بررسی صلاحیت پاستورنشینان پیشنهادی در ایستگاه بهارستان؛
ناپختههاي کابینه پیشنهادی راي ميآورند؟
30 مرداد 1400 ساعت 2:35
زمانی که رئیس دولت سیزدهم در انتخابات خرداد 1400 برگزیده شد، بارها از دو موضوع سخن به میان آمد؛ یکی آنکه او رئیس جمهوری مستقل است و دوم اینکه به فکر تشکیل دولتی فراجناحی برای رفع مشکلات مردم است. اقدامات اولیه ایشان پیش و البته چند روز پس از انتخابات، برخی را به این نتیجه رساند که باید زمان بیشتری به آقای رئیسی داد چرا که وی گامهای مثبتی دراین عرصه برداشته است.
زمانی که رئیس دولت سیزدهم در انتخابات خرداد 1400 برگزیده شد، بارها از دو موضوع سخن به میان آمد؛ یکی آنکه او رئیس جمهوری مستقل است و دوم اینکه به فکر تشکیل دولتی فراجناحی برای رفع مشکلات مردم است. اقدامات اولیه ایشان پیش و البته چند روز پس از انتخابات، برخی را به این نتیجه رساند که باید زمان بیشتری به آقای رئیسی داد چرا که وی گامهای مثبتی دراین عرصه برداشته است.
به گزارش کبنا، سیدابراهیم رئیسی در دیدار با برخی رسانههای اصلاحطلب، جلسهای که با نامزدهای انتخاباتی داشت و سپس تماسهای متعددی که از دفتر او با بعضی چهرههای خاص جریان اصلاحطلب و یا حتی کسانی که سابقه زندان داشتند گرفته شد و درخواست از آنها برای بیان پیشنهادات راهبردی شان برای سالهای پیش رو، این گمانه زنی را مطرح کرد که چه بسا دولت او مشتمل بر چهرههایی فراجناحی و بعضا حتی مخالف، برای حل مشکلات کشور باشد. عدهای هم این مسئله را مطرح کردند که او درصدد بهدست آوردن دل واجدین شرایطی است که به او رای ندادهاند و برای اطمینان خاطر همه مردم، خود را از توجه صرف به جناح خاصی برحذر داشته و سعی خواهد کرد با توجه به مسائل پیش آمده چیزی شبیه دولت آشتی ملی را تشکیل دهد. در این میان البته که برخی از جریانات اصلاحطلب نیز به امید این موضوع دل به سهم خواهی از کابینه رئیسی خوش کرده بودند و چه بسا اینکه وی در انتخاب کابینهاش از اصلاحطلبان یا از برخی وزرای دولت روحانی هم استفاده کند. اما در نهایت معرفی کابینه رئیسی یک شوک برای کسانی بود که تصورش داشتند ایشان به میل آنها رفتار کند. کابینهای نه چندان شناخته شده از برخی مدیران دولتهای نهم و دهم یا بعضا برخی از وزرای آن دوره در کنار برخی چهرهها از قوه قضائیه و آستان قدس و برخی بخشهای دیگر. در نگاه نخست این کابینه با آنچه که به عنوان «ایران قوی» از آن بر شمرده میشد، انطباق لازم را ندارد. بسیاری معتقدند که برخی انتخابها، هم به خود آقای رئیسی ضربه خواهد زد و هم جریان اصولگرایی که با توجه به همسویی تمامیبخشهای ساختار، بهانهای برای عدم موفقیتها در چند سال آینده ندارد. حتی بعید نیست مجلس انقلابی به چند نفر از اعضای کابینه رای اعتماد ندهد. در این میان توجه به برخی از وزرا به دلیل شرایط کشور و همینطور نگرانی نخبگان از محدود شدن در دولت آینده بیشتر در چشم بود. اما این وزرای پیشنهادی تا به اینجای کار مردم را در این حوزهها خیلی امیدوار نکردهاند.
رئیسی در چنین شرایط حیاتی که کشور تشنه واکسیناسیون است، برای وزارت بهداشت بهرامعین اللهی یکی از امضا کنندگان نامه 2500 نفره به دولت روحانی با مضمون تحدید ورود برخی واکسنهای خارجی به ایران را، بهعنوان وزیر پیشنهادی معرفی کرد. در آن نامه صراحتا به فایزر و مدرنا اشاره شده و گفته شده در سلامت و کارآیی آنها شک و شبهه است و دولت باید قبل از ورود به اینکه چه واکسنی به کشور میآورد، دقت کند، موضوعی که اکنون به یکی از بحث برانگیزترین اتفاقات کشور در مهار کرونا تبدیل شده تا جایی که در آشوب موج پنجم کرونا از صدور مجوز ورود فایزر و مدرنا سخن گفته میشود، آن هم بعد از چند ماه. با توجه به وضعیت اقتصاد کشور نیز بسیاری به دنبال معرفی چهرهای توانمندتر برای وزارت اقتصاد بودند و او از میان همه، خاندوزی که هم اکنون نماینده مجلس است را برگزید. جالب اینکه خاندوزی خود یکی از مخالفان لوایح مرتبط با FATF است و حال کارشناسان براین عقیدهاند برای تبادلات مالی و اقتصادی نیاز به پذیرش FATF است، اما وزیر پیشنهادی اقتصاد چنین عقیدهای ندارد. معضل دیگر کشور کمبوداشتغال است و وعدههایی برای حل آن. حال آنکه رئیس جمهور در اینباره حجت عبدالمالکی را انتخاب کرد کسی که از اعضای شورای مرکزی جبهه انقلاب اسلامیاست و او هم از مخالفان FATF.
کد مطلب: 438049