تاریخ انتشار
پنجشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۱ ساعت ۲۱:۵۶
کد مطلب : ۴۵۰۵۹۹
کبنا گزارش می دهد؛
هشدار جدی دامپزشکی کهگیلویه وبویراحمد درباره شیوع تب کریمه کنگو
۱
کبنا ؛شهروندان توصیه های بهداشتی دامپزشکی در خصوص بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو را جدی بگیرند.
به گزارش کبنا، روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کهگیلویه وبویراحمد با صدور اطلاعیه ای اعلام کرد: با توجه به روند صعودی مبتلایان به تب کریمه کنگو و ایجاد تلفات انسانی، شهروندان نسبت به رعایت توصیه های بهداشتی دامپزشکی در خصوص این بیماری اهتمام ورزند.
براین اساس، تب کریمه کنگو بین انسان و دام مشترک است و در صورت عدم رعایت نکات بهداشتی، انسان مبتلا خواهد شد.
این بیماری با رعایت چند اصول ساده بهداشتی ، براحتی قابل کنترل و پیشگیری بوده که به شرح ذیل است.
۱- حذف کنه ناقل بیماری از طریق سمپاشی و حمام دادن دام ها و سمپاشی و ضدعفونی نمودن اماکن دامی طبق نظر دامپزشکی.
۲- خودداری از له کردن کنه با دست یا روی بدن دام.
۳- خودداری از تماس غشاهای مخاطی بدن (نظیر چشم و دهان ) با ترشحات و خون دام آلوده.
۴- خودداری از کشتار دام در محلهای غیر مجاز.
۵- تهیه گوشت مورد نیاز از محل های مطمئن و تحت نظارت دامپزشکی.
۶- نگهداری گوشت تازه دام به صورت کامل به مدت ۲۴ ساعت در در مای ۲ تا ۴ درجه سانتیگراد.( دمای یخچال)
۷- روشهای حفاظت شخصی در تماس با ترشحات و خون حیوان (پوشیدن دستکش ، لباس بلند ، چکمه ، ماسک و عینک).
۸- اجتناب از خوردن جگر خام ونیم پخته.
۹- ویروس در برابر حرارت حساس است لذا پختن گوشت باعث از بین رفتن ویروس میشود.
۱۰- در صورت ایجاد هرگونه زخم یا جراحت جلدی در حین کشتار و با بروز علائم بیماری، سریعا به مراکز بهداشتی درمانی مراجعه کنند.
به گزارش کبنا، روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کهگیلویه وبویراحمد با صدور اطلاعیه ای اعلام کرد: با توجه به روند صعودی مبتلایان به تب کریمه کنگو و ایجاد تلفات انسانی، شهروندان نسبت به رعایت توصیه های بهداشتی دامپزشکی در خصوص این بیماری اهتمام ورزند.
براین اساس، تب کریمه کنگو بین انسان و دام مشترک است و در صورت عدم رعایت نکات بهداشتی، انسان مبتلا خواهد شد.
این بیماری با رعایت چند اصول ساده بهداشتی ، براحتی قابل کنترل و پیشگیری بوده که به شرح ذیل است.
۱- حذف کنه ناقل بیماری از طریق سمپاشی و حمام دادن دام ها و سمپاشی و ضدعفونی نمودن اماکن دامی طبق نظر دامپزشکی.
۲- خودداری از له کردن کنه با دست یا روی بدن دام.
۳- خودداری از تماس غشاهای مخاطی بدن (نظیر چشم و دهان ) با ترشحات و خون دام آلوده.
۴- خودداری از کشتار دام در محلهای غیر مجاز.
۵- تهیه گوشت مورد نیاز از محل های مطمئن و تحت نظارت دامپزشکی.
۶- نگهداری گوشت تازه دام به صورت کامل به مدت ۲۴ ساعت در در مای ۲ تا ۴ درجه سانتیگراد.( دمای یخچال)
۷- روشهای حفاظت شخصی در تماس با ترشحات و خون حیوان (پوشیدن دستکش ، لباس بلند ، چکمه ، ماسک و عینک).
۸- اجتناب از خوردن جگر خام ونیم پخته.
۹- ویروس در برابر حرارت حساس است لذا پختن گوشت باعث از بین رفتن ویروس میشود.
۱۰- در صورت ایجاد هرگونه زخم یا جراحت جلدی در حین کشتار و با بروز علائم بیماری، سریعا به مراکز بهداشتی درمانی مراجعه کنند.