعت و در کمترین مدت بخوانند.
مجموعه عاشورا به خوبی توانسته نمادها و شعارهای زمان دفاع مقدس و سبک زندگی مردم در آن زمان را به تصویر بکشد. خواستگاری مهدی باکری، گفت و گوهای مردم در کوچه و بازار و صحبت های دلنشین رزمندگان از جمله صحنه هایی است که یاد و خاطره آن دوران را زنده می کند اما پخش اذان در یک صحنه با سیره رزمندگان و سپاهیان مغایرت داشت، به گونه ای که اعضای سپاه هنگام اذان در حال رفت و آمد و مشغول کارهای خود بودند، درحالی که کارگردان می توانست بدون پخش صدای اذان این صحنه از فیلم را به نمایش بگذارد ولی پخش اذان باعث شده تا اینگونه تلقی شود که مردم به ویژه سپاهیان و رزمندگان در آن زمان به نماز اول وقت و برگزاری نماز جماعت توجهی نداشتند در حالی که رزمندگان در طول هشت سال دفاع مقدس نشان دادند چه در خط مقدم جبهه و چه در پشت سنگرها توجه ویژه ای به نماز داشتند.


کد مطلب: 466727

آدرس مطلب :
https://www.kebnanews.ir/news/466727/اذان-بی-موقع-عاشورا-فیلم

کبنانیوز
  https://www.kebnanews.ir

1