دقایقی پیش:
چهره شاخص سیاسی و دانشگاهی کهگیلویه و بویراحمد درگذشت + زندگینامه
12 شهريور 1401 ساعت 11:39
دقایقی پیش و بعد از مدتها درگیری با بیماری سید قادر لاهوتی چهره دانشگاهی و یکی از شخصیتهای برجسته سیاسی استان کهگیلویه و بویراحمد درگذشت.
دقایقی پیش و بعد از مدتها درگیری با بیماری سید قادر لاهوتی چهره دانشگاهی و یکی از شخصیتهای برجسته سیاسی استان کهگیلویه و بویراحمد درگذشت.
به گزارش کبنا، وی یکی از اخلاقیترین شخصیتهای سیاسی استان کهگیلویه و بویراحمد بود که سابقه فرمانداری گچساران و ریاست دانشگاه پیام نور دهدشت را در کارنامه خود داشت.
مرحوم لاهوتی مدتها از بیماری کلیوی رنج میبرد که با وجود موفقیت اولیه در عمل پیوند وی اما از مدتی پیش بیماری وی عود گرفت و بعد از بستری در بیمارستان ابن سینا شیراز امروز صبح دار فانی را وداع گفت.
اینپایگاه خبری درگذشت این چهره ماندگار استانی را به عموم مردم استان تسلیت و تعزیت عرض مینماید.
جزئیات مراسم تشییع و تدفین مرحوم لاهوتی متعاقباً از همین پایگاه خبری اعلام میشود.
نگاهی به زندگی سیاسی دکتر سید قادر لاهوتی
سید قادر لاهوتی در سال ۱۳۳۴ در بخش مرکزی کهگیلویه متولد شد.
پدر بزرگوارشان مرحوم حاج سید غریب، مردی بنام و نام آشنای طوایف مختلف، از افراد نیک نام و بلند آوازۀ دیار کهگیلویه و شخصیتی متدین، روشن بین، مصلح، حق طلب و مردم گرا بودو مادرش دختر یکی از بزرگان ایل بویر احمد از تبار تامرادی بود.
وی دوران تحصیلات ابتدایی را در روستای راک و دوران متوسطه را در بهبهان با رتبۀ ممتاز به اتمام رسانید و در ادامه با استفاده از بورسیۀ نخست وزیری، با توجه به بالا بودن معدل و سهمیۀ مناطق محروم راهی دانشگاه اصفهان در رشتۀ زبان و ادبیات فارسی موفق به اخذ درجۀ لیسانس گردیدند و در سال ۱۳۵۸یک سال بعد از انقلاب به استخدام آموزش و پرورش در آمدندو تحصیلات کارشناسی ارشد خویش را در دانشگاه شهید چمران اهواز در همان رشته به پایان رساند. و از پیشگامان اخذ مدرک ارشد در کهگیلویه شدند. و بعد از سالها معلمی با جان و دل در مقاطع تحصیلی مختلف، منشأ خیر و برکت وافر و تربیت و ترغیب سایرین به علم و دانش تحصیلات در مقطع دکتری در دانشگاه آزاد بوشهر را سپری نمودند. و هم اینک به عنوان عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد گچساران و همکاری با دانشگاههای پیام نور و آزاد شهرستانهای همجواردر تربیت نسلی روشنگر، آگاه، صاحب درک و احساس مسؤلیت همّت میگمارند.
هرگاه مدحی از کسی میشنوند زود به خدا پناه میبرد. و عبارت «پناه بر خدا» ورد زبانشان است. از تعارف و دروغ به شدت متنفر و گریزان و در مقابل رب قهار لرزان وامیدوار است. در میان خوف و رجا گام برمیدارد.
با همۀ حرص و ولعی که به کتب و کتابخوانی و خرید کتاب دارد کمتر به حطام دنیوی میاندیشد و به حد کفاف قانع و خرسندند.
سید قادر لاهوتی را میتوان یکی از با سابقهترین و خوش نامترین چهرههای سیاسی و فعال فکری و فرهنگی دهههای اخیر کهگیلویه و استان کهگیلویه و بویر احمد دانست.
وی در دوران فترت بین انقلاب اسلامی در متن مسائل سیاسی جامع بوده و در همراهی و همگامی با انقلاب اسلامی مشارکت فعال داشته و به ندای خمینی کبیر (ره) بنیانگذار انقلاب دو شادوش سایر مردم لبّیک گفته و در مبارزات شرکت نموده تا آنجا که در بحبوحة انقلاب یک ترم از ادامه تحصیل محروم گردیدند.
بعد از انقلاب با شناخت جریانهای فکری در سطح کلان، بهاندیشۀ فکری سیاسی که به جناح چپ ( خط امام)مشهور بود گرایش داشتند و در سطح شهر ستانهای گچساران و کهگیلویه که یک حوزۀ انتخابی محسوب میشدند یکی از یاران مؤثر و با ثبات آقای بهرام تاجگردون بود که از دهۀ شصت رهبری جریان فکری جناح چپ را بر عهده داشت. به جرأت میتوان گفت وی اوّلین کسی بود که تفکر واندیشۀ سیاسی را با حمایت از تاجگردون در انتخابات مجلس شورای اسلامی جایگزین تعصبات قومی و قبیلهای در کهگلویه نمودند، علی رغم اینکه رقیب تاج گردون هم طایفهای وی محسوب میشدولی تفکرو تعقل را بر تعصب و طایفه گرایی ترجیح دادند که همین رفتار از جانب او موجب تحمیل هزینهها و فشارهای زیادی برایشان گردید. با وجود بیمهریها و تلخ کامیهایی که از جانب رقیب و رفیق متحمل شدند نهالی کاشته شد که امروزه شکلگیری جریاناندیشۀ فکری بدون نامایشان در منطقه مبهم و مغشوش مینماید.
در دهۀ هفتاد در محوریت جریان اصلاحات قرار گرفتند.
دو دوره د ر سالهای ۱۳۷۸و ۱۳۸۲کاندیدای جریان اصلاحات برای ورود به مجلس شورای اسلامی در کهگیلویه بودند ولی به علت انشقاق در جریان اصلاح طلبی و پر رنگ شدن تعصبات قومی و طایفه گرایی از راه یافتن به مجلس باز ماند و در سال ۱۳۸۶ که شرایط راهیابیایشان به مجلس بسیار هموار شده بود و با استقبال کم نظیری از طرف مردم حوزۀ انتخابیه مواجه بود، این بار تیغ رد صلاحیتایشان را از شرکت در انتخابات منع کرد. وی باز دست از فعالیت نکشید و با اطلاعیهای ضمن دعوت از مردم برای شرکت در انتخابات و حضور در پای صندوقهای رأی و مسببان را به خدای دیر گیر اما سخت گیر واگذار کرد.
مسئولیتهای اجرایی:
۱ – معاونت ادارۀ آموزش و پرورش کهگیلویه
۲- فرماندار شهرستان کهگیلویه
۳ – ریاست دانشگاه پیام نور دهدشت
۴- عضویت در شورای آموزش و پرورش استان
وی در طول دوران تصدی مسئولیتهای اجرایی توانست با فعالیتهای چشمگیر فرهنگی، اجتماعی وسیاسی تحرک و سامان تازهای درحیطۀ مدیریتی خود بوجود آورد. پیگیریهای جدی و مستمر امور از جمله ویژگیهای مدیریتی وی است که تا حصول به نتیجه تلاشهای بیشائبهای انجام میدهند. ازجمله در تأسیس دانشگاه پیام نور دهدشت از هیچ کوششی دریغ نورزیدهاند تا بالآخره منجر به افتتاح اولین دانشگاه در کهگلویه شدند که از همه چیز خود برای تأسیس آن مایه گذاشتند.
فرماندار شدن سید قادر لاهوتی:
پس از دورهی فرمانداری بهادر رمضانزاده و در دورهی دوم دولت اکبرهاشمی رفسنجانی و اواخر سالهای رهبری بنیانگذار جمهوری اسلامی امام خمینی (ره) و در آوان دوران جانشینی رهبر معظم و مدظله العالی امام خامنهای –سکان فرمانداری شهرستان گچساران را به دست گرفت.
در پایان اولین سال خدمت وی به مردم، همزمان با شروع انتخابات دوره پنجم ریاست جمهوری و همزمان با پیروزی و اولین دورهی ریاست جمهوری اکبرهاشمی رفسنجانی در کشور بود. فرماندار گچساران در کنار عوامل فرمانداری –بخشدار مرکزی آقای مکی پور – آقای برقک بخشدار باشت –گروههای متفاوت سیاسی و مردم، سعی در برگزاری یک انتخابات سالم وبدون حاشیه داشتند
سیدقادر لاهوتی مسئولیت ستادهای انتخاباتی شهرستان گچساران وباشت وروستاهای اطراف را عهده دار بود.
انتخابات دورهی چهارم نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز بعد از سه ماهه اول دوران فرمانداری وی رخ داد. بااینکه وی از حامیان حاج بهرام تاجگردون بود، اما رعایت تعامل بین طرفداران سه کاندیدای نمایندگی مجلس شورای اسلامی در شهرستان یعنی حاج علی محمد بزرگواری-حاج محمد موحد-وحاج بهرام تاجگردون-از سختترین روزهای کاری وی در سطح شهرستان گچساران بود.
فرماندار گچساران در عین صداقت و وجدان کاری در جلب اعتماد مردم برای انجام انتخاباتی سالم بسیار سخت کوش وموفق بود، به گونهای که هر سه کاندیدای مجلس شورای اسلامی در گچساران با فراغ خیال سکان نظارت بر انتخابات را به وی سپردند..
در انتخابات دورهی چهارم حاج محمد موحد پیروز میدان وراهی مجلس شد.
مشاغل بعد از فرمانداری:
۱-نمایندهی آموزش عالی شورای آموزش وپرورش باابلاغ وزیر وقت آقای مظفر به مدت ۸ سال
۲-عضو علی البدل مطبوعات استان از سال ۱۳۷۶ به بعد
۳-از سال ۱۳۸۱ مقدمات راهاندازی دانشگاه پیام نوردهدشت وراهاندازی و ریاست آن تا ۱۳۸۶
مهمترین وبزرگترین معضل اجتماعی –سیاسی دوران فرمانداری سید قادر لاهوتی در گچساران ربوده شدن هواپیمای مسافربری گچساران وگروگانگیری مسافران که اکثریت کارکنان صنعت نفت بودند.
پس از دوران فرمانداری سیدقادر لاهوتی در گچساران، وی مقدمات حضور ریاست جمهور آقای خاتمی وهیئت همراهش را به شهرستان کهگیلویه با درج متن سخنرانی و همراهی وتشویق مردم در حضوری پرشور و برقراری یک اجتماع منظم از اقدامات سیاسی وی در آن دوران محسوب میشد.
وی مسئول ستاد انتخاباتی ریاست جمهوری در سال ۱۳۷۶ در شهرستان کهگیلویه بود.
کد مطلب: 452083