در گفتوگو با کارشناسان مطرح شد
افزایش تلاش برای بازگشت اعتماد مردم به بازار سهام / پیش بینی بورس هفته / ریسک رکود
15 خرداد 1401 ساعت 12:59
نایب رییس هیات مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان اینکه مشکلات موجود صنایع مختلف در بورس با نامهنگاریها از سوی رییس سازمان بورس منعکس میشود، گفت: تلاش مسوولان برای بازگرداندن اعتمادهای از دست رفته در بورس دو چندان شده است.
نایب رییس هیات مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان اینکه مشکلات موجود صنایع مختلف در بورس با نامهنگاریها از سوی رییس سازمان بورس منعکس میشود، گفت: تلاش مسوولان برای بازگرداندن اعتمادهای از دست رفته در بورس دو چندان شده است.
محسن خدابخش با اشاره به اینکه صدور برخی مجوزها در سال گذشته، قابل مقایسه با ١٠ سال گذشته نیست، اظهار کرد: در مورد مشکلات روزانه بازار سرمایه یک دید کوتاهمدت و همچنین اتفاقات بلندمدت وجود دارد که باید آنها را در کنار یکدیگر و در راستای ایجاد بهبود وضعیت بازار پیش برد.
وی افزود: مشکلات موجود صنایع مختلف در بورس با نامهنگاریها از سوی رییس سازمان، منعکس و اعلام میشود و تا به سرانجام رسیدن آن نیز مورد پیگیری قرار خواهد گرفت.
توسعه نهادها در بازار سرمایه و بهکارگیری ابزارهای مالی جدید
خدابخش در مورد این سوال که اکنون زمان مناسبی برای ورود سرمایهگذاران به بازار سهام است یا خیر، پاسخ داد: اظهارنظر سازمان بورس برای ورود یا خروج سهامداران از بازار درست نیست، اما ارایه آمار از میزان بازدهی بورس و دیگر بازارها برای بازه زمانی مشخص و در دوران تورمی بلامانع است.
نایب رییس هیات مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار ادامه داد: سهام شرکتهای حاضر در بازار دارای بازدهی یکسانی نیستند، بنابراین این امکان وجود دارد که فردی سهامی را انتخاب و پس از ۶ ماه به سود برسد یا فردی دیگر با ضرر از این بازار خارج شود.
ایجاد صندوقهای اهرمی
وی گفت: سرمایهگذاران در صورت خریداری صندوقهای سرمایهگذاری با درآمد ثابت، همان سود اعلامشده را بهطور ثابت دریافت میکنند.
خدابخش اضافه کرد: ابزارهای جدیدی همانند صندوقهای اهرمی نیز طراحی شده است؛ این صندوقها هم دارای بازدهی ثابتی بوده و از طرفی امکان پذیرش ریسک در صندوقهای اهرمی باعث شده تا دارندگان واحدهای این صندوقها سود یا زیان بیشتری را متحمل شوند.
نایب رییس هیات مدیره سازمان بورس در ادامه بر توسعه نهادها در بازار سرمایه و بهکارگیری ابزارهای مالی جدید تاکید کرد.
تدوین دستورالعمل پذیرش شرکتهای سهامی عام پروژه
وی با بیان اینکه تلاش برای بازگرداندن اعتمادهای از بین رفته دو چندان شده است، گفت: شاید این اقدامات خیلی به چشم نیاید، اما در واقعیت، اقدامات سازمان بورس در جهت توسعه نهادها، ابزارها و تخصصی شدن بازار و توسعه بازار اولیه بسیار قابل توجه است.
خدابخش تاکید کرد: دستورالعمل شرکتهای سهامی عام پروژه نوشته شده و امیدواریم افراد از طریق بازار سرمایه در سهام شرکتهای جدید سرمایهگذاری کنند.
نایب رییس هیات مدیره سازمان بورس افزود: اکنون سهام شرکتهای موجود در حال معامله است و نمیتواند کمککننده برای تشکیل سرمایه زیاد باشند، هرچند وجود بازار اولیه قوی باید در کنار بازار ثانویه شکل بگیرد.
وی خاطرنشان کرد: یکی از سیاستگذاریهای سازمان بورس شکلگیری نهادها و ابزارهای تخصصی است تا ضمن صدور مجوزهای بیشتر به تشکیل سرمایه کمک شود.
پیش بینی میشود اگر ارزش معاملات و حجم معاملات بهبود نیابد و روند خروج پول حقیقی ادامه داشته باشد. چشم انداز مثبتی در انتظار بازار در هفته پیش رو نخواهد بود.
به گزارش کبنا و به نقل از اکوایران، شاخص کل بورس در هفته گذشته روند نزولی داشت. در دو روز ابتدایی هفته سقوط شدیدی کرد و پس از آن روند صعودی پیدا کرد. شاخص در دو روز ابتدایی بیش از 30 هزار واحد نزول کرد و در سه روز صعودی بعدی در مجموع 9 هزار واحد بالا آمد.
روز دوشنبه شاخص 3 هزار و 316 واحد بالا آمد و روز سهشنبه رشد 5 هزار و 331 واحدی داشت. چهارشنبه در آخرین روز کاری هفته نیز شاخص 868 واحد رشد کرد ولی در نهایت پائینتر از سطح هفته گذشته قرار گرفت.
بازدهی منفی بورس
شاخص کل در آخرین روز کاری هفته نسبت به آخرین روز معاملاتی هفته قبل 20 هزار و 907 واحد پائینتر ایستاد و بازدهی هفته شاخص بورس منفی 1.3 درصد شد.
همانند شاخص کل، در هفته اخیر شاخص کل هموزن نیز نزول کرد. شاخص هم وزن در پایان هفته نسبت به هفته پیشین 6 هزار و 853 واحد پائینتر ایستاد و بازدهی منفی 1.5 درصدی را ثبت کرد.
پیش بینی بورس هفته
در هفته اخیر، بازدهی بورس برای دومین هفته متوالی منفی شد و روند خروج سرمایه حقیقی نیز ادامه یافت. در این هفته در 4 روز خروج سرمایه حقیقی ثبت شد و در مجموع هزار و 611 میلیارد تومان سرمایه حقیقی خارج شد.
علاوه بر آن ارزش معاملات خرد در تمام روزهای هفته روند کاهشی داشت و بازار با رکود معاملاتی مواجه بود. در این هفته، میانگین ارزش معاملات خرد بورس 4 هزار و 875 میلیارد تومان بود که نسبت به رقم 5 هزار و 952 میلیاردی هفته پیشین، کاهش 18 درصدی داشته است.
هر چند روند خروج نقدینگی این هفته نیز ادامه داشت اما خروج پول حقیقی در این هفته نسبت به هفته پیشین کاهش 28 درصدی داشت.
در تمام روزهای معاملاتی هفته معاملات با مازاد تقاضا بسته شد. ارزش مازاد تقاضا در پایان معاملات روز یکشنبه 334 میلیارد تومان بود که بیشترین رقم هفته بود و پس از در سه روز پیاپی روند نزولی پیدا کرد. روز چهارشنبه نیز بازار با مازاد تقاضای 48 میلیارد تومانی بسته شد که کمترین میزان در سال جاری است.
بنابراین وضعیت کلی بازار متعادل بود اما نیروهای نزولی قدرتمندتر بودند. حجم پائین معاملات و افت ارزش معاملات در کنار افت تقاضا و خروج پول حقیقی روندهای نزولی اصلی بازار هستند. برخی از تحلیلگران معتقدند که حجم پائین معاملات به علت تعطیلات چند روزه است. معاملهگران نگاه کوتاه مدت دارند ونقدشوندگی برای بازار اهمیت دارد. بنابراین در روزهای منتهی به پایان هفته سمت تقاضا کوچک و کوچکتر شد و میل به نقد کردن داراییها بیشتر شد. خصوصا اینکه قیمتها در بازارهای دارایی روند صعودی داشته و برای بخشی از معاملهگران جذابتر شدهاند. با این حال به نظر میرسد دو عامل موجب رشد بازار در میان مدت باشد، رشد نرخ ارز و انتظارات تورمی میتوانند پیشران بازار در میان مدت شوند.
با این حال اگر ارزش معاملات و حجم معاملات بهبود نیابد و روند خروج پول حقیقی ادامه داشته باشد. چشم انداز مثبتی در انتظار بازار در هفته پیش رو نخواهد بود.
کد مطلب: 448779