کبنا گزارش میدهد
پل چهارم بشار یاسوج؛ وعده و وعیدههای که خاک میخورد / قفل ترافیک یاسوج کی باز میشود
21 آبان 1401 ساعت 13:10
پروژه پل چهارم بشار در سال ۹۴ به منظور خارج کردن یاسوج از تنگنای ترافیک کلنگزنی شد، در این سالها چندین بار وعده تکمیل و افتتاح آن در رسانهها درج شد اما هنوز افتتاح نشده است و مردم چشم انتظار بهرهبرداری از این پل هستند. متأسفانه در استان کهگیلویه و بویراحمد فرسایشی شدن پروژهها دردی بزرگتر از دردهای دیگر است. امیدوارم پل چهارم دچار سرنوشت دیگر پروژهها نشود.
پروژه پل چهارم بشار در سال ۹۴ به منظور خارج کردن یاسوج از تنگنای ترافیک کلنگزنی شد، در این سالها چندین بار وعده تکمیل و افتتاح آن در رسانهها درج شد اما هنوز افتتاح نشده است و مردم چشم انتظار بهرهبرداری از این پل هستند. متأسفانه در استان کهگیلویه و بویراحمد فرسایشی شدن پروژهها دردی بزرگتر از دردهای دیگر است. امیدوارم پل چهارم دچار سرنوشت دیگر پروژهها نشود.
به گزارش کبنا، عملیات اجرایی این طرح برای کاهش بار ترافیکی و بهبود وضعیت جاده دسترسی بیمارستان امام سجاد (ع) با حضور محمدباقر نوبخت معاون رئیسجمهور وقت و رئیس سازمان برنامهوبودجه کشور اردیبهشت ۹۴ آغاز شد.
ترافیک به معضلی اساسی برای مردم شهر یاسوج به ویژه در اغلب اوقات شبانه روز مبدل شده است و به علت کمبود زیر ساختها شهر یاسوج با راهبندان دسظه و پنجه نرم میکند و در بیشتر مواقع این شهر را به بن بست میکشاند.
این روزها هم به دلیل تردد دانشآموزان و خانوادههای آنان و نبود ناوگان حمل و نقل عمومی خیابانها و معابر اصلی و فرعی شهر شلوغ و پر ازدحام است و شهر در صبح، ظهر و عصرها هنگام تعطیلی مدارس به طور کلی قفل میشود.
افزایش ورود گردشگران به شهر یاسوج در بهار و تابستان و حتی در برخی روزهای تعطیل پایان هفته ترافیکی تا بیش از ۲ کیلومتر در ورودی و خروجی شهر یاسوج ایجاد میکند که بسیار مشکلزاست.
برای ورود و خروج از شهر یاسوج مرکز استان کهگیلویه وبویراحمد گریزی جز عبور از رودخانه بشار و گذر از پلهای ساخته شده برروی آن نیست.
رودخانه بشار، شهر یاسوج را به ۲بخش تقسیم کرده و ۲ پل برای وصل کردن این بخشها در دهههای گذشته ساخته شده بود و دوره مقاومت پلهای اول و دوم بشار سال ۹۵ به اتمام رسیده است و پلهای سوم و چهارم میتواند بخشی از مشکلات ترافیکی شهر گردشگری یاسوج را برطرف کند.
پل چهارم بشار یک پروژه مهم برای کاهش ترافیک شهر یاسوج است و از ویژگیهای مهم پل چهارم بشار دسترسی آسان به بیمارستان امام سجاد، جنوب شهر یاسوج و روانسازی ترافیک خواهد بود.
پل دارای چهار دهانه است و در سه دهانه ۳۰، ۳۷ و ۳۳ متری به طول ۱۵۰ متر چهارمین پلی است که بر روی رودخانه بشار یاسوج احداث در حال احداث است که سازهای اثر بخش برای اتصال چند مسیر شهر یاسوج محسوب میشود.
کندی پیشرفت فیزیکی پل چهارم بشار بر اثر مشکل مالی شهرداری
شهردار یاسوج با اشاره به بحث پدافند غیرعامل میگوید: در مواقع اضطراری و قفل شدن شهر با افتتاح پل سوم و در آینده نزدیک پل چهارم یاسوج از تنگنا خارج خواهد شد.
نستهن مقدم افزود: طرح پل چهارم بشار از سال ۹۴ کلنگ زنی شد اما به دلیل مشکلات مالی و سیستمهای اجرایی پیشرفت قابل ملاحظهای نداشت.
مقدم بیان کرد: طرح پل چهارم اکنون با تلاش شهرداری و حمایتهای سازمان مدیریت و برنامهریزی استان و پشتکار پیمانکار توانسته به پیشرفت فیزیکی بالای ۹۰ درصد برسد.
طبق وعدههای شهردار، قرار بود مرداد ماه سال گذشته این پل به طور رسمی افتتاح بشود اما پس از گذشت چندین ماه هنوز خبری از افتتاح آن نیست و مردم همچنان چشم انتظارند.
تأکید معاون عمرانی استاندار بر تعیین تکلیف پل چهارم بشار
معاون عمرانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد در هفته گذشته، با اشاره به روند طولانی شدن بهرهبرداری از پروژه پل چهارم بشار بر تعیین تکلیف این پروژه تأکید کرد.
کیامرث حاجیزاده افزود: چندین بار در محل پل چهارم یاسوج حضور یافتیم و وعده افتتاح پل توسط شهرداری داده شد و خبرنگاران هم انعکاس دادند اما افتتاح نشده است.
وی ابراز داشت: پیمانکار پل چهارم بیشترین پول را دریافت کرده و این در حالیست که نبود پول بهانه طولانی شدن بهرهبرداری از این پل مطرح شده است.
حاجیزاده عنوان کرد: سال گذشته ۱۷ میلیارد تومان به پروژه پل چهارم بشار اختصاص یافت، امسال هم علیرغم اینکه یاسوج شهر نفتی نیست از محل اعتبارات نفت ۱۰ میلیارد تومان برای پروژه در نظر گرفته شد.
معاون عمرانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: هنوز ادامه مسیر پل به سمت سروک هنوز انجام نشده و شهرداری وعده ۲ ماه دیگر را میدهد که از وعده و وعیدها برای افتتاح پل چهارم بشار به ستوه آمدهایم.
وی تأکید کرد: این پل در کاهش ترافیکی شهر یاسوج بسیار مؤثر است و ضرورت دارد هر چه زودتر تعیین تکلیف شود و به سامان برسد.
ایرنا در پایان این گزارش نوشت: رودخانه بشار شاهرگ حیاتی است که یاسوج و صدها روستا و آبادی بزرگ و کوچک در کنار آن شکل گرفته است. این رودخانه از تنگ سرخ و تنگ تیزاب در مرز استان فارس شروع شده و پس از گذر از یاسوج و دروهان با پیوستن به رود خرسان به کارون میریزد. هسته اصلی و شاکله شهر یاسوج در دو سوی این رودخانه ایجاد شده است.
کد مطلب: 454333