معاون اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد:
۷ میلیون دلار از محصولات کهگیلویه و بویراحمد به خارج کشور صادر شد
5 بهمن 1399 ساعت 0:37
معاون اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به افزایش ۴۰ درصدی صادرات استان گفت: ۷ میلیون دلار از محصولات استان به خارج از کشور صادر شده است.
معاون اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به افزایش ۴۰ درصدی صادرات استان گفت: ۷ میلیون دلار از محصولات استان به خارج از کشور صادر شده است.
به گزارش کبنا، در نشست شورای اشتغال و سرمایهگذاری پیرامون مباحث مختلفی از جمله صادرات، وضعیت آبرسانی به روستاهای استان، میزان تسهیلات اختصاص یافته روستایی، تسهیلات پرداخت شده به واحدهای خسارت دیده از کرونا و همچنین احداث پایانه صادراتی بحث و تبادل نظر است.
در این نشست به صادرات بیش از ۷ میلیون دلاری محصولات کهگیلویه و بویراحمد به خارج از کشور اشاره شد که یک میلیون و ۱۹۸ هزار دلار از گمرک استان و ۶ میلیون دلار شامل محصولات صنعتی و معدنی، کشاورزی و صنایع دستی از گمرکات سایر استانها صادر شده است.
پودر، عصاره شیرین بیان، انواع محصولات آرایشی و بهداشتی، زعفران، اسانس، کفش اسپورت، پوشاک و اسپری خوشبو کننده محصولاتی هستند که از طریق گمرک استان به کشورهای عراق، آلمان، افغانستان، عراق، سوئیس، فرانسه، آفریقای جنوبی و ارمنستان صادر شده است.
میزان محصولات صادرات از گمرکات سایر استانها در بخش صنعت و معدن بوده، بخش کشاورزی ۲۸۴ هزار دلار و صنایع دستی ۱۱۰ هزار دلار که صادرات محصولات صنایع دستی به صورت چمدانی و از طریق مسافر از کشور خارج شده است.
سید حشمتالله صمیمیدوست در این باره گفت: در ۱۰ ماهه سال جاری بیش از ۷ میلیون دلار از محصولات استان صادر شده این در حالی است که در ۱۲ ماهه سال گذشته صادرات استان ۵ میلیون دلار بوده است که صادرات از گمرک استان و سایر گمرکات طی همین مدت ۴۰ درصد افزایش داشته است.
معاون اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: کارخانه سیمان مارگون در افزایش صادرات تأثیر داشته است. در نشست ستاد تسهیل این واحد به عنوان واحد آلاینده محیط زیست مطرح شد اما با وجود تحریمهای تاثیرگذار در بخش صنایع، دستگاه فیلتر هوای این کارخانه خریداری شد و سیمان مارگون دیگر واحد آلاینده نیست.
وی در بخش دوم سخنان خود با تاکید بر رفع مشکلات تعاونیها گفت: در جلساتی که مسئولان وزارت تعاون، کار در استان داشتند همچنین در جلسهای که با دکتر شریعتمداری وزیر کار داشتیم بر تأمین تسهیلات تعاونیها تاکید شد و بانک توسعه تعاون برای حل مشکلات تسهیلاتی تعاونیها انتخاب شده، لذا تعاونیهای راکد و مشکلدار به این بانک معرفی شوند.
این مسئول با اشاره به معیوب بودن بالغ بر ۶ هزار و ۵۰۰ کنتور از آبفای استان خواست آبرسانی سیار به ۱۳۴ روستای خارج از سیستم آبرسانی را به تمام توان و تجهیزات انجام دهد.
صمیمیدوست به پرداخت تسهیلات کرونا به افراد خسارت دیده اشاره و عنوان کرد: بانکها از مجموع یک هزار و ۲۹۰ موردی که معرفی شده بود به ۷۰۰ نفر تسهیلات پرداخت کردند لذا به ۵۳ درصد متقاضیان تسهیلات پرداخت شده است، ضمن اینکه اعلام میکنیم کسانی که در سامانه ثبتنام اما موفق به دریافت تسهیلات نشدند به دستگاهها و بانکهای عامل مراجعه کنند.
وی در خصوص پرداخت تسهیلات اشتغال روستایی گفت: از مجموع ۳۳۶ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان ۳۱۶ میلیارد معادل ۹۴ درصد تسهیلات پرداخت شده است.
وی با بیان اینکه بیشترین پرداختی تسهیلات روستایی مربوط به بخش کشاورزی بوده، افزود: ۶ درصد باقی مانده از محل اشتغال روستایی ظرف یک ماه اخیر به متقاضیان پرداخت شود.
این مسئول در پایان عنوان کرد: واحدهای گردشگری مشمول امهال تسهیلات، تمدید بیمه، امهال هزینه آب و برق و هزینه مالیاتی و امهال تسهیلات بانکی بنگاه محور تا پایان سال هستند لذا نهایت همکاری با این واحدها صورت گیرد.
گفتنی است در این نشست با کلیات احداث پایانه صادراتی محصولات کشاورزی موافقت و مقرر شد مطالعات دقیقی در این زمینه صورت گیرد.
کد مطلب: 429996