کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

مبارزه با آسیب‌های اجتماعی کارگران کهگیلویه و بویراحمد؛ از آموزش تا کانون‌های یاریگری؛

 آمار مصرف مواد مخدر و مشروبات الکلی در جامعه کارگری کهگیلویه و بویراحمد

13 ارديبهشت 1401 ساعت 16:09

 قشر زحمتکش کارگر پیشقراولان اقتصاد مقاومتی هستند و چنانچه دامنه آسیب‌های اجتماعی از جمله اعتیاد در میان جامعه کارگری کهگیلویه و بویراحمد افزایش یابد بدون تردید جامعه از رشد و توسعه باز خواهد ماند و در این میان، آموزش نقش کلیدی دارد و دولت گام‌هایی در مبارزه با این آسیب‌ها برداشته است.


 قشر زحمتکش کارگر پیشقراولان اقتصاد مقاومتی هستند و چنانچه دامنه آسیب‌های اجتماعی از جمله اعتیاد در میان جامعه کارگری کهگیلویه و بویراحمد افزایش یابد بدون تردید جامعه از رشد و توسعه باز خواهد ماند و در این میان، آموزش نقش کلیدی دارد و دولت گام‌هایی در مبارزه با این آسیب‌ها برداشته است.
به گزارش کبنا به نقل از ایرنا، اتکای چرخ تولید هر جامعه متکی به دست‌های توانمند این قشر جامعه است و باید برای کمک به تولید و اقتصاد ملی به سلامت این قشر بیش از پیش توجه کرد.
در برهه‌ای اعتیاد و مصرف مشروبات الکلی را یکی از دلایل فقر و وضعیت بد مالی نسبت می‌دادند اما اکنون شاهد آمار فزاینده این موارد در جامعه کارگری و تولیدی هستیم که هر روز بیشتر و بیشتر می‌شود.
شعار امسال بر مبنای تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین نام نهاده شده که برای تحقق این مقوله مهم باید زمینه برای سلامت کارگران مهیا باشد تا بتوانند چرخ تولید را بگردانند.
بر اساس آخرین آمارها، حدود ۱۰۳ هزار کارگر در کهگیلویه و بویراحمد در بخش‌های مختلف مشغول به کار هستند.
این روزها آمار اعتیاد و مصرف مشروبات الکلی در جامعه کارگری تا اندازه‌ای به مسئله‌ای نگران کننده تبدیل شده است.
یکی از کارگران در واحد تولیدی نان در یاسوج می‌گوید: برخی از کارفرمایان منافع شخصی خود را بر رفاه و نشاط کارگران ترجیح می‌دهند و تنها به فکر افزایش تولید هستند.
وی ادامه داد: عده‌ای از کارگران برای نوعی تسکین و برخی‌ها هم برای تفریح به سمت مصرف مواد مخدر گرایش پیدا می‌کنند، از سوی دیگر روزهای تکراری، دوری از خانواده و کار زیاد بیش از پیش جامعه کارگری را به سمت اعتیاد و مصرف مشروبات الکلی سوق داده است.
این کارگر تاکید کرد: مصرف این موارد شاید در ابتدا برای ما حس شادمانی و آرامش کاذب ایجاد کند اما به سرعت رنگ می‌بازد و زودگذر است.
 آمار مصرف مواد مخدر و مشروبات الکلی در جامعه کارگری
دبیر شورای مبارزه با مواد مخدر کهگیلویه و بویراحمد می‌گوید: میانگین ضریب اعتیاد در حوزه کارگری در کشور حدود ۲۲ و نیم درصد است.
سید ناصر رضایی افزود: ضریب شیوع مصرف مواد مخدر در برخی استانها از این بیشتر است با این وجود این آمار (ضریب شیوع مواد مخدر در حوزه کارگری) در استان کهگیلویه و بویراحمد حدود ۱۸ درصد است.
رضایی ابراز داشت: از سوی دیگر، در زمینه استفاده از مشروبات الکلی در جامعه کارگری در استان جای کار بسیار وجود دارد.
دبیر شورای مبارزه با مواد مخدر کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: در کشور و استان ۲ برابر شیوع مواد مخدر شیوع مشروبات الکلی را داریم که در جامعه کارگری هم همین طور است.
وی ادامه داد: به دلیل باورهای اشتباه در جامعه که شاید مشروبات الکلی ضرر کمتری دارد استفاده از آنها گسترش چشمگیری داشته است.

رضایی عنوان کرد: این موضوع متولی خاصی ندارد و نیاز به پیگیری ویژه دارد.
دبیر شورای مبارزه با مواد مخدر کهگیلویه و بویراحمد تاکید کرد: محور توسعه و تعالی کارگر است و مطمئناً کارگری که سلامت داشته باشد به ویژه از بعد آسیب‌های اجتماعی می‌تواند به توسعه و تعالی کمک کند.
وی بیان کرد: یک طرح کلی و استراتژی در سطح کشور در ستاد مبارزه با مواد مخدر به نام طرح «یاریگران زندگی» وجود دارد که با توجه به آن جامعه هدف در دستگاه‌های مختلف مسائل را پیگیری می‌کند.
دبیر شورای مبارزه با مواد مخدر کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: یکی از حوزه‌ها و جوامع هدفی که بسیار مهم و اساسی است و مورد توجه خاص است حوزه کارگری است که از آسیب پذیرترین حوزه‌ها در بحث آسیب‌های اجتماعی است.
رضایی گفت: باید هر چه سریع‌تر کانون یاریگران در کارگاه‌های ۲۰ تا ۵۰ نفره و طرح کاج در کارگاه‌های بالای ۵۰ نفر فعال شوند.
ایجاد ۹ کانون یاریگران زندگی در واحدهای تولیدی استان کهگیلویه و بویراحمد
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کهگیلویه و بویراحمد گفت: سلامت محیط کار و واحدهای کارگری در دستور کار قرار گیرد و نگاه ویژه‌ای به این مقوله مهم می‌شود.
حمید رضا واعظی زاده افزود: تشکیل کانون یاریگران زندگی از اسم آن هم پیداست که در مسیر کار و تولید این کانون در کارگاه‌های بین ۲۰ تا ۵۰ نفر کارگر تشکیل شود.
وی ادامه داد: باید بتوانیم با برنامه و آموزش و مهارت زندگی جامعه کارگری این قشر را در مقابله با آسیب‌های اجتماعی تقویت کنیم. 
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: این کانون تا حدود بسیاری می‌تواند سلامت محیط کاری را تضمین کند.
وی تصریح کرد: هم اینک ۹ کانون در مجموعه واحدهای کار و تولید استان برنامه ریزی شده است.
آموزش؛ حلقه مفقوده برای کاهش آسیب‌ها در جامعه کارگری 
مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری کهگیلویه و بویراحمد گفت: آموزش در دنیای امروزی می‌تواند پنجره‌ای روی انسان‌ها باز کند، هم اینک دنیا به سمت آگاهی و اطلاعات پیش می‌رود.
مسعود نوری تاکید کرد: چنانچه در حوزه کارگری بحث آموزش رواج یابد، ما مشکلات و آسیب‌های اجتماعی کم‌تری خواهیم داشت.
وی ادامه داد: برنامه‌های دفتر امور اجتماعی استانداری در راستای جلوگیری از موازی کاری‌ها در حوزه آسیب‌های اجتماعی و ساماندهی آن‌هاست.
آن چنان که شواهد نشان می‌دهد زمینه لازم برای توسعه سلامت کارگران در واحدهای کارگری تأمین نشده است.
برای نمونه در ماده ۱۵۴ قانون کار، کارفرمایان با همراهی وزارت کار و وزارت ورزش و جوانان موظف شده‌اند فضای مناسب برای ورزش کارگران در کنار کار در واحدهای تولیدی تهیه کنند اما این قانون در بیشتر کارگاه‌های تولیدی اجرا نشده است.
باید توجه داشت که حمایت همه جانبه از کارگران در زمینه‌های مختلف به عنوان بازوان اصلی تولید، مؤلفه‌ای مهم برای تحقق تولید اشتغال آفرین به عنوان شعار سال است.


کد مطلب: 447595

آدرس مطلب :
https://www.kebnanews.ir/news/447595/آمار-مصرف-مواد-مخدر-مشروبات-الکلی-جامعه-کارگری-کهگیلویه-بویراحمد

کبنانیوز
  https://www.kebnanews.ir

1