یادداشت؛
برداشت زودهنگام بلوط ها و صدمه به درخت بی مهری است!
هادی سینایی
12 آبان 1400 ساعت 11:48
برداشت زود هنگام و غیر اصولی بلوط با ضربات چوب به سر و شاخه علاوه بر آسیب رسیدن به درخت باعث می شود محصول صدمه بیبند .
برداشت زود هنگام و غیر اصولی بلوط با ضربات چوب به سر و شاخه علاوه بر آسیب رسیدن به درخت باعث می شود محصول صدمه بیبند .
هادی سینایی فعال محیط زیستی در یادداشتی به پایگاه خبری کبنانیوز با اشاره به شروع زود هنگام برداشت بلوط از جنگل های استان با روش های سنتی گفت: متاسفانه شاهد برداشت زود هنگام و نادرست بلوط از جنگل های استان با روش های سنتی چوب زدن بر شاخه هستیم که این روش علاوه بر آسیب به درخت باعث صدمه محصول می شود .
سینایی افزود : اولین شرط برداشت هر محصول رسیدن آن است و بهترین راه برداشت محصول استفاده از روش های مکانیزه و اجتناب از روش های سنتی است اما وضعیت توپوگرافی عمدتا" کوهستانی کهگیلویه وبویراحمد و نبود اینگونه سیستم های به روز نباید بهانه ای باشد تا ما زود هنگام و قبل از تکامل چرخه محصول با روش چوب زدن به سرو شاخه محصول آن را درو کنیم و نا آگاهانه و ناخواسته آسیب های جبران ناپذیری را به طبیعت استان وارد نمایم .
سینایی با اشاره به اینکه زمان و مدت طول رشد میوه درخت بلوط نسبت به سایر درختان کمی متفاوتر است گفت : چرخه گلدهی تا ثمر در درختان مختلف متفاوت است . بهترین زمان برای برداشت بلوط آذرماه و مواقعی است که خود بلوط پس از تکامل چرخه بر روی زمین می افتد .
سینایی تصریح کرد : راستی اگر بی مهری های پی در پی ما به این گنج عظیم به بهانه جاده سازی ، زندگی صنعتی باعث خشک شدن بلوط این میراث ماندگار گردد چه بلایی بر سر ما خواهد آمد .جزء تل انباری از گرد و غبار و کوهای کچل شده که سوهان روح می شوند چیزی عاید ما نخواهد شد .
آفات و بیماری ها ، کم شدن سنجاب ها، قطع درختان بلوط به بهانه تولید ذغال از دیگر عوامل تخریب و نابودی بلوط هایی هستند که در فرهنگ ما مقدس اند .
برخی کارشناسان ارزش اقتصادی بلوط را معادل یک میلیارد تومان تخمین زده اند ، اما، من مخالف ارزش گذاری اقتصادی بلوطم . معتقدم بلوط را باید در تامین آب شیرین در این سالهای خشک سالی قیمت گذاری کرد، بلوط را باید در تولید اکسیژن ناب قیمت گذاری کرد ، بلوط را باید در کمک به تنفس برای شمارش همان یک میلیارد تومان ارزش گذاری کرد .
من نمی خواهم بگویم کهگیلویه وبویراحمد بیشترین آمار فرسایش خاک یعنی 2 درصد در هکتار را دارد، اما میخواهم بگویم ارزش بلوط را باید در جلوگیری از فرسایش خاک مرغوب را قیمت گذاری کرد .
کد مطلب: 440818