کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

کبنا گزارش می دهد؛

آمار مبتلایان به وبا در استان کردستان افزایش یافت + آخرین آمار

11 تير 1401 ساعت 18:17

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان خاطرنشان کرد: تاکنون هیچ مورد فوتی در اثر ابتلا به وبا در کردستان وجود نداشته است.


معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان خاطرنشان کرد: تاکنون هیچ مورد فوتی در اثر ابتلا به وبا در کردستان وجود نداشته است.
به گزارش کبنا به نقل از تسنیم، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: هم‌اکنون تعداد مبتلایان به وبا در استان کردستان از ۲۵ نفر به ۳۰ نفر رسیده است.
فرزام بیدارپور از افزایش روزانه تعداد مبتلایان به بیماری وبا در استان خبر داد و اظهار داشت: هم‌اکنون تعداد مبتلایان به وبا در استان کردستان از ۲۵ نفر به ۳۰ نفر رسیده است.
وی با بیان اینکه در پی تشدید غربالگری افراد دارای علایم بیماری‌های روده‌ای و اسهال، ۵ مورد دیگر بیمار مبتلا به وبا در کردستان شناسایی شد، افزود: از این تعداد ۲۷ نفر مربوط به مریوان، سقز یک نفر، سنندج یک نفر و کامیاران یک نفر است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان خاطرنشان کرد: تاکنون هیچ مورد فوتی در اثر ابتلا به وبا در کردستان وجود نداشته است.
وی گفت: این افراد مبتلا کسانی هستند که سابقه مسافرت خارج از کشور را داشته‌اند که بعد از بازگشت علائم بیماری در آن‌ها مشاهده شده است.
بیدارپور با ذکر اینکه برای پیشگیری مصرف آب سالم، شست‌وشو و ضد عفونی میوه و سبزیجات خیلی مهم است، یادآور شد: از همه شهروندان خواهش می‌کنیم قبل از تهیه و خوردن مواد غذایی شست‌وشوی دست با آب و صابون حداقل به مدت بیست ثانیه را رعایت کنند.

 بیماری وبا شامل علائم شروع ناگهانی اسهال، حالت تهوع، استفراغ و کم‌آبی بدن می‌شود.
به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، وبا یکی از بیماری‌های واگیردار عفونی است که تنها باعث بروز بیماری در میان انسان‌ها می‌شود. عامل این بیماری نوعی باکتری به نام ویبریو کلرا است. سمی که این میکروب در روده باریک انسان ترشح می‌کند، موجب ایجاد بیماری در انسان می‌شود. عامل بیماری مدت زیادی در آب زنده می‌ماند و در مناطقی که سطح آب‌های زیرزمینی آن بالا است، بسیار رواج دارد. عامل بیماری وبا از طریق مدفوع و فاضلاب قابل انتقال است؛ بنابراین زندگی در مناطق بدون بهداشت مناسب خطر ابتلاء به این بیماری را افزایش می‌دهد.
علائم بیماری وبا
شخص مبتلا به وبا اسهال خفیف بدون درد و بدون تب را تجربه می‌کند که با گذر زمان شدید می‌شود. بیماری وبا گاهی همراه استفراغ و گاهی بدون استفراغ است که به سرعت و ظرف سه تا چهار ساعت باعث کم‌آبی شدید بدن می‌شود و در صورتی که سریعاً آب و املاح بدن جبران نشود، باعث مرگ فرد مبتلا می‌شود. گاهی اوقات ممکن است فرد مبتلا به وبا حالت تهوع را نیز تجربه کند. دوره پنهان بیماری وبا از لحظه ورود میکروب به بدن تا زمان بروز بیماری از چند ساعت تا پنج روز متغیر است ولی به طور معمول طی یک یا دو روز آشکار می‌شود.
راه‌های انتقال بیماری وبا
بیماری وبا به دو روش تماس مستقیم و غیرمستقیم از فردی به فرد دیگر منتقل می‌شود. این بیماری ممکن است از طریق تماس با چیزهای آلوده به میکروب وبا مانند دست دادن با دست‌های آلوده بیماری، تماس با استفراغ یا مدفوع، ملحفه و لوازم آلوده مانند لیوان منتقل شود.
بیماری وبا در روش تماس غیرمستقیم از طریق خوردن آب آلوده به مدفوع مانند استفاده از چاه‌ها، استخرها، جویبارها و دریاچه‌های آلوده منتقل می‌شود. خوردن سبزیجات و میوه‌های خام آلوده، استفاده از غذاهای پخته آلوده که توسط دست آلوده یا حشرات آلوده شده باشد، مصرف شیر و بستنی آلوده که از منابع غیرمطمئن تهیه شده باشد از دیگر روش‌های انتقال وبا است.
سعی کنید به منظور پیشگیری از ابتلاء به این بیماری، برای نوشیدن آب، شست‌وشوی ظروف، خوردن سبزیجات از آب لوله‌کشی کلردار استفاده کنید. در غیر این صورت آب را بجوشانید و پس از سرد شدن مصرف کنید. در زمان شیوع بیماری وبا از خوردن سبزیجات خام پرهیز شود. سبزیجات و میوه‌ها را قبل از مصرف با محلول پرکلرین گندزدایی کنید و پس از شستن با آب سالم مصرف کنید.
از مصرف ماهی خام یا نیم‌پز که از آب آلوده گرفته شده است، اجتناب کنید. از شنا کردن در استخرهای عمومی و مصرف آبمیوه و ساندویچ یا هر غذایی که احتمال داده می‌شود آلوده باشد جداً خودداری کنید. قبل از غذا خوردن و بعد از رفتن به توالت، دست‌های خود را با آب و صابون خوب بشویید. از مصرف مواد غذایی، آب میوه، معجون یا هر مواد خوراکی یا نوشیدنی که توسط فروشندگان دوره‌گرد عرضه می‌شود جدا خودداری کنید. تا جایی که ممکن است از غذاهای پخته شده در منزل استفاده کنید.
مواد خوراکی را در ظروف سربسته دور از حشرات و آلاینده‌های دیگر نگهداری کنید. توصیه شده است که همیشه از شیر و فرآورده‌های لبنی پاستوریزه استفاده کنید یا شیر را به مدت ۲۰ دقیقه قبل از مصرف بجوشانید. متخصصان معتقدند که لازم است افراد به منظور پیشگیری از ابتلاء به بیماری وبا، بعد از غذا از چند قطره آب لیمو یا لیموترش تازه استفاده کنید.

عوارض بیماری وبا
بیماری وبا در موارد شدید باعث از دست دادن مایعات و الکترولیت‌ها می‌شود و می‌تواند در حداقل دو یا سه ساعت باعث مرگ شود. حتی در موارد معمولی نیز در صورت درمان نشدن احتمال مرگ فرد در کمتر از ۱۸ ساعت در اثر کمبود آب بدن وجود دارد. اسهال شدید جزو جدی‌ترین عوارض وبا است و ممکن است با مشکلاتی مانند قند خون پایین، کمبود پتاسیم و نارسایی کلیه همراه باشد.
تشخیص بیماری وبا
تنها روش تشخیص وبا به طور قطعی شناسایی باکتری‌های موجود در نمونه مدفوع فرد است؛ نتیجه تست‌های سنجش وبا به سرعت مشخص می‌شود. تشخیص سریع‌تر بیماری وبا میزان مرگ‌ومیر ناشی از آن را در آغاز شیوع بیماری کاهش می‌دهد و باعث شکل‌گیری سریع‌تر اقدامات لازم برای کنترل شیوع وبا می‌گردد.
روش درمان بیماری وبا
درمان بیماری وبا باید سریع انجام شود، زیرا این بیماری ظرف چند ساعت باعث مرگ می‌شود. یکی از روش‌های اصلی درمان بیماری وبا، تأمین مایعات مورد نیاز بدن از طریق یک محلول آبرسان به نام ORS است. این محصول به صورت پودر است و باید با آب جوشیده شده مخلوط شود.
زمانی که وبا شیوع پیدا می‌کند، بیشتر افراد با مصرف محلول‌های ORS بهبود پیدا می‌کنند، اما در مواردی که دهیدراتاسیون شدید است، بیماران به دریافت مایعات درون‌رگی نیاز دارند. درحالی‌که آنتی‌بیوتیک جزو ضروری درمان وبا نیست، بعضی از آن‌ها مدت زمان اسهال ناشی از این بیماری را در میان افرادی که شدت بیمار شده‌اند، کاهش می‌دهد. نتایج بررسی‌های انجام شده نشان می‌دهد که مکمل زینک می‌تواند میزان و مدت زمان اسهال ناشی از بیماری وبا را کاهش دهد.


کد مطلب: 449806

آدرس مطلب :
https://www.kebnanews.ir/news/449806/آمار-مبتلایان-وبا-استان-کردستان-افزایش-یافت-آخرین

کبنانیوز
  https://www.kebnanews.ir

1