تاریخ انتشار
دوشنبه ۱۰ آبان ۱۴۰۰ ساعت ۱۸:۰۲
کد مطلب : ۴۴۰۷۶۲
گزارش کامل مراسم معارفه رئیس سازمان بازرسی کهگیلویه و بویراحمد؛
نظر بازرسکل جدید کهگیلویه و بویراحمد پیرامون مبارزه با فساد (+ تصاویر )
۰
کبنا ؛مراسم معارفه رئیس سازمان بازرسی استان کهگیلویه و بویراحمد با حضور معاون نظارت و بازرسی امور فرهنگی و اجتماعی سازمان بازرسی کل کشور، رئیس منطقه 3 بازرسی کل کشور، رئیس کل دادگستری استان کهگیلویه و بویراحمد، معاونان و دادستان مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد در سالن اجتماعات شهید بهشتی دادگستری استان برگزار گردید.
انتقاد نماینده ولیفقیه از نحوه نظارت بر استخدامها
به گزارش کبنا، حجتالاسلام و المسلمین سید نصیر حسینی نماینده ولی فقیه در کهگیلویه و بویراحمد در مراسم تودیع و معارفه رئیس جدید بازرسی کهگیلویه و بویراحمد گفت: نظارت یکی از عوامل مهم و صحیح یک کشور است و میتواند امیدآفرین باشد و اگر درست انجام نشود خسارت سنگینی وارد میکند.
نماینده ولیفقیه در کهگیلویه و بویراحمد گفت: هر جایی نظارت بوده و با مسائل غیرقانونی برخورد شده و بیعدالتیها را کنار گذاشتیم کارها خوب پیش رفته و مردم امیدوار شدهاند.
وی بیان کرد: دستگاههای نظارتی در پارهای مواقع خوب عمل کردند اما در مواردی که باید نظارت میکردند نظارت نکردند، خود نظارتیها ضعیف است.
حسینی عنوان کرد: گاهی میبینیم بیت المال و عدالت جایی هدر میرود و زیر پا گذاشته میشود، کارهای غیرقانونی شکل میگیرد این کارها و اقدامات برای نظام و جمهوری اسلامی خسارت به همراه دارد، گاهی دشمن یکسری کارها انجام میدهد که نظام اسلامی که هیمنه آمریکا و همپیمانانش را شکست و با قدرت در حال رشد و بالندگی است و اجازه عرض اندام به استکبار نمیدهد و پناه مظلومان جهان شده است را ضعیف کند با این شرایط حیف است که با سهلانگاری و ندانم کاری مشکلاتی را خودمان از درون ایجاد کنیم.
وی بیان کرد: احساس میکنم اگر این سوء مدیریت رفع شود و منابع را خوب مدیریت کنیم اوضاع بهتر می شود.برخیها فقط منافع شخصی را میبینند و کاری به حلال و حرام ندارند و اگر دستشان بیاید به دشمن هم کمک میکنند. در این شرایط دستگاههای نظارتی باید وظیفه خود را به خوبی انجام دهند.
امام جمعه یاسوج با بیان اینکه البته کارهای خوبی هم انجام شده است و با مفاسد و مفسدان برخورد میشود گفت: توقع میرود جدیتی که چند سال است در دستگاه قضا برای مبارزه با مفسدان آغاز شده با شدت و حدت بیشتری ادامه یابد چرا که قاطعیت در برخورد با مفاسد بارقههای امید در دل مردم ایجاد کرده است.
نماینده ولیفقیه در کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: دیده شده دستگاهی تعداد زیادی را گزینش و استخدام میکند سالها از این استخدام میگذرد و افرادی که جذب شدند تشکیل خانواده میدهند بعد میآیند و میگویند باید نظارت و برخورد شود چرا از همان روز اول این نظارتها صورت نگرفت که حالها پس از گذشت چند سال بخواهید فردی را اخراج کنید و مشکلات جدیدی ایجاد شود.
حسینی بیان کرد: گاهی دستگاهها به قانون توجه نمیکنند دستگاه نظارتی از روز اول نظارت داشته باشند که با معضلات بعدی مواجه نشویم.
به گزارش کبنا، در این آیین حجتالاسلام عرب انصاری معاون نظارت و بازرسی امور فرهنگی و اجتماعی سازمان بازرسی کل کشور در این آیین گفت: شرافت و قداستی که برای اسلام عزیز قائل هستیم برای انقلاب اسلامی نیز قائل هستیم، چرا که انقلاب ذات و جنس نورانی و الهی دارد.
حجتالاسلام عرب انصاری اظهار کرد: در اسلام، هیچ پیامبری به اندازه پیامبر اسلام، مشقت و رنج را تحمل نکرد، و پس از آن نیز حضرت امیرالمؤمنین علیه السلام و حضرت زهرا سلام اله علیها و پس از آن نیز امامان ما، حماسه آفریدند و رنج و مشقتهایی را تحمل کردند. این همه جان برای اسلام فدا شد.
وی بیان کرد: انقلاب اسلامی نیز بسیار مهم و ارزشمند است و بسیار قیمت دارد، چه سردارانی فدای این انقلاب شدند. با چنین شرایطی و چنین جان نثاریها، برخی افراد لباس خدمت پوشیدهاند ولی کم کاری میکنند، غفلت میکنند، عدهای لباس خدمت پوشیده بودند ولی به این انقلاب و اسلام خیانت کردند. وای به مسلمانی عدهای که خود را مسلمان میدانند و برای چند صباح دنیا دست به بیت المال دراز میکنند، مردم را مأیوس میکنند و مردم را نسبت به انقلاب بدبین میکنند. این افراد چطور میخواهند با شهدای ما در روز محشر مواجه شوند.
وی افزود: اگر ما به نظارت درونی توجه نکنیم، سر از ناکجا آباد درمی آوریم. موفق کسی است که نفس خود را محاسبه کند و مراقب احوال خود باشد و نفسانیات خود را کنترل کند.
وی گفت: کسانی که در سازمان بازرسی پرونده دارند همین افرادی هستند که برخیهایشان سابقه خوبی داشتند، آدمهای خوبی بودند، ولی، نفسشان یاری نداد.
حجتالاسلام عرب انصاری اظهار کرد: ما دوندگانی هستیم که باید سبق الخیرات باشیم. باید سبقت ما در استفاده درست، در ساده زیستی، در حفظ بیت المال باید باشد.
معاون نظارت و بازرسی امور فرهنگی و اجتماعی سازمان بازرسی کل کشور بیان کرد: خداوند میفرماید: همه سنت ما این است که همه عملکرد شما را نسخه برداری میکنیم، مستندسازی میکنیم و بعد به شما ارائه میکنیم، در اینجا حکم مشخص است. حتماً مجموعههای فرهنگی و تبلیغی مسئولیت بسیار سنگینی دارند.
وی گفت: درخواست دارم که از مبلغان دینی و کسانی که تذکر میدهند استفاده شود، ما گاهی غفلت میکنیم و نیاز است که به ما تذکر داده شود. ولی بحث این است که برخی افراد ذاتاً نظارت پذیر نیستند، اینجا وظیفه ما است که نظارت دقیق و مداوم بر نهادها و تشکلها داشته باشیم.
وی بیان کرد: رسالت سازمان بازرسی کل کشور رسالت مشخص و روشنی دارد. شما یک پرونده را فقط مطالعه نمیکنید، بلکه شما در این پرونده حافظ انقلاب و اسلام هستید. کسی که میخواهد حافظ انقلاب باشد باید عدالت دقیقی داشته باشد.
معاون سازمان بازرسی کل کشور گفت: خیلی عجیب است که یک مقام مسئول در نامه رسمی مینویسد خزانه خالی است. در آخرین روزهای عمر مسئولیت شما چرا باید خزانه خالی باشد؟ چرا مراقبت نمیکنید از این میراثی که میراث ائمه و میراث شهداء و امام است. جدیت در امر بازرسی و نظارت باید جزء زندگی ما باشد و با نفسهای خود، نبض نظارت و بازرسی بتپد، ما نمیتوانیم ساعت کار داشته باشیم، بر ما جایز نیست به ساعت خود برای کار و میزان کار نگاه کنیم، کار شبانه روزی میطلبد. مسئولین ارشد ما در سران قوا که یک وحدت و همگرایی و انسجام میان آنها ایجاد شده، به ساعتهایشان نگاه نمیکنند، من مطلع هستم، برخی از این افراد نماز صبح را در دفتر کار خود میخوانند و گاها آنقدر جلسات طولانی میشود که در دفتر کار خود استراحت میکنند. و باید برای دیگر مسئولان الگو باشند.
حجتالاسلام عرب انصاری گفت: خدمت به مردم سزاوار است، مردمی که در مناطق محروم با حداقلها و با کمترین توقع زندگی میکنند. چرا بعضی ممکن است صدایشان را بلند کنند؟ آیا حق ندارند؟ اینها ولی نعمت ما هستند. کاش شنوای نهیب مردم متدین باشیم. این آهنگ ما را به خود میآورد و حال خوبی به ما میدهد.
وی گفت: متأسفانه دوره سختی را به مردم ما تحمیل کردند که میشد اینگونه نباشد. ما باید سنگ صبور مردم باشیم.
حجتالاسلام عرب انصاری بیان کرد: مسئولان استان باید وحدت و یکپارچگی داشته باشند که در این استان شکل گرفته است. در این استان، از وجود روحانی فاضل و معلم اخلاق حضرت آیت الله حسینی بهره مند هستید، باید قدر دانست، مسئولین انقلابی با روحیه کاری و انقلابی در مجموعه قضایی در استان حضور دارند.
معاون سازمان بازرسی کل کشور گفت: گاهی در برخی حوزهها ضرورتی ایجاد میکند که مدیران ارشد مسئولیتهایشان جابجا شود. بر اساس مراودات و تفاهمهایی که میان نهاد ریاست جمهوری و دستگاه قضا ایجاد شد، حجت الاسلام درویشیان که خوش درخشیدند و در امر مبارزه با فساد جدی بودند، در نهاد ریاست جمهوری مستقر خواهند شد. چون هنوز ابلاغ اعلام نشده از عنوان مسئولیت عذرخواهی میکنم. همچنین معارفه آقای خداییان به عنوان ریاست جدید سازمان بازرسی کل کشور در روز چهارشنبه انجام میشود.
حجت الاسلام عرب انصاری در ادامه اظهار داشت: سزاوار است به مردی که با حداقلها زندگی و کمترین توقع زندگی میکنند خدمت کنیم و ای کاش نهیب اینها را بشنویم.
وی خطاب به مسئولین استان توصیههایی داشت و افزود: از وحدتی که با درایت مسئولین استان ارشد استان بوجود آمده، تشکر میکنم و این مسئولان وحدت، انسجام و یکپارچگی داشته باشند و مسئولان انقلابی با روحیه کاری و جهاد خدمت کنند.
وی گفت: در استان کهگیلویه و بویراحمد نیز از جناب آقای ابوالهادی، همکار با اخلاق تشکر میکنم، که همه همکاران بالاتفاق به نیکی از ایشان یاد میکنند، ایشان به شیراز منتقل میشوند.
وی افزود: از دکتر نگین تاجی تشکر میکنم که یکی از نیروهای مؤثرشان را با از خودگذشتگی و محبت به سازمان بازرسی معرفی کردند.
هدف از نظارت برجسته کردن ضعفهای یک مجموعه نیست / اقدام به موقع بازرسی، اهمیت دارد
رئیس کل دادگستری استان کهگیلویه و بویراحمد در این آئین با اشاره به «نامه 53 حضرت امیرالمؤمنین به مالک اشتر» اشاره کرده و گفت: این نامه در خصوص قضاوت است، نقشه راه است، آداب القضا، گزینش قاضی، توجه به ادله اثبات قضا در آن اشاره شده است.
حسن نگین تاجی اظهار کرد: مهمترین توصیه به قضات مردم داری است چرا که آثار فردی و اجتماعی دارد.
نگین تاجی در ادامه گفت: در نامه حضرت امیر آمده است که باید بر رفتار قضات بازرسی صورت بگیرد، و به بازرسی پنهان اشاره کرده است، که برکات زیادی دارد.
وی افزود: در امر مدیریت، نظارت امری ضروری است، هدف از نظارت برجسته کردن ضعفهای یک مجموعه نیست، بلکه اصلاح فرایندها و ایجاد فرهنگ نظارت پذیری، جلوگیری از انحرافات احتمالی، مالی، اداری و برای ارتقای عملکردی یک سازمان است.
رئیس شورای قضایی استان کهگیلویه و بویراحمد در ادامه در توصیههایی خطاب به بازرسی کل جدید استان گفت: بازرسی ارتباط مؤثر و فعال با نهادهای نظارتی و اطلاعاتی، ائمه جمعه و نماینده ولی فقیه، استانداری داشته باشند. اگر ارتباطاتهای مؤثر وجود نداشته باشد کاری انجام نمیگیرد و ارتقایی که مد نظر هست صورت نمیگیرد.
نگین تاجی اظهار کرد: در استان 2 قرارگاه مرکزی حفظ و صیانت از حقوق عامه، مبارزه با مفاسد اقتصادی را داریم و سازمان بازرسی وارد مسائل جزئی نشود، بلکه در امری ورود کنید که برکات عمل برای مردم محسوس باشد، نه آنکه منجر به آسیب دیگری شود.
قاضی القضات دادگستری استان کهگیلویه و بویراحمد در ادامه با اظهار اینکه فرایند بازرسیها باید به گونهای باشد که تسهیل امور شود تصریح کرد: اقدام به موقع بازرسی اهمیت دارد، چالشهایی در این استان داریم که مربوط به سالهای گذشته است، به لحاظ اینکه سازمانهای اطلاعاتی و بازرسی باید ورود به موقع داشته باشند، بازرسیها باید به گونهای باشد که موجب تسهیل سرمایه گذاری باشد و مانع زدایی ملاک عمل قرار بگیرد.
وی گفت: از جناب آقای ابوالهادی که منشأ خیر و برکات در استان بودند تشکر میکنم و آرزوی خیر برای ایشان در مسئولیتهای دیگر میکنم.
رئیس کل دادگستری استان اظهار کرد: آقای دکتر صالحی که معاونت منابع انسانی در دستگاه قضا بود، از نخبگان بودند، رشد 344 درصدی برنامههای آموزشی دستگاه قضا را داشتیم و پایلوت کشوری شد، ایشان قاضی نمونه کشوری و قاضی مطالبه گر معرفی شد، نوید این است که سازمان بازرسی با یک نگاه تحول خواه و جدیدی موفق خواهد بود.
در ادامه این آیین محمد مهدی صالحی بازرس کل جدید استان کهگیلویه و بویراحمد در سخنانی با اشاره به فصل یازدهم از اصل 174 قانون اساسی به بخشی از وظایف سازمان بازرسی کل کشور پرداخت و اظهار کرد: حق نظارت قوه قضاییه نسبت به حسن جریان امور، اجرای صحیح قوانین در دستگاههای اداری که همه این موارد زیر نظر رئیس قوه قضاییه با شرایط خاص انجام میشود.
دکتر صالحی در ادامه گفت: حسن جریان امور، بر اجرای صحیح قوانین مقدم شده است و این یعنی مقدم بودن نظارت بر بازرسی؟ در بازرسی ما به دنبال موضوع محوری و محیط محوری هستیم مثلاً به دنبال تخلف و جرم هستیم آیا در اثر عدم رعایت قوانینها اتفاق افتادهاند یا خیر؟ در رویکرد مسئله محوری مسائل شناسایی و اولویت بندی میشود و تمرکز بر علل و ریشههای ایجاد آن شده و منابع بصورت کاملاً هدفمند برای برطرف کردن آسیب هاتخصیص پیدا خواهد کرد، بنابراین علاوه بر استفاده از مزیت محیط محوری و موضوع محوری، رویکرد نظارت درستی هم ایجاد میشود.
بازرسی کل استان کهگیلویه و بویراحمد در ادامه اظهار کرد: یکی از اولویتهای مهم سازمان بازرسی کل کشور با توجه به مسئله محوری است و بهرهگیری از توان تشکلهای غیردولتی و مردم نهاد است با توجه به اینکه امکانات سازمان بازرسی محدود است و باید در استفاده از امکانات و نیرو به موضوعات مهم اولویت دهد.
وی با اشاره به این که در مدیریت خود به بررسی 4 مسئله اصلی در استان پرداخته و روی هم آنها متمرکز میشویم، افزود: کمک از جامعه نخبگان و دانشگاهی، روحانیت معزز و ائمه جمعه و جماعات، مسئولین استان و جامعه حقوقی در استان است و یکی از واجبترین امور کشور مبارزه با فساد و از بین بردن بسترهای فساد و ساختارهایی است که موجبات فساد و مانع کندی کار خدمت رسانی به مردم میشود.
وی افزود: اولویت دیگر ما اقدامات پیشگیرانه است چون پیشگیری از فساد کم هزینهتر و مقدم بر مبارزه با فساد است که باید به آن توجه شود.
بازرس کل استان به موضوع صیانت از مدیران استانی اشاره کرد و گفت: مدیران ما سرمایههای ملی استان در کشورمان هستند و وظیفهی همهی ما به ویژه دستگاه نظارتی، صیانت از بزرگترین سرمایه کشور یعنی نیروی انسانی است چرا که اگر سرمایه انسانی مناسبی نداشته باشیم و امکان توسعه و پیشرفت نخواهیم داشت.
صالحی به بخش مدیران استانی نیز هشدار داد و افزود: اگر مدیری علیرغم هشدار و تذکر باز هم مسیر خلاف قانون را میرود و موجبات تضییع حقوق مردم را فراهم و یا خسارت وارد میکند یا فساد را دامن می زند، قاعدتاً باید برخورد لازم صورت بگیرد و این را در راستای اصلاح امور دستگاه و بخشی از اقدامات پیشگیرانه می دانیم.
وی گفت: در این راستا لازم است با توجه به ماده ۱۲ سازمان بازرسی کل کشور، بازرسان قانونی و مسئولان حراست، سوء جریانات مالی و اداری را به سازمان بازرسی گزارش نمایند.
صالحی در ادامه به حمایت از مدیران شجاع و خلاق پرداخت و اظهار کرد: خلاقیت نه به معنای دور زدن قانون نه به معنای تجزیه اموال دولتی، بلکه خلاقیتی که مبتنی بر قانون باشد، تشویق مدیران جز برنامههای سازمان بازرسی کل کشور و مشاور و امین مدیران است.
دکتر محمد مهدی صالحی بازرس کل استان کهگیلویه و بویراحمد در پایان به برخی ملاکها و معیارهای سنجش مدیران پرداخت و بیان داشت: فرامین مقام معظم رهبری به ویژه فرمان 8 مادهای به سران قوا درباره مبارزه با مفاسد اقتصادی، سند چشم انداز و سیاستهای کلی نظام، قانون برنامه توسعه اقتصادی اجتماعی و فرهنگی کشور و سایر قوانین و مقررات و دستور العمل مقابله با ترک وظایف قانونی مدیران و کارمندان به ویژه فصول سوم و پنجم قانون مدیریت خدمات کشوری و سند تحول قوه قضاییه و برنامههای راهبردی سازمان، مصوب رئیس قوه قضاییه مشکلات و انتظارات مردم و نیازهای عمومی در چارچوب قوانین و مقررات میباشد.
در این آیین از خدمات بازرس کل قبلی استان ابوالفتح ابوالهادی تقدیر و محمد مهدی صالحی به عنوان بازرس کل استان کهگیلویه و بویراحمد و بازرس ویژه قوه قضائیه معرفی شد.
انتقاد نماینده ولیفقیه از نحوه نظارت بر استخدامها
به گزارش کبنا، حجتالاسلام و المسلمین سید نصیر حسینی نماینده ولی فقیه در کهگیلویه و بویراحمد در مراسم تودیع و معارفه رئیس جدید بازرسی کهگیلویه و بویراحمد گفت: نظارت یکی از عوامل مهم و صحیح یک کشور است و میتواند امیدآفرین باشد و اگر درست انجام نشود خسارت سنگینی وارد میکند.
نماینده ولیفقیه در کهگیلویه و بویراحمد گفت: هر جایی نظارت بوده و با مسائل غیرقانونی برخورد شده و بیعدالتیها را کنار گذاشتیم کارها خوب پیش رفته و مردم امیدوار شدهاند.
وی بیان کرد: دستگاههای نظارتی در پارهای مواقع خوب عمل کردند اما در مواردی که باید نظارت میکردند نظارت نکردند، خود نظارتیها ضعیف است.
حسینی عنوان کرد: گاهی میبینیم بیت المال و عدالت جایی هدر میرود و زیر پا گذاشته میشود، کارهای غیرقانونی شکل میگیرد این کارها و اقدامات برای نظام و جمهوری اسلامی خسارت به همراه دارد، گاهی دشمن یکسری کارها انجام میدهد که نظام اسلامی که هیمنه آمریکا و همپیمانانش را شکست و با قدرت در حال رشد و بالندگی است و اجازه عرض اندام به استکبار نمیدهد و پناه مظلومان جهان شده است را ضعیف کند با این شرایط حیف است که با سهلانگاری و ندانم کاری مشکلاتی را خودمان از درون ایجاد کنیم.
وی بیان کرد: احساس میکنم اگر این سوء مدیریت رفع شود و منابع را خوب مدیریت کنیم اوضاع بهتر می شود.برخیها فقط منافع شخصی را میبینند و کاری به حلال و حرام ندارند و اگر دستشان بیاید به دشمن هم کمک میکنند. در این شرایط دستگاههای نظارتی باید وظیفه خود را به خوبی انجام دهند.
امام جمعه یاسوج با بیان اینکه البته کارهای خوبی هم انجام شده است و با مفاسد و مفسدان برخورد میشود گفت: توقع میرود جدیتی که چند سال است در دستگاه قضا برای مبارزه با مفسدان آغاز شده با شدت و حدت بیشتری ادامه یابد چرا که قاطعیت در برخورد با مفاسد بارقههای امید در دل مردم ایجاد کرده است.
نماینده ولیفقیه در کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: دیده شده دستگاهی تعداد زیادی را گزینش و استخدام میکند سالها از این استخدام میگذرد و افرادی که جذب شدند تشکیل خانواده میدهند بعد میآیند و میگویند باید نظارت و برخورد شود چرا از همان روز اول این نظارتها صورت نگرفت که حالها پس از گذشت چند سال بخواهید فردی را اخراج کنید و مشکلات جدیدی ایجاد شود.
حسینی بیان کرد: گاهی دستگاهها به قانون توجه نمیکنند دستگاه نظارتی از روز اول نظارت داشته باشند که با معضلات بعدی مواجه نشویم.
به گزارش کبنا، در این آیین حجتالاسلام عرب انصاری معاون نظارت و بازرسی امور فرهنگی و اجتماعی سازمان بازرسی کل کشور در این آیین گفت: شرافت و قداستی که برای اسلام عزیز قائل هستیم برای انقلاب اسلامی نیز قائل هستیم، چرا که انقلاب ذات و جنس نورانی و الهی دارد.
حجتالاسلام عرب انصاری اظهار کرد: در اسلام، هیچ پیامبری به اندازه پیامبر اسلام، مشقت و رنج را تحمل نکرد، و پس از آن نیز حضرت امیرالمؤمنین علیه السلام و حضرت زهرا سلام اله علیها و پس از آن نیز امامان ما، حماسه آفریدند و رنج و مشقتهایی را تحمل کردند. این همه جان برای اسلام فدا شد.
وی بیان کرد: انقلاب اسلامی نیز بسیار مهم و ارزشمند است و بسیار قیمت دارد، چه سردارانی فدای این انقلاب شدند. با چنین شرایطی و چنین جان نثاریها، برخی افراد لباس خدمت پوشیدهاند ولی کم کاری میکنند، غفلت میکنند، عدهای لباس خدمت پوشیده بودند ولی به این انقلاب و اسلام خیانت کردند. وای به مسلمانی عدهای که خود را مسلمان میدانند و برای چند صباح دنیا دست به بیت المال دراز میکنند، مردم را مأیوس میکنند و مردم را نسبت به انقلاب بدبین میکنند. این افراد چطور میخواهند با شهدای ما در روز محشر مواجه شوند.
وی افزود: اگر ما به نظارت درونی توجه نکنیم، سر از ناکجا آباد درمی آوریم. موفق کسی است که نفس خود را محاسبه کند و مراقب احوال خود باشد و نفسانیات خود را کنترل کند.
وی گفت: کسانی که در سازمان بازرسی پرونده دارند همین افرادی هستند که برخیهایشان سابقه خوبی داشتند، آدمهای خوبی بودند، ولی، نفسشان یاری نداد.
حجتالاسلام عرب انصاری اظهار کرد: ما دوندگانی هستیم که باید سبق الخیرات باشیم. باید سبقت ما در استفاده درست، در ساده زیستی، در حفظ بیت المال باید باشد.
معاون نظارت و بازرسی امور فرهنگی و اجتماعی سازمان بازرسی کل کشور بیان کرد: خداوند میفرماید: همه سنت ما این است که همه عملکرد شما را نسخه برداری میکنیم، مستندسازی میکنیم و بعد به شما ارائه میکنیم، در اینجا حکم مشخص است. حتماً مجموعههای فرهنگی و تبلیغی مسئولیت بسیار سنگینی دارند.
وی گفت: درخواست دارم که از مبلغان دینی و کسانی که تذکر میدهند استفاده شود، ما گاهی غفلت میکنیم و نیاز است که به ما تذکر داده شود. ولی بحث این است که برخی افراد ذاتاً نظارت پذیر نیستند، اینجا وظیفه ما است که نظارت دقیق و مداوم بر نهادها و تشکلها داشته باشیم.
وی بیان کرد: رسالت سازمان بازرسی کل کشور رسالت مشخص و روشنی دارد. شما یک پرونده را فقط مطالعه نمیکنید، بلکه شما در این پرونده حافظ انقلاب و اسلام هستید. کسی که میخواهد حافظ انقلاب باشد باید عدالت دقیقی داشته باشد.
معاون سازمان بازرسی کل کشور گفت: خیلی عجیب است که یک مقام مسئول در نامه رسمی مینویسد خزانه خالی است. در آخرین روزهای عمر مسئولیت شما چرا باید خزانه خالی باشد؟ چرا مراقبت نمیکنید از این میراثی که میراث ائمه و میراث شهداء و امام است. جدیت در امر بازرسی و نظارت باید جزء زندگی ما باشد و با نفسهای خود، نبض نظارت و بازرسی بتپد، ما نمیتوانیم ساعت کار داشته باشیم، بر ما جایز نیست به ساعت خود برای کار و میزان کار نگاه کنیم، کار شبانه روزی میطلبد. مسئولین ارشد ما در سران قوا که یک وحدت و همگرایی و انسجام میان آنها ایجاد شده، به ساعتهایشان نگاه نمیکنند، من مطلع هستم، برخی از این افراد نماز صبح را در دفتر کار خود میخوانند و گاها آنقدر جلسات طولانی میشود که در دفتر کار خود استراحت میکنند. و باید برای دیگر مسئولان الگو باشند.
حجتالاسلام عرب انصاری گفت: خدمت به مردم سزاوار است، مردمی که در مناطق محروم با حداقلها و با کمترین توقع زندگی میکنند. چرا بعضی ممکن است صدایشان را بلند کنند؟ آیا حق ندارند؟ اینها ولی نعمت ما هستند. کاش شنوای نهیب مردم متدین باشیم. این آهنگ ما را به خود میآورد و حال خوبی به ما میدهد.
وی گفت: متأسفانه دوره سختی را به مردم ما تحمیل کردند که میشد اینگونه نباشد. ما باید سنگ صبور مردم باشیم.
حجتالاسلام عرب انصاری بیان کرد: مسئولان استان باید وحدت و یکپارچگی داشته باشند که در این استان شکل گرفته است. در این استان، از وجود روحانی فاضل و معلم اخلاق حضرت آیت الله حسینی بهره مند هستید، باید قدر دانست، مسئولین انقلابی با روحیه کاری و انقلابی در مجموعه قضایی در استان حضور دارند.
معاون سازمان بازرسی کل کشور گفت: گاهی در برخی حوزهها ضرورتی ایجاد میکند که مدیران ارشد مسئولیتهایشان جابجا شود. بر اساس مراودات و تفاهمهایی که میان نهاد ریاست جمهوری و دستگاه قضا ایجاد شد، حجت الاسلام درویشیان که خوش درخشیدند و در امر مبارزه با فساد جدی بودند، در نهاد ریاست جمهوری مستقر خواهند شد. چون هنوز ابلاغ اعلام نشده از عنوان مسئولیت عذرخواهی میکنم. همچنین معارفه آقای خداییان به عنوان ریاست جدید سازمان بازرسی کل کشور در روز چهارشنبه انجام میشود.
حجت الاسلام عرب انصاری در ادامه اظهار داشت: سزاوار است به مردی که با حداقلها زندگی و کمترین توقع زندگی میکنند خدمت کنیم و ای کاش نهیب اینها را بشنویم.
وی خطاب به مسئولین استان توصیههایی داشت و افزود: از وحدتی که با درایت مسئولین استان ارشد استان بوجود آمده، تشکر میکنم و این مسئولان وحدت، انسجام و یکپارچگی داشته باشند و مسئولان انقلابی با روحیه کاری و جهاد خدمت کنند.
وی گفت: در استان کهگیلویه و بویراحمد نیز از جناب آقای ابوالهادی، همکار با اخلاق تشکر میکنم، که همه همکاران بالاتفاق به نیکی از ایشان یاد میکنند، ایشان به شیراز منتقل میشوند.
وی افزود: از دکتر نگین تاجی تشکر میکنم که یکی از نیروهای مؤثرشان را با از خودگذشتگی و محبت به سازمان بازرسی معرفی کردند.
هدف از نظارت برجسته کردن ضعفهای یک مجموعه نیست / اقدام به موقع بازرسی، اهمیت دارد
رئیس کل دادگستری استان کهگیلویه و بویراحمد در این آئین با اشاره به «نامه 53 حضرت امیرالمؤمنین به مالک اشتر» اشاره کرده و گفت: این نامه در خصوص قضاوت است، نقشه راه است، آداب القضا، گزینش قاضی، توجه به ادله اثبات قضا در آن اشاره شده است.
حسن نگین تاجی اظهار کرد: مهمترین توصیه به قضات مردم داری است چرا که آثار فردی و اجتماعی دارد.
نگین تاجی در ادامه گفت: در نامه حضرت امیر آمده است که باید بر رفتار قضات بازرسی صورت بگیرد، و به بازرسی پنهان اشاره کرده است، که برکات زیادی دارد.
وی افزود: در امر مدیریت، نظارت امری ضروری است، هدف از نظارت برجسته کردن ضعفهای یک مجموعه نیست، بلکه اصلاح فرایندها و ایجاد فرهنگ نظارت پذیری، جلوگیری از انحرافات احتمالی، مالی، اداری و برای ارتقای عملکردی یک سازمان است.
رئیس شورای قضایی استان کهگیلویه و بویراحمد در ادامه در توصیههایی خطاب به بازرسی کل جدید استان گفت: بازرسی ارتباط مؤثر و فعال با نهادهای نظارتی و اطلاعاتی، ائمه جمعه و نماینده ولی فقیه، استانداری داشته باشند. اگر ارتباطاتهای مؤثر وجود نداشته باشد کاری انجام نمیگیرد و ارتقایی که مد نظر هست صورت نمیگیرد.
نگین تاجی اظهار کرد: در استان 2 قرارگاه مرکزی حفظ و صیانت از حقوق عامه، مبارزه با مفاسد اقتصادی را داریم و سازمان بازرسی وارد مسائل جزئی نشود، بلکه در امری ورود کنید که برکات عمل برای مردم محسوس باشد، نه آنکه منجر به آسیب دیگری شود.
قاضی القضات دادگستری استان کهگیلویه و بویراحمد در ادامه با اظهار اینکه فرایند بازرسیها باید به گونهای باشد که تسهیل امور شود تصریح کرد: اقدام به موقع بازرسی اهمیت دارد، چالشهایی در این استان داریم که مربوط به سالهای گذشته است، به لحاظ اینکه سازمانهای اطلاعاتی و بازرسی باید ورود به موقع داشته باشند، بازرسیها باید به گونهای باشد که موجب تسهیل سرمایه گذاری باشد و مانع زدایی ملاک عمل قرار بگیرد.
وی گفت: از جناب آقای ابوالهادی که منشأ خیر و برکات در استان بودند تشکر میکنم و آرزوی خیر برای ایشان در مسئولیتهای دیگر میکنم.
رئیس کل دادگستری استان اظهار کرد: آقای دکتر صالحی که معاونت منابع انسانی در دستگاه قضا بود، از نخبگان بودند، رشد 344 درصدی برنامههای آموزشی دستگاه قضا را داشتیم و پایلوت کشوری شد، ایشان قاضی نمونه کشوری و قاضی مطالبه گر معرفی شد، نوید این است که سازمان بازرسی با یک نگاه تحول خواه و جدیدی موفق خواهد بود.
در ادامه این آیین محمد مهدی صالحی بازرس کل جدید استان کهگیلویه و بویراحمد در سخنانی با اشاره به فصل یازدهم از اصل 174 قانون اساسی به بخشی از وظایف سازمان بازرسی کل کشور پرداخت و اظهار کرد: حق نظارت قوه قضاییه نسبت به حسن جریان امور، اجرای صحیح قوانین در دستگاههای اداری که همه این موارد زیر نظر رئیس قوه قضاییه با شرایط خاص انجام میشود.
دکتر صالحی در ادامه گفت: حسن جریان امور، بر اجرای صحیح قوانین مقدم شده است و این یعنی مقدم بودن نظارت بر بازرسی؟ در بازرسی ما به دنبال موضوع محوری و محیط محوری هستیم مثلاً به دنبال تخلف و جرم هستیم آیا در اثر عدم رعایت قوانینها اتفاق افتادهاند یا خیر؟ در رویکرد مسئله محوری مسائل شناسایی و اولویت بندی میشود و تمرکز بر علل و ریشههای ایجاد آن شده و منابع بصورت کاملاً هدفمند برای برطرف کردن آسیب هاتخصیص پیدا خواهد کرد، بنابراین علاوه بر استفاده از مزیت محیط محوری و موضوع محوری، رویکرد نظارت درستی هم ایجاد میشود.
بازرسی کل استان کهگیلویه و بویراحمد در ادامه اظهار کرد: یکی از اولویتهای مهم سازمان بازرسی کل کشور با توجه به مسئله محوری است و بهرهگیری از توان تشکلهای غیردولتی و مردم نهاد است با توجه به اینکه امکانات سازمان بازرسی محدود است و باید در استفاده از امکانات و نیرو به موضوعات مهم اولویت دهد.
وی با اشاره به این که در مدیریت خود به بررسی 4 مسئله اصلی در استان پرداخته و روی هم آنها متمرکز میشویم، افزود: کمک از جامعه نخبگان و دانشگاهی، روحانیت معزز و ائمه جمعه و جماعات، مسئولین استان و جامعه حقوقی در استان است و یکی از واجبترین امور کشور مبارزه با فساد و از بین بردن بسترهای فساد و ساختارهایی است که موجبات فساد و مانع کندی کار خدمت رسانی به مردم میشود.
وی افزود: اولویت دیگر ما اقدامات پیشگیرانه است چون پیشگیری از فساد کم هزینهتر و مقدم بر مبارزه با فساد است که باید به آن توجه شود.
بازرس کل استان به موضوع صیانت از مدیران استانی اشاره کرد و گفت: مدیران ما سرمایههای ملی استان در کشورمان هستند و وظیفهی همهی ما به ویژه دستگاه نظارتی، صیانت از بزرگترین سرمایه کشور یعنی نیروی انسانی است چرا که اگر سرمایه انسانی مناسبی نداشته باشیم و امکان توسعه و پیشرفت نخواهیم داشت.
صالحی به بخش مدیران استانی نیز هشدار داد و افزود: اگر مدیری علیرغم هشدار و تذکر باز هم مسیر خلاف قانون را میرود و موجبات تضییع حقوق مردم را فراهم و یا خسارت وارد میکند یا فساد را دامن می زند، قاعدتاً باید برخورد لازم صورت بگیرد و این را در راستای اصلاح امور دستگاه و بخشی از اقدامات پیشگیرانه می دانیم.
وی گفت: در این راستا لازم است با توجه به ماده ۱۲ سازمان بازرسی کل کشور، بازرسان قانونی و مسئولان حراست، سوء جریانات مالی و اداری را به سازمان بازرسی گزارش نمایند.
صالحی در ادامه به حمایت از مدیران شجاع و خلاق پرداخت و اظهار کرد: خلاقیت نه به معنای دور زدن قانون نه به معنای تجزیه اموال دولتی، بلکه خلاقیتی که مبتنی بر قانون باشد، تشویق مدیران جز برنامههای سازمان بازرسی کل کشور و مشاور و امین مدیران است.
دکتر محمد مهدی صالحی بازرس کل استان کهگیلویه و بویراحمد در پایان به برخی ملاکها و معیارهای سنجش مدیران پرداخت و بیان داشت: فرامین مقام معظم رهبری به ویژه فرمان 8 مادهای به سران قوا درباره مبارزه با مفاسد اقتصادی، سند چشم انداز و سیاستهای کلی نظام، قانون برنامه توسعه اقتصادی اجتماعی و فرهنگی کشور و سایر قوانین و مقررات و دستور العمل مقابله با ترک وظایف قانونی مدیران و کارمندان به ویژه فصول سوم و پنجم قانون مدیریت خدمات کشوری و سند تحول قوه قضاییه و برنامههای راهبردی سازمان، مصوب رئیس قوه قضاییه مشکلات و انتظارات مردم و نیازهای عمومی در چارچوب قوانین و مقررات میباشد.
در این آیین از خدمات بازرس کل قبلی استان ابوالفتح ابوالهادی تقدیر و محمد مهدی صالحی به عنوان بازرس کل استان کهگیلویه و بویراحمد و بازرس ویژه قوه قضائیه معرفی شد.
ان شا الله ببینیم که آقای دکتر صالحی که بسیار از جدیت و توانایی اش می گویند چگونه این معظل بزرگ را در استان سامان می بخشند .