در همین اثنا، به نظر میرسد طرفداران علی انصاریان دست به کار شده اند و با راه اندازی کارزاری و با شکایت بردن به دادستان کل کشور، خواسته اند در مورد مرگ علی انصاریان شفاف سازی صورت گیرد. این موضوعی است که «روزنامه شرق» به آن پرداخته و با تیتر «۲۵ هزار امضا برای شفافسازی علت مرگ انصاریان» به آن پرداخته است.
شرق در بخشی از این گزارش مینویسد: «کرونا در ایران براساس آمار رسمی تا امروز جان بیش از ۸۰ هزار نفر را گرفته است، اما مرگ چند چهره شناختهشده ازجمله علی انصاریان و مهرداد میناوند، با واکنش بسیاری مواجه شد. طرفداران این دو فوتبالیست محبوب، بعد از مرگ غیرمنتظره آنها احتمال خطای پزشکی را مطرح کردند؛ موضوعی که در مرگ بسیاری از چهرههای مشهور در ایران اغلب مطرح میشود. آنها در اینستاگرام و دیگر شبکههای اجتماعی به پزشک معالج انصاریان حمله و او را متهم به بیمبالاتی و خطای پزشکی کردند. این شبهات از آنجا شروع شد که برخی از همبازیهای انصاریان و خانواده او درباره احتمال خطای پزشکی صحبت کردند. مهدی امیرآبادی، یکی از همبازیهای سابق علی انصاریان، از این افراد بود که در یک مصاحبه گفته بود: «سهشنبه ۱۴ بهمن بود که برای دیدنش به بیمارستان رفتم و حالش خوب بود. من را هم از پشت شیشه دید و برایم دست تکان داد. با او بایبای کردم و با دست به خدا اشاره کرد و سقف را نشان داد که یعنی خدا را شکر خوبم و برمیگردم. اما فردای همان روز بود که وقتی خبر فوتش را شنیدم»
شایعه دیگری مطرح شده بود که گویا خانواده انصاریان گفته بودند بدون اجازه آنها دستگاه تنفسی از بدن او خارج شده است. برخی دیگر هم معتقدند روشهای درمانیای که پزشک معالج علی انصاریان و مهرداد میناوند به کار گرفته است، متفاوت از دیگر پزشکان است و این روش مورد تأیید همکاران او نیست.
بیمبالاتی در برنامه دربی با حضور علی انصاریان
برخی دیگر از هواداران و دوستداران علی انصاریان و مهرداد میناوند به سهلانگاری و بیمبالاتی در برنامه زنده دربی معترضاند؛ جایی که این دو ورزشکار بدون ماسک و بدون رعایت فاصله مناسب کنار یکدیگر نشسته بودند. این در حالی است که در همان برنامه مهرداد میناوند اعلام میکند حال جسمانیاش خوب نیست و احساس بیماری دارد. از زمان شروع کرونا در دنیا اعلام شده هرگونه علائم سرماخوردگی را باید بهعنوان علائم کرونا در نظر گرفت؛ اما در این برنامه این دو ورزشکار، مجری و بقیه عوامل صحنه بدون توجه به این موضوع و بدون ماسک در برنامه شرکت کردند. هواداران این دو ورزشکار میگویند باید به نقش عوامل این برنامه در آلودهشدن علی انصاریان به ویروس کرونا رسیدگی شود؛ چراکه خطای آنها در ابتدا عامل گرفتارشدن انصاریان به بیماری بوده است.
کارزار هواداران علی انصاریان
اما این صحبتها برای طرفداران این ورزشکار محبوب چندان مورد قبول واقع نشده است. بر همین اساس، آنها با راهاندازی یک کارزار اینترنتی و با جمعآوری نزدیک به ۲۵ هزار امضا، از دادستان کل کشور، وزیر بهداشت و رئیس سازمان نظام پزشکی خواستهاند درباره علت فوت علی انصاریان شفافسازی شود. آنها در بیانیه این کارزار نوشتهاند: «ما امضاکنندگان این کارزار، با احترام به قوانین کشور و همچنین جامعه پزشکی که در این دوران همهگیری ویروس منحوس کرونا جانبرکف در خط مقدم در حال خدمت هستند، بهعنوان صاحبان عزا از مسئولین مربوطه تقاضا داریم تا کارگروهی تشکیل دهند و از ابتدا تا انتهای درگذشت مرحوم علی انصاریان را پیگیری و شفافسازی کنند؛ از سهلانگاریهای صورتگرفته در استودیو برنامه دربی که منجر به ابتلای عزیزانمان شد تا احتمال قصور پزشکی در روند درمان». امضاکنندگان این کارزار در نهایت نوشتهاند: «درخواست ما چیزی جز شفافسازی نیست و هدف این است که از ابهامات کاسته شده و اندکی از این غم عمومی که پس از گذشت چند ماه همچنان برایمان تازه است، کم شود».
به گزارش فرارو، راه اندازی این کارزار مصادف شده است با صحبتهای تازه پزشک معالج علی انصاریان؛ دکتر هاشمیان در تازهترین صحبتهایی که داشته نسبت به این شایعات واکنش نشان داده و حتی عنوان کرده است که به دادگاه شکایت برده است. او روز گذشته گفت و گوی تقریبا مفصلی با «رکنا» داشته و تلاش کرده درباره شایعات مطرح شده در مورد مرگ علی انصاریان توضیح دهد. بخشهایی از صحبتهای روز گذشته او در زیر آمده است.
چه کسی دستگاه ونتیلاتور علی انصاریان را جدا کرد؟!
دکتر محمدرضا هاشمیان در مورد اتفاقات و حواشی ایجاد شده پس از فوت علی انصاریان گفت: جو سازی اولیه توسط فردی به نام بابا علی در فضای مجازی ایجاد شد و ابراز داشت که در بیمارستان دستگاه ونتیلاتور انصاریان با تصمیم اشتباه بنده جداکرده است، من نیز به دلیل محبوبیتی که علی انصاریان داشتند و دارند، مورد هجمه زیادی قرار گرفتم، در ادامه حواشی دیگری ایجاد شد که با توجه به اینکه ما امکان ارائه گزارشات جزئی پرونده پزشکی را به مردم نداشتیم، وقتی ایشان فوت کردند و آنها را اعلام کردیم، موجب ناراحتی مردم شد.
او در مورد قطع ونتیلاتور علی انصاریان در بیمارستان ادامه داد: در حالی گفته شد ونتیلاتور علی انصاریان را قطع کردیم که در بیمارستان آشنایان، دوستان و پزشک معتمد آقای انصاریان حضور داشتند و شاهد بودند که چنین اتفاقی رخ نداده است.
همچنین در آن جا فقط یک پزشک وجود نداشت و بیشترین تعداد پزشکی که برای یک بیمار در کشور در نظر گرفته شده، مخصوص آقای علی انصاریان بوده است. با این حال با شایعه سازیهای شکل گرفته در فضای مجازی، عدهای گمان کردند که فوت علی انصاریان به دلیل قصور پزشکی بوده است.
دکتر هاشمیان گفت: حدود ۲۰ روز پس از پخش شایعه قطع ونتیلاتور، ماجرا جدیتر شد و من از کسی که شایعه را پخش کرده و البته از میثاقی که این مسئله را دامن زده بود به دادگاه به صورت رسمی شکایت کردم، اکنون هم منتظر نتیجه شکایتم از دادگاه هستم. احتمالاً نتیجه شکایت من از داماد خانواده علی انصاریان و محمدحسین میثاقی پس از برگزاری انتخابات ۱۴۰۰ خواهد آمد. اطلاع داده اند که میثاقی را برای پاسخگویی به دادسرا فراخوانده اند و یکبار در دادسرا حضور یافته است که همانطور که گفته شد بعد از انتخابات نتیجه نهایی آن اعلام خواهد شد.
تهدید به قتل دکتر علی انصاریان توسط چه کسی بود؟!
فوق تخصص ICU بیمارستان مسیح دانشوری در مورد اقدامات داماد خانواده علی انصاریان (اژدری) علیه وی گفت: با موج سازیهای آقای اژدری، صفحات (تقلبی) در فضای مجازی ساخته شد، حتی کسانی تحت تاثیر این موج سازیها مرا تهدید به قتل کردند و یکسری حملات تند دیگر انجام دادند.
ماجرا به اینجا ختم نمیشود و ایشان (داماد خانواده علی انصاریان) متاسفانه یک لایو بسیار توهین آمیز که در آن کلمات ناصحیح مربوط به مسائل طبی مطرح میشد پخش کردند. ایشان به راحتی تصویری از آقای علی انصاریان منتشر کردند که در کنار آن دستگاه نانی ویزیو وجود داشت، بیماران با این دستگاه میتوانند هم غذا بخورند و هم لحظهای که غذا میخورند امکان جدا شدن از دستگاه را دارند، در آن لحظه که دستگاه نانی ویزیو به انصاریان وصل نبود و میخواست غذا بخورد و باید هم مثل همه بیماران کرونایی غذا میخورد، ایشان تصویری ثبت کرده و منتشر کرد و حاشیه ساز شد.
یک عکس ناراحت کننده از علی انصاریان!
وی ادامه داد: علی انصاریان نسبت به انتشار تصاویرش در فضای مجازی در آن شرایط بسیار ناراحت میشد. لازم به ذکر است که علی انصاریان با ورود به بیمارستان شخص دیگری را که بسیار به او نزدیک بود به عنوان همراه خود به بیمارستان معرفی کرده بود، ما نیز با آن شخص برای امورات علی انصاریان در ارتباط بودیم و اطلاع نداشتیم که آقای اژدری با انصاریان ارتباط دارد.
همه کاره علی انصاریان در بیمارستان چه کسی بود؟
دکتر محمدرضا هاشمیان در مورد همراه علی انصاریان در بیمارستان گفت: علی انصاریان با یکی از دوستانش که خانمی بودند به بیمارستان مراجعه کردند و علی انصاریان حتی تاکید داشت که این خانم مسئولیت کارهای وی را در بیمارستان بر عهده دارد و باز تاکید داشت که تمام وارد پزشکی مربوط به ایشان را تنها به این خانم بگوییم. پزشک اولیه و ثانویه بیمار نیز با همین تاکید علی انصاریان با این فرد در ارتباط بودند و همه شرح حالها و اطلاعات بیمار را با ایشان هماهنگ میکردند.
نتیجه کمیته پزشکی درباره پرونده مرگ علی انصاریان!
دکتر هاشمیان، استاد دانشگاه شهید بهشتی ادامه داد: آقای اژدری (داماد خانواده علی انصاریان) در لایو حرفهای مبنی بر کم دادن دارو به بیمار و قصورات پزشکی به میان آوردند، در صورتی که هفته گذشته در بیمارستان، کمیته پزشکی قانونی تشکیل شد و از طرف دانشگاه بحثهای کارشناسی سنگینی در این مورد انجام شد و موضوع عدم قصور کادر درمان از طرف دانشگاه اعلام شد، آنها اعلام کردند که، چون بیمار دیرهنگام به بیمارستان مراجعه میکند، شرایط آمدنش با آمبولانس و ویلچر بوده است و وضعیت مساعدی نداشته است، همچنین همانطور که گفته بودم درگیری ریوی و کبدی شدیدی هم داشته و داروهایی که همکاران من به ایشان داده بودند و تاثیری نداشتند، تیم پزشکی ما دُز داروها را بررسی میکردند، متاسفانه به دلیل وخامت حال ایشان و مراجعه دیرهنگام به بیمارستان ایشان فوت کردند. ما به دلیل درگیری شدید بیمار با کرونا در زمان مراجعه به بیمارستان؛ نتوانستیم موفق عمل کنیم و درمان بسیار سنگین بود، ناگفته نماند کلیهی امکاناتی که برای ایشان جمع آوری کردیم، در کشور بی نظیر بود و هیچ شخص وی آی پی دارای چنین امکاناتی نبوده است.
دکترهاشمیان ادامه داد: بیمارستان فرهیختگان و گروهی که در آن بیمارستان حاضر شده بودند مورد تایید شخص آقای علی انصاریان بودند و اینجانب به عنوان پزشک مدعو از طرف علی انصاریان و عموی ایشان بر بالین ایشان برای درمان حاضر شدم.
به هرحال اتفاقاتی که در لایو داماد خانواده علی انصاریان افتاد و توهینهایی که به من شد کارزاری را آغاز کرد، کارزاری که ممکن است چند نفر از آن بدون آن که از اصل ماجرا آگاه بوده باشند حمایت کرده اند؛ بنابراین من به دلیل تشویش اذهان عمومی توسط آقای اژدری و برادر داماد علی انصاریان به دلیل خطاب کردن بنده با الفاظ رکیک شکایت کردم. بنده هیچ وقت به بیماران خودم بی توجهی نمیکنم و اجازه نخواهم داد تا جوسازیهایی در این رابطه علیه من و همکاران من اتفاق بیافتد.
علت دقیق مرگ علی انصاریان!
این فوق تخصص ICU بیمارستان مسیح دانشوری در مورد علت فوت علی انصاریان گفت: درگیری شدید ریه و کبد به دلیل ابتلا به کرونا باعث مرگ ایشان شد، کرونا بیماریای است که تاکنون برایش هیچ درمان ثابتی تجویز نشده است. به دلیل علاقهای که به آقای انصاریان داشتیم، بدون چشم داشت مالی برای ایشان خدمت کردیم و هیچ پولی از خانواده اش دریافت نکردیم، اما این که بخواهند با گذاشتن لایو و بی احترامی به کادر درمان به ما توهین کنند، به هیچ وجه قابل چشم پوشی نیست.
کادر درمان بی چشمداشت در این دوران برای نجات هموطنان که عزیزانشان هستند تلاش کردند، ولی این بی حرمتیها وقتی بیش از حد توان و تحمل میشود باید مورد شکایت قرار گیرد و رسیدگی قضایی صورت بگیرد. از قوه قضائیه درخواست داریم تا به شکایت ما توجه کند تا از گزند هرگونه اتهام و تهمت جدا شوم.
علی انصاریان ۱۱ روز دیر و با آمبولانس به بیمارستان آمد!
دکتر محمدرضا هاشمیان ادامه داد: فردی که اکنون اقدام به شایعه پراکنی میکند بهتر بود تا در ۱۱ روزی که علی انصاریان در منزل با کرونا دست و پنجه نرم میکرد تلاش میکرد تا علی انصاریان را به بیمارستان ببرد و از او مراقبت شود. اکنون با یک سی تی اسکن میتوانیم میزان درگیری ریه را تشخیص دهیم، بنابراین اگر آقای انصاریان میفهمیدند که باید سی تی اسکن شوند یا پزشک معالج و همراهان ایشان و همین آقایی که شایعه پراکنی کرده او را برای سی تی اسکن راهنمایی میکرد، او را از دست نمیدادیم. با این حال؛ آن قدر درگیری ریوی انصاریان شدید شد که با آمبولانس به بیمارستان آمد و با وجود ارائه بیشترین امکانات درمانی برای او متاسفانه موفق به بهبودی وی نشدیم.
پزشک معالج علی انصاریان در مورد اتهامات مطرح شده علیه وی گفت: هرکس ادعا و شکایتی نسبت به روند درمان علی انصاریان دارد میتواند به پزشکی قانونی مراجعه کند و حتماً این سازمان به شکایتهای افراد رسیدگی میکند. اگر قرار باشد هر کسی نسبت به افراد قبل از اینکه هیچ گونه اتهامی نسبت به آنها اثبات شود، در فضای مجازی شائبه ایجاد کند درست نیست.