تاریخ انتشار
سه شنبه ۲۰ آبان ۱۳۹۹ ساعت ۱۲:۳۲
کد مطلب : ۴۲۷۳۹۶
رقبای منطقه‌ای ایران ماتم گرفته‌اند

حاكميت قانون نگذاشت ترامپ انتخاب شود/ حامیان ترامپ در ایران چه کسانی هستند؟

۰
حاكميت قانون نگذاشت ترامپ انتخاب شود/ حامیان ترامپ در ایران چه کسانی هستند؟
کبنا ؛شمارش معکوس برای اعلام نتایج پایانی انتخابات آمریکا آغاز شده است و می‌توان گفت پیروزی جوبایدن قطعی است، هر چند ممکن است که دونالد ترامپ پیگیری‌های خود را به دادگاه بکشاند، اما ناظران معتقدند بعید است تغییری در نتیجه انتخابات به وجود آید.
انتخابات آمریکا برای ایرانیان از اهمیت بسیار بالایی برخوردار بود و در روز‌های گذشته افکار عمومی ایران با جدیت تحولات آن را پیگیری می‌کرد. در ایران تصور می‌شود که پیروزی هر کدام از دو نامزد تاثیر برجسته‌ای در اقتصاد و سیاست خارجی ایران دارد.
به همین دلیل هنگامی که در روز اول اعلام نتایج ترامپ در ایالت فلوریدا پیروز شد، قیمت دلار، سکه و طلا افزایش یافت و بازار بورس نیز رشد داشت، اما با کاهش احتمال پیروزی ترامپ و موفقیت‌های پی‌در‌پی بایدن در ایالات‌های مهم از روز پنجشنبه قیمت دلار و سکه و حتی خودرو به شکل چشمگیری کاهش یافت.
این واکنش متفاوت بازار نشان دهنده اهمیت پیروزی ترامپ یا بایدن برای ایرانیان است. حالا که پیروزی بایدن قطعی شده است. سوال مهم این است که این پیروزی چه نقشی در معادلات سیاسی و دیپلماسی ایران بازی خواهد کرد. آیا آمریکا به برجام باز می‌گردد؟، آیا فشار‌های سیاسی و منطقه‌ای به ایران کاهش خواهد یافت؟
تاثیر پیروزی بایدن بر ایران
دکتر عبدالرضا فرجی‌راد استاد دانشگاه، سفیر پیشین ایران در نروژ و تحلیلگر مسائل ژئوپلتیک در این باره گفت: «آن‌چیزی که آقای بایدن در این چند ماه اخیر اعلام کرده این است که به برجام بر می‌گردد. مشاورانش نیز می‌گویند دولت بایدن به برجام باز می‌گردد، اما با شرط و شروط. برجام توسط دولت اوباما- بایدن امضا شد و به عنوان یک سند افتخار آمیز آن را تلقی کردند اما توسط ترامپ به عنوان یک سند بد ملغی گردید. پارامتر‌های مختلف را که کنار هم می‌گذاریم به نظر می‌رسد که بازگشت به برجام توسط دولت جدید آمریکا باید اتفاق بیافتد.»
او درباره کم و کیف نحوه بازگشت آمریکا به برجام گفت: «یک مسئله این است که بازگشت با شرط و شروط باشد که ایران این را نمی‌پذیرد و این موضوع را اعلام کرده است. مسئله دوم این است که تحریم‌ها و فشار حداکثری که دولت ترامپ وارد کرد را چگونه می‌توان برداشت چرا که برخی از این تحریم‌ها زیر چتر قانون ضد تروریسم قرار گرفته است و برای لغو این تحریم‌ها باید کنگره نظر نهایی را دهد. ظاهرا با توجه به انتخابات سنای آمریکا دست جمهوری‌خواهان خواهد ماند و لغو این تحریم‌ها کار ساده‌ای نخواهد بود. اما به هر حال این مشکل دولت آمریکاست.»
به عقیده این کارشناس سیاست خارجی: «آنچه که مسلم است فضایی بهتر از گذشته ایجاد خواهد شد. رقبای منطقه‌ای ایران مثل عربستان، اسرائیل و امارات چند روزی است ماتم گرفته‌اند، این نشان می‌دهد که آن‌ها هم فضا را به سود خود نمی‌دانند. مقامات اسرائیل نگران بازگشت بایدن به برجام هستند. بالاخره بخشی از تیم مذاکرات برجام یا در دولت بایدن پست می‌گیرند و یا پشت صحنه به عنوان مشاور فعالیت می‌کنند. ضمن اینکه شخص اوباما هم حتما به دولت مشورت می‌دهد به ویژه اینکه در انتخابات بسیار فعال بود، شاید فعالترین چهره شاخص دموکرات‌ها بود و برای پیروزی بایدن خیلی کار کرد.»
فرجی‌راد اظهار کرد: «با توافق برجام تحریم‌های اروپایی و سازمان ملل برداشته شد، اما با خروج ترامپ از توافق و فشار تحریم‌های آمریکا علیه ایران، عملا اروپایی‌ها و دیگر کشور‌های جهان نتوانستند با ایران همکاری کنند. بایدن حداقل می‌تواند فشار به کشور‌های اروپایی و دیگر کشور‌های جهان برای عدم همکاری با ایران را متوقف کند و در واقع تحریم‌های ترامپ را در عمل به اجرا در نیاورد. همزمان تلاش‌ها را برای بازگشت به برجام آغاز کند. اگر دولت بایدن این کار را انجام دهد نشان می‌دهد حسن نیت دارد.»

این استاد دانشگاه درباره تاثیر شکست ترامپ بر اقدامات و تحرکات مخالفان نظام جمهوری اسلامی گفت: "اپوزیسیون نظام درخارج از کشور با شکست ترامپ دچار اضطراب و یاس شده است. آن‌ها تصور می‌کردند او چهار سال دیگر رییس جمهور خواهد بود و فشار‌ها به نظام جمهوری اسلامی را حفظ و حتی افزایش خواهد داد. آن‌ها مطمئن بودند که نظام حاکم بر ایران زیر بار فشار سیاسی ترامپ نخواهد رفت. اسرائیل هم به منطقه و خلیج فارس آمده در نتیجه تصور می‌کردند کار حکومت ایران سخت خواهد شد. اما با توجه به اتفاقات انتخابات آمریکا، با آمدن بایدن سیاست‌ها طور دیگری اجرا می‌شود و همین اپوزیسیون ایران را نگران کرده است.»
او افزود: " در دوره بایدن دیگر اینطور نیست که عربستان میلیارد‌ها دلار سلاح بخرد و آمریکا هم بی قید و شرط از این کشور حمایت کند. بایدن در رالی انتخاباتی‌اش اعلام کرد که عربستان باید ابعاد پرونده خاشقچی را روشن کند، ضمن اینکه دموکرات‌های آمریکا ارتباطاتی با نایف ولیعهد پیشین سعودی داشتند. دموکرات‌ها اقدامات عربستان علیه خود را هم فراموش نمی‌کنند، عربستان پول‌های زیای برای موفقیت ترامپ هزینه کرده است؛ بنابراین به نظر نمی‌رسد عربستان وضعیت خوشایند دوران ترامپ را در دوره بایدن هم داشته باشد. البته این به معنای آن نیست که بایدن روابط تیره و تاری با عربستان خواهد داشت. دموکرات‌ها قطعا دنبال منافع آمریکا خواهند بود، اما بالاخره حساسیت‌هایی وجود دارد، اگر بخواهند با ایران کار کنند باید سیاست اعتدالی در پیش بگیرند. مانند زمان اوباما، اعراب خلیج فارس آمریکا را تحریک به اقدام علیه ایران می‌کردند و اوباما تاکید داشت که شما همسایه هستید و باید مشکلات خود را حل کنید."
فرجی راد تاکید کرد: «بنابراین اپوزیبسیون نظام و کشور‌های مخالف و رقیب ایران در منطقه با شکست ترامپ شرایط بهتری پیدا نخواهند کرد و احتمالا از قدرت و توانایی شان علیه ایران نیز کاسته شود.»
فرجی‌راد درباره اینکه آیا با حضور بایدن ائتلاف نظامی منطقه‌ای علیه ایران تشکیل می‌شود، گفت: «ترامپ دشمن شماره یک ایران بود، کشور‌های عرب منطقه به خاطر اینکه به شدت وابسته به دولت ترامپ بودند نمی‌توانستند در جهت مخالف سیاست آمریکا و ترامپ حرکت کنند. اما اگر بایدن سیاست اوباما را دنبال کند، عربستان و متحدان منطقه‌ای‌اش را ناامید خواهد کرد، این وضعیت باعث می‌شود که این کشور‌ها از وضعیت تهاجمی علیه ایران خارج شوند و به سمت گفتگو و تعدیل روابط با ایران حرکت کنند. البته ممکن است این کشور‌ها برای بازگشت به مذاکره با ایران پیش شرط‌هایی داشته باشند، مثلا عربستان بحث یمن را مطرح کند.»
سفیر سابق ایران در نروژ در پاسخ به این سوال که ممکن است ایران و دولت جدید آمریکا وارد مذاکره شوند و آیا این مذاکرات در دولت روحانی اتفاق می‌افتد یا باید منتظر دولت جدید در ایران بود، گفت: «اگر آمریکا آمادگی داشته باشد به برجام برگردد با همین دولت می‌تواند شروع کند. مذاکره با ایران، مذاکره با حاکمیت است. سیاست خارجی در بحث کلان با هدایت رهبری است و دولت هم اجرا می‌کند. البته ممکن است اگر مذاکراتی شروع شود در این دولت تمام نشود، اما اینطور نیست که آمریکا بخواهد به برجام بازگردد و ایران بگوید منتظر باشید تا در ایران انتخابات برگزار شود و بعد مذاکره کنیم.»
 فرجی‌راد درباره برخی تحلیل‌ها مبنی بر اینکه با پیروزی بایدن احتمال حمله اسرائیل به ایران افزایش می‌یابد، گفت: «اصلا بحث حمله اسرائیل به ایران موضوعیت ندارد. اسرائیل چگونه می‌خواهد به ایران حمله کند اگر یک کشور منطقه با اسرائیل همکاری کند باید منتظر پاسخ سخت ایران باشد. مثلا امارات اگر بخواهد این اجازه را به اسرائیل بدهد باید منتظر خسارات عمیق و فاجعه باری باشد که از پاسخ ایران دریافت می‌کند. اگر حمله از سرزمین‌های اشغالی باشد باز هم با پاسخ سخت ایران روبه‌رو می‌شود. با برنامه موشکی ایران، حضور نیرو‌های ایران در سوریه و تقویت حزب الله در لبنان اسرائیل چگونه می‌خواهد به ایران حمله کند و پاسخی دریافت نکند؛ بنابراین این ادعا‌های همه‌اش تهدید‌های پوچ است. اسرائیل هیچوقت حریف ایران نمی‌شود و هیچوقت این کار را نخواهد کرد.»
اگر این روز‌ها مردم آمریکا انتخاباتی بی‌نظیر در تاریخ سیاسی آمریکا را تجربه می‌کنند، در این سوی دنیا در ایران نیز مردم درحال تجربه روز‌های سختی هستند که بخشی از آن به تحریم‌هایی بر می‌گردد که یک چهره انتخاباتی آمریکا یعنی دونالد ترامپ بر ایران تحمیل کرده است. از این رو حالا که در انتخابات ۲۰۲۰، ترامپ در مقابل رقیب دموکرات خود جو بایدن قرار گرفته چشم خیلی‌ها در ایران به نتیجه انتخابات آمریکا دوخته شده و اغلب مردم امید به انتخاب بایدن دارند تا شاید شرایط کمی تغییر کند.
به گزارش کبنا نیوز، در این میان، اما هستند کسانی که میان بایدن و ترامپ فرقی نمی‌بینند و می‌گویند به جای خارج چشم به داخل بدوزید، عده دیگری نیز هستند که ترامپ را برنده انتخابات می‌دانند و حتی بخشی از آن‌ها از ترامپ حمایت می‌کنند. اما این گروه چه کسانی هستند و از انتخاب مجدد ترامپ چه نفعی می‌برند؟
محمدصادق جوادی حصار | اعتمادآنلاین
حامیان ترامپ کاسبان تحریم، براندازان و تندروهای محافظه کار در داخل هستند
محمدصادق جوادی حصار عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی درباره این‌که حامیان ترامپ در ایران چه نفعی از انتخاب او می‌برند گفت: نیت خوانی سخت است. اما معنای رفتارشان با هر نیتی که باشد این می‌شود که با ادامه فشار‌هایی که آقای ترامپ وارد کرده است موافقند. آن‌ها احتمالا معتقدند که اگر این فشار‌ها ادامه یابد منجر به تغییر رفتار جمهوری اسلامی خواهد شد یا شرایط عمومی داخل کشور به سمتی خواهد رفت که زمام امور از دست دولت‌مردان خارج و منجر به واکنش‌هایی می‌شود که این واکنش‌ها دولت را مجاب می‌کند که مثلاً رفتارش را با مردم عوض کند. خیلی‌ها هم دنبال این هستند از این طریق جمهوری اسلامی نابود شود.
عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی در پاسخ به این پرسش که آیا ممکن است کسانی در لایه‌های قدرت از حامیان ترامپ باشند یا خیر، اظهار کرد: بله، ممکن است. در لایه‌های قدرت هم ظاهرا کسانی هستند که فکر می‌کنند اگر آقای ترامپ سر کار بماند از نظر اقتصادی به نفع آن‌ها خواهد بود. عده‌ای هستند که از بحران اقتصادی سود می‌برند. از تحریم سود می‌برند بالاخره کاسبان تحریم هستند؛ بنابراین اگر شرایط بین ایران و آمریکا بهبود پیدا کند در حقیقت مغازه آن‌ها تخته می‌شود و نمی‌توانند سود لازم را بدست بیاورند. این‌ها تظاهر به حمایت از جمهوری اسلامی هم می‌کنند، اما جمهوری اسلامی را طوری می‌خواهند که منافع شان تامین شود. آن‌ها جمهوری اسلامی را به‌عنوان مغازه‌ای که بتوانند در آن کالای خود را به فروش برسانند می‌خواهند.
وی افزود: هر دو سر طیف حامیان ترامپ از براندازان در خارج تا تندرو‌های محافظه کار در داخل منفعتی مشابه دارند. منفعتی که در بودن و ادامه این شرایط کسب می‌کنند. بعضی از قدرت برخوردار هستند که در حاکمیت هم تاثیر دارند وضعیت موجود را به دلیل شرایط اقتصادی به نفع خود می‌دانند بنابراین به خاطر ادامه این وضعیت و کسب منافع اقتصادی از ادامه ریاست ترامپ حمایت می‌کنند. آن‌ها این امر را ابزاری برای سرکوب مخالفان و منتقدان خویش می‌بینند. آن‌ها می‌خواهند منتقدان را که طرفدار حمایت از تنش‌زدایی با آمریکا یا کاهش منازعات بین‌المللی و منطقه‌ای هستند به حاشیه ببرند تا بتوانند در ادامه این رفتارها، شکاف بین ایران و آمریکا را بیشتر کنند و جلوه بیشتری به آن بدهند؛ بنابراین منفعت انتخاب مجدد ترامپ برای این‌ها این است که راحت‌تر می‌توانند به منافع اقتصادی خود دست پیدا کنند.
این فعال سیاسی ادامه داد: عده‌ای هم که در قدرت اقتصادی -سیاسی نقش ندارند امیدشان به این است که با ادامه حضور ترامپ و تحریم‌های آمریکا، جمهوری اسلامی از بین برود. آن‌ها منفعت خود را در این می‌بینند که جمهوری اسلامی نباشد. احتمالا آن‌ها معتقدند که اگر جمهوری اسلامی نباشد گشایش و رفاه اقتصادی و سیاسی ایجاد می‌شود. آمریکایی‌ها دست از لجبازی علیه ایران برمی‌دارند و مثلاً ثروت و امکانات بلوکه شده ایران به کشور برمی‌گردد و وضعیت اقتصادی هم بهتر خواهد شد.
جوادی‌حصار درباره این‌که انتخابات آمریکا و انتخاب ترامپ می‌تواند به نفع یک جریان سیاسی خاص در کشور باشد؛ افزود: هیچ بعید نیست که انتخابات آینده ایران از نتیجه انتخابات آمریکا تاثیر بپذیرد. بالاخره جریان مخالف دولت از روابط آشفته سیاسی، اجتماعی و اقتصادی ایران به نفع خود بهره‌برداری می‌کند. آن‌ها معتقدند که دلیل وضعیت کنونی آقای روحانی است و کسانی مقصرند که آقای روحانی را معرفی و حمایت کردند یعنی جریان اصلاحات. آن‌ها معتقدند که اگر آقای ترامپ بر سر قدرت بماند بستر مناسب برای ادامه حذف جریان اصلاح‌طلب فراهم می‌شود و آن‌ها در انتخابات ریاست جمهوری راحت‌تر می‌توانند به اهداف خود برسند و از مانع اصلاح‌طلبان و تحول‌خواهان بگذرند و نهاد ریاست جمهوری را به دست بیاورند. این یک تصور است.

وی عنوان کرد: تصور بعدی هم این است که اگر ترامپ رای نیاورد در پناه تعاملات بین‌المللی و گشایش‌های اقتصادی، فشار‌های حداکثری ترامپ کم خواهد شد و فرصتی برای این دولت به وجود می‌آید که خودش را بازسازی و مقداری از تبلیغات منفی را که علیه دولت بود خنثی کند. آن‌وقت راه برای رسیدن به پاستور برای جریان طرفدار ترامپ سخت خواهد شد.
او با بیان این‌که کاری به اصلاح‌طلب یا اصولگرا بودن حامیان ترامپ ندارم، افزود: من می‌گویم یک عده‌ای از این وضع موجود نفع اقتصادی و سیاسی می‌برند. آن‌ها دنبال این هستند که ترامپ بماند.
وی با توجه به برخی رفتار‌های مشابه تندرو‌های خارجی از جمله براندازان جمهوری اسلامی با تندرو‌های داخلی تأکید کرد: مدت‌های مدیدی است که در خارج و داخل کشور دو لبه قیچی داریم که هر دو با کمک هم ریشه دولت و حامیانش را قطع می‌کنند. کسانی که از روز اول مخالف برجام بودند و آن را به نفع کشور نمی‌دانستند و تلاش می‌کردند عواید حاصل از برجام را از بین ببرند یا متوقف کنند همان افراد امروز از ادامه این وضعیت خوشحالند و معتقد که ادامه این شرایط به سود آنان است و باید باز هم ترامپ انتخاب شود.
داریوش قنبری | اعتمادآنلاین
حامیان ترامپ وطن پرست نیستند
داریوش قنبری فعال سیاسی اصلاح‌طلب
نیز در این باره گفت: من فکر نمی‌کنم هیچ ایرانی وطن‌پرستی طرفدار این باشد که ترامپ برنده شود. هرچند بین ترامپ و رقیبش تفاوت چندانی وجود ندارد، اما ترامپ دشمنی خود را با ایران علنی‌تر کرده است از منع ورود ایرانیان به آمریکا گرفته تا تحریم‌های ظالمانه‌ای که علیه کشور ما اعمال کرده است. این‌ها در کارنامه سیاه ترامپ نسبت به ایران وجود دارد و در کل هیچ ایرانی وطن‌پرستی تمایلی به این ندارد که ترامپ دوباره انتخاب شود. البته بعضی ازسر برخی منافع خاص سیاسی و اقتصادی در پی این هستند که وضعیت روابط ایران و آمریکا همچنان در این حالت بحرانی قرار داشته باشد.
وی افزود: بین ترامپ و بایدن خیلی تفاوتی وجود ندارد در مجموع آنچه که هست استراتژی آمریکاست. استراتژی آمریکا هم ثابت است و زودگذر نیست. شاید برخی تاکتیک‌های جمهوری‌خواهان و دموکرات‌ها در ارتباط با ایران متفاوت باشد، اما در مجموع استراتژی آن‌ها یکی هست، اما باز هم تغییر تاکتیک‌ها تا حدودی فشار‌ها را بر ما کم می‌کند و از این لحاظ طبیعی است که در ایران وطن پرستان و کسانی که دل در گرو منافع ملی دارند بیشتر دوستدار این باشند که رقیب ترامپ برنده شود.
او ادامه داد: همانگونه که گفتم برنده شدن رقیب ترامپ به معنای تغییر در استراتژی آمریکا نخواهد بود، اما به هرحال با تغییر تاکتیک‌هایی که در ارتباط با ایران در پیش خواهد گرفت به نسبت ترامپ مقداری بهتر است. هر چند حتی با وجود روی کار آمدن بایدن هم به شرایط مطلوب در ارتباط با آمریکا نخواهیم رسید و وضعیت بحرانی روابط ما و آمریکا همچنان با روی کار آمدن بایدن هم به همین شکل شاید کمی ملایم‌تر ادامه پیدا بکند. مسئله‌ای که وجود دارد در رابطه با ایران و آمریکا مسئله پذیرش ایران به‌عنوان یک قدرت منطقه‌ای است که منافع خاص خودش را دارد و اگر حالا چنین رویکردی در قبال ایران در میان سیاست‌مداران آمریکایی شکل بگیرد باید استقبال کرد. گرچه چنین رویکردی را در آمریکا نمی‌بینیم و دورنمای چنین رویکردی هم در آمریکا مشخص نیست. به‌هرحال از صحبت‌های بایدن می‌توان این‌طور استنباط کرد که بحث بازگشت به برجام را مطرح کرده این نکته مثبتی می‌تواند باشد، اما خب مسائل دیگری هم مطرح کرده است که نمی‌شود به او هم امیدوار بود، ولی فکر نمی‌کنم بایدن بدتر از ترامپ باشد. به همین دلیل شاید افکار عمومی در ایران بیشتر متمایل به این است که بایدن برنده بشود تا ترامپ که دشمنی خیلی بیشتری نسبت به ملت ایران دارد.
وی بیان کرد: بعضی‌ها در ایران منافعی دارند که با انتخاب مجدد ترامپ تامین می‌شود. این‌ها محدودند، اما متأسفانه قدرت هم دارند و نمی‌شود قدرت آن‌ها را نادیده گرفت. آن‌ها شاید به خاطر برخی منافع زودگذر حامی ترامپ هستند. هرچند که در میان تندرو‌های داخلی هم به نظر می‌رسد که تمایل به این سمت و سو کم باشد به هرحال بعضی از تندرو‌ها هم حداقل نسبت به منافع ملی علاقه‌ای دارند و کسی که دلسوز منافع ملی باشد این‌طور به انتخاب مجدد ترامپ فکر نمی‌کند.

او افزود: درست است که کسانی به خاطر نوسانات نرخ ارز و تورم از بودن ترامپ سود می‌برند و نفع اقتصادی دارند، اما فکر نمی‌کنم شرایط موجود شرایطی باشد که کسی از آن سود واقعی ببرد. حتی همان افرادی که ظاهراً احساس می‌شود سود می‌برند به نظر می‌رسد آن‌ها هم سود نمی‌برند. نوسانات ارزی شاید دارایی عده‌ای را تثبیت کرده باشد، اما سودی عاید کسی نکرده است و این شرایطی نیست که به کسی سود برساند و آسیب  تحریم به هرحال به همه خواهد رسید.
قنبری بیان کرد: امیدواریم که آن دسته از تندرو‌های داخلی که مسائل را درک نمی‌کنند به‌هرحال این مسئله را درک بکنند یا به نوعی واقعیت را بهتر بشناسند. قطعاً تندرو‌های داخلی تاکنون در مسیر منافع ملی حرکت نکردند و تجربه ثابت کرده است که منافع تندرو‌ها و مواضع آن‌ها در راستای مواضع دشمنان ملت ایران بوده است؛ مثل مواضعی که در قبال برجام گرفتند و در نهایت درست است که برجام توسط ترامپ کنار گذاشته شد، اما به نظر من زمینه آن را تا حدودی تندرو‌های داخلی فراهم کردند و نقش افراطیون داخلی در این باره کمتر از نقش دشمنان ملت ایران نیست. به‌هرحال این را بایستی در کارنامه تندرو‌ها و افراطیون ثبت کرد که در مسیر پیشبرد منافع ملی وضعیت مناسبی ندارند و به منافع ملت ایران آسیب رساندند و ضربه زدند.
غلامرضا انصاري، فعال سياسي اصلاح‌طلب در این باره اینکه شکـسـت دونـالد تـرامـپ در انـتـخابات رياست‌جمهوري آمريکا چه پيامدهاي مهمي را براي جامعه جهاني داشت، گفت: انتخابات رياست‌جمهوري آمريکا چند پيام مهم را دربرداشت، اولين مورد شکست پوپوليسم بود که پوپوليسم بسيار خشن مقتدر که در دوره ترامپ سياست‌هاي يکجانبه‌گرايي را در عرصه بين‌المللي توسط آمريکا به نمايش گذاشت و بار بسيار سنگيني را براي اکثر کشورهاي منطقه و جهان به ارمغان آورد. بنابراين با فشارهاي حداکثري که در کشورهاي عربي حوزه خليج فارس اعمال کرد، مشاهده کرديم که بخش قابل‌توجهي از منابع مردم منطقه را در قالب تسليحات از رده‌خارج‌شده و انبارهاي از رده خارج و پوسيده ارتش آمريکا را با قيمت‌هاي آنچناني به رژيم‌هاي عربي منطقه تحميل کرد و با سياست ايران‌هراسي روابط پنهان رژيم‌هاي مرتجع عربي منطقه را با رژيم اشغالگر قدس بهبود بخشيد. دومين پيام انتخابات آمريکا اين بود که به جهانيان نشان بدهد که چگونه حاکميت قانون مي‌تواند جلوي يک فرد خودمحور و ديکتاتور را سد کرده، و به فرد قدرتمندي مثل ترامپ اجازه عدول از قانون را ندهد. اين موضوع نگاه تازه‌اي بود که در عرصه سياسي و در عرصه انتخابات در سطح بين‌المللي قابل رصد و پيمايش است. سومين پيامي که انتخابات آمريکا داشت بحث تاثير راي مردم و حراست از آراي مردمي است.
انتخاب آقاي بايدن در مقابل ترامپ يک پيام اساسي را براي کل جهان داشت و آن هم اين است که دوره يکجانبه‌گرايي به پايان رسيده و قطعا بازگشت به هژموني و همکاري‌هاي بين‌المللي از اولويت مواردي است که بايد در دوره جديد حاکميت آمريکا مدنظر همه سازمان‌هاي بين‌المللي و کشورهاي جهان قرار بگيرد. نظام يکجانبه‌گرايانه‌اي که آقاي ترامپ در دوران رياست‌جمهوري خود در دستورکار خود قرار داد و براي پيشگيري از مهاجرت ازطريق مکزيک، ديوار در مرزهاي خودش کشيد باعث شکست دونالد ترامپ شد. عملا در دوران ترامپ ديديم که کشيدن ديوار در بين ملت‌ها به هيچ عنوان قابل اجرا نيست و حتي هيچ فايده‌اي براي کشورها ندارد. امروز بايد تلاش بکنيم که به جاي کشيدن ديوارها پل‌هاي ارتباطي را براي همبستگي بيشتر ملت‌ها و استفاده از ظرفيت‌هاي بالقوه‌اي که در نقاط مختلف جهان وجود دارد ايجاد کنيم. همبستگي جهان است که مي‌تواند صلاح و رستگاري بشر را به دنبال داشته باشد.
کشور چين با اينکه در دهه‌هاي اخير جزو کشورهاي فقير به حساب مي‌آمد اما در حال حاضر با گذشتن سال‌ها از آن دوران به خاطر ارتباطات بين‌المللي و گفت‌وگو هايي که با جهان داشت به بهترين اقتصاد دنيا تبديل شده است.
در نظام سياسي حاکم بر آمريکا هر حزب و هر فردي سکاندار اجرايي اين کشور شود، قطعا منافع ملي و منافع اقتصادي کشور خودش را مدنظر قرار خواهد داد.
انتخابات اخير آمريکا دو بازنده اساسي داشت؛ يکي مخالفان و ضدانقلاب خارج‌نشين بودند که متاسفانه به صورت جدي در جهت موفقيت و پيروزي ترامپ تلاش و سرمايه‌گذاري کردند، و اما دومين بازنده انتخابات آمريکا هم کاسبان تحريم در داخل کشور بودند که متاسفانه با اينکه دست کثيف آقاي ترامپ به خون سردار سليماني آغشته بود و هنوز آثار آن خشک نشده، مي‌ديديم که با تمام توان به دنبال اين بودند که ترامپ در اين انتخابات پيروز شود.

منبع فرارو
نام شما

آدرس ايميل شما

( تصاویر) جشن پیروزی هواداران بایدن /  پیام بایدن پس از پیروزی

( تصاویر) جشن پیروزی هواداران بایدن / پیام بایدن پس از پیروزی

نامزد حزب دموکرات که اغلب رسانه‌های آمریکایی پیروزی وی در انتخابات روز سه‌شنبه را اعلام ...
چرا اکثر حاکمان سیاسی دنیا از رفتن ترامپ خوشحال هستند؟

چرا اکثر حاکمان سیاسی دنیا از رفتن ترامپ خوشحال هستند؟

در نظم نوین جهانی سلسله معاهدات قوانینی به شکل دوطرفه، اقلیم جغرافیایی و منطقه‌ای و اجماع ...
تفاوت بایدن و ترامپ برای ایران

تفاوت بایدن و ترامپ برای ایران

خطبه‌های نماز جمعه در برخی از شهرهای استان کهگیلویه و بویراحمد برگزار شد، انتخابات ریاست ...
1