تاریخ انتشار
دوشنبه ۱۷ خرداد ۱۴۰۰ ساعت ۲۱:۱۴
کد مطلب : ۴۳۵۱۷۳
کرونا در روزی که گذشت

چین واکسن کرونا را از قبل ساخته بود؟ / سازمان جهانی بهداشت: کرونا نمی‌رود / ستادهای تبلیغاتی نامزدها پاشنه آشیل شیوع کرونا

۱
۰
چین واکسن کرونا را از قبل ساخته بود؟ / سازمان جهانی بهداشت: کرونا نمی‌رود / ستادهای تبلیغاتی نامزدها پاشنه آشیل شیوع کرونا
کبنا ؛ وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد: با فوت ۱۲۰ نفر دیگر از هموطنان مبتلا به کووید۱۹ در شبانه روز گذشته، تعداد جان باختگان این بیماری در ایران به ۸۱ هزار و ۱۸۳ نفر رسید.
مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی روز دوشنبه در اطلاعیه ای اعلام کرد: از دیروز تا امروز (هفدهم خرداد ۱۴۰۰) و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، چهار هزار و ۹۰۷ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ۹۴۰ نفر از آنها بستری شدند و مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به دو میلیون و ۹۷۱ هزار و ۲۷۰ نفر رسید.
وزارت بهداشت در این اطلاعیه افزود: تاکنون دو میلیون ۵۶۵ هزار و ۹۷۲ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شده اند. 🔺سه هزار و ۶۸۷ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ نیز در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند و ۲۰ میلیون و ۸۱۲ هزار و ۸۱۹ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.
بر اساس این گزارش، اکنون ۱۶ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۲۰۱ شهر در وضعیت نارنجی، ۲۳۱ شهر در وضعیت زرد قرار دارند و هیچ شهری در وضعیت آبی قرار ندارد.
وزارت بهداشت همچنین اعلام کرد: تاکنون چهار میلیون و ۲۳۰ هزار و ۴۸۴ نفر دوز اول واکسن کرونا و ۶۵۸ هزار و ۲۸۵ نفر نیز دوز دوم را تزریق کرده و واکسینه شده اند.  مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به چهار میلیون و ۸۸۸ هزار و ۷۶۹ دوز رسید.
ویروس کرونا عامل بیماری کووید ۱۹ از اواخر سال ۲۰۱۹ در شهر ووهان چین مشاهده و در مدت کوتاهی در همه جهان منتشر شد؛ به طوری که سازمان بهداشت جهانی در اسفند ۹۸ (فوریه ۲۰۲۰) بروز پاندمی (همه‌گیری جهانی) این بیماری را تأیید کرد.
بر اساس آمار رسمی کشورها ویروس کرونا تاکنون حدود ۱۷۴ میلیون نفر را در دنیا به طور قطعی مبتلا کرده و بیش از سه میلیون و ۷۴۴ هزار نفر نیز بر اثر بیماری کووید۱۹ جان خود را از دست داده‌اند.
ویروس کرونا با دست آلوده یا عطسه، سرفه و حتی قطرات تنفسی از طریق دهان، بینی و چشم به افراد منتقل می‌شود. تنگی نفس، خستگی و بدن درد، اختلال در بویایی و چشایی و مشکلات گوارشی از جمله علائم بیماری کووید ۱۹ است. بیش از ۸۰ درصد مبتلایان به ویروس نیز دچار بیماری خفیف می‌شوند.
جهش ویروس کرونا در انگلستان، بزریل، هندوستان و آفریقای جنوبی که موجب افزایش سرایت، بیماری‌زایی و مرگ و میر آن شده، نگرانی‌های جدیدی را در جهان به وجود آورده است.
به گزارش کبنا، براساس اعلام وزارت بهداشت در ۲۴ ساعت گذشته در کشور ۴هزار و ۹۰۷ بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ شناسایی شدند و متاسفانه ۱۲۰ تن نیز به دلیل این بیماری جان خود را از دست دادند.
همچنین در حال حاضر ۱۶ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۲۰۱ شهر در وضعیت نارنجی، ۲۳۱ شهر در وضعیت زرد قرار دارند.
روند کاهشی کرونا در تهران
انوشیروان محسنی بندپی در پایان جلسه ستاد مقابله با کرونای استان تهران درباره وضعیت کرونا گفت: در جلسه امروز گزارشی از وضعیت روند بیماری کووید ۱۹ در استان تهران ارائه شد که نشان میداد میزان بستری ها تا صبح امروز در استان تهران ۴۱۲۰ نفر بوده است.
وی افزود: بررسی ها نشان می‌دهد ظرف سه چهار روز اخیر روند کاهشی قبلی با شیب کاهشی مواجه شده و ظرف این ۴ روز تعداد بستری ها در رِنج ۴۰۰۰ نفر قرار گرفته است‌، لذا باید رعایت پروتکلهای بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی را با شدت بیشتری پیگیری کنیم تا روند کاهشی گذشته ادامه داشته باشد.
سازمان جهانی بهداشت؛ کرونا به زودی از بین نمی‌رود
در این میان آن طور که سازمان جهانی بهداشت امروز هشدار داد،  از بین رفتن ویروس کرونا در سطح جهانی در آینده‌ای نزدیک ممکن نیست و به نظر می‌رسد همچنان باید منتظر اعلام آمارهای سیاه روزانه کرونا باشیم.
دیوید نابارو فرستاده ویژه سازمان بهداشت جهانی برای مقابله با اپیدمی کرونا اظهار کرد: بشریت باید نحوه همزیستی با ویروس کرونا را یاد بگیرد.
او افزود: از بین بردن ویروس در حال حاضر برای جهان هدف منطقی نیست؛ شهروندان باید بتوانند دستکم تا مدتی با آن همزیستی کنند: هر زمان که موارد ویروس به طور ناگهانی افزایش یابد، این تصور وجود دارد که سویه جدیدی از ویروس ظهور کرده است و این تعجب آور نخواهد بود.

ردپای کرونا در چین؛ قبل از اعلام جهانی شیوع کرونا، واکسن آن را ساخته بودند؟
از سویی امروز دیلی میل خبری را منتشر کرد که برخی تردیدها درباره نحوه به وجود آمدن ویروس کرونا را افزایش می‌دهد.
یوشن ژو، عضو ارتش خلق چین ۲۴ فوریه ۲۰۲۰ واکسن را در اداره مالکیت‌های معنوی به ثبت رسانده بود. فاصله ۵ هفته‌ای میان اعلام و ثبت اختراع و دوستی نزدیک «ژو» با معاون آزمایشگاه ووهان نشان می‌دهد چین زودتر از آنچه اعتراف کردند، از وجود ویروس اطلاع داشته‌اند.
«ژو» به طور مرموزی در ماه می ۲۰۲۰، سه ماه بعد از ثبت اختراع خود درگذشت.
افراد واکسینه شده، در صورت داشتن علائم باید آزمایش کرونا بدهند
همچنین آن طور که مرکز پیشگیری و کنترل بیماری‌ها ایالات‌متحده (CDC) اعلام کرده است، اگر افراد به‌طور کامل واکسینه شوند حتی اگر در معرض فرد مبتلا به کووید قرار گیرند نیازمند تست کرونا نیستند مگر این‌که علائمی مانند تب، سرفه و یا خستگی داشته باشند.
مرکز پیشگیری و کنترل بیماری‌ها ایالات‌متحده اعلام کرده است، افراد واکسینه شده می‌توانند از غربالگری معمول محل کار خارج شوند، البته بسیاری از شرکت‌ها چنین غربالگری ندارند اما بررسی بیشتر برای افرادی که در پناهگاه بی‌خانمان‌ها زندگی می‌کنند و یا برای زندانیان به دلیل خطر بیشتر انتقال توصیه می‌شود. این راهنمای جدید منعکس‌کننده نتایج تحقیقاتی است که بیان می‌کند، افراد واکسینه شده در معرض خطر کمتری از بیماری سخت و شدید قرار دارند و اگر به عفونت مبتلا شوند ویروس را کمتر به دیگران انتقال داده و علائم آنان احتمالا خفیف‌تر است.
پاسخی علمی وزارت بهداشت به ادعای مغناطیسی شدن بدن بر اثر تزریق واکسن‌ کرونا
از سویی امروز اونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، ادعای مغناطیسی شدن بدن انسان بر اثر تزریق واکسن‌های کرونا را به صورت علمی بررسی و آن را رد کرد.
بررسی کمیته ساماندهی تحقیقات کووید-۱۹ وزارت بهداشت در گزاره برگ شماره ۲۸ نشان می‌دهد، اگر این واکسن‌ها قابلیت ایجاد یک میدان مغناطیسی را در بدن داشته باشند یا باید محتویات خود واکسن‌ها خواص مغناطیسی داشته باشند یا اینکه خاصیت مغناطیسی را در بدن القا کنند. پس ابتدا به بررسی ترکیبات تشکیل دهنده تعدادی از واکسن‌های رایج کووید- ۱۹ می‌پردازیم که از منابع معتبر جهانی نظیر CDC و FDA قابل استعلام هستند.
در واقع، ترکیبات این واکسن‌ها شامل مولکول‌های زیستی، نوکلئیک اسیدها، لیپیدها، قندها و بافرهایی هستند که در بسیاری از داروهای دیگر و گاهی حتی در مواد غذایی نیز وجود دارند. واضح است که این ترکیبات به تنهایی یا در ترکیب با یکدیگر نیز قادر به ایجاد میدان مغناطیسی در بدن انسان نیستند و اصولاً ماهیت این ترکیبات ارتباطی با القای میدان‌های مغناطیسی ندارد.
کورتون؛ شمشیری دو لبه برای درمان کرونا
متخصص بیماری های عفونی درباره مصرف کورتون برای درمان کووید ۱۹، گفت: کورتون یک شمشیر دو لبه است و با تضعیف سیستم ایمنی بدن هم می تواند آثار بیماری کووید۱۹ را کاهش دهد و هم باعث شود بدن نتواند با ویروس مقابله کند.
به گزارش روز دوشنبه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دکتر شروین شکوهی درباره مصرف داروی کورتون برای درمان بیماران کرونایی افزود: بیماری کووید با مکانیسم های مختلفی برای بیمار مشکل ایجاد می کند و یکی از این مکانیسم ها که مشکلات مهمی برای بیمار ایجاد می کند، دستکاری ایمنی بدن است.
رییس بخش عفونی بیمارستان لقمان حکیم ادامه داد: ویروس با توجه به تغییراتی که در ایمنی بدن ایجاد می کند، باعث می شود سیستم ایمنی بدن که فعال شده برای برخورد با ویروس، از کنترل خارج شود و این مسئله به ایجاد عارضه در بدن فردی منجر می شود که سیستم ایمنی بدنش فعال شده است.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تصریح کرد: سیستم ایمنی بدن به جای اینکه ویروس را از بین ببرد با تولید یک سری مواد داخل خون به عوارضی همچون درگیری ریه منجر می شود و در پی آن تبادل اکسیژن بین ریه با خون صورت نمی گیرد و باعث افت اکسیژن شده و در نهایت به مرگ می انجامد.
این متخصص درباره علت تجویز کورتون به بیماران کرونایی گفت: زمانی که ایمنی بدن از تنظیمات و چارچوب خود خارج شود، یکی از داروهایی که این مسئله را کنترل و عملا ایمنی بدن را کم می کند، کورتون است.
وی با بیان اینکه در مواردی لازم است داروی کورتون برای درمان بیماری کرونا استفاده شود، افزود: در کارآزمایی های بالینی مهمی که در جهان انجام شده این نتیجه محقق شده است که در شرایط خاصی اگر کورتن با دوزهای خاصی استفاده شود، می تواند منجر به این شود که بیمار کمتر ضرر ببیند و بیماری در وی شدید نشود.
شکوهی تاکید کرد: متاسفانه برخی از پزشکان بعد از تشخیص کووید در یک بیمار از همان ابتدا به بیمار کورتن تجویز می کنند؛ در حالی که این کار اشتباه است؛ زیرا اگر زمانی که ایمنی بدن هنوز از چارچوب درست خود خارج نشده است، ایمنی بدن را کم کنیم، عملا توانایی بدن را برای مقابله با ویروس از بین می بریم و این مسئله باعث تکثیر بیشتر ویروس و بیشتر شدن عوارض آن می شود.
بیمار فقط زمانی باید کورتون دریافت کند که دچار افت اکسیژن در خون شده باشد
شکوهی با تاکید بر اینکه بیمار فقط زمانی باید کورتون دریافت کند که دچار افت اکسیژن در خون شده باشد، توضیح داد: از هر ۱۰۰ نفری که کرونا می گیرند ۳۰ نفر بی علامت هستند و به صورت اتفاقی متوجه بیماری خود می شوند. ۵۵ نفر نیز دچار برخی از علائم بیماری هستند، اما اکسیژن خون آن ها دچار افت نشده و تنها ۱۵ نفر از افراد مبتلا دچار افت اکسیژن می شوند.
وی با بیان اینکه از هر ۱۰۰ مبتلا به کرونا ۱۵ نفر وجود دارند که از مصرف کورتون سود می برند، تاکید کرد: برای درمان بیماران کرونایی انجام سی تی اسکن ریه لازم نیست؛ مگر زمانی که بیمار دچار افت اکسیژن شده باشد.
بیماران از اصرار بی مورد برای انجام سی تی اسکن بپرهیزند
شکوهی با بیان اینکه پزشکان باید تنها در صورت لزوم از ریه بیماران سی تی اسکن بگیرند، به مردم توصیه کرد از اصرار بی مورد به پزشکان برای انجام سی تی اسکن بپرهیزند و به این نکته توجه کنند که دانستن اینکه چند درصد از ریه درگیر شده است، هیچ ضرورتی ندارد.
وی با تاکید برلزوم مصرف کوتاه مدت کورتون برای بیمارانی که نیاز به این دارو دارند، گفت: کورتون باید در صورت امکان هرچه سریعتر یعنی حداکثر بین هفت تا ۱۰ روز قطع شود، مگر درشرایط خاصی که مصرف بیشتر این دارو به لحاظ علم پزشکی برای بیمار ضروری است.
این متخصص با بیان اینکه کورتون یک شمشیر دو لبه است، گفت: کورتون با تضعیف سیستم ایمنی بدن هم می تواند آثار بیماری کووید۱۹ را کم کند و هم ممکن است بدن به علت تضعیف سیستم ایمنی، نتواند با ویروس مقابله کند.
شکوهی تصریح کرد: کورتون اگر بیشتر از مقدار مورد نیاز تجویز شود ممکن است عوارضی بسیار شدید و گاهی اوقات غیر قابل جبران ایجاد کند.
بالارفتن قند خون؛ یکی از عوارض مصرف کورتون
وی با بیان اینکه بیمارانی در بیمارستان بستری می شوند و کورتون دریافت می کنند که دچار افت اکسیژن هستند، گفت: یکی از مشکلاتی که در بیماران کرونایی بستری در بیمارستان ها وجود دارد، بالا رفتن قند خون است؛ به ویژه کسانی که قبلا دیابت داشته اند و یا در مرحله پیش دیابت هستند و با مصرف کورتون قندشان بالا می رود.
این متخصص درباره دیگر عوارض مصرف کورتون توضیح داد: باکتری ها، ویروس ها و یا قارچ هایی در بدن و یا پیرامون ما وجود دارند که توانایی این را ندارند که در افراد سالم موجب بیماری شوند، اما کورتون با کم کردن ایمنی بدن باعث می شود این ویروس ها، باکتری ها و قارچ ها بتوانند باعث بیماری زایی شوند.
کورتن با کبد چه می کند؟
وی کبد چرب را یکی از عوارض مصرف کورتن در طولانی مدت عنوان کرد و گفت: کورتون بر متابولیسم چربی ها تاثیر ایجاد می کند و یکی از عوارض آن کبد چرب است.
شکوهی افزود: اگر کسی هپاتیت بی داشته باشد و درمان های لازم را نگرفته باشد، مصرف کورتن ممکن است به آسیب بیشتر  کبد منجر شود.
این متخصص با اشاره به شیوع قارچ سیاه در هند هم زمان با شیوع کرونا توضیح داد: با کم شدن ایمنی بدن توسط کورتن بیماری هایی همچون قارچ سیاه نیز شایع می شوند.
وی تحت تاثیر قرار گرفتن متابولیسم چربی و ترشح برخی هورمن ها، اثر منفی بر استخوان ها و پوکی استخوان و تداخل با برخی داروهای دیگر را از عوارض مصرف کورتن عنوان کرد.
دوز کمتر؛ عوارض کمتر
شکوهی درباره راهکارهایی برای کاهش عوارض کورتون توضیح داد: این دارو هرچقدر با دوز کمتر و کوتاه مدت تر استفاده شود، عوارض آن کاهش می یابد؛ بیمارانی هم که به صورت طولانی مدت مجبور به استفاده از این دارو هستند ممکن است دچار کاهش تراکم استخوان و یا پوکی استخوان شوند. به همین خاطر باید داروهای دیگری را نیز مصرف کنند که میزان این آسیب را کمتر کند.
این متخصص ادامه داد: همچنین افرادی که به صورت طولانی مدت این دارو را مصرف می کنند، باید برای جلوگیری از بیدار شدن عفونت هایی که در بدن وجود دارد، داروهای دیگری را مصرف کنند.
از قطع خودسرانه و ناگهانی کورتون بپرهیزید
وی درباره ضرورت قطع تدریجی داروی کورتون اظهار کرد: اگر کورتون را با دوز بالاتر از دوز فیزیولوژیک بیشتر از ۲۰ روز تجویز کنیم، ترشح کورتون به صورت طبیعی در بدن دچار اختلال می شود.
شکوهی ادامه داد: بنابر این زمانی که بیمار کورتون را بیشتر از دوز فیزیولوژیک در مدت زمان بیشتر از سه هفته مصرف کند و به صورت یک باره آن را قطع کند، کورتون دیگر در بدن بیمار ترشح نمی شود و این مسئله می تواند عوارض زیادی را به دنبال داشته باشد.
وی افزود: برای جلوگیری از این مشکل، کورتون در کسانی که بالاتر از دوز فیزیولوژیک بدن و بیشتر از سه هفته مصرف شده باشد، باید به صورت تدریجی قطع شود؛ البته قبل از سه هفته قطع تدریجی لازم نیست و می توان آن را قطع کرد.
این متخصص تاکید کرد: در صورت ابتلا به کرونا مصرف کورتون تنها در شرایط خاصی لازم است و آن زمانی است که اکسیژن خون کاهش یافته باشد. کسی که تنگی نفس ندارد و اکسیژن خونش پایین نیست اصلا احتیاج به کورتون ندارد و مصرف این دارو به ضررش تمام می شود.
شکوهی اضافه کرد: بیماران کرونایی که به دلیل بیماری دیگری کورتون مزمن مصرف می کنند، باید حتما به پزشک خود مراجعه کنند؛ زیرا در شرایطی که تب بالا داشته باشند باید مقداری دوز مصرفی کورتون بیمار توسط پزشک معالج افزایش یابد.
بیماران پیوندی مبتلا به کرونا
وی افزود: برخی از بیماران پیوندی کورتون را به صورت مزمن و در کنار آن داروهای دیگری نیز مصرف می کنند. زمانی که چنین بیمارانی به کرونا مبتلا می شود، دوز داروهای او باید توسط پزشک دوز تغییر کند.بنابر این، این بیماران در صورت ابتلا به کرونا حتما باید با پزشک معالج خود در ارتباط باشند تا کمترین مشکل برایشان ایجاد شود.
به گزارش کبنا، ستادهای انتخاباتی این روزها پاشنه آشیل شیوع بیماری کرونا است و مسئولان باید در این باره چاره‌اندیشی و نظارت‌های سختگیرانه‌ای داشته باشند.
نام شما

آدرس ايميل شما

Iran, Islamic Republic of
مرگ بر چین
فیلم/ رئیسی: اقتصاددان‌ها را به خط می‌کنم

فیلم/ رئیسی: اقتصاددان‌ها را به خط می‌کنم

نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری: برای من خدمت کردن در دستگاه قضا مغتنم است. امروز مواجه شدم ...
تلاش‌هاي اصلاح‌طلبانه؛ چرا همتی نمی‌تواند نماینده اصلاح‌طلبان باشد؟

تلاش‌هاي اصلاح‌طلبانه؛ چرا همتی نمی‌تواند نماینده اصلاح‌طلبان باشد؟

همتي و مهرعليزاده اما تمام توجه‌شان معطوف به اصلاح‌طلبان نيست. همتي در روزهاي اخير در ...
آخرین اظهارات جهانگیری در باره رد صلاحیتش، اصلاح‌طلبان و شورای نگهبان

آخرین اظهارات جهانگیری در باره رد صلاحیتش، اصلاح‌طلبان و شورای نگهبان

معاون اول رییس جمهور با تاکید بر اهمیت مشارکت حداکثری مردم در انتخابات پیش‌رو گفت: گاهی ...
1