در گفتوگو با کبنانیوز مطرح شد
امتیاز 10 استان آخر در جدول رتبهبندی طرح نهضت ملی مسکن / یک مقام وزارت کشوری: نحوه امتیازبندی لیست طرح نهضت ملی مسکن ایراد اساسی دارد / اختلافها در جدول رتبهبندی جزئی و در حد دو سه درصدی است / کهگیلویه و بویراحمد با تهران 8 رتبه اختلاف دارد / نبود زمین مشکل اصلی یاسوج است / طبق قانون تغییر کاربری زمینهای کشاورزی خلاف است / برای 52 درصد از متقاضیان مسکن ملی در کهگیلویه و بویراحمد زمین وجود ندارد
28 فروردين 1402 ساعت 10:07
مقام وزارت کشوری گفت: نحوه امتیازبندی در لیست رتبهبندی پیشرفت فیزیکی طرح نهضت ملی مسکن اشتباه است و ایرادات اساسی دارد و این حرفهای که پیرامون مدیران و مسوولان استانها در فضای رسانهای و گاهی مجازی رد و بدل میشود، از همان حرفهای معمول و همیشگی افراد بیاطلاع است.
صحبتهای رئیسی، رئیس جمهور در شورای عالی مسکن پرسشها و ابهامات زیادی را در سطح استان کهگیلویه و بویراحمد بهوجود آورد و اینگونه گفته میشود که مسوولان کهگیلویه و بویراحمد در خصوص پروژه نهضت ملی مسکن کوتاهی کردهاند و در این باب رسانههای مطالب مختلفی را منتشر کردند. بهدلیل سیاستزدگی و رونق حواشی که گاهی در استان کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد، هر کس از ظن خود سخنی بافت و روایتی کرد. با این وجود یک مقام وزارت کشوری در گفتوگو اختصاصی با خبرنگار کبنانیوز، اظهار داشت: نحوه امتیازبندی در این لیست اشتباه است و ایرادات اساسی دارد و اینکه گفته شود، مسوولان استانها یا استان کهگیلویه و بویراحمد کوتاهی کردند، از همان حرفهای است که معمولاً زده میشود.
وی با اشاره به اسامی 10 استان آخر این جدول که در گزارش شورای عالی مسکن آمده بود، گفت: استانهای تهران، یزد، لرستان، مازندران، خراسان رضوی، کرمانشاه، آذربایجان غربی، کهگیلویه و بویراحمد، کردستان و همدان، 10 استان آخر این رتبهبندی هستند که عمدتاٌ استانهای مطرح کشور هستند.
وی افزود: ترتیب رتبهبندی استانها بر اساس پیشبرد طرح نهضت ملی مسکن بدین شکل است که استانهای اصفهان، خوزستان و تهران هر سه یک امتیاز دارند که بر اساس این جدول رتبهبندی 38 درصد پیشرفت فیزیکی دارند و رتبههای آنها در جدول 20، 21 و 22 میباشد. استانهای یزد و لرستان در جدول 37 درصد پیشرفت فیزیکی در طرح نهضت ملی مسکن دارند که به ترتیب رتبه آنها 23 و 24 میباشد.
این مقام وزارت کشوری در ادامه اینگونه گفت: استانهای مازندان، خراسان رضوی و کرمانشاه با 36 درصد پیشرفت فیزکی، به ترتیب در جدول رتبه 25، 26 و 27 را دارند. استانهای؛ آذربایجان غربی با 35 درصد پیشرفت رتبه 28، کهگیلویه و بویراحمد با 34 درصد رتبه 29 و استانهای کردستان و همدان با 32 درصد پیشرفت فیزیکی در طرح نهضت ملی مسکن به ترتیب رتبه 30 و 31 را دارند. اگر نگاه منطقی و منصفانهای وجود داشته باشد، میتوان فهمید که امتیازبندیهای این جدول اشتباه و ایراداتی دارد و این حرفهای که پیرامون مدیران و مسوولان استانها در فضای رسانهای و گاهی مجازی رد و بدل میشود، از همان حرفهای معمول و همیشگی افراد بیاطلاع است.
او در ادامه بیان کرد: بیشترین درصد ذکر شده در این لیست 56 درصد برای استان قزوین است و استان کهگیلویه و بویراحمد با 34 درصد پیشرفت فیزیکی رتبه 29 را در اختیار دارد که با استان تهران که در رتبه 22 جدول قرار گرفته، 8 رتبه اختلاف دارد. همچنین استانهای خوزستان، اصفهان و تهران بر اساس جدول رتبهبندی پیشرفت طرح ملی نهضت ملی مسکن هر سه استان 38 درصد پیشرفت فیزیکی دارند، میبینید که اختلافها در جدول رتبهبندی جزئی و در حد دو سه درصدی است.
او بیان اینکه اطلاعات این جدول رتبهبندی نشان میدهد که ضعفی در کار وجود ندارد، افزود: برای 52 درصد از متقاضیهای مسکن ملی در استان کهگیلویه و بویراحمد که باید در این امتیازبندی قرار میگرفتند زمین وجود نداشت. همانطوری که میدانید، استان شما [استان کهگیلویه و بویراحمد] یک استان جنگلی است و اراضی آن همه کشاورزی، منابع طبیعی و انفال است.
این مقام وزرات کشوری در ادامه گفت: بر اساس دستور رئیس جمهور محترم، در تلاش هستیم که مشکلات نهضت ملی مسکن در استانهای ذکر شده احصا شود.
وی افزود: در استان کهگیلویه و بویراحمد، تلاش دولت برای احصا زمین و رفع مشکل زمین بود؛ اما کشاورزان همکاری نکردند و قیمتها نجومی ارائه دادند. زمینهای کشاورزی موجود درجه یک و دو هستند و طبق قانون امکان تخصیص چنین زمینی به نهضت ملی مسکن وجود ندارد.
او گفت: تدبیری که در استان کهگیلویه و بویراحمد برای این مسئله اندیشیده شد این بود که عمده مسکن ملی را به سمت خودمالکی ببرند و بر اساس آمارهای موجود درصد خود مالکی استان کهگیلویه و بویراحمد از سایر استانها بیشتر است؛ زیرا مرکز این استان زمین برای اجرای طرح نهضت ملی مسکن ندارد؛ اما در شهرستانهای دیگر استان؛ گچساران و دهدشت وضعیت فرق میکند و پیشرفت فیزیکی طرح نهضت ملی مسکن خوب است.
این مقام وزارت کشوری در ادامه صحبتهای خود، گفت: کل واحدهای روستایی استان کهگیلویه و بویراحمد تا مهرماه 1402 سه هزار واحد است. هم اکنون سه هزار و 680 واحد در حال ساخت دارد و 400 واحد مسکونی دیگر در اردیبهشت ماه 1402 اجرایی خواهد شد و اگر این واحدهای مسکونی در اردیبهشت هم شروع شود، استان کهگیلویه و بویراحمد هزار واحد بالاتر از سهمیهاش دارد. در مسکن روستایی کار به خوبی پیش رفته است و در مسکن شهری نیز به جزء شهر یاسوج مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد که متأسفانه مشکل زمین وجود دارد بقیه شهرستانهای استان کهگیلویه و بویراحمد طرح نهضت ملی مسکن ملی خوب کار شده است.
وی گفت: ذکر این نکته هم لازم است که در جدول رتبهبندی مسکن ملی، یکی از آیتمهایی که در این جدول وجود داشت و استانهای میتوانستند، امتیاز کسب کنند این بود که مسکن مهر و نهضت ملی از هم تفکیک نشود و آمار مسکن مهر نیز در آمار نهضت ملی مسکن ثبت شود در حالی که در استان کهگیلویه و بویراحمد این دو مورد از هم تفکیک شده بود، این در حالی است که مسکن مهر در استان کهگیلویه و بویراحمد وجود ندارد. این را هم بدانید که مسکن مهر، دولت نهم و دهم و اقدام ملی مسکن دولتهای یازدهم و دوازدهم همگی در دل طرح نهضت ملی مسکن قرار گرفتند. استانها مسکن مهر و اقدام ملی مسکن را در آمار نهضت ملی مسکن آوردند. اگر استانی در مسکن مهر و اقدام ملی مسکن مربوط به دولتهای گذشته کوتاهی کرده نباید به پای این دولت و مدیران آن گذاشته شود. گفتم که استان کهگیلویه و بویراحمد مسکن مهر ندارد و میگویند تمام شده است. خوب اگر آمار مسکن مهر و اقدام ملی هم به آمارهای نهضت ملی مسکن این استان اضافه شود، خوب پیشرفت استان کهگیلویه و بویراحمد خیلی خوب ارزیابی میشود و با این وجود قطعاً از این لیست خارج میشود.
وی در پایان این را هم گفت: در مسکنهای خود مالکی اختیار کار با مالک است و وظیفه دولت ارائه تسهیلات است، خوب در استانی واحدهای مسکونی خود مالک اطلاعاتشان را در سامانههای مربوطه به ثبت میرسانند اما در استان شما میبینید که مالکین این کار را به خوبی انجام نمیدهند و به همین دلیل در آمارها و رتبهبندیها نمیآید. در بافت فرسوده هم بعضی استانها مشارکت مردم خیلی خوب بوده و چند خانواده زمینهایشان را به اشتراک میگذاشتند و دولت هم تسهیلات میدهد و کار ساخت مسکن نو انجام میگیرد، در این زمینه استان شما هنوز اینگونه کارهای مشارکتی بهخوبی جانیفتاده است.
به گزارش کبنا، فرهنگ مشارکت زمین در استان کهگیلویه و بویراحمد در بافتهای فرسوده به نسبت سایر استانها ضعیف است که بهنظر میرسد، دستگاههای متولی میتوانند در این زمینه به مردم آگاهی و اطلاعات بیشتری بدهند.
کد مطلب: 461148