کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

اخبار استان /

شکوفایی اقتصادی با ملی شدن 3 روستای هدف صنایع دستی کهگیلویه و بویراحمد

12 فروردين 1401 ساعت 12:29

روستاهایی که ثبت ملی می شوند با رشد شاخص های اقتصادی و شکوفایی ظرفیت های منطقه ای مواجه شده اند، از این رو بررسی سه روستای سربیشه، میمند و رودشتی در شورای وزارت میراث فرهنگی در دستور کار قرار گرفته که جای امیدواری دارد این مناطق دستخوش تحولات خوبی در حوزه های درآمدی و اقتصادی شوند.


روستاهایی که ثبت ملی می شوند با رشد شاخص های اقتصادی و شکوفایی ظرفیت های منطقه ای مواجه شده اند، از این روبررسی سه روستای سربیشه، میمند و رودشتی در شورای وزارت میراث فرهنگی در دستور کار قرار گرفته که جای امیدواری دارد این مناطق دستخوش تحولات خوبی در حوزه های درآمدی و اقتصادی شوند.
به گزارش کبنا، با توجه به اینکه کارشناسان ثبت ملی شدن شهرها و روستاهای صنایع دستی را دروازه ورود محصولات آنان به بازارهای جهانی و رونق اقتصادی می دانند و نظر به اینکه بازار فروش مهمترین چالش پیش روی هنرمندان کهگیلویه و بویراحمد است امید می رود این اقدام بتواند زمینه افزایش درآمد آنان را فراهم کند.
توسعه اقتصادی، ایجاد اشتغال پایدار و ایجاد نشان تجاری برای صنایع دستی شاخص در روستاها یا شهرها از مهمترین کارکردهای ثبت ملی مناطق هدف صنایع دستی است که می تواند نقطه عطفی در رونق این کالاهای اصیل ایرانی باشد.
از آنجا که روستاهای مذکور ظرفیت های اقتصادی دیگری مانند کشاورزی و گردشگری نیز دارند این اقدام به شکوفایی سایر قابلیت های آنان نیز کمک می کند.
جاجیم بافی، سفره بافی، نمدمالی، نی چیت بافی، مشته بافی، رندبافی، گچمه بافی، ریسندگی، سوزن دوزی، سبد بافی، رودوزی‌های سنتی و سیاه چادر بافی از مهمترین دست بافته‌های سرپنجه هنرمندان کهگیلویه و بویراحمد است.
شکوفایی اقتصادی با ملی شدن 3 روستای هدف صنایع دستی کهگیلویه و بویراحمد
ثبت روستاهای صنایع دستی
مدیرکل صنایع دستی و هنرهای سنتی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد گفت: در نشست روز گذشته شورای ثبت وزارت میراث فرهنگی سه روستای هدف صنایع دستی در این استان بررسی و دفاعیات لازم در حضور مسئولان کشوری انجام گرفت.
سعید طالبی پور با بیان اینکه رودشتی و میمند در بخش پاتاوه شهرستان دنا و سربیشه در شهرستان گچساران از جمله روستاهای کهگیلویه و بویراحمد است که در این نشست از سوی کارشناسان بررسی شد و نتیجه این بررسی در آینده نزدیک ابلاغ می شود.
وی با اشاره به معرفی خوب ظرفیت های صنایع دستی استان از سوی کارشناسان میراث فرهنگی کهگیلویه و بویراحمد در این نشست و نظر مساعد متولیان ابرازامیدواری کرد: این روستاها ثبت ملی شود و زمینه رونق بیشتر این مناطق فراهم شود.
وی عنوان کرد: در این نشست میمند به عنوان روستای ملی گلیم‌بافی ،رودشتی به‌عنوان روستای ملی گلیم برجسته و سربیشه نیز به‌ عنوان روستای گلیم ریزبافت برای ثبت ملی بررسی شده است.
طالبی پور افزود: دلیل تعیین و معرفی این سه روستاها آن است که بخش عمده از جمعیت آنان بافنده صنایع دستی داری بوده یا در زمینه صنایع دستی مهارت دارند.
شکوفایی اقتصادی با ملی شدن 3 روستای هدف صنایع دستی کهگیلویه و بویراحمد
مدیرکل صنایع دستی و هنرهای سنتی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: بخش عمده ای از بانوان ساکن روستاهای مذکور از سال‌های دور تاکنون در زمینه آموزش و تولید صنایع دستی، داری مانند گلیم، قالیچه و جاجیم بوده فعالیت می کنند.
طالبی پور با اشاره به اینکه صنایع‌دستی در برخی از این مناطق قدمتی چند صد ساله دارد ، به عنوان مثال قدمت و سابقه فعالیت صنایع‌دستی در روستای میمند به ۷۰۰ سال پیش برمی‌گردد.
وی بیان کرد: ثبت ملی شهرها و روستاهای صنایع‌دستی در این استان می‌تواند باعث دلگرمی هنرمندان و افزایش روحیه آنان برای ادامه فعالیت باشد.
ثبت روستاهای هدف صنایع دستی بارقه امید در دل هنرمندان
هنرمندان صنایع دستی روستاهای ثبت ملی شده کهگیلویه و بویراحمد امید دارند تا این اقدام مقدمه برداشته شدن موانع فروش محصولات صنایع دستی باشد.
یکی از بانوان فعال صنایع دستی در روستای سربیشه با بیان اینکه این روستا در نزدیکی جاده گچساران به شیراز قرار دارد معتقد است که ثبت ملی این روستا افزون بر رونق صنایع دستی منجر به شکوفایی صنعت گردشگری نیز خواهد شد.
وی که خود را مریم معرفی کرد ضمن قدردانی از تلاش مسئولان برای تحقق ثبت ملی این روستا افزود: قرار داشتن در دو راهی انتخاب فروش محصولاتی که با رنج و زحمت تولید می شود به دلالان یا تحمل رنج سفر به استان های دیگر برای بازاریابی از مهمترین مشکلات هنرمندان است که امید می رود با اقدام امیدبخش دولت این مشکل برطرف شود.
یک دخترجوان که ساکن روستای میمند که رنج مادرش برای تولید محصولات صنایع دستی و فروش آن به قیمت ناچیز به دلالان را مشاهده کرده در آستانه ثبت ملی شدن این روستا را مایه دلگرمی هنرمندان برای رفع چالش های این حوزه دانست.
وی که خود را سکینه معرفی کرد تاکید می کند: قصد دارد به همراه چند بانوی هنرمند دیگر در صورت رونق صنایع دستی پس از این اقدام یک کارگاه تولید گلیم بافی دایر کند.
شکوفایی اقتصادی با ملی شدن 3 روستای هدف صنایع دستی کهگیلویه و بویراحمد
سایر برنامه های رونق صنایع دستی
به گزارش ایرنا، معاون صنایع دستی این اداره کل در کهگیلویه و بویراحمد با یادآوری اینکه اعزام هنرمندان به نمایشگاه های صنایع دستی به استان های مختلف کشور از دیگر برنامه های دولت برای معرفی و تامین بازار فروش محصولات صنایع استان است تصریح کرد:در مهر امسال ۹ هنرمند به نمایشگاه های ملی استان های تهران،اصفهان و زنجان اعزام شده اند.
رحمانی عنوان کرد:برپایی دوره های آموزشی در مناطق محروم و روستایی از دیگر راهبردهای حمایتی دولت به منظور افزایش کیفیت محصولات صنایع دستی است.
معاون صنایع دستی این اداره کل در کهگیلویه و بویراحمد اضافه کرد: همچنین ۱۷۰ میلیارد ریال اعتبار از محل تسهیلات بانکی تبصره ۱۸ به متقاضیان راه اندازی کارگاه های صنایع دستی در این استان در دولت سیزدهم پرداخت شده است.
رحمانی با اشاره به اینکه تسهیلات بانکی ویژه رونق صنایع دستی با سود ۱۰درصد پرداخت شده، تاکید کرد: براساس برنامه ریزی صورت گرفته به ازای ایجاد هر شغل در حوزه صنایع دستی ۸۰۰ میلیون تا ۲ میلیارد ریال تسهیلات بانکی پرداخت شده است.
معاون صنایع دستی این اداره کل در کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: تسهیلات بانکی یاد شده با یک ماه تنفس و دوره بازپرداخت سه ساله به ۱۲۰ نفر پرداخت شد.
وی با بیان اینکه بیشترین دست بافته‌های استان در شهرستان‌های دنا و گچساران تولید می‌شود میزان تولید سالانه انواع صنایع دستی در کهگیلویه و بویراحمد را ۲۰ هزار مترمربع عنوان کرد.
استان کهگیلویه و بویراحمد با ۷۲۶ هزار نفر جمعیت در جنوب غربی ایران ۳۵ هزار هنرمند صنایع دستی را در خود جای داده است.


کد مطلب: 457257

آدرس مطلب :
https://www.kebnanews.ir/news/457257/شکوفایی-اقتصادی-ملی-شدن-3-روستای-هدف-صنایع-دستی-کهگیلویه-بویراحمد

کبنانیوز
  https://www.kebnanews.ir

1