ریاست مزبور خاطرنشان کرد: عربستان ادای مناسک عبادی در «مسجد الحرام» و «مسجد النبی» را مشروط به دریافت واکسن مورد تایید این کشور دانسته است.
ریاست یادشده توضیح داد: مقامات سعودی روزانه ۶۰ هزار و ماهانه تقریبا ۲ میلیون عمرهگذار را پذیرش خواهند کرد.
ریاست مذکور تاکید کرد: در میان کشورهایی که انجام حج عمره برای آنها ممنوع اعلام شده نام ترکیه، آمریکا، امارات، اندونزی، پاکستان، ایران، هند، مصر و لبنان به چشم میخورد.
عربستان در اکتبر گذشته انجام مناسک حج عمره را پس از تقریبا ۷ ماه تعطیلی به دلیل شیوع ویروس کرونا از سرگرفت و به تقریبا ۲۰ هزار عمرهگذار روزانه یعنی ۶۰۰ هزار نفر در ماه، اجازه ورود به مسجدالحرام را داد.
عربستان اخیرا شاهد افزایش میانگین افراد مبتلا به ویروس کرونا است. در مجموع تا شنبه شب ۵۳۲ هزار و ۷۸۵ مورد ابتلا به ویروس کرونا در این کشور ثبت شده که از این میان ۸ هزار و ۳۲۰ نفر فوت کردهاند.
به گزارش همشهری آنلاین، عربستان در حالی از ممنوعیت حج عمره برای زائران ۳۳ کشور ازجمله ایران خبر داده که علیرضا رشیدیان، رییس سازمان حج و زیارت به تازگی ابراز امیدواری کرده که با احیای روابط بین دو کشور، زمینه اعزام عمرهگزاران ایرانی به سرزمین وحی فراهم شود.
البته عربستان ورود زائران خارجی به کشور خود برای انجام مناسک عمره را منوط به واکسیناسیون کرونا دانسته و اعلام کرده که زائرانی حق ورود به این کشور را دارند که یکی از واکسنهای مورد تایید عربستان را تزریق کرده باشند. فایزر/ بیونتک، آکسفورد/ آسترازنکا، مدرنا و جانسون و جانسون چهار واکسنی هستند که عربستان تاکنون برای ورود مسافران خارجی به این کشور تایید کرده است.
همچنین در مقررات سفر به این کشور آمده است؛ مسافرانی که دو دوز واکسن سینوفارم و سینوواک (محصول چین) را کامل تزریق کرده باشند، در صورت دریافت دوز اضافیِ یکی از آن چهار واکسن ِ تاییدشده در عربستان پذیرفته میشوند. این در حالی است که بسیاری از ایرانیان واجد شرایط واکسن سینوفارم را دریافت کردهاند و خیلی از آنان هنوز دوز دوم را نیز دریافت نکردهاند.