در نشست مقامات قضایی کهگیلویه و بویراحمد با اصحاب رسانه مطرح شد
ملکحسینی: رسانهها از شورای فرهنگ عمومی کهگیلویه و بویراحمد مطالبهگری کنند / در باره خروجی این شورا پرسشگری شود / نخبگان هیچ انگیزهای برای خدمت در کهگیلویه و بویراحمد ندارند / تشنه برخورد با مفاسد هستیم
5 دی 1400 ساعت 18:38
نشست مشترک مقامات قضایی استان کهگیلویه و بویراحمد با رسانههای این استان با موضوع آسیب شناسی جرائم خشن و استفاده از سلاح در سالن جلسات دادگستری کهگیلویه و بویراحمد برگزار شد.
نشست مشترک مقامات قضایی استان کهگیلویه و بویراحمد با رسانههای این استان با موضوع آسیب شناسی جرائم خشن و استفاده از سلاح در سالن جلسات دادگستری کهگیلویه و بویراحمد برگزار شد.
به گزارش کبنا، صبح امروز (یکشنبه 5 دی ماه 1400) نشست مشترک مقامات قضایی استان کهگیلویه و بویراحمد با رسانههای این استان با حضور سید علی ملک حسینی دادستان یاسوج، سید عیسی حسنی معاون پیشگیری از جرائم دادگستری کهگیلویه و بویراحمد و نادریان معاون دادستان یاسوج در سالن جلسات دادگستری برگزار شد.
در ابتدای این نشست، خبرنگاران استان کهگیلویه و بویراحمد نظرات و دیدگاههای خود را پیرامون موضوعات مختلف استان مطرح کردند.
در ادامه این نشست سید علی ملک حسینی دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد در سخنانی اظهار داشت: برخی از اقدامات دادگستری رسانهای نمیشود. کاهش موجودی در دادسرا داشتیم. در دستگاه قضایی استان کهگیلویه و بویراحمد دنبال کار رسانهای و حرف زدن نباشیم هر آنچه که انجام دادهایم بگوییم. نمیتوانیم آبروی افراد را ببریم.
ملک حسینی گفت: برخورد با متخلفین نظم و امنیت چندین برابر شده است. دستگاه قضایی جور همه را میکشد و با نزدیکان مقامات اول کشور برخورد شد و خدمات و نعمات نظام قابل بیان و گفتن نیست، برکت و اقتدار نظام این است که هرجا فسادی هست، برخورد شود.
دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد در ادامه اظهار داشت: مجموعه دستگاه قضایی برخی جاها پیشنهاداتی داشته که در دیوان عالی کشور به عنوان رأی وحدت رویه صادر شده است و منشاء آن همین قضات دادگستری استان کهگیلویه و بویراحمد بوده است.
ملک حسینی افزود: رئیس کل دادگستری استان کهگیلویه و بویراحمد به شدت پیگیر برنامههای آموزشی هستند و جلسات نقد رأی داریم که وکلا و اساتید دانشگاه حضور پیدا میکنند.
وی با اشاره به اینکه متوسط ورودی دادسرای مرکز استان ماهی 2 هزار پرونده به شعب ارجاع میشود، گفت: به هر قاضی ماهیانه 150 تا 180 پرونده ارجاع میشود. در استان ما یک فرهنگ مراجعه به دادسرا و دادگاهها هست که از روز اول تا رفتن پرونده به اجرای احکام ارسال شود. برخی افراد هر روز در دادگاهها هستند. و این یک ضعف فرهنگی است.
ملک حسینی گفت: در حوزه جرائم خشن افزایش صدور قرار بازداشت موقت داشتیم و 25 درصد نسبت به سال گذشته افزایش بازداشت موقت داشتهایم که یک امتیاز منفی است جرائم علیه اشخاصی که فراوانی آن نسبت به کشور کم است.
در حالی که استان 31 کشور هستیم که نسبت به فراوانی جرم بازداشتی بیشتری نسبت به کشور داشتهایم که برخورد ما قاطع بوده است.
این مقام قضایی در خصوص درصد فراوان افرادی معرفی شده به زندان اظهار داشت: 7/ 86 درصد در سال جاری زندانیان بدون سابقه 3/ 13 سابقه قبلی دارند که میشود میتوان نتیجه گرفت زندان محل ورود مجرمان حرفهای و مجرمان بالفعل است اما برای شرایط خاص استان کهگیلویه و بویراحمد مجبور شدیم افرادی که با سلاح مرتکب جرم میشوند و فاقد سابقه کیفری بودهاند به زندان معرفی کنیم اما آیا زندان وی را اصلاح میکند که تا حدودی این کار زندانی را اصلاح میکند. اما همهی آن نیست.
مدعی العموم مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: ۲۵ درصد نسبت به سال گذشته افزایش بازداشت موقت داشتیم، در حوزه جرائم خشن که جرم اول است فراوانیمان نسبت به کشور کم است اما تعداد زندانیهایمان در این بخش بیشتر بوده است، برخورد ما در جرائم خشن قاطع بوده است مدام نگوییم برخورد نمیشود چرا که برخورد میشود و تصور عموم در این است از هر کسی شکایت شد باید فوری روانه زندان شود اگر قرار باشد اینگونه باشد باید دهها زندان در یاسوج ساخته شود.
ملک حسینی گفت: در کشور به ازای هر 100 هزار فقر یک درصدی زندانی است که استان ما 50 نفر از نُرم کشوری بالاتر است جایگاه ششم کیفری را نسبت به زندانیان کشور داریم هرچند برخورد شده اما نتیجه مطلوب بدست نیامده است.
ملک حسینی گفت: تصور عموم در این است از هر کسی شکایت شد باید فوری روانه زندان شود. شاکیها انتظار دارند وقتی از فردی شکایت میکند باید فوری بازداشت شود، اینگونه که نمیشود، اول قاضی باید به نتیحه برسد. اگر قرار باشد اینگونه باشد باید دهها زندان در یاسوج ساخته شود.
وی گفت: برخی می گویند نیروی انتظامی افرادی را دستگیر کرده اما قاضی آزاد میکند، آیا هر کسی را نیروی انتظامی دستگیر کرد، جایگاهش زندان است.
ملک حسینی گفت: اگر در جرائم خاص فردی آزاد باشد بیم تجری وجود دارد و قدرت نمایی با سلاح تاحد ضرورت بازداشت موقت فرستاده میشود.
دادستان به مرکز استان در خصوص طولانی شدن زمان رسیدگی به برخی پروندهها، بیان کرد: رسیدگی به برخی پروندهها طولانی میشود اگر نیاز به معرفی به پزشکی قانونی داشته باشد که نیازمند معاینه مجدد باشد و اگر شکستگی عضوی باشد حتی نوع شکستن در میزان تعیین جرم مؤثر است.
وی در خصوص نزاع سال گذشته که در میدان امام حسین (ع) (فلکه استانداری) رخ داد، با تاکید بر اینکه احکام تبعید زیادی در استان داریم، اما برای اجرای آنها اول باید حبسشان تمام شود، گفت: هیچکس در پرونده استانداری آزاد نشده و بالغ بر ۸ تا ۹ ماه بازداشت موقت و در احکام آنها ۳۰ ماه حبس، شلاق و تبعید صادر شده است و در حال گذراندن حبس هستند و در این پرونده هیچ کس آزاد نشده است.
دادستان مرکز استان افزود: فردی که با قمه مردم را زخمی کرده است این عمل قطعاً حکم حبس دارد و در همهی آیتمها دستگاه قضا قاطع و سریع بوده و صلاح نیست تعداد بازداشتیها و قصاصها علنی شود، گاهی از این افراد که قصاص شدهاند توسط برخیها اسطوره سازی شده است.
ملک حسینی با اظهار اینکه زندان یک مصیبت و خانوادههای زندانیان یک مصیبت دیگر است. در خصوص سرکشی به خانوادهی زندانیان اظهار داشت: رئیس کل دادگستری استان سرکشی منظم را از خانواده زندانیان دارند و در حوزه حقوق عامه دادستان به عنوان مدعی العموم مدافع حقوق جامعه هست.
وی در خصوص تصرف اراضی ملی و منابع طبیعی گفت: هرجا تصرف اراضی میشده یا حتی لولهی آبی شکسته شود ما ورود میکنیم. ادارات منابع طبیعی، محیط زیست راه و شهرسازی وظایف شبه قانونی دارند که خودشان ورود کنند و جلوی تخلف را بگیرند.
وی گفت: در پرونده سقاوه از حوزه حقوق عامه ورود کردیم.
ملک حسینی در خصوص ایجاد پاسگاه انتظامی در حاشیه شهر یاسوج گفت: ایجاد پاسگاه انتظامی وظیفه نیروی انتظامی است که در شورای تأمین استان مطرح کردیم.
سید علی ملک حسینی با اشاره به اینکه آیا دستگاه قضایی یک دستگاه فرهنگی است و فعالیت فرهنگی اول کار دستگاه قضای است، اظهار داشت: در خصوص پیشگیری از وقوع جرم در حوزه ادارات، از روزی که آمدم برنامه محور وارد شدم، برخی ادارات به وظایف خود عمل نمیکنند، که منجر به تشکیل پرونده در دستگاه قضایی میشود.
دادستان مرکز استان در خصوص فعالیت شورای فرهنگ عمومی گفت: شما رسانهها از اعضای این شورا مطالبه گری نمایید و بخواهید چه کارهایی انجام دادهاند این شورا چه خروجی داشته است، ما دیگر نمیتوانیم به همهی موضوعات ورود پیدا کنیم، و در راستای انجام وظیفه از همان ساعت ۷ صبح تا ۲ ظهر بیایم و چند پرونده را ببینیم و حل و فصل کنیم، نانمان حلال و شرعاً حلال است.
وی در خصوص ساختمانهای سروک اظهار کرد: ریشهی سروک در طرح تفصیلی است. چون شهری که مهاجر پذیر و اراضی آن محدود است کسی نرفته در اراضی ملی خانه بسازد این قدر طرح تفصیلی را نگه داشتهاند که منجر به خانه سازی در اراضی کشاورزی سروک شده است و اقدامات عجولانه نکنیم.
دادستان مرکز استان ضمن تشکر از رسانههای استان گفت: خیلی از اقداماتی که انجام دادهایم ناشی از اطلاع رسانی اصحاب رسانه بوده است.
ملک حسینی در خصوص تلاش و کار شبانه روزی بر روی پروندههای قضایی تصریح کرد: در خصوص مفاسدی که هست کدام پرونده به دادگستری ارجاع شد و یا پیگیری و وقت شبانه روزی و قاطعانه روی آن کار نشده و وقت گذاشته نشده است.
وی گفت: ریشهی بسیاری از فسادها در قوانین ماست.
دادستان مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد دربارهی ترک فعل برخی مدیران استانی گفت: برخی از ترک فعلها مصداق مجرمانهای ندارند و وظیفه مقامات بالای سازمان مربوطه هست که مدیر را تغییر دهد.
ملک حسینی به برخورد با جرائم اشاره کرد و افزود: در برخورد با مفاسد هر جرمی که مستندسازی و اسناد آن به دادستانی برسد از آن مغفول نبوده تشنهی آن هستیم که پروندهای در خصوص مفاسد تشکیل شود تا برخورد لازم صورت بگیرد.
ملک حسینی دادستان مرکز استان نیز در این نشست با اشاره به اینکه یکی از مشکلاتی که در استانهای قومی و عشیرهای وجود دارد این است که قاضی بومی همیشه در سیبل اتهام قرار دارد گفت: خدا را شاهد میگیرم قضات استان کهگیلویه و بویراحمد از پادکست دستترین افراد امروز از جان و مال و ناموس مردم محافظت میکنند و افتخار میکنیم که همکاران ما خودشان را ملزم به ارائه خدمات میدانند.
ملک حسینی به کادر قضایی استانی که اکثراً بومی هستند اشاره و اظهار داشت: کار برای قضات بومی خیلی سخت است به هیچ وجه قضات غیر بومی نمیتوانند مانند قضات غیر بومی کار بکنند. در استان کهگیلویه و بویراحمد 100 درصد قضات آن بومی هستند و این مایه افتخار است.
و در پروندههایی که جرائم خشن هست برخورد قاطعانه صورت میگیرد. کسانی که ماندهاند و دغدغه کار را دارند دلسوز استان کهگیلویه و بویراحمد هستند و به فکر استان هستند. مردم به دستگاه قضایی امیدوارند که در همهی جهات کار میکنند. مردم استان ما تبهکار و مجرم نیستند و اکثر معضلات ما اجتماعی و فرهنگی است.
وی گفت: لازم است فضایی در جامعه ایجاد شود که عملی قبیح شمرده شود و سپس با هنجار شکنان برخورد شود چرا همه ما به داشتن اسلحه افتخار میکنیم.
دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد در پایان با اظهار تأسف از نخبه کشیهای که در استان انجام میشود، افزود: وقتی در استان کهگیلویه و بویراحمد به نیروهای نخبه استانی افتخار میکنیم ولی هیچ انگیزهای برای خدمت در استان ندارند و دائم به هم برچسب پارتی بازی میزنند و در استان کهگیلویه و بویراحمد قضات سابقه کمتری دارند اما جوان هستند و به همت رییس کل دادگستری استان در اتقان آراء یکی از استانهای شاخص کشور هستیم.
کد مطلب: 442823