در گفتگو با فعالان اصلاح طلب؛
برخی بزرگان اصلاحات درباره لاریجانی فراموشکار شدند / بعید است لاریجانی بتواند تحریمیها را پای صندوق بیاورد
نامه نیوز , 1 خرداد 1400 ساعت 15:18
مدیرمسئول روزنامه آفتاب یزد گفت: قطعا علی لاریجانی با توجه به سابقه مدیریتی اش در صداوسیما مورد قضاوت پایگاه رأی جریان اصلاحات قرار خواهد گرفت، هرچند که حتی برخی بزرگان جریان اصلاحات نظر دیگری داشته و فراموشکار شده باشند.
مدیرمسئول روزنامه آفتاب یزد گفت: قطعا علی لاریجانی با توجه به سابقه مدیریتی اش در صداوسیما مورد قضاوت پایگاه رأی جریان اصلاحات قرار خواهد گرفت، هرچند که حتی برخی بزرگان جریان اصلاحات نظر دیگری داشته و فراموشکار شده باشند.
به گزارش کبنا، بعد از پایان ثبت نام داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری تحلیل های بسیاری درباره معادلات صحنه رقابت مطرح شد اما شنیدن دیدگاه روزنامه نگاران و فعالان رسانه زاویه جدیدی را نزد افکار عمومی نمایان کند.
منصور مظفری، درباره تحلیل معادلات انتخابات ریاست جمهوری گفت: حضرت آیت الله رئیسی مورد اقبال مردمی هستند در دوره گذشته انتخابات 16 میلیون رأی کسب کردند. از زمان ریاست بر قوه قضائیه دوره تحول در دستگاه قضا را آغاز کردند و شناخت مردم درباره ایشان بیشتر شده است. تا اینجای کار هم اقبال به آقای رئیسی بیشتر از سایر کاندیداها بوده است.
وی افزود: آقای جهانگیری در دولت های مختلف به عنوان استاندار و وزیر حضور داشت، 8 سال نیز معاون اول دولت آقای روحانی بود که طبق قانون اساسی اختیارات زیادی از سوی رئیس جمهور به معاون اول تفویض می شود بنابراین دارای اختیارات بوده و به طبع عملکرد دولت دقیقا به پای آقای جهانگیری هم نوشته شده، در انتخابات نیز این مسئله مورد قضاوت مردم قرار خواهد گرفت.
فعال مطبوعاتی با اشاره به سوابق علی لاریجانی یادآور شد: آقای لاریجانی وزیر ارشاد، رئیس سازمان صداوسیما، دبیر شورای عالی امنیت ملی و 12 رئیس مجلس شورای اسلامی بود. او در زمان ریاست بر صداوسیما برنامه عصر عاشورا، برنامه هویت و نحوه اطلاع رسانی درباره کنفرانس برلین را در کارنامه دارد. شخصا درباره آقای لاریجانی قضاوت نمی کنم، قطعا ایشان مورد قضاوت پایگاه رأی جریان اصلاحات قرار خواهد گرفت، هرچند که حتی برخی بزرگان جریان اصلاحات نظر دیگری داشته و فراموشکار شده باشند.
وی افزود: آقای پزشکیان یک دوره وزیر و چند دوره نماینده مجلس شورای اسلامی بود. او فردی پاکدست، مومن و ولایتمدار است اما کار اجرایی کلان در سطح ریاست جمهوری نداشته و همین مسئله مورد قضاوت مردم قرار خواهد گرفت.
مظفری با اشاره به کاندیداهای نظامی یادآور شد: آقای محسن رضایی در چند دوره نامزد انتخابات ریاست جمهوری بود. آقای رستم قاسمی نیز یک دوره وزیر نفت بود و دوره ای نیز معاونت سپاه قدس را برعهده داشت که عملکرد ایشان در حوزه دورزدن تحریم ها و اینکه نگذاشت اقتصاد کشور روی زمین بماند، مورد قضاوت مردم قرار خواهد گرفت.
بعید است لاریجانی بتواند تحریمیها را پای صندوق بیاورد
اسماعیل گرامیمقدم گفت: الگوی انتخاباتی لاریجانی هم، روحانی است اما فضا نسبت به هشت سال پیش متفاوت است.
حضور علی لاریجانی در انتخابات ریاستجمهوری میتواند تعیینکننده باشد؛ خاصه آنکه گویا او میخواهد طبقه مورد هدف خود را طبقه متوسط قرار دهد، طبقهای که تا پیش از این سبد رأی اصلاحطلبان را تشکیل میداد. لاریجانی اخیرا در کلابهاوس به تمام پرسشهای مخاطبان که اغلب پرسشهای تند و تیزی هم پاسخ داد؛ از ابراز پشیمانی برای برنامه هویت و چراغ تا توضیح درباره محل تولدش که نجف باشد. لاریجانی کوشید که از آن پوسته محافظهکارانه و فیلسوفانه خود قدری بیرون آید به امید اینکه بتواند اقبال مخاطبان اصلاحات را به دست آورد اما آیا او میتواند در تحقق چنین خواستهای محقق باشد؟ یا سابقه او بر تغییر مواضع اخیرش فائق میآید؟
اسماعیل گرامیمقدم، فعال سیاسی اصلاحطلب درباره این موضوع گفت: «موضع آقای لاریجانی در سالهای اخیر متفاوت از گذشته شده است و میتوان گفت او سعی کرده است که در بین جناح و راست و چپ در حرکت باشد اما انتخابات عرصه بازی در میانهها نیست و هر یک از نامزدها باید تکلیف خود را مشخص کنند که متعقل به جناح اصلاحطلب هستند یا اصولگرا. هیچ یک از نامزدها در ادوار انتخابات ریاستجمهوری نتوانستهاند از هر دو جناح رأی بگیرند و میبینیم که آقای روحانی در سال92 و 96 هم سبد رأی خود را اصلاحطلبی انتخاب میکند. الگوی انتخاباتی لاریجانی هم، روحانی است اما فضا نسبت به هشت سال پیش متفاوت است و اکنون نامزدهای ششدنگ اصلاحطلبی حضور دارند و چنین امکانی وجود ندارد که اصلاحطلبان از همه آنها عبور کنند و پشت آقای لاریجانی بایستند».
او ادامه داد: «البته هنوز زود است که قضاوت نهایی را انجام دهیم و باید صبر کرد و دید که چه نامزدهایی تأییدصلاحیت میشوند و در پایان نوع نگاه مردم نسبت به مواضع نامزدها در مناظرهها چگونه است؟»
این فعال سیاسی درباره اینکه آیا لاریجانی میتواند آراء خاکستری را جذب خود کند، بیان کرد: «من بعید میدانم آقای لاریجانی بتواند تحریمیها را پای صندوق بکشاند. البته نباید فراموش کرد که انتخابات در ایران به گونهای است که همه چیز در لحظات آخر رقم میخورد و عرصه غیرقابل پیشبینی است».
گرامیمقدم در پایان گفت: «به یاد داریم که در سال76 ناگهان همه آراء خاکستری پشت آقای خاتمی ایستاد. ممکن است در این دوره هم چنین اتفاقی رخ دهد اما نه بر روی چهرههای تکراری. به نظرم چه در اصلاحطلبی و چه در اصولگرایی اگر قرار باشد اتفاق ویژهای رخ دهد، بر چهرههای جدید و به نوعی پدیده انتخاباتی به وجود میآید و نباید انتظار داشت مردم ناگهان اقبال ویژهای به نیرویی که اندیشه و سابقهاش مشخص است، نشان دهند».
کد مطلب: 434450