تاریخ انتشار
شنبه ۱۸ دی ۱۴۰۰ ساعت ۱۴:۱۲
کد مطلب : ۴۴۳۲۶۸
در گفت و‌گو با کبنانیوز مطرح شد

انتقاد شدید پزشک متخصص از سیاست زدگی در مدیریت دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد / اولویت چرام کلینیک تخصصی است / بیمارستانی که میلیاردها تومان پول بلعید / دلایل عدم ماندگاری پزشکان در چرام

۲
۰
انتقاد شدید پزشک متخصص از سیاست زدگی در مدیریت دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد
کبنا ؛کبنا نیوز در گفت‌گو با یک پزشک متخصص چالش‌ها و مشکلات بهداشتی و درمانی شهرستان چرام را مورد بررسی قرار داده است. 
به گزارش کبنا، دکتر کریم باقری متخصص بیماری‌های داخلی و پزشک کلینیک درمانی چرام در گفت و گو با کبنا بیان کرد: مدت چهار سال است به عنوان متخصص داخلی در شبکه بهداشت چرام مشغول به کار هستم.
  باقری در خصوص مهم‌ترین بیماری‌ها جدای ازکرونا در میان مراجعه کنندگان خود گفت: بیماری‌های مزمن مثل دیابت، فشارخون و بیماری‌های اعصاب و روان میان مراجعه کنندگان و بیماران شایع است.
وی افزود: یکی از بیماری‌های مهم درشهرستان به خاطروجود مناطق روستایی و عشایری بیماری تب مالت است که متاسفانه همکاری بین بخشی مناسبی وجود ندارد.
 دکتر باقری با اشاره به معضلات بهداشتی و درمانی شهرستان چرام تاکید کرد:, مشکل مهم همان مشکل ریشه‌ای کشورکه سیاست زدگی درهمه امورازجمله بهداشت ودرمان ازریاست دانشگاه گرفته تامدیریت شهرستان‌هاست متعاقبان بکارگیری مدیران سیاسی وناکارامد طی سالهای متمادی است. مشکلات بارزواشکاردیگری وجود دارند که ازمهمترین انها، کلینیک تخصصی مناسبی درحوزه درمان وجود ندارد.
وی افزود: از دیگر معضلات؛ امکانات رفاهی و اسکان حقارت آمیز و بسیار خفت بار که پزشکان عمومی و متخصص دارند.
وی اضافه کرد: پرداخت بسیار نامناسب حقوق و مزایا که با تأخیر انجام می‌شود و حقوق و مزایا کمتر از جاهای برخوردار است که نمونه عینیان خود بنده هستم وپزشکان فرار را بر ماندن ترجیح می‌دهند
دکترباقری با اشاره به اینکه چرام شهر الف است بیان کرد شهر الف یعنی خود وزارتخانه تقسیم بندی‌هایی دارد وبه مناطقی اطلاق میشودکه از لحاظ امکانات بهداشتی و درمانی در پائین ترین سطح کشوری هستند که مزایای خاصی به کادر درمان تعلق می‌گیرد. اما هیچ خبری ازاین مزایا دراستان ماوجود ندارد ازطرف دانشگاه به نظرمیرسد که دربخش درمان چرام فراموش شده است.
پزشک متخصص داخلی شهر چرام در پاسخ به این سؤال که اولویت‌های درمانی و خواسته‌های کادر درمان و مردم چیست و چرا تاکنون چرام در زمینه‌های بهداشتی و درمانی پیشرفتی نکرده است بیان کرد: چیز واضحی است که متاسفانه مدیریت سیاسی و گروه گرایی همه چیز را نابود کرده است و حداقل طی 8 سال اخیرکه طرح سلامت اجرا می‌شد باید جهشی در درمان و امکانات بهداشتی شاهد می‌بودیم اما عملاً حداقل طی 4 سال اخیرکه من در شهرستان هستم پیشرفت مناسبی نداشته بلکه نسبت به سایر مناطق درجا زدن وحشتناکی داشتیم.
 به عنوان یک متخصص در چرام اولویت درمانی در چرام چیست؟
اولویت مهم در زمینه درمانی چرام ساخت کلینیک یا پلی کلینیک تخصصی است نه بیمارستان؛ که ساخت بیمارستان کاری غیرکارشناسی وبیشترسیاسی است و عملاً میلیاردها تومان راتا کنون بلعیده وهیچگونه پیشرفتی نداشته و در مرحله پی مانده است. اما کاش کلینیک می‌ساختند.
دکترباقری بیان کرد: این اقدام نیازهای درمانی تخصصی مردم را تا سالهای سال جواب می‌دهد در حال حاضرکلینیکی که ما داریم شرایط عجیبی دارد که شاید در هیچ جای ایران چنین وضعیتی رانداریم وبیشتر یک طنزاست. چرا که مکان فعلی کلینیک استیجاری است وساده‌ترین امکانات وموازین واستانداردهای بهداشتی و درمانی را ندارد فاقد تهویه و نور طبیعی و گردش هوای ازاد است. غیرقابل باور است. فرد هنگام ورود به این کلینیک دچاروحشت می‌شود.
 وی با اشاره به مشکلات دیگر کلینیک فعلی چرام گفت: منشی نداریم؛ سیستم گرمایشی و سرمایشی مناسبی ندارد سالن انتظارندارد، تجهیزات هم ندارد. آیا چنین چیزی باور کردنی است که در شرایط کرونا ما مراکز بدون تهویه داشته باشیم چقدر افراد در همین کلینیک درگیر کرونا شدند.
 این پزشک متخصص بیماری‌های داخلی در شهر چرام با اشاره به اینکه حتی مدتها قبل از شیوع کرونا درخواست کرده بودم ساختمان دارید جابجا کنید یا اجاره کنید اما متاسفانه این کار انجام نگرفت و در شرایط کرونایی قابل باور نیست سازمانی که خودش متولی مبارزه با کروناست اما کلینیک خودش یکی از عوامل اصلی شیوع کرونا باشد.
 وی افزود: به عنوان پزشک و یک شهروند معتقدم باید رئیس دانشگاه ومعاونت های بهداشت و معاونت درمان و روسای شبکه بهداشت و درمان شهرستان چرام به عنوان ترک فعل در حفاظت از جان مردم وپرسنل مورد مواخذه و پیگیرد قضایی قرار بگیرند چرا که تعمداً و عملاً جان پرسنل و مردم را به خطر انداخته و در معرض ابتلا ومرگ قرارداده اند.
 وی افزود: چه روزهای سختی تاکنون بر ما گذشته، امیدوارم مسئولان قضایی این موضوع را بدون اغماض پیگیری کنند و این ساختمان همین حالا تعطیل شود. و مکان مناسبی فراهم شود.
 دکتر باقری در پاسخ به این سئوال که راهکار کارشناسی چیست بیان کرد: اینکه ما هر چه سریعتر کلینیک یا پلی کلینیک تخصصی اجاره یا ساخته و تجهیز شود وبرای چرام و شهرهای کوچک پزشکی از راه دور و اورژانس پیش بیمارستانی که هزینه بسیار کمی نیاز دارد تأمین و یا تکمیل شود.
 وی خاطرنشان کرد: عملاً شهرستان چرام و لنده وشهرستانهای کوچک استان نیاز به بیمارستان ندارند واین اقدامات بیشترسیاسی و عوامفریبی است و کارشناشی نیست. این شهرستانها نیازبه کلینیک تخصصی خوب دارند. باید بیمارستان دهدشت که خودش هم مشکلات زیادی دارد گسترش یافته وتجهیز شود تا جوابگوی مردم منطقه باشد ولی پراکندگی در کارهای عمرانی درمانی موجب هدر رفت هزینه‌ها شده وبه نتیجه نرسیده و در نتیجه باعث نارضایتی مردم شده. همین اقدام در بویراحمد و گچساران لازم است
 دکتر باقری در خصوص اینکه چرا پزشکان در شهر چرام ماندگاری خوبی ندارند و دلایل آن تصریح کرد: با وجود اینکه چرام یک شهرزیبا با مردمانی خوب وباقدمتی تاریخی است خیلی واضح است وقتی یک منطقه دچار ضعف شدید در ساده‌ترین امکانات باشد کسی نمی‌ماند. ساختمان مناسبی برای اسکان پزشکان عمومی و متخصص وجود ندارد همانطور که گفتم امکانات رفاهی و اسکان پزشکان بسیارحقارت آمیز وخفت بار است و این وضعیت بیشتر مختص استان ماست. طبق بخشنامه وزارت بهداشت؛ اصلاً باورکردنی نیست که ساختمان پزشکان امکانات اولیه رو نداشته باشند، موقع بارندگی همانطور که مشاهده کردید کل موکت و اتاق‌ها و زیر تخت آب سرازیر و جمع می‌شود و بوی نم و سردی آن قابل سکونت نمی‌باشد الان هم پزشک جدید فرستادن چون امکانات نبود فوری برگشتند. با عدم تأمین امکانات ظرف 2 ماه پزشک می‌تواند منطقه را ترک کند.
 این پزشک هم استانی با اشاره به وضعیت بسیار فاجعه بار پرداخت حقوق و مزایا به پزشکان در شهر چرام گفت یکی از دلایل آن سومدیریت است که اشاره کردیم و کسی پاسخگو نیست. به عنوان متخصص هنوز معوقات سال 97 و 98 و 99 بنده روتسویه نکرده‌اند و 1400 که دیگه تو تقویم دانشگاه یاسوج وشبکه چرام وجود ندارد. کدامیک از مسوولین ویا کادر ستادی وحتی کارمندان این طوری حقوق گرفته‌اند. 
 وی افزود: مورد جالب دیگر، ما که در خط مقدم مبارزه با کرونا هستیم تاکنون یک ریال به ما بابت کرونا برداخت نشده در حالیکه بعضی کارمندان وپرسنل اداری دانشگاه و شبکه‌ها این مزایا را پرداخت کرده‌اند. حال کدام متخصص هست که امکانات مسکن مناسب نداشته باشد و منزلش استخرشود ومکان مناسب درمانی نداشته باشد جانش در خطر باشد و حقوقش را هم ندهند بعد دوام بیاورد.
 این پزشک متخصص داخلی در شهر چرام که از هدررفت بودجه و عدم مدیریت گلایه‌های زیادی داشت بیان کرد: از یک طرف ادعا می‌کنند بودجه نداریم وحاضربه اجاره منزل و کلینیک وتجهیز انها نیستند وحتی خرید ماسک والکل و مایع دستشویی و...مشکل دارند اما در حال تجهیز یک مهمانسرای جدید هستند.
حالا ماجرای مهمانسرا چیست؟
  علیرغم اینکه مهمانسرای مناسبی در چرام داشتندوکافی بود وهمین را می‌توانستند با کمترین هزینه تجهیز کنند اما الان رفتند یک ساختمان فرسوده و نمور درمنطقه (شهرک) بازسازی می‌کنند که تاکنون صدها میلیون تومان هزینه کرده‌اند و هنوز به جایی نرسیده است در حالیکه همین پول باید جهت مشکلات اساسی و مهمترواولویت دار هزینه می‌شد متاسفانه بدون نظارت و بدون توجه به وضعیت موجود، اینچنین اعتبارات هدر می‌رود که لازم است به عنوان یک شهروند و یک پزشک این سؤال را ریاست دانشگاه و زیرمجموعه و رئیس شبکه چرام داشته باشیم که اولویت شما در چرام چیست؟ اولویت مهمانسراست؟ حقوق کادر درمان را ندادند، کلینیک ندارند، منزل ندارند تجهیزات ندارند، برا خرید ماسک ومایع دستشویی مشکل دارند و اینگونه بودجه ناچیز یک شهرستان را هدر می‌دهند
 کلینیک و پزشک و جان مردم در اولویت است؟ بعنوان یک شهروند می‌خواهم مسئولان پاسخگو باشند و برای همه اعلام کنند که اولویت چه بوده است؟
  از رسانه‌ها که پیگیر مشکلات بهداشتی و درمانی شهرستان چرام هستند تشکر می‌کنم.
 براساس این گزارش در بازدید میدانی رسانه‌ها از اماکن بهداشتی و درمانی مشخص شده که میلیاردها تومان هدر رفته و مشکلات هنوز پابرجاست.
نام شما

آدرس ايميل شما

محمد
Iran, Islamic Republic of
دکتر سرت تو کار خودت باشه
هر که خوش دونه چه ایکنه
وقتی نمیدونی، بدان که اعتبارات عمرانی با اعتبارات مصرفی جدا هستند و هر کدام باید جداگانه مصرف بشوند
از چرام
Iran, Islamic Republic of
به عنوان یک شهروند چرامی از سردبیر و خبرنگاران سایت خوب کبنانیوز خواهش و التماس میکنم عملکرد بسیار فاجعه بار رئیس شبکه چرام رو بررسی کنند
فقط یک نمونه
ایشون حتی به پرسنل خود میگن مایع دستشویی رو نخرید پول نیست
برنامه‌هایی که بیشترین حجم اینترنت را در گوشی مصرف می‌کنند

برنامه‌هایی که بیشترین حجم اینترنت را در گوشی مصرف می‌کنند

میزان استفاده از اینترنت در برنامه‌های مختلف و محبوب در بین کاربران در این خبر بررسی ...
اخراج استادان یا برکناری استثناها‌؟

اخراج استادان یا برکناری استثناها‌؟

قطع همکاری یا به زبان خودمانی اخراج دو استاد دانشگاه بهشتی و صنعتی شریف باعث شد تا جمعی ...
 کنایه رئیسی به خاتمی / دلار 4200 تعیین تکلیف شد

 کنایه رئیسی به خاتمی / دلار 4200 تعیین تکلیف شد

به گفته ابراهیم رئیسی بخشی از کالاها از سبد 4200 حذف و در مقابل کارت اعتباری توزیع می‌شود....
1