سازمان هواشناسی اعلام کرد
هشدار هواشناسی برای سواحل شمالی/ کاهش ۵ درجهای دما در برخی شهرهای زیارتی عراق
7 شهريور 1402 ساعت 11:53
سازمان هواشناسی کشور با صدور هشدار سطح نارنجی نسبت به افزایش سرعت وزش باد و متلاطم شدن بخش هایی از دریای خزر هشدار داد.
سازمان هواشناسی با اشاره به تداوم فعالیت سامانه بارشی در نوار شمالی کشور نسبت به فعالیتهای دریایی در سواحل شمالی و احتمال اختلال در تردد شناورها هشدار داد.
به گزارش کبنا، پیشبینی کلی نقشههای همدیدی و آیندهنگری سازمان هواشناسی نشان میدهد سهشنبه و چهارشنبه با عبور موج بارشی از نوار شمالی کشور در برخی مناطق استانهای آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اردبیل، زنجان، قزوین، گیلان، مازندران، گلستان، ارتفاعات البرز مرکزی و بهتدریج در خراسان شمالی رگبار، رعدوبرق، وزش باد شدید موقتی و در مناطق مستعد گردوخاک روی میدهد.
امروز در جنوب سیستان و بلوچستان، ارتفاعات هرمزگان و جنوب کرمان افزایش ابر در برخی ساعات رگبار، رعدوبرق و وزش باد و گردوخاک پیشبینی شده است.
پنجشنبه در اردبیل، شمال شرق و ارتفاعات البرز مرکزی بارشهای پراکنده پیشبینی شده و روز جمعه در مناطق شمالی، شمال غرب و ارتفاعات البرز مرکزی بارش پراکنده با احتمال رعدوبرق پیشبینی شده است.
شنبه هفته آینده در ارتفاعات البرز مرکزی، هرمزگان، کرمان و سیستان و بلوچستان بارش پراکنده پیشبینی میشود. امروز در شرق و استانهای واقع در دامنههای جنوبی البرز و بخشهایی از مرکز، فردا تا جمعه در شمال شرق، شرق، دامنههای جنوبی البرز و بخشهایی از مرکز کشور وزش باد شدید و گردوخاک پیشبینی میشود. امروز همچنین پیشبینی میشود گردوخاک از عراق به غرب و شمال غرب کشور وارد شود.
به گزارش تسنیم، بر اساس اعلام سازمان هواشناسی امروز در شهرهای نجف، کربلا، کاظمین و سامرا آسمان صاف همراه با وزش باد گاهی وزش باد شدید و گردوخاک پیشبینی شده است.
بیشینه دما در نجف 45، کربلا 41، کاظمین 43 و سامرا 44 درجه خواهد بود. پیشبینیها حاکی از آن است که دما در چهار شهر مذکور عراق در روزهای چهارشنبه، پنجشنبه و جمعه تا 5 درجه کاهش مییابد.
توصیف سامانه: افزایش سرعت وزش باد و ارتفاع امواج
زمان شروع: اوایل وقت چهارشنبه 1402/06/08
زمان پایان: بعدازظهر پنجشنبه 1402/06/09
نوع مخاطره: افزایش سرعت باد شمالی تا حداکثر 30 نات و افزایش ارتفاع موج بین 1 تا 2 متر در محدوده سواحل استان های گیلان و مازندران (با تأکید بر سواحل غربی استان مازندران) و حداکثر تا 3 متر در نواحی دور از ساحل
منطقه اثر:
چهارشنبه 1402/06/08: دریای خزر، مناطق ساحلی و دور از ساحل استانهای گیلان و مازندران.
پنجشنبه 1402/06/09: دریای خزر، مناطق ساحلی و دور از ساحل استانهای گیلان و مازندران.
اثر مخاطره: غرق شدن شناگران و غواصان و احتمال آسیب به قفسهای پرورش ماهی، اختلال در تردد شناورهای سبک و نیمهسنگین، اختلال در فعالیتهای فراساحل، احتمال آسیب به تأسیسات دریایی.
توصیه: با تأکید بر اجتناب از فعالیتهای تفریحی بهویژه شنا و غواصی، اجتناب از فعالیتهای شیلاتی ، محدودیت در تردد با شناورهای سبک و نیمهسنگین، محدودیت در فعالیتهای دریایی از جمله ورود و خروج کشتی به بنادر و بهویژه محدودیت در فعالیتهای فراساحل.
توصیف سامانه: افزایش شیو فشاری
زمان پایان: پنجشنبه 1402/06/09
نوع مخاطره: وزش باد شدید و گردوخاک و در برخی مناطق نفوذ گردوخاک .
منطقه اثر:
سهشنبه 1402/06/07: ایلام، لرستان، کرمانشاه، کردستان، همدان، قم، مرکزی، نیمه جنوبی تهران، البرز، اصفهان، زنجان، آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی.
چهارشنبه 1402/06/08: لرستان، مرکزی، قم، البرز، تهران، قزوین، شرق سمنان، کرمانشاه، گلستان، اصفهان، خراسان شمالی، خراسان رضوی، خراسان جنوبی.
پنجشنبه 1402/06/09: شمال سیستان و بلوچستان، شرق سمنان.
اثر مخاطره: وزش باد نسبتاً شدید و خیزش گردوخاک، احتمال افزایش غبار و کاهش کیفیت هوا و کاهش شعاع دید، احتمال اختلال در ترددهای شهری، احتمال تأخیر پروازها.
توصیه: احتیاط و امتناع از رفتوآمدهای غیرضروری، احتیاط و اجتناب از تردد افراد با بیماری تنفسی و کودکان و افراد کهنسال، توجه به نکات بهداشتی و استفاده از ماسک در زمان غبارآلود شدن هوا، رعایت حداکثری مقررات رانندگی در ترددهای جادهای.
سازمان هواشناسی کشور با صدور هشدار سطح نارنجی نسبت به افزایش سرعت وزش باد و متلاطم شدن بخش هایی از دریای خزر هشدار داد.
به گزارش کبنا، بر اساس اطلاعیه سازمان هواشناسی در روزهای چهارشنبه و پنجشنبه سرعت وزش بادهای شمالی در بخش هایی از دریای خزر به 30 نات یعنی 57 کیلومتر بر ساعت می رسد و سبب افزایش ارتفاع موج به 1 تا 2 متر می شود.
این افزایش موج بیشتر در محدوده سواحل استان های گیلان و مازندران رخ می دهد و انتظار می رود در مناطق دور از ساحل ارتفاع به 3 متر نیز برسد.
پیش بینی می شود این شرایط اثرات مخاطره آمیزی همچون «غرق شدن شناگران و غواصان و احتمال آسیب به قفس های پرورش ماهی، اختلال در تردد های دریایی شناورهای سبک و نیمه سنگین، اختلال در فعالیت های فراساحل، احتمال آسیب به تاسیسات دریایی» در پی داشته باشد.
توصیه می شود در این مدت از فعالیت های تفریحی بویژه شنا و غواصی اجتناب و محدودیت هایی برای فعالیت های شیلاتی وضع شود. همچنین توصیه می شود نسبت به اعمال محدودیت در تردد با شناورهای سبک و نیمه سنگین و فعالیت های دریایی از جمله ورود و خروج کشتی به بنادر و بویژه محدودیت در فعالیتهای فراساحل اقدام شود.
کد مطلب: 466385