سمنها جلوتر از ادارات کهگیلویه و بویراحمد / ادارات عزمشان را برای ساماندهی کودکان کار جزم کنند
معاونت سیاسی امنیتی اجتماعی استانداری کهگیلویه و بویراحمد مسئولیت رسیدگی به آسیب های اجتماعی استان را دارد، معاون سیاسی استاندار تاکنون در جلسات متعددی در خصوص کودکان کار مطالبه کرده ولی هیچ اتفاقی در این حوزه نیفتاده است.
معاونت سیاسی امنیتی اجتماعی استانداری کهگیلویه و بویراحمد مسئولیت رسیدگی به آسیب های اجتماعی استان را دارد، معاون سیاسی استاندار تاکنون در جلسات متعددی در خصوص کودکان کار مطالبه کرده ولی هیچ اتفاقی در این حوزه نیفتاده است.
به گزارش کبنا، کودکان کار به دلیل فعالیت های خیابانی، کار کردن یا تکدی گری بیشتر در معرض سوء استفاده قرار دارند، این کودکان نیاز به آموزش و رفاه حداقلی دارند. در برخی از شهرهای کشور مدارس با کودکان کار همکاری بسیار زیادی دارند، در حدی که حمام آب گرم در اختیار آنها قرار می دهند. تعداد کودکان کار در استان آنقدرها زیاد نیست که ادارات نتوانند آنها را ساماندهی کنند. ادارات بهزیستی، اداره کار، شهرداری، استانداری می توانند در زمینه های آموزشی و تربیتی کمک بیشتری به این کودکان کنند.
اما آنگونه که پیدا است عزمی برای ساماندهی کودکان کار در استان وجود ندارد، هر چند که ممکن است مصوبات این جلسات به گونه درستی تعریف نشده باشند و ادارات نیز عزم جزمی برای رسیدگی به این موضوع ندارند.
سید جواد هاشمیمهرروز سه شنبه در نشست ساماندهی کودکان کار گفت: چندین جلسه در حوزه کودکان کار برگزار شد اما اقدامی صورت نگرفت و حرفها و مصوبات عملیاتی نشدند.
حتی به خودمان زحمت نمیدهیم قانون را در حوزه کودکان مطالعه کنیم
معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استانداری کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: وقتی پای مطالبهگری در حوزه کودکان کار میشود ادارات گردن یکدیگر میاندازند حتی به خودمان زحمت نمیدهیم قانون را در حوزه کودکان مطالعه کنیم.
هاشمی بیان کرد: متاسفانه جلسات در حوزه کودکان کار در حد حرف و حضور فیزیکی و رفع تکلیف است که اینطور به جلسه آمدن درست نیست بخشی از آسیبهای حوزه اجتماعی در این زمینه متوجه خانوادهها است ممکن است این کودکان بیماریهایی داشته باشند و به دیگران منتقل کنند.
دستگاه های دولتی فقط به دنبال رفع تکلیف هستند
وی با بیان اینکه وظیفه همه دستگاهها در قانون مشخص شده اما مدیران ما بدون مطالعه این قانون به جلسات میآیند و تنها به دنبال چالش هستند، گفت: ساماندهی و توجه به کودکان کار یک مسئولیت اجتماعی است که نمیتوانیم بیتفاوت از کنار آن بگذریم.
هاشمیمهر با بیان اینکه کودکان کار در سایر شهرها وسیع هستند اما در استان کهگیلویه و بویراحمد به این نحو نیست، گفت: به اندازهای که سمنها به حوزه کودکان کار ورود کردند دستگاههای دولتی که امکانات وسیعی در اختیار دارند ورود نکرده و احساس مسوولیتی در این زمینه نبوده و فقط رفع تکلیف است.
مدیران با دست پر بیایند
وی بیان کرد: از همه متولیان در این حوزه می خواهیم به فکر کودکان کار باشند، مبادا از جلسه که بیرون رفتند موضوع کودکان کار را تا جلسه بعدی به امان خدا رها کنند، توصیه میکنیم در ادارات همین کارگروه برای ساماندهی کودکان کار تشکیل شود.
وی با بیان اینکه متاسفانه اغلب کودکانی که در خیابان هستند بیشتر تکدیگری میکنند، گفت: مدیران با برنامهریزی درست و دست پر برای ساماندهی کودکان کار به جلسات بیایند اگر غیر از این باشد اجازه برگزاری جلسه را نمیدهیم.
همچنین مسعود نوری سرپرست فرهنگی و اجتماعی استانداری کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به آمار حدود ۲۱۷ کودک کار خیابانی در استان گفت: دستگاهها اراده ساماندهی کودکان کار را داشته باشند.
وی عنوان کرد: در صورتجلسه طبق مصوبات وظایف دستگاهها مشخص است که هم بهزیستی و هم سازمانهای مردم نهاد پای کار بیایند و به صورت علمی براساس ضوابطی که قانون تعیین کرده به مسئله بپردازند.