کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

در سال تولید دانش بنیان اشتغال آفرین؛

ماه هشتم سال و کم‌توجهی به توسعه و تقویت فعالیت‌های فناورانه و دانش‌بنیان در کهگیلویه و بویراحمد

12 آبان 1401 ساعت 23:41

حدود 8 ماه از سال جاری که به نام «دانش بنیان ها» نام گذاری شده، گذشته و لازم است که مسئولان استان کهگیلویه و بویراحمد برای حمایت از فعالیت های دانش بنیان و فناور توجه ویژه تری را مبذول کنند.


حدود ۸ ماه از سال جاری که به نام «دانش بنیان‌ها» نام‌گذاری شده، گذشته و لازم است که مسئولان استان کهگیلویه و بویراحمد برای حمایت از فعالیت‌های دانش بنیان و فناور توجه ویژه‌تری را مبذول کنند.
به گزارش کبنا، تفاوت میان فعالیت استان‌های مختلف را می‌توان دید، خیلی از استان‌هایی که وضعیت بهتری در توسعه فعالیت‌های دانش بنیان دارند، توجه و پشتیبانی مسئولان دولتی را داشته‌اند.
خیلی از استان‌های قوی در زمینه فعالیت‌های فناورانه، در ماه اول سال چندین جلسه با محوریت شعار سال برگزار کردند، اخبار و گزارش‌های مربوطه در سایت‌های خبری موجود است.
در سمنان، سومین جلسه دانش بنیان با فعالیت محوری استاندار در ۲۱ فروردین ماه برگزار شد، و در یزد تاکنون ۱۳ جلسه با محوریت اقتصاد دانش بنیان برگزار شده است. آذربایجان شرقی تا شهریورماه بیست و ششمین جلسه ستاد اقتصاد دانش بنیان خود را برگزار کرد، خیلی از استان‌های کشور در تشکیل این جلسات همت بیشتری داشته‌اند، با این حال در کهگیلویه و بویراحمد «ستاد اقتصاد دانش بنیان» در ماه هشتم سال کمتر از انگشتان دست جلسه و نشست برگزار کرده است.
در ابتدای سال سازمان بازرسی و دادگستری استان کهگیلویه و بویراحمد به مشکلات شرکت‌های دانش بنیان ورود کردند و ضمن بررسی مشکلات، در جلسات بعدی وضعیت شرکت‌ها پیگیری شد.
اما شرکت‌های دانش بنیان و فناور نیاز به حمایت جدی دولت دارند. یکی از حلقه‌های گمشده میان شرکت‌های دانش بنیان و دولت، بی‌توجهی به نقش توسعه آفرین این شرکت‌ها است.
عموماً این شرکت‌ها از بی‌توجهی دولت در رنج هستند. گا‌هاً این تصور در بین مسوولان استان وجود دارد که فعالیت‌های فانتزی و غیرعملی توسط این شرکت‌ها انجام می‌شود و برخی از مسوولان دولتی این جرأت را نداشته‌اند که از توان شرکت‌های فناور و دانش بنیان استان استفاده کنند. برخی مسوولان تصور می‌کنند فعالیت‌های فناورانه فانتزی گونه و غیرضروری است و برخی نیز تصورشان بر این است که باید چنین مواردی بصورت دستوری بر آن‌ها تحمیل شود تا آن را اجرایی کنند؛ هر چند که قانون جهش تولید دانش بنیان نیز در راستای شعار سال در اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ مصوب شده است.
فعالیت‌های فناورانه در اقتصاد، برای قدم گذاشتن در وادی توسعه لازم و ضروری است، همچنانکه در هر فضایی تغییر و تحولات نیاز است، در اقتصاد سنتی نیز ایجاد این تغییرات احساس شده و به همین دلیل فعالیت‌های فناورانه ایجاد شده‌اند. اشتغال زایی و درآمدزایی اقتصاد دانش بنیان و مقایسه آن با اقتصاد سنتی خود بیانگر موضوع است.
سید سجاد مؤمنی تبار، مدیر عامل شرکت آریونت پیش از این در دیدار با بازرس کل استان کهگیلویه و بویراحمد در خصوص مشکلات شرکت‌های دانش بنیان و بی‌توجهی‌ها گفته است: یکی از بهترین شکل‌های سرمایه‌گذاری و زودبازده، سرمایه‌گذاری در حوزه‌های دانش بنیان است. توان افزایش خط تولید را داریم، اما شهرک‌های صنعتی که خالی ازسکنه هستند و به انبار شرکت‌های توزیع کالا و غذا و بعضا کمپ‌های ترک اعتیاد تبدیل‌شده است در حالی که به ما زمین و سوله واگذار نمی‌کند.
مدیرعامل شرکت پیشرو صنعت‌آوران گچساران نیز در جلسه با بازرس کل استان، از عدم تعامل دستگاه‌های اجرایی استان گلایه کرد و گفت: بار‌ها اعلام کرده‌ایم که می‌توانیم یگان امداد پهپادی استان را تشکیل دهیم، ولی گوش شنوایی نبوده و نیست و در هیچکدام از جلسات مدیریت بحران دعوت نشده‌ایم.
مردانی پارک علم و فناوری استان را تنها پناهگاه واحد‌های فناور دانست و گفت: توان عملیات در حوزه‌های مدیریت بحران، نفت و گاز، اطفاء حریق جنگل‌ها، منابع طبیعی و صنایع برق را داریم و این آمادگی را داریم که بتوانیم در سطح وسیع در نجات جان جنگل‌های بلوط فعالیت کنیم.
به گفته مسئولان شرکت‌های دانش بنیان استان، منابع انسانی بسیار خوبی در کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد ولی بی‌توجهی دولت و نبود زیرساخت و کمبود زمین و مکان موجب شده بسیاری از افراد با استعداد به استان‌های دیگر سفر کنند و جای دیگری را مأمن و مناسب برای انجام فعالیت‌های دانش بنیان ببینند.
رهبر انقلاب اسلامی به خوبی تأکید کرده‌اند که «تنها راه رسیدن به رشد اقتصادی، حرکت به سمت اقتصاد دانش‌بنیان است، منظور از اقتصاد دانش‌بنیان، نگاه علمی و فناورانه به تولید در همه عرصه‌ها است که نتیجه آن، کاهش هزینه‌های تولید، افزایش بهره‌وری، ارتقای کیفیت محصولات، رقابت‌پذیر شدن تولیدات در بازار‌های جهانی و کاهش قیمت تمام‌شده محصولات در داخل خواهد بود».
راه برون رفت از مشکلات استانی و جهش به سمت توسعه در کهگیلویه و بویراحمد، تقویت و حمایت فعالیت‌های فناورانه و نخبگان استان است و دولت در این مسیر وظیفه بسیار مهمی را بر دوش دارد.


کد مطلب: 453703

آدرس مطلب :
https://www.kebnanews.ir/news/453703/ماه-هشتم-سال-کم-توجهی-توسعه-تقویت-فعالیت-های-فناورانه-دانش-بنیان-کهگیلویه-بویراحمد

کبنانیوز
  https://www.kebnanews.ir

1