کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

کارشناس سلامت باروری دانشگاه علوم پزشکی یاسوج؛

مصرف بی رویه کافئین می‌تواند خطر سقط خود به خودی جنین را افزایش دهد

10 خرداد 1401 ساعت 15:51

کارشناس سلامت باروری معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد، گفت: به عدم بارداری در یک زوج در مدت یک سال با داشتن روابط جنسی منظم و بدون استفاده از هیچ روش پیشگیری از بارداری ناباروری گفته می‌شود.


کارشناس سلامت باروری معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد، گفت: به عدم بارداری در یک زوج در مدت یک سال با داشتن روابط جنسی منظم و بدون استفاده از هیچ روش پیشگیری از بارداری ناباروری گفته می‌شود.
به گزارش کبنا، سیده زهرا رادمنش افزود: ناباروری هم شامل زنان می شود و هم شامل مردان و خود ناباروری در زنان شامل ناباروری اولیه و ثانویه می شود ؛ ناباروری اولیه به حالتی گفته می شود که زن هیچ  تجربه بارداری نداشته باشد ولی ناباروری ثانویه زن تجربه حداقل یک بار بارداری را داشته باشد ولو اینکه منجر به سقط یا مرده زایی شده باشد.
وی تصریح کرد: ۴۰ درصد از ناباروری ها ناشی از عوامل زنانه ، نظیر بسته بودن لوله های رحمی یا نداشتن تخمک گذاری است و ۴۰درصد ناشی از عوامل مردانه نظیر کاهش تعداد یا حرکت اسپرم است و لازم است برای بررسی ناباروری زن و مرد همزمان مورد ارزیابی قرار گیرند.
رادمنش با بیان اینکه،  در حدود ۱۵ تا ۲۰ درصد موارد علت ناباروری نامشخص است گفت: بر اساس بر اساس اطلاعات استخراج شده از سامانه سیب از ۱۵۰۶۴۹ نفر زنان ۵۴-۱۰سال واجد شرایط ثبت شده در این سامانه ۱۳/۷۷ درصد در استان نابارور هستند.
وی بیان کرد:  این آمار بر اساس افراد ثبت شده در این سامانه استخراج شده و ممکن است نشان‌دهنده درصد کل ناباروری در استان نباشد.
سیده زهرا رادمنش کارشناس سلامت باروری واحد سلامت خانواده و جمعیت معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی در ادامه  به  عوامل متعددی که باروری زوجین را تحت تاثیر قرار می دهند، اشاره و تصریح کرد: سن ، آلودگی محیطی ، فشار روحی روانی ،وزن ، تغذیه ، ورزش سنگین، تخمدان پلی کیستیک ،بیماری آندومتریوز و .... از مهمترین عوامل موثر بر ناباروری می باشد.
وی ابراز داشت:  در سال‌های اخیر بنا به دلایل متعدد سن ازدواج افزایش یافته و فاصله ازدواج تا تولد اولین فرزند باز هم رو به افزایش است این عوامل باعث می‌شود که موکول کردن بارداری به سال‌های پایانی با کاهش ذخیره تخمدانی مواجه شده و ممکن است شانس یک بارداری موفق و به موقع را از دست داد.
وی در ادامه گفت:  لازم به ذکر است که بهترین سن بارداری سن ۳۵-۱۸ سالگی می باشد و ایده آل ترین سن برای این موضوع سن ۳۰-۲۰ سالگی می باشد.
کارشناس برنامه سلامت باروری مرکز بهداشت استان به مهمترین عوامل آلودگی محیطی از جمله سیگار ،گازوئیل ، بخار ناشی از رنگ ها و اگزوز اتومبیل ها که هم در خانمها و هم در آقایان احتمال ناباروری را افزایش می دهد، تاکید کرد،
رادمنش اضافه کرد: سموم موجود در دود سیگار در خانم هایی که یا خود سیگاری بوده یا در معرض تنفس دود سیگار (کشیدن سیگار توسط اطرافیان) قرار می گیرند سبب بروز میزان های بالاتری از ناباروری خواهند شد.
وی گفت: خود ناباروری باعث استرس و مشکلات روحی روانی می‌شود ، تعدادی از زوجین بنا به دلایل مختلف ممکن است دچار استرس شوند و این موضوع بی تاثیر در ناباروری نخواهد بود.
وی همچنین به استفاده از روش های تسکین اعصاب که می تواند نتایج درمان های ناباروری را بهبود بخشد تاکید کرد.
رادمنش در ادامه با اشاره به اینکه وزن و توده بدنی بالا و همچنین وزن خیلی پایین بارداری را تحت تاثیر قرار می دهد ، گفت: تخمک گذاری در خانم هایی که وزن خیلی بالا و وزن خیلی کم دارند نامنظم بوده و این افراد ممکن است با مشکل عدم تخمک‌گذاری روبرو شوند و در نتیجه عدم تخمک گذاری باعث عدم باروری می شود.
کارشناس سلامت باروری مرکز بهداشت استان کهگیلویه و بویراحمد، عنوان کرد: چاقی باعث سیکل های نامنظم قاعدگی ، افزایش خطر جراحی های ناباروری ،افزایش خطر سقط خود به خودی و کاهش موفقیت درمان ناباروری خواهد شد.
وی ادامه داد: رژیم غذایی متعادل ترکیبی از همه مواد غذایی از جمله: ویتامین ها، مواد معدنی، پروتئینها ، غلات، لبنیات، مغزها و ... می باشد که در این صورت همه مواد غذایی مورد نیاز بدن تامین می شود.
رادمنش اشاره کرد: بررسی ها نشان داده اند که مکمل ها ویتامین ها مانند ویتامین سی ، ویتامین ای ، سلنیوم ، روی ،اسید فولیک، کلسیم کیفیت اسپرم (سلول جنسی مرد) را افزایش داده و احتمال بارداری را افزایش می‌دهد.
وی یادآور شد: توصیه می‌شود خانومها استفاده از مواد کافئین دار مانند قهوه ،چای شکلات و شیر شکلات را کاهش دهند چرا که کافئین می تواند جذب آهن و کلسیم که دو ماده مورد نیاز برای بارداری و لقاح می باشد را کاهش دهند و همچنین مصرف زیاد کافئین می‌تواند خطر سقط خود به خودی را افزایش دهد.
رادمنش، با تاکید بر اینکه ورزش نقش مهمی در سلامت عمومی دارد،گفت: ورزش سوخت و ساز بدن را افزایش می دهد و به کنترل وزن کمک می‌کند و حملات قلبی، سکته مغزی، دیابت و بعضی از سرطان‌ها را کاهش می دهد.
وی بیان کرد: ورزش های خیلی سنگین و شدید ، بدنسازی در فرایند تخمک گذاری در خانم ها و تولید  اسپرم در مردان تداخل می کند باید از آن پرهیز نمود ،روزانه ۳۰ دقیقه پیاده روی تند برای بهره مندی از تمام فواید ورزش کفایت می کند.
وی در ادامه  مصاحبه با پایگاه اطلاع رسانی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی، ابراز داشت: بیماری تخمدان پلی کیستیک (تخمدان دارای کیسه های فراوان است) بیماری نسبتاً شایع در کنار مادر زن باربری (۴۵-۱۵)سال می باشد، در زنان مبتلا به بیماری قاعدگی و تخمک گذاری نامنظم بوده یا عدم تخمک گذاری وجود دارد.
سیده زهرا رادمنش، یادآور شد: این بیماری یکی از شایع ترین اختلالات غده های داخلی است و حدود۱۰-۵ درصد خانم‌ها به آن مبتلا هستند ولی در کشور ما ایران به علت تغذیه ناسالم و استفاده از مواد نشاسته ای و بالا بودن وزن و توده بدنی در خانم ها و همچنین سبک زندگی و کاهش فعالیت فیزیکی این آمار بالاتر و حدود ۱۵-۱۲ درصد گزارش شده است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: آندومتریوز از آندومتر (لایه داخلی رحم یا آندومتر) گرفته شده است ، به حالتی گفته می شود که بافت داخلی رحم یا آندومتر که مخصوص لایه داخلی رحم است در جاهای دیگر خارج از رحم از جمله تخمدانها ، سطح داخلی ، رحم لوله های رحمی و ....دیده می‌شود که این موضوع بارداری را تحت تاثیر قرار داده و یکی از عوامل ناباروری است.


کد مطلب: 448620

آدرس مطلب :
https://www.kebnanews.ir/news/448620/مصرف-بی-رویه-کافئین-می-تواند-خطر-سقط-خود-خودی-جنین-افزایش-دهد

کبنانیوز
  https://www.kebnanews.ir

1