تاریخ انتشار
چهارشنبه ۱۵ تير ۱۴۰۱ ساعت ۱۸:۰۷
کد مطلب : ۴۴۹۹۹۶
در نشست با رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس مطرح شد:

رئیس اتاق بازرگانی یاسوج : قوانین «دست و پاگیر» مشکل اصلی تولید و تجارت است

۰
رئیس اتاق بازرگانی یاسوج : قوانین «دست و پاگیر» مشکل اصلی تولید و تجارت است
کبنا ؛رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی که همراه با محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی و تعدادی دیگر از نمایندگان به استان سفر کرده اند، در سالن جلسات اتاق بازرگانی یاسوج در دیداری صمیمانه با فعالین اقتصادی استان کهگیلویه‌ و بویراحمد دیدار و گفت و گو کرد. در این نشست نمایندگان بخش خصوصی استان به ارائه نقطه نظرات و تشریح مشکلات حوزه های مختلف فضای کسب و کار و سرمایه‌گذاری در کهگیلویه و بویراحمد پرداختند. 
به گزارش کبنا، در ابتدای این نشست جبار کیانی پور رئیس پارلمان بخش خصوصی کهگیلویه و بویراحمد با تشریح وضعیت کسب و کار در استان به مهمترین مسائل و مشکلات پیش روی سرمایه گذاری اشاره کرد و افزود: برخی قوانین که در دهه های گذشته برای استفاده عادلانه از منابع ملی تدوین شده بود هم اینک کارایی گذشته را ندارند و به مانعی برای توسعه استان تبدیل شده اند.
وی یکی از قوانین که به مانعی برای رونق کسب و کارها و تولید و تجارت تبدیل شده است را قوانین مربوط به صدور مجوز کسب و کار دانست و گفت: در هر جایی که یک واحد صنعتی یا معدنی باید مستقر شود مجوزهای سختگیرانه منابع طبیعی، امور آب، امور عشایر، محیط زیست و غیره لازم است که گذشتن از هر یک از این استعلام ها ماه ها طول می کشد و در بسیاری از موارد جلوی تولید را می گیرد.

کیانی پور بیان کرد: در واقع برای دریافت مجوز ساخت یک واحد صنعتی یک سال و نیم و عبور از ۵۰ تا ۷۰ مانع قانونی و بخشنامه ای لازم است.
وی عنوان کرد: برای حل چالش قوانین قدیمی و دست و پاگیر که از موانع عمده برای توسعه استان هایی مانند کهگیلویه و بویراحمد است نیاز به تصویب قوانین جدید و روزآمد و کارآمدن کردن آنها در مجلس شورای اسلامی است.
کیانی پور اظهار داشت: با وجود تلاش های ۴۰ ساله پس از انقلاب هنوز فاصله کهگیلویه و بویراحمد با توانایی ها و استعدادهای طبیعی آن بالاست و نیاز به برنامه ریزی های جدیدی وجود دارد.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی یاسوج یکی از مشکلات توسعه استان را ضعف زیرساخت های استان در زمینه راهسازی عنوان کرد و گفت: این استان در زمینه بزرگراه، راه آهن و راه هوایی محروم است و تا حل این مشکل نمی توان به توسعه بلندمدت و پایدار امیدوار بود.

کیانی پور گفت: استان های محروم مانند کهگیلویه و بویراحمد که فاصله زیادی با سایر استانها و ظرفیت های خود دارند به قوانین ویژه ای مانند قوانین مربوط به مناطق آزاد و ویژه تجاری دارند که بتوانند مسیر را با سرعت بیشتری طی کنند.
وی بیان کرد: توسعه متوازن شکل نمی گیرد مگر  آنکه قوانین بالادستی و بودجه عمومی و سالانه تغییرات زیادی شکل نگیرد.
کیانی پور گفت: در صورت اصلاح این قوانین و استفاده کامل از ظرفیت های طبیعی شاهد نیازمندی بخش زیادی از مردم استان به کمک های نهادهای حمایتی نخواهیم بود.
وی افزود: در توسعه معادن نیز این استان با مشکلاتی روبرو است که هم در زمینه کشف و هم در زمینه بهره برداری از معادن غنی استان است که سبب شده در عمل ۸۰ درصد از منابع معدنی استان بدون استفاده رها شوند.
کیانی پور عنوان کرد: یکی از مشکلات عمده در حوزه معدن، قوانین مربوط به صدور مجوزها و معارضان محلی است که جلوی توسعه معادن را گرفته است.
وی گفت: تا نمایشگاه بین المللی ایجاد نشود تجارت خارجی در این استان رونق نمی گیرد که ایجاد این نمایشگاه نیز به قوانین مربوط به تملک اراضی ملی مربوط می شود.
کیانی پور یکی دیگر از چالش های توسعه استان را مشکلات بانکی و تسهیلات و نرخ بالای سود و جرایم بانکی و صندوق توسعه ملی عنوان کرد و خواستار حل قوانین مربوط به این حوزه شد.

وی یکی دیگر از مشکلات توسعه استان را اختیارات محدود مدیریتی عنوان کرد و گفت: تا قوانین مربوط به اختیارات مدیران اصلاح نشود و مدیریت چابک نشود امید چندانی به توسعه روزافزون نمی رود.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی یاسوج از رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی خواست که دغدغه های بخش خصوصی برای توسعه و بهبود قوانین مربوط به کسب و کارها و صنایع و تجارت مورد توجه مجلس قرار گیرد و گفت: در صورت اصلاح این قوانین، پیشرفت کشور نیز شتاب خواهد گرفت و تحریم ها بی تاثیر خواهند شد.
مصطفی طاهری رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست گفت: یکی از مشکلات کمیسیون صنایع و معادن نبود سند توسعه صنعتی است که باعث می شود چشم انداز و نقشه راه واحدی برای توسعه نداشته باشیم.
مصطفی طاهری افزود: این سند با همکاری دولت و مجلس تا پایان تابستان آماده می شود و پس از آن بهتر می توان در زمینه توسعه صنعتی قوانین را اصلاح یا تصویب کرد.
وی اظهار داشت: یکی از مشکلات حوزه صنعت و معدن تعداد زیاد قوانین است که بخش عمده آنها نیز اجرا نمی شوند.
طاهری افزود: یکی از برنامه های مجلس نسخ بخش زیادی از این قوانین بیهوده با یک قانون است که جلوی سوء استفاده را بگیرد.
در ادامه این نشست فعالان اقتصادی کهگیلویه و بویراحمد به بیان دیدگاه های خود و مهمترین مشکلات بخش خصوصی در استان پرداختند.
نام شما

آدرس ايميل شما

راه تغییرات از کدام طرف است؟

راه تغییرات از کدام طرف است؟

اولین و شاید جدی‌ترین گام در مسیر انجام اصلاحات و تغییرات در جوامع مختلف، نیازمند پذیرش ...
روزنامه جمهوری اسلامی: کاش یک استعفای نمایشی می‌دادید

روزنامه جمهوری اسلامی: کاش یک استعفای نمایشی می‌دادید

روزنامه جمهوری اسلامی نوشت: آنچه که اکنون در سرزمین ما اتفاق می‌افتد، به سادگی می‌شد ...
متن و حاشیه «مولوی عبدالحمید»

متن و حاشیه «مولوی عبدالحمید»

رهبر معنوی اهل سنت ایران در جریان حیات دینی و سیاسی خود همواره مواضع قابل تامل و جنجالی ...
1