به هزار و چند دلیل این درخواست را جدی بگیرید
لزوم برخورد علمی با آراء باطله
9 تير 1400 ساعت 10:57
اگرچه این گفته ی ترقی عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی که: «حدود ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار رای با نام محمود احمدینژاد در انتخابات اخیر به صندوق ریخته شد که البته با توجه بهعدم وجود ایشان به عنوان کاندیدا، به عنوان آرای باطله منظور شد.» توسط «جمعه ای» مشاور وزیر کشور تکذیب شد اما به نظر میرسد عبور از «آراء باطله» و عدم توجه به ترکیب آن آراء، نادرستترین کار ممکن باشد. «جمعه ای» در این رابطه مینویسد:« شایعات مربوط به تفکیک اسامی آرای باطله کاملا کذب بوده و آرای باطله شامل آرای سفید و با نامهای متفرقه میباشد که حجم آرای سفید بیش از دو برابر آرای با نام بوده است. تنها مرجع اعلام جزئیات انتخابات وزارت کشور است.»
اگرچه این گفته ی ترقی عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی که: «حدود ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار رای با نام محمود احمدینژاد در انتخابات اخیر به صندوق ریخته شد که البته با توجه بهعدم وجود ایشان به عنوان کاندیدا، به عنوان آرای باطله منظور شد.» توسط «جمعه ای» مشاور وزیر کشور تکذیب شد اما به نظر میرسد عبور از «آراء باطله» و عدم توجه به ترکیب آن آراء، نادرستترین کار ممکن باشد. «جمعه ای» در این رابطه مینویسد: «شایعات مربوط به تفکیک اسامی آرای باطله کاملا کذب بوده و آرای باطله شامل آرای سفید و با نامهای متفرقه میباشد که حجم آرای سفید بیش از دو برابر آرای با نام بوده است. تنها مرجع اعلام جزئیات انتخابات وزارت کشور است.»
بیشتر بخوانید:
آرای باطله با نام احمدینژاد از آرای همتی بیشتر بود / چه تعداد رأی باطله به اسم احمدینژاد بود؟
آفتاب یزد نوشت: بدون توجه به تایید و تکذیب ادعاهای مطرح شده درباره ی «آراء باطله»، مصمم هستیم که بررسی آماری و تحلیل محتوایی این آراء را دنبال کنیم. رشد عجیب و غریب «آراء باطله» در کنار بسیاری از مسائلی که انتخابات ریاست جمهوری را تحت الشعاع قرار داد، معتقدیم باید تک تک «آراء باطله» در یک پروژه ی پژوهشی مورد مداقه قرار گرفته تا معلوم شود حرفهای ناگفته ی جامعه که بر بدنه ی «آراء باطله» نقش بسته، دقیقاً چه پیام و سیگنالی را میخواهد مخابره کند.فارغ از ادعای ترقی عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی و تکذیبیه ی «جمعه ای»، آنچه مسلم است «محمود احمدینژاد» کسی که در بین نامزدهای تایید صلاحیت شده نبود، تبلیغات نکرد و در مناظرهها شرکت نداشت؛ بخشی از «آراء باطله» را به خود اختصاص داده است آن هم بخش بسیاری مهم و قابل تامل.نکته ی دیگر این که باید اسمهای پرتکرار نیز بررسی و در صورت صلاحدید اعلام شود که در بین آن 4 میلیون و چندصدهزار «آراء باطله»، چه نامها و عبارتهایی به عنوان پرتکرارترینها وجود داشته و چه هدفی از نوشته شدنِ آن دنبال میشده است. یک ادعا و تکذیب آن نمیتوان پایان خوشی برای «آراء باطله» باشد بلکه انتظار میرود؛ جامعه ی دانشگاهی و نخبگان جامعه شناسی و جامعه شناسی سیاسی اجازه داشته باشند این دادهها را در بستری آماری، تحلیلی و پژوهشی؛ واکاوی کنند تا بسیاری از ناگفتهها و ناشنیدهها بدون آغشته شدن به سیاسی کاری و سیاست بازی گفته و شنیده شود موضوعی که اگر از آن غافلانه بگذریم، ضرر خواهیم کرد!
می دانیم که خواهند گفت در هیچ کجای دنیا، ارز و اعتباری برای «آراء باطله» قائل نیستند و قبول میکنیم این ادعای درستی است اما نه در انتخاباتی که «آراء باطله» نفر دوم بعد چهره ی پیروز باشد و در بسیاری از شهرها و استان ها، حتی از نفر نخست نیز پیشی گرفته در جایگاهی بالاتر از نامزد پیروز قرار گیرد. جالبترین مسئله این که این مقوله در انتخابات شورایهای اسلامی شهر و روستا نیز بوده، دستِ بر قضا در آن یکی، «آراء باطله» نقش پررنگتری نیز بازی کرده است.
کد مطلب: 436338