بررسی ابعاد مختلف ترور دانشمند هستهای ایران که با واکنشهای متعدد مواجه شد
تله تنش
8 آذر 1399 ساعت 11:47
ترور ناجوانمردانه «محسن فخری زاده» دانشمند هسته ای ایران که عصر جمعه صورت گرفت واکنش های زیادی را در عرصه منطقه ای و جهان به همراه داشت.
عصر روز گذشته محسن فخری زاده از دانشمندان موثر و رده بالای حوزه تحقیقات علمی کشور در یک حمله تروریستی در منطقه آبسرد شهرستان دماوند به شهادت رسید. نام فخری زاده تحت عنوان «دانشمند ارشد وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و رئیس پیشین مرکز تحقیقاتی فیزیک (PHRC)» در تاریخ ۲۴ مارس ۲۰۰۷ میلادی، در فهرست تحریم شدگان ایران توسط شورای امنیت سازمان ملل قرار گرفته است.
از روز گذشته تاکنون مقامهای امنیتی، لشکری و کشوری کشورمان در سطوح مختلف واکنشهای مختلفی را نسبت به این ترور کور و بزدلانه ابراز داشتند و رسانهها، تحلیلگران و … دیدگاههای مختلفی پیرامون آن مطرح کردند.
این دانشمند تمام عیار، دانش آموخته دانشگاه صنعتی اصفهان و از اساتید نامدار و سرآمد فیزیک دانشگاه امام حسین (ع) بود و در حوزههای دانش فیزیک و مهندسی هستهای و فناوریهای دفاعی مدیریت کارآمد و مجاهدانه در عرصهی اجرایی داشت. جامعه علمی، دانشگاهی و تشکلهای دانشجویی نیز از شب گذشته واکنشهای مختلفی به این اقدام ناجوانمردانه داشتند و این حادثه تروریستی را محکوم کردند.
به گزارش کبنا، ناگهان خبرهايي ضد و نقيض در برخي خبرگزاريهاي جريان اصولگرا منتشر شد. خبري که ساير رسانهها براي بازنشر آن دودل بودند و منتظر گذر زمان براي صحت و سقمش. خبر ترور يکي از دانشمندان هستهاي نام محسن فخريزاده. نامي آشنا براي بنيامين نتانياهو که چندي پيش از او در سخنرانياش نام برده بود و او را يکي از رهبران اصلي برنامه هستهاي ايران توصيف کرده بود؛ البته زماني که خيليها واکنش بهروز کمالوندي را نسبتبه خبر ترور او ديدند، اين تصور را پيدا کردند که ممکن است اين خبر آنگونه هم که در رسانههاي جريان اصولگرا منتشر شده نباشد، چراکه کمالوندي اطمينان داد که همه دانشمندان هستهاي در سلامت کامل به سر ميبرند. سخنگوي سازمان انرژي اتمي تاکيد کرده بود که براي هيچيک از دانشمندان هستهاي کشورمان حادثهاي پيش نيامده است. اما ظاهرا موضوع جديتر از اينها بود چراکه اندکي بعد وزارت دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح در اطلاعيهاي از به شهادت رسيدن رئيس سازمان پژوهش و نوآوري وزارت دفاع در جريان عمليات تروريستي خبر داد. روابط عمومي وزارت دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح در اطلاعيهاي اعلام کرد: «بعدازظهر جمعه عناصر تروريست مسلح خودروي حامل محسن فخريزاده رئيسسازمان پژوهش و نوآوري وزارت دفاع را مورد حمله قرار دادند. در جريان درگيري، تيم حفاظت ايشان با تروريستها آقاي محسن فخريزاده بهشدت مجروح شد و بيمارستان منتقل شد. متاسفانه تلاش تيم پزشکي براي احياي ايشان موفق نبود و اين مدير خدوم و دانشمند پس از سالها تلاش و مجاهدت به درجه رفيع شهادت نائل آمد. وزارت دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح اقدام ناجوانمردانه ترور يکي از مديران متعهد و متخصص خود را به محضر مبارک مقام معظم رهبري و ملت شهيدپرور ايران اسلامي تبريک و تسليت عرض مينمايد.»
غافلگيري؟
ترور فخريزاده از سويي و واکنش بهروز کمالوندي از سوي ديگر ميتواند يا بيانگر بياطلاعي و غافلگيري داخلي سيستم باشد يا به اين معنا که نقش فخريزاده چيزي متفاوت با دانشمند هستهاي و در شکل و شمايلي فراتر از آن تلقي شود، اما آنچه در اين وهله ميتوان ديد، کوتاهيهايي است که باعث فراهم شدن شرايط اين ترور شده؛ تروري که در يک روز تعطيل در خلوتي کامل شهر در آبسرد دماوند صورت گرفته است. معمول است که در روزهاي اينچنيني فراهم کردن مسائل امنيتي سادهتر و انجام اقدامات تروريستي موفق دشوارتر است، حال آنکه اين ترور و البته بياطلاعي يکي از بالاترين ردههاي سازمان انرژي اتمي از آن بيانگر غفلت صورتگرفته در امر محافظت دقيقتر و جامعتر از اين چهرههاي علمي و دانشمند کشور است. ميگويند يک نيسان پر از مواد منفجره در حين عبور خودروي فخريزاده خود را منفجر ميکند و سپس عامل بعدي اقدام به تيراندازي ميکند. بعد از درگيري با تيم محافظتي وي، فخريزاده در پي انفجار و اصابت تير پس از انتقال با بالگرد به بيمارستان به شهادت ميرسد. دکتر محسن فخريزاده يکي از پنج شخصيت ايراني بود که نامش در فهرست 500نفره قدرتمندترين افراد جهان که از سوي نشريه آمريکايي فارنپاليسي منتشر ميشود، قيد شده بود. البته در قطعنامه 1747 شوراي امنيت که در تاريخ 24 مارس 2007، عليه فعاليتهاي هستهاي ايران تصويب شده نام وي جزو افراد تحريمشده قرار داده شده است. آمريکاييها، وي را «صندوقچه اسرار» برنامه هستهاي ايران قلمداد ميکردند. برخي نام پدر برنامه هستهاي تهران را بر او گذاشتند يا عدهاي ادعا ميکردند که وي برنامههاي حساس هستهاي ايران را مديريت ميکند. اما اشاره شخص نتانياهو به دکتر فخريزاده در سخنرانياش، بيترديد بعد از اين ترور اولين نگاهها را به سمت اسرائيل ميبرد. بهخصوص که بعد از اين ترور نتانياهو در ويدئويي که از خود منتشر کرد اعلام داشت: ميخواهم ليستي از کارهايي که اين هفته انجام دادهام. را با شما در ميان بگذارم يک ليست جزئي چون نميتوانم همه چيز را بگويم. خيليها لااقل بخشي از اين پيام را بيارتباط با موضوع ترور نميدانند و شايد هم خبرهاي ديدارش با بنسلمان، اگرچه فعلا پنتاگون و دفتر نتانياهو از اظهارنظر درباره شهيد فخريزاده سر باز ميزنند. اما وزير امورخارجه کشورمان تاکيد کرد: نشانههاي جدي از نقش اسرائيل در ترور دانشمند برجسته کشورمان ديده ميشود. او در توئيتي گفت: «تروريستها امروز يک دانشمند برجسته ايران را ترور کردند. اين بزدلي - که نشانههاي جدي از نقش اسرائيل در آن ديده ميشود - نشانگر جنگطلبي از سر استيصال مرتکبان اين اقدام است. ايران جامعه بينالمللي - خصوصا اتحاديه اروپا - را پايان دادن استانداردهاي دوگانه شرمآور خود و محکوم کردن اين عمل تروريستي دولتي فراميخواند.»
مقايسه سردار سليماني و فخريزاده
آرمان ملی نوشت: اما از سويي برخي از واکنشهاي مقامات نيز کليدواژه انتقام سخت را بر سر زبانها انداخته است. انتقام سختي که يادآور ترور سردار سليماني و حوادث پس از آن است؛ بهنحويکه ترور سردار سليماني بهعنوان شخص اول نظامي اکنون با ترور فخريزاده به عنوان شخص اول دانشمند هستهاي ايران مقايسه ميشود.
لازم به ذکر است اوايل سال 1397، منابع رژيمصهيونيستي اعلام کرده بودند که سازمان جاسوسي اين رژيم «موساد» تلاش کرده يک دانشمند هستهاي ايران را ترور کند اما عمليات او موفق نبوده است. در اينباره وبگاه «واللا نيوز» گزارش داده بود عوامل موساد پيشتر تلاش کردهاند يک دانشمند هستهاي ايراني به نام «محسن فخريزاده مهابادي» که مسئول راکتور اتمي تهران است را ترور کنند. اين وبگاه اذعان کرده بود تمام دانشمندان هستهاي ايراني که پيشتر ترور شدند يا سوءقصدي عليه جان آنها انجام گرفته، عمليات آن توسط عاملان موساد اجرا شده است. مقامات اطلاعاتي خارجي موساد به «واللا» گفته بودند که فخريزاده در ليست ترور موساد قرار داشت. نام فخريزاده از طريق ليست سازمان ملل در اختيار موساد قرار گرفته بود. وي در اين ليست تحت عنوان «دانشمند ارشد وزارت دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح و رئيس پيشين مرکز تحقيقاتي فيزيک (PHRC)» معرفي شده بود. از نکات جالبتوجه اينکه برخي بار ديگر نام الکاظمي نخستوزير عراق نيز مطرح ميکنند، کسي که پيشتر در معرض بود که ممکن است در ترور سردار سليماني راهنماييهايي کرده باشد، اکنون شايد با مانع شدن خروج کامل نظاميان آمريکا از عراق زمينههايي را خواسته يا ناخواسته فراهم کرده است. نگاهي به اظهارات برخي از سران کشور کليد واژه انتقام را نشان ميدهد و اينکه عدهاي مسير تقابل را برگزيدهاند. قاليباف بهعنوان رئيس مجلس کشورمان در اينباره گفته است: «وَسَيَعْلَمُ الَّذِينَ ظَلَمُوا أَيَّ مُنْقَلَبٍ يَنْقَلِبُونَ... إِنَّا مِنَ الْمُجْرِمِينَ مُنْتَقِمُونَ... اين متن بخشي از آيه 227 سوره شعرا (و آنان که ظلم و ستم کردند بهزودي خواهند دانست که به چه کيفرگاهي و دوزخ انتقامي بازگشت ميکنند) و بخشي از آيه 22 سوره سجده است (البته ما از بدکاران انتقام خواهيم کشيد.)» يا سرلشکر پاسدار محمد باقري رئيس ستادکل نيروهاي مسلح که گفته است: بار ديگر تروريستهاي کوردل وابسته به استکبار جهاني و رژيم پليد صهيونيستي در اقدامي وحشيانه، يکي از مديران و خدمتگزاران عرصه علمي، پژوهشي و دفاعي کشور را به شهادت رساندند. انتقام سختي در انتظار آمران و عاملان اين اقدام کور خواهد بود. سردار دهقان نيز در اظهاراتي بيان داشته است: صهيونيستها در واپسين روزهاي عمر سياسي متحد قماربازشان در پي تشديد و افزايش فشار بر ايران براي ايجاد يک جنگ تمامعيار هستند. شب دراز است و قلندر بيدار! همچون صاعقه بر سر قاتلان اين شهيد مظلوم فرود خواهيم آمد و از کرده خود پشيمانشان ميکنيم! اظهاراتي که همه شايد از احتمال اقدامات سخت ايران خبر ميدهند.
شناسايي عناصر خودفروخته آغاز شده
وزير اطلاعات گفت: سربازان گمنام امام زمان(عج) شناسايي عناصر خودفروخته تروريست جنايت ددمنشانه ترور محسن فخريزاده را آغاز کرده و انتقام خون شهيد عزيز را از مسببان و هاديان جنايتکار خواهند گرفت.
محمود علوي در واکنش به ترور محسن فخريزاده رئيس سازمان پژوهش و نوآوري، با انتشار پيامي اعلام کرد: شهادت مظلومانه رئيس سازمان پژوهش و نوآوري وزارت دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح، شهيد والامقام دکتر محسن فخريزاده موجب تالم و تاسف فراوان شد. محمود علوي تصريح کرد: به آگاهي مردم عزيز و قدرشناس کشورمان ميرساند سربازان گمنام امام زمان(عج)، شناسايي عناصر خودفروخته تروريست اين جنايت ددمنشانه را آغاز کرده و انتقام خون شهيد عزيز را از مسببان و هاديان جنايتکار خواهند گرفت.
اقدام نظامي راهحل؟
همه اين اتفاقات اما در حالي رخ ميدهد که با پايان دوره رياستجمهوري دونالد ترامپ چندي بود که خبرهاي جسته و گريختهاي از تلاشهاي نظامي آمريکا و حتي احتمال حمله نظامي اين کشور يا همپيمانانش عليه مکانهاي تاسيسات هستهاي ايران شنيده ميشد. خبرهايي که بسياري با توجه به دوماهه باقيمانده رئيسجمهور آمريکا و البته شرايط نامعلوم بنيامين نتانياهو در اسرائيل و همينطور بنسلمان در عربستان بهعنوان آخرين تلاشهااين مثلت شوم براي اعمال فشار به ايران از آن ياد ميکردند. اين در حالي است که اخيرا اخباري از ديدار سهگانه نتانياهو و بنسلمان و پمپئو وزيرخارجه آمريکا و تصميماتي درخصوص برنامههاي هستهاي ايران و آغاز به کار بايدن در آينده شنيده ميشد. بسياري از کارشناسان نيز اين نظريه را مطرح ميکردند که آمريکا و حاميانشان بدشان نميآيد که در چنين شرايطي با تلهگذاري، ايران را وارد مقوله تنشهاي نظامي کنند، به نحوي که اين تنشها عملا دست بايدن رئيسجمهور آينده آمريکا را نيز براي هرگونه مذاکره يا بازگشت به برجام ببندد، چراکه اگر عملا آمريکا يا اسرائيل وارد جنگي با ايران بشود، آن هنگام بايدن موظف به تداوم آن جنگ به نفع اسرائيل و آمريکا خواهد بود، وگرنه اعلام پايان آن جنگ به محض روي کار آمدن بايدن، يعني قبول شکست که مطمئنا اين موضوع چيزي نيست که مردم و سيستم آمريکا بربتابند و چنين چيزي عليه بايدن و حزبش تمام خواهد شد. به عبارتي، در اين روزها «ترامپ»، نتانياهو و بنسلمان بيکار ننشسته و قصد دارند، راه رئيسجمهور دموکرات آمريکا و ايران را در آينده ناهموار سازند و تنها کافي است تا در چنين شرايطي ايران در زمين بازي ساخته شده اين سه نفر وارد شده تا همه چيز با تحريک کشورمان وارد تنشهاي شديد و حتي نظامي بشود. در اين ميان رفتارها و همکاريهاي منطقهاي کشورهاي عربي نيز با آمريکا بايد مورد توجه قرار گيرد. به نظر ميآيد که ايران در چنين شرايطي بايد بيش از هميشه هوشيارانه وارد عمل شود و با دقت و درايت اقدامات خود را عملياتي کند تا در تله رفتارهاي پرتنش گرفتار نشوم.
موساد و تروریسم سازمانیافته
حسن هانیزاده تحلیلگر مسائل بینالملل در آرمان ملی نوشت: ترور دردناک شهيد محسن فخريزاده يکي از دانشمندان برجسته ايران در نتيجه همکاري مشترک سازمانهاي اطلاعاتي تروريستي موساد اسرائيل، CIA آمريکا و استخبارات برخي رژيمهاي مرتجع عرب صورت گرفته است. از آنجايي که رژيمصهيونيستي سابقه طولاني در ترور دانشمندان هستهاي کشورهاي اسلامي دارد، لذا از سال گذشته که بنيامين نتانياهو، نخستوزير رژيمصهيونيستي در يک شوي طنزآميز ايران را به تلاش براي دستيابي به سلاح هستهاي متهم کرد، برخي از دانشمندان هستهاي ايران در ليست ترور موساد و CIA قرار گرفتند. نخستوزير رژيمصهيونيستي در طول دو سال اخير بارها از شهيد محسن فخريزاده با عنوان يکي از برجستهترين دانشمندان هستهاي ايران نام برد و اين به مفهوم اجازه بنيامين نتانياهو براي ترور اين شهيد بود. متاسفانه سازمانهاي تروريستي اسرائيل و آمريکا با استفاده از فضاي جهاني و حاکميت قانون جنگل بر روابط بينالملل درصدد حذف فيزيکي شخصيتهاي تاثيرگذار ايران برآمدهاند. ترور دو سردار بزرگ شهيد سپهبد قاسم سليماني، فرمانده سابق سپاه قدس و شهيد ابومهدي المهندس، نايبرئيس الحشدالشعبي عراق نتيجه همکاري تروريستي مشترک آمريکا، اسرائيل، عربستان و امارات بود. به همين دليل به نظر ميرسد که اسرائيل با ترور اين دانشمند هستهاي در تلاش است تا در يکماه باقيمانده از دوره رياستجمهوري دونالد ترامپ، ايران را به يک عکسالعمل شتابزده وادار سازد تا از اين رهگذر شرايط منطقه با يک بحران جديد مواجه شود. همچنين به نظر ميرسد اين ترور که از مدتها پيش برنامهريزي شده در چارچوب رايزنيهاي اخير بنيامين نتانياهو نخستوزير رژيمصهيونيستي، محمد بنسلمان وليعهد عربستان و مايک پمپئو، وزير خارجه آمريکا که در عربستان صورت گرفته، بهوجود آمد. در اين نشست بنيامين نتانياهو، برخي از شخصيتهاي تاثيرگذار محور مقاومت را در ليست ترور موساد قرار داده و مجوز لازم را از دونالد ترامپ، رئيسجمهور آمريکا براي ترور اين شخصيتها، دريافت کرد. ترور شهيد محسن فخريزاده آخرين ترور نخواهد بود بلکه در طول يکماه آينده ترورهاي ديگري در سطح لبنان، سوريه و عراق و حتي ايران صورت خواهد گرفت. حملات اخير هواپيماهاي رژيمصهيونيستي به پايگاه مدافعان حرم در سوريه نيز بخشي از پروسه تروريسم سازمانيافته اسرائيل و آمريکا قرار دارد. بههرحال بنيامين نتانياهو بهخوبي ميداند که با خروج دونالد ترامپ از کاخ سفيد چتر حمايتي خود را از دست خواهد داد و براي هميشه از چرخه قدرت در رژيمصهيونيستي خارج خواهد شد. لذا تصور نتانياهو اين است که براي برهم زدن آرامش منطقه و درگير کردن کشورهاي محور مقاومت و از جمله ايران و انجام يک حمله مشترک عليه محور مقاومت ميتواند فضاي جديدي براي باقي ماندن او در قدرت ايجاد کند. همچنين محمد بنسلمان اعتقاد دارد که اگر جو بايدن وارد کاخ سفيد بشود، محمد بننايف بهعنوان وليعهد عربستان جايگزين او خواهد شد. از اين رو بحرانسازي يکي از سياستهاي مشترک آمريکا، اسرائيل و برخي رژيمهاي مرتجع عرب است. هرچند ممکن است که اين بحران مانند جنگ 33 روزه 2006 لبنان نتيجه معکوس براي رژيم صهيونيستي داشته باشد.
تشریح جزئیات شهادت فخریزاده/او عنصر موثر در نوآوریهای دفاعی بود
وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح گفت: شهید فخریزاده معاون وزیر دفاع و رئیس سازمان پژوهش و نوآوری دفاعی و دارای یک وجهه علمی و سابقه طولانی در نوآوریهای دفاعی بود.
به گزارش کبنا، امیر حاتمی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در بخش خبری ۲۰:۳۰ با تشریح جزئیات نحوه شهادت محسن فخری زاده اظهار کرد: شهادت بزرگمرد و دانشمند دفاعی کشور، دکتر محسن فخریزاده را به فرماندهی معظم کل قوا و ملت ایران تسلیت میگویم. این شهید امروز در سفر به اطراف تهران مورد یک عملیات تروریستی قرار گرفت و تیم حفاظت او در این عملیات درگیر شدند و متاسفانه آقای فخریزاده زخم برداشتند و با شدت جراحات به بیمارستان منتقل شدند و البته دو نفر از همراهان ایشان هم مجروح شدند.
حاتمی گفت: در این حادثه متاسفانه کار تیم پزشکی به نتیجه نرسید و ایشان به شهادت رسیدند.
وی تاکید کرد: گزارشات که از تیم همراه ایشان و صحنه داریم، ابتدا خودروی حامل ایشان مورد تیراندازی قرار میگیرد و بعد از لحظاتی یک خودروی نیسان حامل مواد منفجره در فاصله ۱۵، ۲۰ متری خودروی آقای فخری زاده منفجر میشود و جمع این مواد جراحاتی را به ایشان وارد میکند و باعث شهادتشان میشود.
وزیر دفاع گفت: شهید فخریزاده معاون وزیر دفاع و رئیس سازمان پژوهش و نوآوری دفاعی و دارای یک وجهه علمی و سابقه طولانی در نوآوریهای دفاعی بود و شاگردان زیادی را هم تربیت کرد.
حاتمی با بیان اینکه کارهای ایشان در حوزه دفاعی بسیار بزرگ و پرثمر است، گفت: این شهید در صحنه مبارزه با کرونا یکی از پیشگامان بود. صنعت دفاعی در این موضوع کمک کرد. کیت تشخیص کرونا در مجموعه تحت مدیریت ایشان طراحی و ساخته شد. او یک عنصر موثر در نوآوریهای دفاعی بود.
وی ادامه داد: اقدام امروز دشمن روشن است. دشمن، هرجایی که برای ملت ایران یک گام موثر و بلند برداشته شود را هدف قرار خواهد داد و حوزه دفاع به عنوان یک حوزه کاملاً موثر همواره مورد نظر و تهاجم دشمن بوده است.
جزئیات بیشتر از حادثه ترور فخریزاده را مسئولین امنیتی میگویند
وزیر دفاع همچنین در بخش خبری ۲۱ گفت: حوزه دفاع در خط مقدم امنیت آفرینی برای مردم ماست و همواره مورد بغض و کینه دشمنان است. کسانی که در این عرصه نقش موثرتری را ایفا میکنند، طبیعتاً نسبت به آنها بغض و کینه بیشتری وجود دارد.
حاتمی تاکید کرد: شهید محسن فخریزاده منشا خدمات بسیار بزرگی برای ملت ایران هم در عرصههای دفاعی و هم از سرریز آن در عرصههای غیردفاعی بودند. در عرصههای دفاعی نوآوریهای ویژه ای داشتند که به دلیل نوع کارها، کمتر درباره آن صحبت کردیم.
وی گفت: در موضوع لیزر در پدافند هوایی یا کشف و شناسایی هواپیماهایی از طرقی غیر از رادار، از آثار شهید فخریزاده است.
وزیر دفاع گفت: در مجموعه تحت مدیریت این شهید قدمهای مهمی برای ساخت واکسن برداشتند که خبرهای آن اعلام خواهد شد. فاز یک آزمایشات انسانی در حوزه واکسن کرونا پیش رفته است.
حاتمی با بیان اینکه دشمنان، ترور را همیشه به عنوان یک ابزار علیه ملت ایران بکار گرفته است، گفت: رژیم صهیونیستی و حامی آن آمریکای جنایتکار و خائنین داخلی بخصوص منافقین کورد دل همواره از این ابزار علیه ملت ایران استفاده کردهاند.
وی در پاسخ به این سوال که آیا یکی از عوامل ترور دستگیر شده است؟، گفت: با توجه به اینکه این حادثه تحت پیگیری مسئولین امنیتی کشور قرار دارد، اجازه بدهید جزئیات در زمان مقتضی بیان شود.
وزیر دفاع تصریح کرد: برای ما روشن و محرز است که این نوع خباثتها و دشمنیها و این حجم و عمق کینه از مردم ایران و خادمین آنها همواره از سوی رژیم صهیونیستی و عوامل داخلی آنها انجام گرفته است و میتوان دست آنها را در این اقدام جنایتکارانه مشاهده کرد.
روایتی از آخرین دیدار با شهید فخریزاده
وزیر دفاع با اشاره به ارتباط نزدیک خود با شهید فخری زاده گفت: ما مرتباً با ایشان در ارتباط بودیم و چند روز قبل برای پروژهای که مجموعه تحت مسئولیت ایشان برای مقابله با کرونا با او صحبت کردم، او و همکارانش با تمام تلاش کار خود را پیش میبردند و عاشقانه برای خدمت مردم تلاش میکردند.
امیر حاتمی در خصوص سکوت مجامع بینالمللی به این اقدام تروریستی گفت: ما از دولتهای تروریستی و تروریسم پرور توقعی نمیتوانیم داشته باشیم اما از ملتهای آزاده و دولتهای مستقل و همچنین مجامع بینالمللی این توقع از سوی ایران و همه آزادیخواهان وجود دارد که این معیار دوگانه و رفتار دوگانه را برملا کنند و بگویند که چرا اینها تروریسم را به خوب و بد تقسیم میکنند.
وی ادامه داد: آنها نسبت به کسی که یک دانشمند برجسته را در کنار خانواده اش مورد حمله قرار میدهد سکوت میکنند اما اگر خودشان مورد هجمه قرار بگیرند به شکل دیگری برخورد میکنند آنها میگویند هر کسی به ما حمله کند تروریسم است و اگر کسی به ما حمله نکند ولو اینکه کودکان و زنان و بچهها را بکشد تروریسم نیست.
وزیر دفاع تاکید کرد: به مردم شریف ایران قول میدهم که راه این شهید را با قدرت ادامه میدهیم و عاملان این جنایت بدانند که مورد پیگرد قرار خواهند گرفت و این حق برای ایران محفوظ خواهد بود.
امیر حاتمی درباره جایگاه علمی شهید فخری زاده گفت: او یک شخصیت دانشگاهی بود و مدتها در دانشگاه مالک اشتر مسئولیت داشت و در ابعاد پژوهشی و علمی فعالیت میکرد. او یک شخصیت علمی است که به عنوان یک فرد پرکار، مبتکر همواره موضوعات متنوعی را برای مطرح کردن داشت و همواره به دنبال راه حل های جدید برای مسائل بود. او با جدیت دنبال مسائل و موضوعات مهم بود. او با تمام توان موضوعات و وظایف محوله را پیگیری میکرد و حقیقتاً یک چهره بیادعا و دانشمند و مبتکر بودد که جایش خالی است.
وزیر دفاع در خصوص اینکه چرا دشمنان گزینه حذف دانشمندان ایران را پیش میگیرند گفت: این اقدام حداکثر استیصال آنها را نشان میدهد. آنها وقتی نمیتوانند با روشهای دیگری مانند توسل به شورای امنیت، تحریم و محدودیتهای مختلف جلوی پیشرفت ملت ایران را در حوزه دفاعی بگیرند همواره به شیوههای ناجوانمردانه متوسل میشوند و با ترور دانشمندان تصور میکنند که میتوان در این مسیر خللی ایجاد کنند اما ما با قدرت این مسیر را ادامه خواهیم داد.
کد مطلب: 427995